Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מהתחלה.

השימוש הוא ביום שישי לניקיון הבית. בשאר השבוע משתמש במטאטא בעיקר לשאריות ליד שולחן אוכל\מטבח לפני השטיפה. השטיפה היא לא עם דלאים של מים אלא סמרטוט רטוב שאני סוחט, מנקה, מחזיר אותו למים, סוחט וכן הלאה...

השואב הוא פשוט מאוד עם צינור שאיבה שעושה כמיטב יכולתו שזה לא הרבה. יש לכלוכים שהוא לא מצליח לאסוף.

אין לי הבנה בשואבים

אני רוצה שואב שיחסוך לי את "התענוג" של טאטוא הבית בשבוע ואת השטיפה. 

אני מוכן לשלם הרבה כסף (אני זורק 1500 ש"ח אבל לא יודע מה טווח המחירים. אם תגידו 400 ש"ח זה בסדר אין לי בעיה). אבל חייב להיות איכותי ברמה. שאוכל להשתמש בו לשנים.

אין לי בעיה עם אלחוטי אבל נראה לי שעדיף חוטי.  

תודה

פורסם

אני כבר מעל 5 שנים משתמש בקארשר wd3 ואין מרוצה ממני. יש לנו בית דייסון כלשהו שהוא פשוט בדיחה בעוצמת שאיבה לעומת בקארשר (גם החדשים יותר, כמו בבית של חמתי, מרגישים לי צעצוע לעומת הקארשר). המחיר שלו הוא בסביבות ה400  ויש לו המון ראשים אופציונליים לרכישה (מקורי סיפור לא זול, יש חיקויים לא רעים בעלי. מנסיון). 

הוא חוטי דרך אגב. לי אין עם זה בעיה. 

זה הדגם הכי זול אאל"ט והוא לגמרי עושה את העבודה. הוא גם שואב רטוב אז בכלל טוב (ספות, שטיחים, מושבי רכב וכו'). 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם (נערך)

לא חייב שקית בקארשר. אני לא תמיד משתמש בשקית למרות שיש לי עוד כמה. השקית נועדה ל סטריליות והיגיינה. אגב, 

מה מפריעה לך השקית ? היא לא מציקה וקל מאד להרכיבה,

בשאיבה רטובה נדרש להסירה כמובן.

ניתן לשאוב ישירות לתוך המיכל, (גם מים) וכפי שכתבו מעלי הקארשר wd3 הוא עוצמתי ברמות אחרות, עוד יתרון בו הוא מפוח שזה מאד שימושי עבורי. שימושי לניקוי יותר מסיבי דוגמא מרפסת, עלים, שאיבת מים, אפילו

את צנרת הביוב שנסתמה נעזרתי בו בהצלחה רבה, ועוד.

חיסרון, הוא קצת כבד. 

יתרונות נוספים, גרמני,זול יחסית

יש לי גם את הדייסון הV11 שאיתו אני משתמש כמעט כל יום לדעתי לבית גדול +

חיות מחמד פתרון של 2 שואבים הללו נותן פתרון הרמטי. יש שואבים של דייסון יותר

זולים. לפי תיאורך, לך על הדייסון רק שהוא לפחות פי 3 במחיר מקארשר רק האלחוטיים לא באים במגע עם מים.

עריכה אחרונה על ידי yossy
טעות כתיב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכשתי לאחרונה Dyson DC 52 Animal Complete.  בעקרון זה DC52 (חוטי, נגרר) עם המון ראשים כולל 2 ראשי "טורבינה" (מנגנון מסתובב) שאחר מהם ייעודי ומעולה לניקוי שערות משטחים ושאר דברים שתופסים אותן (כן.  יש לי כלב נושר).

לדעתי חדש הדגם הזה כבר לא נמכר - עלה כ 2400 ש'ח אני חושב.  אני קניתי אותו לפני כחצי שנה יד 2 ב 200 ש'ח.  עובד מצוין.  חסרון (כמו כל הצנטריפוגליים) זה תא איסוף קטן יחסית אבל במקרה שלי מספיק לניקוי הדירה פעמיים לפני שדורש ניקוי וגם זה רק בגלל שמתמלא בשערות.  שקט יחסית לשואבים, לא כבד (גם אשתי מרימה אותו לעתים ביד תוך כדי העבודה) מתגלגל בקלות ועצמת שאיבה גבוהה.

לדעתי מוצע בשוטף ביד 2 ב 500-1000 ש'ח.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, עדי-אל כתב:

תודה.

ראיתי את השואב הזה וזה נראה אחלה. עד שראיתי שיש לו שקית שזה קצת הוריד לי

גם לי יש את השואב, בגירסת מיכל הנירוסטה.

סוס עבודה וכמו שנאמר לפני- לא חייב להשתמש בשקיות כי יש את הפילטר העגול גם, אבל נגיד עושים שאיבת נוזלים או לכלוך בעת שיפוץ הבית ואתה לא רוצה שכל החריצים והמשטח הפנימי של השואב יתמלאו בשאריות גבס/טיח/נסורת וכו' אז שמים שקית וזורקים וככה הכל בפנים נישאר נקי.

עוד המלצה: ממליץ לקנות עוד פילטר עגול מסין בשביל שאיבה ברטוב, כי כאשר הפילטר נרטב עדיף להוציא ולהשאיר לייבוש ובימקומו להרכיב פילטר אחר, ככה לא תצטרך להתקע בלי שואב ליממה עד שהפילטר מתייבש.

נ.ב: אני ממש אוהב שיש לו גם מנגנון נשיפה, מצויין שמנקים מחשב מאבק וכו' :-).

b_1.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ומה לגבי שואב רובוטי? מאז שקנינו לא השתמשנו במטאטא חח, תגדיר אותו על ניקיון מתי שנוח לך והבית תמיד ישאר נקי וביום שישי תעביר סמרטוט רטוב על רצפה לאחר הסיבוב של הרובוט וזה יהיה קל יותר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 21 שעות, yossy כתב:

לא חייב שקית בקארשר. אני לא תמיד משתמש בשקית למרות שיש לי עוד כמה. השקית נועדה ל סטריליות והיגיינה. אגב, 

מה מפריעה לך השקית ? היא לא מציקה וקל מאד להרכיבה,

בשאיבה רטובה נדרש להסירה כמובן.

אני חושש שתוך תקופה יפסיקו לייצר את השקיות ואז השימוש בשואב לא יהיה יעיל כי אין שקיות. גם אני והמזל שלי בדיוק מתי שאצטרך להחליף שקית לא אמצא אותה.

לפני 12 שעות, hwgeek כתב:

עוד המלצה: ממליץ לקנות עוד פילטר עגול מסין בשביל שאיבה ברטוב, כי כאשר הפילטר נרטב עדיף להוציא ולהשאיר לייבוש ובימקומו להרכיב פילטר אחר, ככה לא תצטרך להתקע בלי שואב ליממה עד שהפילטר מתייבש.

לפני 13 שעות, dani666 כתב:

לדעתי מוצע בשוטף ביד 2 ב 500-1000 ש'ח.

תודה.

אאמץ את שתי הרעיונות

לפני 11 שעות, hwgeek כתב:

ומה לגבי שואב רובוטי? מאז שקנינו לא השתמשנו במטאטא חח, תגדיר אותו על ניקיון מתי שנוח לך והבית תמיד ישאר נקי וביום שישי תעביר סמרטוט רטוב על רצפה לאחר הסיבוב של הרובוט וזה יהיה קל יותר.

איך השימוש בו מבחינת סלון, מטבח, חדרי שינה, מקלחת, שירותים?

פורסם (נערך)

אתה יכול לרכוש  המון שקיות וגם פילטרים מאי ביי ולא תהיה לך שום בעיה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אני דווקא נגד שואבים חוטיים. יש לי גם את הקרשר הנ"ל ואני משתמש בו רק לרכב, כי לחבר כבל, לסדר אותו, הצינור המסורבל הזה, זה פשוט לא נחוץ יותר. אני אפילו לא בטוח שיש לאלחוטיים חיסרון בעוצמת השאיבה, וגם אם כן, יש להם מברשת מסתובבת שעוזרת להרים לכלוך ואבק באופן הרבה יותר יעיל מהקרשר. בבית אני משתמש בDREAME V10  כבר כשנתיים ושואב 3 פעמים ואפילו יותר בשבוע בגלל כמה שזה נוח, להוציא את השואב מוכן לפעולה ולהחזיר אותו לעמדת הטעינה. אתה תמצא את עצמך שואב יותר ונשאר בבית יותר נקי ויותר נעים. היה לי דייסון לפני הדרים ולדעתי הדרים נותן 90 אחוז מיכולות הדייסון ב1/3 מהמחיר

spacer.png

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בתאריך 7.4.2021 בשעה 08:41, hwgeek כתב:

אבל נגיד עושים שאיבת נוזלים או לכלוך בעת שיפוץ הבית ואתה לא רוצה שכל החריצים והמשטח הפנימי של השואב יתמלאו בשאריות גבס/טיח/נסורת וכו' אז שמים שקית וזורקים וככה הכל בפנים נישאר נקי.

שקית לא מיועדת לניקוי נוזלים רק לניקוי יבש בלבד. בניקוי רטוב מיותר לשים שקית.

אני אישית משתמש בלי שקית בכלל ויש לי פילטר אחד ליבש ואחד לרטוב.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

הממ, ניראה לי היה חסר לי קפאין בכתיבת המשפט הזה, אכן טעות שלי, לא התכוונתי להכניס את הנוזלים למישפט- תודה על התיקון :-).

עריכה: במחשבה שנייה יש שקיות רב פעמיות מבד שאני חושב להזמין ואז הוא יכול להתאים למישפט חח.

פשוט יצא לנו להשתמש בו בעת שיפוץ וכו וגם נסורת של עץ וכל החריצים והחורים בחלק העליון והפילטר העגל התמלאו בנסורת וכו' והיה קשה לנקות אותם כי וזה עשה ריח לוואי בכל הפעלה, לכן מאז אני משתמש בשקיות שיש צורך בניקוי מלוכלך שכזה ( מקרים בודדים), חוסך השטיפה של הפיללטר העגול והמכונה נישארת כמו חדשה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

פורסם

בדיוק קניתי את השואב של קרשר WD3 על סוללה.

עדיין לא השתמשתי בו, אבל נראה די מבטיח.

אעדכן בקרוב עם קבלת קיט אביזרים לשאיבה כללית.

קראתי שלשקית פילטר יש לה תפקיד חשוב בשואב.

בזה שהיא מונעת מלכלוך ואבק לצאת מהחור של המפוח.

20210408_120313.thumb.jpg.d837f921ab97316c4616bf41854ea284.jpg

20210408_122228.thumb.jpg.8da392c7da3d45a5fc0319643ee92503.jpg

20210408_122505.thumb.jpg.8d46ed47f928202bcdea66b40f8c3943.jpg

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

שואב אבק על סוללות מקל עם העבודה.

גם נוח לשאוב אבק מעל ארונות.

אצלנו יש Bosch אנלימטד 6, עושה עבודה טובה.

אבל המיכל יחסית קטן, מנקה אותו ואת הפילטר כל שאיבה שתיים.

מה שטוב שאם יש עוד מכשירים של בוש 18v ירוקים אז הסוללות שלהם מתאימות לו.

כי הסוללה המקורית יחסית קטנה.

עריכה אחרונה על ידי f31

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

• תוכן חדש...