Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מנסה למצוא האם יש תקנות מינימאליות לשירות בתקופת אחריות, זמני מקסימום לתיקון ו/או סנקציות/פיצוי רלוונטי..

הרכב שלי MG -HS-PHEV  ביום שמלאו לו 3 חודשים על הכביש , המזגן הפסיק לקרר..

במוסך, לאחר כמה שעות של המתנה , הודיעו לי שהבעיה קצת סבוכה ופנו ליצרן ולא כדאי שאמתין כי מחכים לתשובות

לקראת סוף יום העבודה של המוסך חזר אלי גורם בכיר מהמוסך לתשאל על איך קרתה התקלה או לשחזר מתי הרגשתי שהמזגן הפסיק לעבוד,

לאחר שיחה אמר שמצאו את התקלה אבל היצרן מבקש לדעת וזה פיוז ראשי של המזגן משהו...

קיוויתי לקבל את הרכב יום למחרת אך בשיחה עם המוסך היצרן טרם אישר לשחרר את הרכב כי רוצה לעשות עוד בדיקות...כעסתי@ תחליפו את הפיוז  ושחרר את הרכב.. 

נגשתי למוסך לבדוק למה לא רוצה לשחרר את הרכב, ושיחה עם מנהל המוסך גרמה לי הרגיש כי כנראה הבעיה לא פתורה באמת , שאלתי אם החלק במלאי? אמר כן, אז למה לא משחרר? הסביר שהוא חייב לקבל אישור מהיצרן...

שלחו אותי הביתה עם רכב חלופי ולא מרוצה בכלללל

ביום ראשון התקשרתי לשאול מתי מוכן,  חזרה אלי נציגה עם תשובה שהחלק הוזמן בדואר אוויר ויקח עד 14 יום להגיע!...התבלבלתי...אמרו יש חלק ועכשו הוא באויר???

בקיצור..

השאלה שלי : האם יש עיגון בחוק לזמן אספקת חלקים לרכב באחריות במוסך מורשה? 

האם היבואן לא מחויב להחזיק חלפים במלאי לרכבים חדשים (הדגם בארץ רק 4 חודשים )?

מי הגורם המשפטי אליו אני יכול לקבל את המידע על זכויותי?

פורסם (נערך)

אתה יכול להתחיל כאן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law05/769_3_2.htm
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/import_procedure_append/he/AgafHaRechev_Yavu_Rechev_ImportProcedureAppend.pdf

https://www.maariv.co.il/news/law/Article-769897

אין לי זמן לעבור על הכל בעצמי, אבל אני אנחש שאין הגדרה לפרק זמן לתיקון, כי אין דין תיקון גומית איטום בדלת כדין החלפת גיר. פרק הזמן צריך להיות תואם וסביר למהות התקלה. היות וכאן היתה (לפחות בהתחלה) בעיה באבחון, הרי שהמתנה של מספר ימים אינה מופרכת.

לגבי החזקת החלק במלאי, פה כנראה פישלו. אבל נתנו לך רכב חלופי בנתיים, עם מזגן תקין, כך שאולי זה מבאס, אבל מבחינה כספית הנזקים שלך אינם גדולים. 

מי שמפקח על יבוא הרכב הוא משד התחבורה.

ויש גם את המועצה הישראלית לצרכנות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לא סביר שאתה צריך להשאיר את הרכב במוסך. אתה הבעלים שלו ואפשר לזמן אותך למוסך כשרוצים. בקש לראות את הודעת היצרן.

(ג)       יבואן ישיר ויבואן עקיף יספקו מוצר תעבורה של דגם רכב שהם מייבאים, בתוך שבעה ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה; ואולם יבואן ישיר רשאי לספק מוצר תעבורה לרכב מדגם שהוא לא מייבא, בתוך 14 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה.

(ד)      הוראות סעיף קטן (ג) לא יחולו בשל עיכוב בהספקה של מוצר תעבורה, שאינו עולה על 45 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה, ובלבד שהיבואן הישיר או היבואן העקיף הוכיח כי עשה כל שביכולתו לספק ללקוח מוצר תעבורה בתוך התקופה כאמור באותו סעיף קטן ונקט את כל האמצעים הדרושים להזמנת מוצר התעבורה מכל מקור סביר שממנו ניתן להשיגו באותה העת, וכי לא היתה לו שליטה על העיכוב בהספקה.

• תוכן חדש...