Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקדח סיכות חשמלי\ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מתכנן בעתיד הקרוב לעשות פרוייקט DIY קטן בבית- החלפה של המושבים בכסאות של השולחן אוכל.

חלק בעבודה שאני עוד לא לגמרי סגור עליו זה נושא הסיכות- כלומר הסגירה של המושב.

המושב יהיה מורכב:

-מבד החיצוני,

-איזשהו חומר מילוי(לא התעניינתי בנושא עדין אבל מאמין שזה לא מורכב למצוא),

-עץ: אני חושב לחפש נגריה שתעשה לי 6 פלטות של 1.5 סמ של עץ סנדויץ, בחלק מהכסאות כרגע נראה שהעץ נסדק באמצע וזה לא נעים לשבת עליהם- מדדתי העובי של העץ הוא משהו כמו 0.8 סמ, לכן כפול מזה אמור לסגור את הפינה הזאת.

לגבי הסגירה של הבד על העץ כרגע נראה שזה סגור בעזרת סיכות- ואני מניח שזה גם הדרך האופטימלית לעבודה כזאת.

אין ברשותי אקדח סיכות לכן יש לי התלבטות בנושא-

מצאתי אקדח חשמלי מאיזה מותג סיני ב250 שח

https://ksp.co.il/web/item/50452&appkey=1006?gclid=CjwKCAjwz_WGBhA1EiwAUAxIcUVad10jluAIJwNiE7kWKQmcFQh627Oa8r1F1u6m1kOdN3ZGJGHIaxoCI4kQAvD_BwE

נראה שהסיכות שלו הם במינימום 1.5 ס"מ שזה מתאים לעובי של העץ- אני גם בטוח בוודאות שאקדח כזה לגמרי יצליח להתמודד עם דיקט סטנדרטי.

האופציה השניה שנמצאת על הפרק היא  לקנות אקדח פשוט- כמו שהיו משתמשים בבית ספר כדוגמת זה:

https://ksp.co.il/web/item/99390

עולה 50 שח

מתאים לאורך מקסימלי של 1סמ של סיכות- ברמת העקרון גם כן אמור להיות בסדר מבחינת האורך של הסיכות.

השאלה היא האם סביר להניח שאקדח ידני כזה יצליח להתמודד עם להכניס סיכות לפלטת סנדויץ, אף פעם לא יצא לי בעבר להשתמש באקדח סיכות, אם כי יצא לי לראות בפעולה וחשמלי נראה שיש לו עוצמה חזקה מאוד,

גם מהילדות שלי זכור לי שהאקדחי סיכות שהיו משתמשים בהם בבית ספר היו נראים דיי חזקים.

למישהו יש נסיון עם שימוש באקדחי סיכות ויכול לתת תובנות בנושא?

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מה ששמת מksp זה אקדח סיכות עם סיכות דקות. היה לי משהו דומה וזה עובד למסגרת תמונה ועדיין צריך לעבור עם פטיש לדפוק את הסיכות פנימה.

הסיכות יתעקמו לך ושאתה תנסה למשוך אותן החוצה הן ישברו.

שרציתי לרפד לוח MDF קניתי אקדח עם סיכות t50 heavy duty arrow  ששם הסיכות עבות.

עדיין עברתי עם פטיש על הסיכות, אבל רק שיכנסו עד הסוף, והם לא התעקמו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קניתי אותו ממש לא מזמן (את ההאנטר), עוד לא פתחתי את הקופסא אפילו. מצא חן בעיניי גם סיכות וגם מסמרים להדבקות קרשים שאוהבים לברוח מהמקום שלהם.

כמו שאמרתי, עוד לא ניסיתי אותו.

בדוק היטב את המידה המקסימלית של הסיכות באתר של האנטר, ואל תקנה את הגדולות ביותר שנכנסות- מיותר. תבחר בגודל מתאים לפי עובי החומר שאתה עובד איתו. 

אני כן עבדתי הרבה זמן עם ידני (דגם אחר) לפרוייקטים של ריפוד. לרוב יש לו מספיק כח, אבל חלק מהסיכות צריכות עזרה עם פטיש. החשמלי אמור להיות חזק מהידני.

גם שים לב לכיוון של הכנסת הסיכה- על הקצה של סנדוויץ (בצד שרואים את הפסים) אין שום בעייה, רך מאד ויחדור בקלות. רק שיראו אותן... על הצד התחתון, יהיה לסיכות יותר קשה לחדור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

תודה רבה, אם כך כנראה שהפתרון הוא החשמלי- לא רוצה להתחיל לשבור את הראש אם הסיכה נכנסת או לא במיוחד אחרי ששילמתי כסף על מוצר שאמור לעשות את העבודה הזאת.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

בדוק היטב את המידה המקסימלית של הסיכות באתר של האנטר, ואל תקנה את הגדולות ביותר שנכנסות- מיותר. תבחר בגודל מתאים לפי עובי החומר שאתה עובד איתו. 

אני כן עבדתי הרבה זמן עם ידני (דגם אחר) לפרוייקטים של ריפוד. לרוב יש לו מספיק כח, אבל חלק מהסיכות צריכות עזרה עם פטיש. החשמלי אמור להיות חזק מהידני.

עובי העץ הוא 1.5 סמ והאורך המינימלי של הסיכות של ההאנטר הוא 1.5 סמ כלומר אמור להתאים בדיוק.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

גם שים לב לכיוון של הכנסת הסיכה- על הקצה של סנדוויץ (בצד שרואים את הפסים) אין שום בעייה, רך מאד ויחדור בקלות. רק שיראו אותן... על הצד התחתון, יהיה לסיכות יותר קשה לחדור.

לא בדיוק הבנתי, יש לי קרש עץ וריפוד, מעליו הסיכות מחברות את הריפוד לעץ משהו כזה:

image.thumb.png.b9203293f4bd89634a16398b150eb6ee.png

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ik3 כתב:

עובי העץ הוא 1.5 סמ והאורך המינימלי של הסיכות של ההאנטר הוא 1.5 סמ כלומר אמור להתאים בדיוק.

א', אמור זה סוג של דג. גבולי בהחלט יכול להיות דוקר.

ב', לדעתי יש פה טעות באתר שקישרת אליו. מתוך קטלוג החברה המייבאת:

image.thumb.png.c90abf5ac6287ec437f4d79c5f468ee0.png

ציטוט

לא בדיוק הבנתי, יש לי קרש עץ וריפוד, מעליו הסיכות מחברות את הריפוד לעץ משהו כזה:

image.thumb.png.b9203293f4bd89634a16398b150eb6ee.png

אוקיי, אתה מתכוון "מתחתיו", על פני השטח הרחב של העץ.

מקווה שעם התמונה זה יותר ברור.

image.thumb.png.daa6aeb871394571b7c7cd53a95e8dc5.png

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)

מעניין, בכל האתרים שראיתי עד כה היה כתוב אורך מינימלי של 15MM, בכל מקרה זה לא באמת אישו מבחינתי כי בכל מקרה מה שאני מתכוון להשתמש אלו סיכות של 15MM בין אם זה המינימום ובין אם לא.

לגבי דוקר יש באמת סיכוי שזה יקרה? הרי העץ העובי שלו אמור להיות 15MM, בנוסף יש את העובי של הבד(לא מוסיף הרבה אבל כנראה 1-2MM), עושה הרושם שהסיכוי שהוא יחדור את צד העליון של העץ הוא קלוש, ומעל זה יש גם את ה"ריפוד- החלק הרך" שאמור להיות בין העץ לבד, ככה שאני בספק שזה ידקור לפי החישובים שלי.

לגבי המיקום של ההכנסה של הסיכה- אז כן אני אצטרך להכניס אותה באיזור ה"קשה" כדי שהמושב יהיה עטוף באופן מלא- לעשות את החיבור של הבד לעץ בצד של העץ יהיה לא אסטטי, צריך בתחתית.

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם (נערך)

עץ שאמור להיות בעובי מסויים, לא בהכרח יהיה בדיוק בעובי הזה, לכל אורכו. 

סיכות ממוצא סיני, שאמורות להיות באורך מסויים, לא מחייב שיהיו באורך הזה בדיוק.

סיפרתי בשירשורים אחרים על כך שאני משתמש במקדחים מתוצרת סין יחסית הרבה. מוצא סט עם קנה משושה וקונה אחת לכמה זמן (יותר נוח לי לא להצטרך לפתוח את הפוטר הרבה כל פעם).

אני משתמש בהם לעץ ולא למתכת, והם מחזיקים זמן רב. אבל הם לא בדיוק במידה... 

ה-4 מ"מ יהיה בפועל או 4.1 או 3.9 או משהו דומה. 

לעומתם, יש לי מקדחים מפירמות רציניות. שם הדיוק הוא מדהים והסטייה היא של 0.00X ולא של 0.1.

אותו הדבר יקרה עם סיכות ומסמרים. עובי ואורך יכולים להשתנות בקלות, ומה שאמור להיות 15 מ"מ יכול להיות 15.5 או 16 או 14.8 או משהו כזה.

אם "נפלת" על עץ דק מדיי וסיכות ארוכות מדיי, יהיו לך קוצים בתHת כשתשב על הכסא המרופד מחדש :lol:

לכן לעולם לא הולכים על דיוק מוחלט בגודל הקשיחים בבניות אלא משאירים מקום לסטיות במידה. סיכות של 1.2 במקום 1.5 למשל, ימנעו הרבה מאד בעיות בלי לאבד שום דבר כמעט מבחינת חוזק אחיזה.

שכחתי לציין: יש כמה סרטוני UNBOXING של הכלי הזה ביוטיוב בעברית, מומלץ לבצע חיפוש ולראות (ולשמוע) מה חושבים עליהם.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

image.thumb.png.44d742cf79647a583f08de60fae70fd8.png

זה מהאנבוקס של ישראלי אחד ביוטיוב, גם נראה שהמינימום הוא 15MM

בכל מקרה אני לוקח בחשבון שעלול להיות סטייה של איזור ה1MM בסיכות\בעץ.

גם בהנחה הזאת לא סביר לדעתי שהסיכות ידקרו, מאחר ויש לא רק עץ אלא גם עובי של הבד שאני תופס על העץ(כנראה 1-2MM) ובנוסף יש גם את השכבה של הריפוד הרך שאני מניח שתהיה כ2-3 סמ, והיא תמנע מהיושב מלהידקר על ידי הסיכה גם אם איזה 1MM יבלוט, אבל זה יהיה משהו שאני אצטרך לבדוק, מאחר ואני מבין שאקדח חשמלי זה בערך האופציה היחידה על הפרק, אם אני לוקח בחשבון שידני ב90% לא יצליח להתמודד עם המשימה ואני ממש לא מעוניין לעבור על כל סיכה עם פטיש

פורסם

לי יש אקדח סיכות מהסוג הפשוט והידני, בספה הקודמת (עץ גושני ועבה כלשהוא) השתמשתי בו כדי לתפוס רצועות חדשות כי הישנות היו חלשות מדי.

צריך לתפוס את הטכניקה של להשתמש בו כדי שהסיכות יכנסו כמו שצריך, אבל הוא עבד מצוין.

בעבודה בסדר גודל שאתה מתאר (כמה כסאות), לא הייתי הולך על חשמלי, ואם כן, אז הייתי לוקח משהו טוב שיחזיק לשנים.

• תוכן חדש...