Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיילים ואחזקת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

עלתה לראשי שאלה שדי מעניינת אותי,

האם ישנם חיילים בסדיר בפורום המחזיקים רכב משלהם?

אם כן, איזה רכב? ואיך אתם מסתדרים עם האחזקה החודשית?

מירן,

שלא מבין מה הוא עושה בפורום בשעה כזאת :roll:

פורסם

בוודאי שיש חברי פורום שהם חיילים בסדיר ושיש ברשותם רכב משלהם (לרוב, חיילים שלא משרתים בקרבי שכן לחיילים בקרבי בדרך כלל לא משתלם להחזיק רכב רק בשביל סופי השבוע).

לעניין האחזקה החודשית אזי יש בישראל מוסד שנקרא "הורים" שלרוב דואגים להשלמת ההכנסה מעבר למשכורת הגבוהה שמקבלים ילדיהם בצבא. כמו כן יש לא מעט אנשים שעובדים לפני גיוסם לצבא (ולא פעם גם בעת השירות) ואז יש להם כרית קטנה שניתן להסתמך עליה.

פורסם

את ה 205 שלי קניתי כמה חודשים לפני תום השירות הסדיר שלי.

איך מסתדרים?

שקניתי את הרכב, השארתי סכום כסף גדול יחסית בצד, למטרות תחזוקת הרכב. ניסיתי לחשב את עלות האחזקה המשוערת של הרכב בחודשים שנותרו לי את סוף הסדיר, ולראות איך העלות הזאת מתכנסת לי לתוך התקציב שהיה.

לדוגמא, הקצבתי לי חצי מיכל של דלק בשבוע. ב205, זה אומר כ200-300 קילומטר. אם הייתי עובר את כמות הדלק השבועית שלי, הייתי משאיר את הרכב בבית ונוסע באוטובוסים לבסיס, כמו בימים הטובים. את רוב הדלק שרפתי על בילויים של סוף השבוע.

לקחתי גם בחשבון, שישנו סיכוי קלוש שאאלץ להשבית את הרכב לכמה חודשים, עד סוף השירות הסדיר, מחוסר מזומנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה הכל פונקציה של "לאיזה משפחה נולדת?"

אני מכיר חייל שמחזיק A3 עם דלקן.

אני מכיר חייל שמחזיק ג'אסטי 84 (שאז עוד קראו להם 600) שאוסף בקבוקים לדלק..

ואני מכיר חייל שנוסע באוטובוסים.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
זה הכל פונקציה של "לאיזה משפחה נולדת?"

אני בכלל לא מסכים.

רוב הכסף שהלך עד כה על אחזקת ה205 שלי, הגיע ממני ולא מההורים. הכל מחסכונות שלי מעבודה לפני הצבא ומהמשכורת הצבאית הזעירה.

ואני מכיר גם חיילים שמחזיקים סובארו או אודי ישנות כרכב צבא-בית, על חשבונם, והם לא ממשפחות עשירות. הכל פונקציה של סדר עדיפויות. אם אתה מעדיף לבזבז את המעט שיש על רכב לבסיס - יהיה לך רכב כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז אני אנסח את זה אחרת: זה הכל שאלה של "לאיזה מעמצד סוציו אקנומי אתה שייך"

יש את החייל העשיר שאבא קונה לו רכב לגיוס כדי שחס וחלילה לא ינסע באוטובוס.

את את החייל שמגרד כסף מפה ומשם כדי לקנות רכב (בדר"כ קרבי שמשרת רחוק, צריכים לראות ג'אסטי עם חמש חיילים וחמישה קיטבגים עליהם נוסעים ברכב מצחיק שכזה)

ויש את החייל שחוסך כסף בזמן הצבא, כל השירות הוא נוסח באוטובוסים, לפעמים תופס טרמפים - משתחרר, וקונה 106 ראליייייי

סתם. הכוונה היא שהוא קונה משהו יותר טוב כי הוא חסך את הכסף לתקופה שהוא צריך אותו. ולא שרף אותו על רכב שיותר זקן ממנו.

:wink:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

אני חייל ויש לי רכב בבעלותי (הונדה האצ'בק) ואני משקיע בו כל שקל שיש לי. ההורים לא עוזרים בכלל באחזקה והכל עליי. הכל שאלה של העדפות, אני מעדיף "להיתחרע" על איזה איזה כביש טוב בשישי שבת לפנות בוקר מאשר לרקוד כמו ילד מפגר במועדון מסריח שמיסביבי מלא ערסים.

פורסם

גם אני חייל בסדיר כבר חצי שנה, ואני נוסע באוטובוסים לבסיס וחזרה למרות שמדובר על 3 אוטובוסים לכל כיוון ושעתיים נסיעה לכל כיוון (ואני חוזר כל יום הביתה. ברכב פרטי זה 40 דקות נסיעה לכל כיוון). אני נוסע עם האוטו רק מתי שאמא שלי לא צריכה אותו וזה קורה בערך פעם אחת לכמה חודשים.

כבר חצי שנה אני חוסך לאוטו שאני מתכוון לקנות אחרי שאני ישתחרר עוד שנתיים וחצי. כבר יכלתי לקנות איזו גרוטאה ישנה כמו פיאט/ סובארו וכ' משנות השמונים אבל אני מעדיף לקנות רכב נורמלי מאשר לקנות רכב ישן ולהשקיע את הכסף על תיקונים במוסך.

• תוכן חדש...