Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח. 

כשהיה לי אופל אסטרה טורבו הבלימת מנוע שם הייתה מתרחשת כבר בסביב ה-1500 סל"ד לעומת הקורולה 1.6 שהחליפה אותה ששם זה התרחש סביב ה-2000-2500. 

באסטרה תוך כדי מעט שמירת מרחק יכולתי לנסוע מרחקים מאוד גדולים עם בקרת שיוט ושימוש בכפתורי +/- , בקורולה לא היה מצב כזה ללא שימוש בברקסים. 

לכן אני חושב שלטורבו כן יש משמעות בעניין הזה. 

פורסם

זה תלוי עד כמה מחשב ראשי+גיר חכם. יש כאלה שיודעים בירידה להוריד הילוך וגם לנעול אותו. יש כאלה שלא. תלוי יצרן.

פורסם

אם אנחנו מניחים רק בשביל השוואה הוגנת שיש את אותו מחשב הרכב והוא מתוכנת אותו הדבר מבחינת באיזה תנאים להתחיל בלימה ומתי להפסיק + אותו הגיר והיחסי העברה שלו אז כן מנוע שהוא פיזית גדול יותר יש בו יותר חיכוך ומסה מסתובבת אז דרושה יותר אנרגיה להזיז ולהמשיך את פעולתו הסדירה אז כן.

אני לא חושב שלטורבו יש השפעה כל כך בקטע הזה, אולי יקח טיפה אנרגיה לסובב אותו מהאוויר שיהיה אמור לצאת מהצנרת פליטה (כן אוויר ולא גז פליטה) אבל ברכב מודרני המחשב בקלות יכול להפעיל את הwastegate לכמעט אפס ולעקוף את הטורבו, גם אם הוא לא עושה את זה זאת התנגדות די מינימלית לדעתי ועדיין לנפח יש חשיבות גדולה יותר.

פורסם

בוודאי שיש גם קשר לטורבו. במנועי טורבו יש מעט מאוד או בכלל אין ואקום בסעפת. זה מאוד מורגש במנועי דיזל מודרניים (כולם בהגדרה טורבו) ששם גם אין מצערת במובן הרגיל של המונח.

שים לב שבמנועי טורבו, בוסטר בלם לא לוקח ואקום בצינור מסעפת יניקה, תחת זאת יש משאבת ואקום. יש לזה סיבה.

חזיר דיזל

פורסם

נפח מנוע הוא משתנה אחד במשוואה. יחסי העברה, יחס סופי, ניהול מנוע...אני חושב שאפילו יחס קדח\מהלך משפיעים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא הבנתי למה מדברים על המחשב, תוכנת הגיר, או מתי בלימת מנוע מתרחשת "מעצמה"?

בלימת מנוע מתרחשת כאשר הנהג מוריד הילוך ולא נותן גז במקביל.

השאלה היא, האם יש הבדל באפקטיביות של בלימת המנוע בין מנוע עם נפח קטן למנוע עם נפח גדול. אני מאמין שכן, אבל לא נהגתי כמעט במנועים עם נפח קטן.

הטורבו בכל מקרה לא יהיה פעיל, כי בזמן בלימת מנוע אין שריפת דלק בכלל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מנוע קטן עם מגדש טורבו יהיה בעל פחות חיכוך ולכן כפקטור יתן בלימת מנוע נמוכה יותר מאשר מנוע גדול. 

מעבר לזה מה שעוד קובע זה יחסי העברה, חיכוך מערכת העברת הכוח, יחס הדחיסה, תזמון השסתומים ועוד. 

• תוכן חדש...