Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור רכישה פיג'ו 5008 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום בבוקר ביצעתי עצמאית החלפה של 4 פלאגים (נורות הצתה) ברכב. בנוסף החלפתי את פורק הלחץ של הטורבו. פורק הלחץ שיצא נראה לא רע בכלל אחרי עשור, הפלאגים ככה ככה. 

IMG_20211219_133621.thumb.jpg.3cf7e38030fd02b0eeb207821dbc646e.jpg

4 פלאגים של Bosch עלו 100 שקל באמאזון, פורק לחץ גם 100 בעליאקספרס (מקורי של Pierburg).

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00BJM0EAE?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

https://www.aliexpress.com/item/4001191536418.html

נורות ההצתה יצאו עם משקעים שמעידים כנראה על תערובת עשירה, זה לדעתי כי הרכב נסע 10 אלף קמ עם טיימינג דפוק לפני שרכשתי אותו. 

אפשרות נוספת - חיישן חמצן עליון ישן. הזמנתי חדש של בוש בכ260 שקל באיביי. יוחלף בכל מקרה כי על הרכב יש 110 אלף קמ כבר.

https://www.ebay.com/itm/BOSCH-Lambda-Sensor-0-258-010-081-LS-10081-/274817541817?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=711-127632-2357-0

ואחרון חביב - כשמניעים את הרכב יש קצת ריח של בנזין מאיזור גלגל אחורי ימין (לא מהאגזוז, וזה לא צד מילוי הדלק). יש מצב שיש איזה צינור קצת חופשי ממיכל הדלק או משהו. אולי זה קשור לתערובת העשירה, לא יודע. ייבדק בהזדמנות.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • רעיון טוב! 1

האתר שלי: long.co.il

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הרכב הספציפי הזה הוא מבריק וצריך לתת פרס למהנדס שתכנן אותו. שילוב מנוע וגיר מעולה, מערכת מתלים פשוטה מאוד אבל עושה עבודה טובה, היגוי מאוד מוצלח, ו-2500 ליטר של תא מטען עם שורות 2 ו-3 מקופלות. יש רכבים מסחריים עם פחות מקום.

יש גם מלא פרטים קטנים בכל הרכב שמוסיפים הרבה - פנס נטען בתא המטען, חגורות בשורה 3 שמתקפלות יפה לתוך התקרה, וילונות לשורות האחוריות, שולחנות נשלפים בשורה 2, רצפה ישרה בקיפול כסאות, כסא נוסע ליד הנהג גם מתקפל, זוית כיסא ניתנת לכיוון בשורה 2, שליטה במזגן בשורה 2, חלונות אוטומטיים בכל הרכב, בלם יד חשמלי, מגבים ואורות אוטומטיים. ובטח שכחתי עוד כמה.

• מעניין 1

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון אחזקה -

הרכב עבר טסט. בטסט נאמר בעל פה שהרכב מעשן מהאגזוז. במקביל יש רעש טקטוק מהמנוע.

לקחתי את הרכב לגבע, ואני יכול להגיד שאפו ליוסי שהוא ברמה מקצועית גבוהה מאוד. 

בקיצור, הרכב לא מעשן (אולי ניסו לעבוד עליי להחליף מנוע או משהו במוסך השכן).

מה שכן, רעש התקתוק נגרם מהגיטרה שמכניסה לפעולה את משאבת המים והחזירה את נשמתה לבורא. הגיטרה, הפולי של משאבת המים ורצועת האביזרים הוחלפו. הרעש נעלם.

במקביל נמצאה נזילה קטנה מאטם שסתומים אז החלטתי לא להזניח והוחלף אטם מכסה שסתומים. באותה הזדמנות גם החלפתי שמן שהיה אחרי 7 אלף קמ'. הנזק - 2,200 שקל בערך.

החלטתי לא לחזור לשמן שעליו ממליץ היצרן (ACEA C3 עם תקן  PSA B71 2297) אלא לעבור לתקן A3/B4 בתקן במוו LL-01. אסביר מדוע.

שמנים בתקן ACEA C3 במקור מיועדים למנועי דיזל עם מסנן חלקיקים במטרה להוריד זיהום אויר. לפני כעשור החליטו לשים את השמן הזה גם במנועי בנזין. למה? לא יודע.

מה שאני כן יודע שבמקביל במוו שהשתמשו באותו המנוע המליצו על תקן שמן אחר לגמרי, ובממוצע המנועים שלהם סבלו מפחות תקלות. אני מהמר שההבדל הוא בשמן.

ובאיזה שמן השתמשו בבמוו? ACEA A3/B4 למנועי בנזין בתקן LL-01 (ולא בתקן LL-04 כמו שהמליצו בפיג'ו). 

ברגע שהחלטתי לעבור לתקן החדש פתאום יש הרבה אפשרויות ורמות צמיגות. החלטתי גם כן לעבור לצמיגות טיפה יותר גבוהה כי לא מדובר במנוע חדש והייתי רוצה לספק לו קצת יותר הגנה (ואולי גם למנוע צריכת שמן).

בחרתי במוטול X-cess 8100 עם צמיגות 5w40:

https://www.solomycar.co.il/item/908/שמן-מנוע-ACEA-A3-B4-10-API-SN-CF-4L-5W40-MOTUL/?gclid=Cj0KCQiAuvOPBhDXARIsAKzLQ8F5taueF5eyyauz1Z-T1PZZCK-YnCpjr6HZmFxW4Wji_3agfMkkAAIaAvYtEALw_wcB

השמן הזה מומלץ על ידי הרבה אנשים באינטרנט שנוסעים במיני קופר s שחולקת את אותו מנוע עם הרכב שלי. לשמן יש גם במקרה תקן b71 2296 שלפי ספר הרכב שלי היה תקן מותר ב2011.

עוד משהו מוזר זה שבאותו ספר רכב כתוב במפורש - לרכב ללא מסנן חלקיקים (יענו לא דיזל) צריך שמן בתקן ACEA A3/B4. בקיצור כל המעבר הזה לשמן בתקן שונה בתירוץ שפתאום אנחנו מדינה ב"תנאים קשים" מריח לי כמו בולשיט.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

רעש התקתוק נגרם מהגיטרה שמכניסה לפעולה את משאבת המים והחזירה את נשמתה לבורא.

חשמלית או אקוסטית?

פורסם
לפני 5 שעות, edward כתב:

עדכון אחזקה -

הרכב עבר טסט. בטסט נאמר בעל פה שהרכב מעשן מהאגזוז. במקביל יש רעש טקטוק מהמנוע.

לקחתי את הרכב לגבע, ואני יכול להגיד שאפו ליוסי שהוא ברמה מקצועית גבוהה מאוד. 

בקיצור, הרכב לא מעשן (אולי ניסו לעבוד עליי להחליף מנוע או משהו במוסך השכן).

מה שכן, רעש התקתוק נגרם מהגיטרה שמכניסה לפעולה את משאבת המים והחזירה את נשמתה לבורא. הגיטרה, הפולי של משאבת המים ורצועת האביזרים הוחלפו. הרעש נעלם.

במקביל נמצאה נזילה קטנה מאטם שסתומים אז החלטתי לא להזניח והוחלף אטם מכסה שסתומים. באותה הזדמנות גם החלפתי שמן שהיה אחרי 7 אלף קמ'. הנזק - 2,200 שקל בערך.

החלטתי לא לחזור לשמן שעליו ממליץ היצרן (ACEA C3 עם תקן  PSA B71 2297) אלא לעבור לתקן A3/B4 בתקן במוו LL-01. אסביר מדוע.

שמנים בתקן ACEA C3 במקור מיועדים למנועי דיזל עם מסנן חלקיקים במטרה להוריד זיהום אויר. לפני כעשור החליטו לשים את השמן הזה גם במנועי בנזין. למה? לא יודע.

מה שאני כן יודע שבמקביל במוו שהשתמשו באותו המנוע המליצו על תקן שמן אחר לגמרי, ובממוצע המנועים שלהם סבלו מפחות תקלות. אני מהמר שההבדל הוא בשמן.

ובאיזה שמן השתמשו בבמוו? ACEA A3/B4 למנועי בנזין בתקן LL-01 (ולא בתקן LL-04 כמו שהמליצו בפיג'ו). 

ברגע שהחלטתי לעבור לתקן החדש פתאום יש הרבה אפשרויות ורמות צמיגות. החלטתי גם כן לעבור לצמיגות טיפה יותר גבוהה כי לא מדובר במנוע חדש והייתי רוצה לספק לו קצת יותר הגנה (ואולי גם למנוע צריכת שמן).

בחרתי במוטול X-cess 8100 עם צמיגות 5w40:

https://www.solomycar.co.il/item/908/שמן-מנוע-ACEA-A3-B4-10-API-SN-CF-4L-5W40-MOTUL/?gclid=Cj0KCQiAuvOPBhDXARIsAKzLQ8F5taueF5eyyauz1Z-T1PZZCK-YnCpjr6HZmFxW4Wji_3agfMkkAAIaAvYtEALw_wcB

השמן הזה מומלץ על ידי הרבה אנשים באינטרנט שנוסעים במיני קופר s שחולקת את אותו מנוע עם הרכב שלי. לשמן יש גם במקרה תקן b71 2296 שלפי ספר הרכב שלי היה תקן מותר ב2011.

עוד משהו מוזר זה שבאותו ספר רכב כתוב במפורש - לרכב ללא מסנן חלקיקים (יענו לא דיזל) צריך שמן בתקן ACEA A3/B4. בקיצור כל המעבר הזה לשמן בתקן שונה בתירוץ שפתאום אנחנו מדינה ב"תנאים קשים" מריח לי כמו בולשיט.

גם לי נראה שההנחיות האלו מוזרות במקצת. 

פורסם

בשנתיים  האחרונות יש מסנן חלקיקים גם ברכבי בנזין, זה לא קשור אלייך אבל סתם לידע כללי.

אם אני זוכר נכון המעבר לתקן החדש(2297) לא היה לפני עשור, אולי לפני 4-5 שנים. 

פורסם

נכון, במקור התקן למנועי הבנזין היא B71 2312 (0W30). הוא עודכן ל-B71 2302 (0W30)לפני כ-4-5 שנים ובמקביל יצא ה-B71 2297 (5W30).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

החגיגה נמשכת -

אחרי שנה של נסיעה על בולמי זעזועים קדמיים עייפים החלטתי להחליף.

נרכשו באיביי בולמי זעזועים קדמיים פלוס מיסבים וכריות. כל בולם עלה 230 כולל משלוח, וכל כרית ומיסב 140. היה גם תשלום קטן לאחסנה של 60 שקל אבל לא היו מיסים. סך הכל 800 שקל. 

הגעתי לגבע עם החלפים, על הדרך מצאו גם משולש גמור (החלפתי את שני הצדדים ליתר ביטחון) וגם היה משהו קטן לעשות באחת הציריות. יצא 2600 כולל מעמ.

בולמים אחוריים כבר הוחלפו קודם לכן אז עכשיו עם מערכת מתלים חדשה בכל 4 הגלגלים הרכב נוסע מעולה. ממש מרגישים את ההבדל.

להזכיר שהוחלפו משולשים לפני שנה אבל או שהם לא היו איכותיים או שנגרם להם נזק בגלל חוסר ריסון של בולמי הזעזועים העייפים.

סיכום עלויות - 

מחיר קניה 18 אלף שקל.

מחיר יישור קו בקניה 14 אלף שקל.

מחיר תקלות וסידורים שנה ראשונה כ-5 אלף שקל.

סך הכל 37 אלף שקל.

פורסם (נערך)

סהכ אחלה מחיר לבולמים אם הם מיצרן איכותי. כאמור השאלה פה זה היצרן. בולם זול לא בעיה להשיג. 

לגבי המשולשים : ייתכן שפשוט היתה שם תוצרת זולה והגומי בבוקסות התעייף ונשבר אחרי שנה. שוב , גם פה יש חשיבות לאיכות הגומי. 

עברתי פעם במכון בדיקה שיש לו מכשיר תת קרקעי ומזעזע את כל האוטו כדי לבדוק בולמים.(במקום להשען עם המרפק ולבדוק ביד) .

אנשים לא מודעים לעלויות בולמים לפני קנייה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, save כתב:

סהכ אחלה מחיר לבולמים אם הם מיצרן איכותי. כאמור השאלה פה זה היצרן. בולם זול לא בעיה להשיג. 

סט כריות בולם ומיסב זה של KYB, הבולמים של NAPA שזה ככל הנראה בולמי מונרו דגם Reflex. ויזואלית ומבחינת תחושה בנסיעה מדובר במוצר די איכותי.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, save כתב:

מה קרה למשולש הגמור ? של מי הוא היה ? אתה זוכר ? לפי המחיר שמת משולש תחליפי. טורקי ?

מבחינת המשולשים החדשים שמתי מה שהמליצו לי בגבע, לא יודע מי היצרן אבל משולש אחד עולה 380 שקל. 

לגבי הגמור לא ברור של איזו חברה זה היה. אחד משלושת התותבים שלו נקרע.

פורסם
בתאריך 5.2.2022 בשעה 14:08, Adamm כתב:

בשנתיים  האחרונות יש מסנן חלקיקים גם ברכבי בנזין, זה לא קשור אלייך אבל סתם לידע כללי.

במנועי הזרקה ישירה, או שזה לא קשור?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...