Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עמדתי למכור את האוטו הבוקר, אך העסק הסתבך אחרי שבבדיקה בקומפיוטסט נכתב ״נגיעות קצה שלדה״ והקונה ביקש שארד יותר במחיר ולא הסכמתי. (התגמשתי איתו יפה עוד קודם). 

מדובר באזור ברכב שעבר תאונה ממש בקטנה בתחילת השנה (רכב פגע בי מאחור בצומת) שעליה סיפרתי מראש למוכר, החליפו שם טמבון ופנס, ומעבר לזה היתה ירידת ערך של 2 אחוז. לא ראיתי אז דו״ח שמאי אך לדברי סוכנת הביטוח שלי לא היה שום דבר משמעותי. 

ממחקר לא מעמיק שעשיתי, מדובר במצב מאד מאד נפוץ אחרי תאונות, ושלרוב הוא חסר משמעות. לציין שהרכב נוסע מעולה ואמין מאד בלי בעיות מכניות אף פעם. 

שורה תחתונה - כמה אתם חושבים שצריך להוריד במחיר במצב כזה?

תודה לכולם ושנה טובה!

פורסם

לכאורה לא צריך להוריד כלום אם כבר התגמשת במחיר. מקסימום תוריד עוד קצת. 

הכל בעצם תלוי בך - עד כמה אתה לחוץ למכור, מה מידת ההתעניינות הרצינית שהייתה ברכב ולאורך כמה זמן, כמה רכבים דומים לשלך בדגם ובנתונים יש ומה המחיר שלהם למול מה שביקשת. 

בקיצור אין תשובה חד משמעית. 

לשיקולך אם לרדת עוד וכמה כדי לסגור או לחכות לקונה הבא ולקוות לטוב. (יש שלא לוקחים לבדיקה, ייתכן שבבדיקה הבאה כלל לא יוזכר המינוח 'שילדה' ). 

פורסם

איזה רכב?

מה מחירון משקולל?

מה המחיר שרצית למכור ומה מחיר שהמוכר הציע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש מושג שנקרא גילוי נאות . המוכר חייב לדווח לקונה על המקרה התאונתי שקרה . אם ירידת הערך היתה 2 אחוז עליך להוריד את זה מהמחיר . בפועל זה נתון למשא ומתן בין הקונה והמוכר . אם יש תמונות של התאונה אז עדיף להציג אותן . 

פורסם
לפני 23 שעות, orankohn כתב:

לכאורה לא צריך להוריד כלום אם כבר התגמשת במחיר. מקסימום תוריד עוד קצת. 

הכל בעצם תלוי בך - עד כמה אתה לחוץ למכור, מה מידת ההתעניינות הרצינית שהייתה ברכב ולאורך כמה זמן, כמה רכבים דומים לשלך בדגם ובנתונים יש ומה המחיר שלהם למול מה שביקשת. 

בקיצור אין תשובה חד משמעית. 

לשיקולך אם לרדת עוד וכמה כדי לסגור או לחכות לקונה הבא ולקוות לטוב. (יש שלא לוקחים לבדיקה, ייתכן שבבדיקה הבאה כלל לא יוזכר המינוח 'שילדה' ). 

אני לא לחוץ למכור, פרסמתי את הרכב לפני 3 ימים וזוכה להרבה התעניינות, היו גם כמה "רציניים"... הבעיה היחידה שלי היא שאין לי הרבה זמן להתעסק עם המכירה הזו... ולענות לטלפונים כל היום ולרדת להראות את הרכב ובדיקות וכו' - מעדיף לסיים עם זה. 

לפני 21 שעות, איילצבי כתב:

יש מושג שנקרא גילוי נאות . המוכר חייב לדווח לקונה על המקרה התאונתי שקרה . אם ירידת הערך היתה 2 אחוז עליך להוריד את זה מהמחיר . בפועל זה נתון למשא ומתן בין הקונה והמוכר . אם יש תמונות של התאונה אז עדיף להציג אותן . 

הכל צויין מראש כולל תמונות. על הסיפור הזה עם השלדה לא היה לי מושג. מחירון 31K ואני הסכמתי לרדת ל-28. נראה לי הוגן (מצד שני אני לא מבין בשוק הזה בכלל, ולכן שואל). 

פורסם

אתה צריך לבדוק בכמה נמכרים רכבים דומים בלי קצה שילדה, קצה שילדה ירתיע קונים.

בוא נגיד שלא סיפקת פרטים לגבי הרכב, אבל 3 אלף זה בערך מה שהייתי מצפה להורדה ממוצעת בערך ללא קצה שילדה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

אתה צריך לבדוק בכמה נמכרים רכבים דומים בלי קצה שילדה, קצה שילדה ירתיע קונים.

בוא נגיד שלא סיפקת פרטים לגבי הרכב, אבל 3 אלף זה בערך מה שהייתי מצפה להורדה ממוצעת בערך ללא קצה שילדה.

אוקיי... אז כשמוסיפים את הקצה שלדה, כמה אתה חושב שצריך להוריד עוד?

פורסם

שוב, לא ידוע איזה רכב, יד, ק״מ, היסטורית טיפולים, מצד חיצוני/פנימי, צמיגים, בעיות קיימות?

• תוכן חדש...