Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לעשות לרכב שלי החלפת פילטר שמן + שמן מנוע בעצמי.

לפי סרטונים ביוטיוב הפרוצדורה לא נראית מסובכת מידי מבחינה טכנית ואני די בטוח שאסתדר.

בכל מקרה כשבאתי להזמין כלים שמתי לב שיש המון סוגים של מפתחות לפילטר שמן ואני קצת מבולבל מה יותר יתאים לצרכים שלי

מצד אחד אני צריך כלי שאשתמש בו אחת לכמה חודשים- אני לא מתכוון לפתוח מוסך או לעשות טיפולים להמון רכבים, אבל מצד שאני אני רוצה כלי שלא ישבר אחרי 2-3 שימושים ואצטרך לקנות כל פעם מחדש.

מה שראיתי עד כה:

1.מפתח רצועת מתכת: מין רצועה ממתכת שחובקת את הפילטר, ניראה סופר לא יעיל וקשה לשימוש?, לפי מה שהבנתי בתגובות באינטרנט גם לא מחזיק הרבה זמן, יתרונות: זול מאוד

2.פילטר עכביש: ניראה די נוח לשימוש, לא הבנתי האם הוא עמיד לאורך זמן? ניראה גם די קומפקטי סה"כ, משום מה בשום אתר גם לא מצאתי מה מידה הכניסה של הרצט שאצטרך בשביל להתחבר אליו.

3.מפתח דמוי פלייר פטנט (תרנגול): ניראה שהוא יהיה הכי עמיד לדעתי? לא יודע עד כמה הוא נוח לשימוש יחסית למפתח עכביש אבל הוא יקר מאוד.

4.מפתח כוס: מין בוקסה גדולה כזאת שמתחברת לרצט, כמו עכביש אבל לא מתכוונן, למרות שהוא ניראה מאוד נוח לדעתי מאוד מגושם שאצטרך לקנות לכל גודל פילטר מפתח משלו, אני מעדיף שיהיה כלי אחד ולא המון חלקים או סט.

אשמח אם תוכלו לשתף אותי במידע מה יותר\פחות נוח לעבודהואם יש עוד סוגים מומלצים אחרים שלא ציינתי פה.

תודה רבה :)

פורסם

השתמשתי ברצועה כמה שנים ברכב אחד ברכב השני היה על הפילטר מקום לחיבור של בוקסה רגילה (לא זוכר מידה) , כשהחלפתי רכב (דאסטר דיזל) הרצועה לא עבדה והייתי צריך לקנות כוס (אני חושב שאין גישה למשהו אחר)

צריך לבדוק לפי הרכב שלך איזה מפתח יתאים ולפי זה לקנות

פורסם
לפני 32 דקות, yaniv3993 כתב:

השתמשתי ברצועה כמה שנים ברכב אחד ברכב השני היה על הפילטר מקום לחיבור של בוקסה רגילה (לא זוכר מידה) , כשהחלפתי רכב (דאסטר דיזל) הרצועה לא עבדה והייתי צריך לקנות כוס (אני חושב שאין גישה למשהו אחר)

צריך לבדוק לפי הרכב שלך איזה מפתח יתאים ולפי זה לקנות

רעיון טוב, אני אעשה יותר מאוחר סיבוב מסביב לרכב לבדוק איך הגישה.

בעיקרון מבחינת גישה, כוס ועכביש הם הנוחות ביותר לא? כי תמיד אפשר לחבר מאריך לרצט ואז אין בעיה

לפני 9 דקות, danniel כתב:

אם זה רק כדי לבצע טיפולים לרכב שלך, ציין באיזה רכב מדובר ודגם מנוע וא יתכן שתקבל המלצה קונקרטית. 

מיצובישי ספייס סטאר ידנית שנת 2014 (מנוע 1000, שונה מהדגם האוטומטי)

תודה על התשובות

פורסם

ירדתי להסתכל מתחת לרכב וכשלא הצלחתי להיכנס בצורה בטוחה פתחתי את מכסה המנוע והסתכלתי משם הפילטר כן משונן אבל שוב אני כנראה לא אעדיף כוס כי אני רוצה כלי שיהיה אוניברסלי.

ניסיתי לצלם כמה שיותר טוב אבל הגישה די מונעת.

הפילטר ממוקם בחזית הקדמית של המנוע (לכיוון הרדיאטור), אבל יש צמה עבה מאוד ממש לידו ואם באים מתחת לרכב של מין מכסה כזה שגם די דופק את הגישה לפילטר.

יהיה יותר קל אפילו להוציא אותו מלמעלה לא?

IMG_20210417_121249.jpg

IMG_20210417_121302.jpg

• תוכן חדש...