Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים וחצי אבא שלי חנה באדום לבן בבית חולים, הוא הגיש בקשה לביטול עוד באותו יום מכיוון שהיה בשיקום לב ולא היה לו חנייה קרובה והחנייה באדום לבן לא הפריע לתנועה.

העניין הוא שהזמן שעבר מיום הגשת הערעור ליום קבלת התשובה: 2 שנים ו10 חודשים.

הספח לתשלום הוא ע"ס 250 ש"ח (המקורי) עד לתאריך 25.05.21 ובאתר האינטרנט הסכום לתשלום הוא 425 ש"ח.

אני מנסה למצוא באינטרנט כמה זמן התובע צריך להחזיר תשובה, יש למישהו מידע בנושא?

פורסם

אעשה את זה פשוט: אין, זו ככל הנראה לאקונה.

גם אני עצמי תרתי אחר תשובה לשאלה זו ממש. עברתי דרך חוק לתיקון סדרי מינהל, אך שם יש סייג בדיוק לעניין זה. כמה שניסיתי וחיפשתי - לא מצאתי.

ניסיתי גם להביא את בית המשפט לקבוע מהו פרק הזמן להמצאת החלטת התובע לעניין בקשה לביטול קנס, אך לא הצליחה דרכי (בעליון השופט אמר שלערכאה נמוכה יותר יש הסמכות לדון בעניין. הבנתי שהוא נוטה להישען על העניין הטכני הזה ולא לקיים דיון, אז משכתי חזרה. ולא המשכתי לערכאה נמוכה יותר).

אגב, אם באינטרנט מופיע סכום שונה מהמקורי, זה אומר שהוספו עליו כפל קנס, ריביות וכיו"ב. משמעות הדבר שהתובע החליט, ככל הנראה, לדחות את הבקשה, אך מסיבה זו או אחרת לא קיבלתם לידכם את החלטתו.

ועכשיו נשאלות השאלות המתבקשות:

א. יש לכם אסמכתא ששלחתם בקשה לביטול? אם כן, מה התאריך?

ב. כתובתכם מעודכנת (והיתה מעודכנת לאורך כל התקופה)?

ג. אתם מקבלים דברי דואר, רגיל או רשום, כעניין שבשגרה?

ד. מתי, בפעם האחרונה הומצא לכם מסמך או הודעה כלשהי בעניין הודעת הקנס האמורה?

בעיקרון, מרגע התכתובת האחרונה, יש 3 שנים להתיישנות העונש.

התיישנות העבירה (שנה) לא רלוונטית במקרה הזה, כיוון שבקשה לביטול נשלחה "באותו היום", דבר שמעיד שהודעת הדרישה לתשלום הקנס התקבלה.

פורסם
לפני 10 דקות, Keyser Söze כתב:

אעשה את זה פשוט: אין, זו ככל הנראה לאקונה.

גם אני עצמי תרתי אחר תשובה לשאלה זו ממש. עברתי דרך חוק לתיקון סדרי מינהל, אך שם יש סייג בדיוק לעניין זה. כמה שניסיתי וחיפשתי - לא מצאתי.

ניסיתי גם להביא את בית המשפט לקבוע מהו פרק הזמן להמצאת החלטת התובע לעניין בקשה לביטול קנס, אך לא הצליחה דרכי (בעליון השופט אמר שלערכאה נמוכה יותר יש הסמכות לדון בעניין. הבנתי שהוא נוטה להישען על העניין הטכני הזה ולא לקיים דיון, אז משכתי חזרה. ולא המשכתי לערכאה נמוכה יותר).

אגב, אם באינטרנט מופיע סכום שונה מהמקורי, זה אומר שהוספו עליו כפל קנס, ריביות וכיו"ב. משמעות הדבר שהתובע החליט, ככל הנראה, לדחות את הבקשה, אך מסיבה זו או אחרת לא קיבלתם לידכם את החלטתו.

ועכשיו נשאלות השאלות המתבקשות:

א. יש לכם אסמכתא ששלחתם בקשה לביטול? אם כן, מה התאריך?

ב. כתובתכם מעודכנת (והיתה מעודכנת לאורך כל התקופה)?

ג. אתם מקבלים דברי דואר, רגיל או רשום, כעניין שבשגרה?

ד. מתי, בפעם האחרונה הומצא לכם מסמך או הודעה כלשהי בעניין הודעת הקנס האמורה?

בעיקרון, מרגע התכתובת האחרונה, יש 3 שנים להתיישנות העונש.

התיישנות העבירה (שנה) לא רלוונטית במקרה הזה, כיוון שבקשה לביטול נשלחה "באותו היום", דבר שמעיד שהודעת הדרישה לתשלום הקנס התקבלה.

א. הערעור נשלח באותו יום. אין תיעוד כיוון שעברו כמעט 3 שנים זמן מטורף בשביל לשמור מסמכים, לפי מה שאבא שלי אומר הוא הגיש להם את הערעור ידני לעירייה ולא שלח בדואר.

ב. כתובת מעודכנת, שינו את השמות של הרחבות של הכתובות. אבל גם לפי השמות הישנים והחדשים הגיעו דברי דואר רשום ורגיל.

ג. אין בעיה שכזאת.

ד. זאת ההודעה הראשונה שהוא קיבל, בספח מציון 250 שקל עד לתאריך 20.05.2021 שכמובן עדיין לא עבר, זה מה שמוזר לי איך באינטרנט זה מופיע יותר?

גם מבחינת חוקיות הזמנים. הוא ביצע את העבירה בתאריך 20.06.2018 יש לו 30 ימים לבקש לבטל את הדוח. נניח שהוא הגיש את הבקשה ביום האחרון שהוא 20.07.2018 מתאריך זה ועד למכתב שאומר שהתובע החליט לדחות את תשלום הקנס שמצוין שנכתב בתאריך 13.04.2021 עברו למעלה משניים וחצי.

לעניין החוק לתיקון סדרי המינהל, על איזה סייג אתה מתכוון? גם לעניין הסייגים יש חובת מענה שתינתן תשובה במועד. ובכל מקרה גם בחוק וגם בפסיקה אין סנקציה של פסלות אוטומטית על החלטות שנתנו לאחר המועד הקובע. 

בכל מקרה, בדוח חנייה, אפשר לטעון להגנה מן הצדק ולומר שאי מתן מענה במשך כל כך הרבה צריך להביא לבטלות הדו"ח ולהשוואה ראה זמן התיישנות זמן עבירה (שנה) והזמן מרגע הבקשה להישפט להזמנה למשפט (גם שנה). 

מהניסיון שלי בבתי משפט לתעבורה אין יחס לפשוטי העם אלא רק לעורכי דין, השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות

לפי מה שאני מבין מסעיף 229(ד) לחוק סדר הדין הפלילי, אם התובע החליט לדחות את הבקשה, צבירת הריבית והפיגורים ממשיכה כאילו לא הוגשה הבקשה.

" החליט התובע שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס, ימציא למבקש הודעה על כך ואולם הוראות סעיף קטן (ב) יחולו כאילו לא הוגשה הבקשה לביטול לתובע."

זאת אומרת. אדם מקבל דוח יש לו 90 יום לשלם אותו או 30 יום להגיש בקשה לבטל את הדוח. הוא מגיש את הדוח ביום ה30. אם הוא מקבל דחייה לאחר 60 ימים, הוא ישלם כפל קנס?  

פורסם

image.png.c7e7eec006fc117f17638e8e1fe1b74a.pngimage.thumb.png.333ad19ae86da8ba91121f8ed409bf78.png

העליתי את מה שמופיע באתר ואת המכתב שבו התובע דוחה את הבקשה, ניתן לראות את התאריכים שציינתי.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

טוב, אז הודעת התובע נשלחה וקיבלתם אותה. לא הבנתי את זה מההודעה הפותחת של השרשור.

זה גם מוכיח שאכן הוגשה (והתקבלה) הבקשה לביטול קנס.

לדעתי, פרק הזמן הזה אינו סביר. אישית, הייתי מבקש להישפט, תוך כדי הגשת עתירה מנהלית, ומבקש שהמשפט יושהה עד לקבלת הכרעה בעתירה.

אבל זו אינה המלצתי אליך. מה שהעירייה עשתה הוא בתיאום עם לשון החוק. אתה צריך לדעת מה ואיך לטעון, או להיעזר בעו"ד. זה לא מעט כסף (הרבה יותר מ-250 השקלים, וגם יותר מ-423). והסיכויים לניצחון לא מזהירים.

אשר לסכומים, במכתב ההחלטה של התובע מצויין בפירוש 250 ש"ח. זה הסכום אותו אתה נדרש לשלם. למה באינטרנט כתוב סכום אחר? כנראה שטעות, או שמדובר בקנס אחר. עשה לעצמך טובה, ותוודא שספרי הקנסות תואמים.

פורסם

א. הערעור נשלח באותו יום. אין תיעוד כיוון שעברו כמעט 3 שנים זמן מטורף בשביל לשמור מסמכים, לפי מה שאבא שלי אומר הוא הגיש להם את הערעור ידני לעירייה ולא שלח בדואר.
ב. כתובת מעודכנת, שינו את השמות של הרחבות של הכתובות. אבל גם לפי השמות הישנים והחדשים הגיעו דברי דואר רשום ורגיל.
ג. אין בעיה שכזאת.
ד. זאת ההודעה הראשונה שהוא קיבל, בספח מציון 250 שקל עד לתאריך 20.05.2021 שכמובן עדיין לא עבר, זה מה שמוזר לי איך באינטרנט זה מופיע יותר?

גם מבחינת חוקיות הזמנים. הוא ביצע את העבירה בתאריך 20.06.2018 יש לו 30 ימים לבקש לבטל את הדוח. נניח שהוא הגיש את הבקשה ביום האחרון שהוא 20.07.2018 מתאריך זה ועד למכתב שאומר שהתובע החליט לדחות את תשלום הקנס שמצוין שנכתב בתאריך 13.04.2021 עברו למעלה משניים וחצי.

לעניין החוק לתיקון סדרי המינהל, על איזה סייג אתה מתכוון? גם לעניין הסייגים יש חובת מענה שתינתן תשובה במועד. ובכל מקרה גם בחוק וגם בפסיקה אין סנקציה של פסלות אוטומטית על החלטות שנתנו לאחר המועד הקובע. 
בכל מקרה, בדוח חנייה, אפשר לטעון להגנה מן הצדק ולומר שאי מתן מענה במשך כל כך הרבה צריך להביא לבטלות הדו"ח ולהשוואה ראה זמן התיישנות זמן עבירה (שנה) והזמן מרגע הבקשה להישפט להזמנה למשפט (גם שנה). 
מהניסיון שלי בבתי משפט לתעבורה אין יחס לפשוטי העם אלא רק לעורכי דין, השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות

לפי מה שאני מבין מסעיף 229(ד) לחוק סדר הדין הפלילי, אם התובע החליט לדחות את הבקשה, צבירת הריבית והפיגורים ממשיכה כאילו לא הוגשה הבקשה.
" החליט התובע שלא לבטל את הודעת תשלום הקנס, ימציא למבקש הודעה על כך ואולם הוראות סעיף קטן (ב) יחולו כאילו לא הוגשה הבקשה לביטול לתובע."

זאת אומרת. אדם מקבל דוח יש לו 90 יום לשלם אותו או 30 יום להגיש בקשה לבטל את הדוח. הוא מגיש את הדוח ביום ה30. אם הוא מקבל דחייה לאחר 60 ימים, הוא ישלם כפל קנס?  
זמן מטורף 3 שנים?

אתה אמור םשמור מסמכים כאלה 7 שנים הבנתי תכלס... כל מוני מסמכים בגדול.
אני עדיין שומר חשבונות מ פלאפון/אורנג מ 2008 [emoji1]

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
בתאריך 20.4.2021 בשעה 00:08, DirtNasty כתב:

לעניין החוק לתיקון סדרי המינהל, על איזה סייג אתה מתכוון?  

סעיף 2 לאותו חוק:

2.  (א) ...

(ב)  האמור בסעיף קטן (א) לא יחול –

...

(3)   כשהתברר, לאחר בדיקה, שהענין נושא

הבקשה טעון בדיקה או דיון נוספים;

וברור שיש צורך בבדיקה של מה היו הנסיבות ולפי מה שנטען בבקשה לביטול הקנס.

נכון, לטעמי יש להקיש מהרציונל לקיומה של התיישנות העבירה לעניין פרק הזמן להמצאת תשובת התובע. עם זאת, עניין זה לא נקבע בחוק ואף לא בפסיקה למיטב ידיעתי.

עוד ניתן להוסיף שהדבר פותח פתח לעיריות שלא להמציא תשובה בזמן, דבר שיגרור, על פי סעיף 229(ד) לחסד"פ ריביות ופיגורים, כאשר לעירייה אינטרס מובהק להגדיל את הקנס על פי 229א לאותו חוק. מקרה קלאסי של חתול שומר על החלב...

נכון, זה החוק. בפועל, עיריות לא מיישמות זאת, והודעה על דחיית בקשה לביטול קנס מציינת את הסכום המקורי ללא ריביות ופיגורים.

לציין שאפילו היה מופעל עניין זה, ניתן לבקש לבטל את הריביות והפיגורים על סעיף קטן (ו) לאותו חוק.

זה שיקול שרק אתה תוכל לעשות. לציין שאם אתה הולך בקו זה כקו הגנה, ולא בדרך של עתירה, לא תצטרך לשאת בעלויות (זולת זמן והפסד ימי עבודה). מה שעוד חשוב לדעת זה שבית המשפט אינו מוגבל לגובה הקנס המקורי. כלומר, אם תידחה טענתך, השופט יכול להטיל עליך קנס גבוה יותר.

אישית, הייתי הולך להישפט, אם כי ברור לי שטענת ההגנה אינה מושתתת  או נשענת על דברי חוק או פסיקה, אלא בנויה כולה על צורך במתן מענה ללאקונה. וכאן זה כבר עניין פתוח מאוד ותלוי בגישתו של השופט הספציפי. כלומר, הסיכוי לזיכוי לא גבוה במיוחד.

לפני 5 שעות, kurko1992 כתב:

זמן מטורף 3 שנים?

אתה אמור םשמור מסמכים כאלה 7 שנים הבנתי תכלס... כל מוני מסמכים בגדול.
אני עדיין שומר חשבונות מ פלאפון/אורנג מ 2008 emoji1.png

לא, dude, זה זמן מטורף.

אתה מדבר על עניינים בתחום האזרחי-צרכני. עניין אחר לגמרי. פה מדובר בתחום הפלילי. ולסבר אוזנך, ישנו סעיף התיישנות לעבירות שקובע שנה. שנה אחת. לא 3 ובטח לא 7.

• מעניין 1
פורסם
לא, dude, זה זמן מטורף.
אתה מדבר על עניינים בתחום האזרחי-צרכני. עניין אחר לגמרי. פה מדובר בתחום הפלילי. ולסבר אוזנך, ישנו סעיף התיישנות לעבירות שקובע שנה. שנה אחת. לא 3 ובטח לא 7.
חשבתי שזה כמו בתאונות, הבנתי שעד 3 שנים מ היום של התאונה יכול לקבל הפתעה מ הבן אדם שנכנסתי בו תכלס, ככה אמרו לי לפחות.

אבל בסדר, טוב לדעת.

פורסם (נערך)

3 שנים זה לתביעת הביטוח שלך.

עד כמה שאני זוכר תביעה אזרחית יכולה להיות מוגשת עד 7 שנים אחרי הארוע (וזה אפילו יותר מורכב, כיוון שקיימת גם התיחסות למועד גילוי הנזק, שיכול להיות יותר מאוחר). לכן מסמכי ביטוח צריך לשמור לפחות 7 שנים אחרי שתוקף הפוליסה פג. אני שומר 10.

כיום, כאשר מרבית המסמכים אלקטרוניים, אין שום בעיה לשמור אותם עד אין סוף. רק לדאוג לתיוק מסודר ולגיבוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
3 שנים זה לתביעת הביטוח שלך.

עד כמה שאני זוכר תביעה אזרחית יכולה להיות מוגשת עד 7 שנים אחרי הארוע (וזה אפילו יותר מורכב, כיוון שקיימת גם התיחסות למועד גילוי הנזק, שיכול להיות יותר מאוחר). לכן מסמכי ביטוח צריך לשמור לפחות 7 שנים אחרי שתוקף הפוליסה פג. אני שומר 10.

כיום, כאשר מרבית המסמכים אלקטרוניים, אין שום בעיה לשמור אותם עד אין סוף. רק לדאוג לתיוק מסודר ולגיבוי.
אתה רוצה להגיד לי שאני צריך לשמור כל פוליסה של הביטוח שלי ל7 שנים לפחות??
זה לא נשמר אצל המקום שעשיתי את הביטוח??

פורסם (נערך)

זה אמור להשמר. אני מעדיף לסמוך על עצמי. למשל, חשוב על מצב שבו סוכנות הביטוח נסגרת ואתה צריך לאתר את המסמכים. אם שמרת אותם אצלך אתה יכול לפנות לחברת הביטוח עם מספר פוליסה וכך התהליך יהיה יותר פשוט.

יתכן שהיום אתה יכול להסתמך גם על מאגרים מרכזיים, כגון "הר הביטוח", אבל לא תמיד הנגישות מלאה.

בעניין קצת דומה - אשתי היתה מקבלת תלושי שכר דרך המרשתת. ביום בו פרשה לגמלאות הגישה שלה לאתר נחסמה, והיתה קצת התרוצצות מול מדור שכר כאשר ביקשה לקבל את תלושי השכר האחרונים.

בכלל, יש סוגי מסמכים שאתה מחוייב בחוק לשמור תקופה מסויימת (למשל דוחות מס הכנסה של עצמאי - 7 שנים) ויש כאלה שכדאי לשמור לטווח ארוך, אפילו כל החיים. אבל זו כבר סטיה מנושא השרשור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום הגיון מינהלי לקבל תשובה אחרי שנתיים וחצי.

כותב מכתב לתובע בו מסביר כי אם אין התיישנות שיהוי בטוח שיש ועל כן ומלפנים משורת הדין מבקש לבטל את הדוח שאם לא כן והתשובה תישאר , אתה הולך לבקש להישפט.

רק אידיוט גמור לא יבטל

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב ותרם.

מכתב לתובע בצירוף הטענה והבקשה להישפט תשלח היום.

תלונה לנציב תשלח גם היא.

אדאג לעדכן בהמשך בהתאם להתפתחות.

פורסם

הייתי ממתין עם התלונה עד לקבלת תשובה נוספת של התובע.

יסכים לבטל , חסכת יונת דואר לנציב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...