Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לבעלות על רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי למגרש לראות רכב 2018 לרכישה. תחת בעלות ברשיון רשומה חברת טרייד או ליסינג כלשהי, לא זוכר את שמה, לא משהו מהחברות הגדולות המוכרות. הסוחר במגרש טוען שהרכב היה בליסינג מימוני לאדם פרטי והחברה הרשומה היא זו שבמבצעת את הליסינג. וטוען שכאשר אקבל רשיון חדש אפילו לא יוזכר הדבר ברשיון. "הרשיון יהיה נקי" אם לצטט אותו.

בבדיקת מספר הרכב באתר של הממשלה מופיעה בעלות נוכחית: חברה.

האם יתכן שהרכב באמת היה בליסינג מימוני ואיך ניתן לברר זאת או שהיה רכב חברה? האם באמת במצב כזה לא יופיע ברשיון הבא שהבעלות הקודמת הייתה של חברה או השכרה/החכרה?

תודה לעונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגבי "הרישיון יצא נקי" - מה זה אומר מבחינתו? ברור שאחרי המכירה חברת הליסינג לא תופיע כבעלת הרכב, כי היא כבר לא, אבל תחת סעיף רישום מקורי לנצח יופיע "השכרה\הכחר". בנוסף, את כל ההיסטוריה של הבעלויות (כולל סוחרי רכב ומגרשים, שכאמור לא נספרים כידיים) תמיד אפשר יהיה לראות במידע המפורט אודות הרכב (מסמך שרק בעלי הרכב יכול להוציא).

אם ברישיון הרכב מופיעה יד 00 ובבעלות מקורית מופיע "השכרה\הכחר", אז זה אומר שבהכרח הרכב היה השכרה או ליסינג. אם היו יותר ידיים - זה כבר סיפור אחר וצריך פירוט של כל הבעלויות כדי לשפוך אור על הנושא.

כרגע מופיע בבעלות נוכחית "חברה" כי היא בחזקת המגרש. זה לא מוסיף עוד יד או משהו, פשוט רישום שונה. אם הרכב היה במקור בבעלות חברה, היה מופיע "חברה" תחת סעיף הרישום המקורי.

הערה לגבי הרישום המקורי: משיטוט באינטרנט, אני לא בטוח אם מופיע משהו בבעלות מקורית כשהרכב הוא יד 00. 

לגבי זה שהרכב היה בליסינג מימוני לאדם פרטי -  אני חושב שהיחידה שיכולה לאשש את המידע הזה היא חברת הליסינג עצמה. הייתי פונה אליהם ומבקש אסמכתא שזה אכן הושכר לפרטי ולא לחברה. זה לא אומר הרבה על המצב של הרכב, אבל זה כן יכול להעיד על אמינות הסוחר במידה ושיקר. בנוסף, אם לא הוצגה לך היסטוריית טיפולים של הרכב ואתה כבר בשיחה עם חברת הליסינג - נסה לבדוק איפה טיפלו ברכב והאם יש להם פירוט של הטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

לגבי "הרישיון יצא נקי" - מה זה אומר מבחינתו? ברור שאחרי המכירה חברת הליסינג לא תופיע כבעלת הרכב, כי היא כבר לא, אבל תחת סעיף רישום מקורי לנצח יופיע "השכרה\הכחר". בנוסף, את כל ההיסטוריה של הבעלויות (כולל סוחרי רכב ומגרשים, שכאמור לא נספרים כידיים) תמיד אפשר יהיה לראות במידע המפורט אודות הרכב (מסמך שרק בעלי הרכב יכול להוציא).

אם ברישיון הרכב מופיעה יד 00 ובבעלות מקורית מופיע "השכרה\הכחר", אז זה אומר שבהכרח הרכב היה השכרה או ליסינג. אם היו יותר ידיים - זה כבר סיפור אחר וצריך פירוט של כל הבעלויות כדי לשפוך אור על הנושא.

כרגע מופיע בבעלות נוכחית "חברה" כי היא בחזקת המגרש. זה לא מוסיף עוד יד או משהו, פשוט רישום שונה. אם הרכב היה במקור בבעלות חברה, היה מופיע "חברה" תחת סעיף הרישום המקורי.

הערה לגבי הרישום המקורי: משיטוט באינטרנט, אני לא בטוח אם מופיע משהו בבעלות מקורית כשהרכב הוא יד 00. 

לגבי זה שהרכב היה בליסינג מימוני לאדם פרטי -  אני חושב שהיחידה שיכולה לאשש את המידע הזה היא חברת הליסינג עצמה. הייתי פונה אליהם ומבקש אסמכתא שזה אכן הושכר לפרטי ולא לחברה. זה לא אומר הרבה על המצב של הרכב, אבל זה כן יכול להעיד על אמינות הסוחר במידה ושיקר. בנוסף, אם לא הוצגה לך היסטוריית טיפולים של הרכב ואתה כבר בשיחה עם חברת הליסינג - נסה לבדוק איפה טיפלו ברכב והאם יש להם פירוט של הטיפולים.

תודה על המענה המפורט.

ברשיון אין תחת רישום מקורי כלום, ריק. רק רשומה החברה כבעלים.

אני מניח שהוא התכוון שלא יהיה אפשר לדעת שהרכב היה מליסינג (לדבריו, אני בכלל לא בטוח שהוא ליסינג מימוני). האם במקרה כזה לא אמור להופיע השכרה/החכרה? אחרת כשאני מגיע לקנות רכב יד 2, איך אפשר לדעת מי הבעלים הקודמים (לא ברמה שמית) אם זה לא כתוב ברשיון?

בכל מקרה אני אבקש ממנו צילום של הרשיון ואנסה לפנות לחברה שם לברר עוד מידע.

עריכה אחרונה על ידי raamkal
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, כפי שציינתי בהתחלה, ברגע שאתה בעל הרכב אתה תמיד יכול להוציא היסטוריה של כל סוגי הידיים הקודמות (חברה, השכרה, פרטי וכו'). בכל מקרה, סוג היד הראשונה תמיד יופיע ברישיון, זה לא נעלם לשום מקום.

למען הסר ספק, גם אם הליסינג היה פרטי וגם אם לא - שים לב שרכב מליסינג צריך לבדוק מאוד לעומק, על אחת כמה וכמה אם חברת הליסינג והמגרש קטנים.

פורסם

בדיעבד קצת פחות יעזור, יש דברים שאולי עדיף לא לדעת בדיעבד 😁 

אם יפתר עניין הבעלות ולמרות שהוא מציג דוח בדיקה, בכל מקרה התכוונתי לקחת את הרכב לבדיקה עצמאית במכון מורשה. לא יודע איזה קומבינות יש למגרשים האלה עם המקומות שבודקים להם את הרכבים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, אין ספק שבדיעבד זה לא יעזור. התכוונתי שתבקש ממנו את היסטוריית הבעלויות, אפשר להוציא את זה גם באינטרנט (לא יודע איך זה עובד עם מגרשים אבל).

בכל מקרה, לפני שאתה לוקח לבדיקה - נסה לדבר עם חברת הליסינג ולהשיג את היסטוריית הטיפולים. יכול להיות שכבר בשלב הזה יהיה כדאי לרדת מהרכב, אם הוא הוזנח מאז שעלה על הכביש.

• תוכן חדש...