Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, לפני מספר ימים החלפתי פלאגים ברכב אחרי שחשדתי בהם בעקבות התנעה קשה של הרכב. 

אחרי שסיימתי גיליתי כי הרכב לא מתניע כלל, יש קליק אחד וזהו, אפילו לא מגיע לסטרטר. (לא שיחקתי בכבלים מיותרים, ועשיתי עבודה לדעתי טובה עם ודוא כפול שהכל מחובר כשורה) 
למחורת בבוקר התנעתי אותו עם בוסטר וגיליתי כי הפנסים הקדמיים דולקים למרות שכבויים במתג, ולא מגיבים לכלום, כנ״ל האיתותים והחלונות לא מגיבים ולא עובדים. 
על הדרך החלפתי את המצבר אחרי שמצאנו כי הוא לא מחזיק מתח. 

כשהתקשרתי למוסך (דכה) לשאול מה יכולה להיות הבעיה, דיברו איתי על ״מחשב אורות״ שלא הצלחתי להבין מהו, ומה שהכי הרתיע אותי זה שהם אמרו שצריך לחבר מחשב לזהות את התקלה, ובפעולה הזו (התחברות למחשב) יש סיכון שהמחשב אורות ברכב ישרף\תקרוס התוכנה. לא הצלחתי להבין איזה יצרן מכוניות יוצר מחשבים ששורפים\מפילים את המחשבים ברכבים הקודמים שלהם. 

הבדיקה הבנתי תעלה סביב ה-300 ש״ח ואם תיפול התוכנה, אז התקנה שלה מחדש תעלה 1,500 + מע״מ ואם ישרף המחשב - אז כבר אלוהים גדול..

קראתי קצת בחו״ל והבנתי שיש מיני׳ס שהמחשבים שלהם תלויים מאוד במצבר, ברמה שאם המצבר מנותק ליותר מ-20 דק׳ המחשבים עוברים ריסט ואז קורים דברים מוזרים כמו אצלי, 

הבנתי גם שברכבים מהסוג הזה עומדים מצברים AGM (גם לא הבנתי מה הקשר, אצלי ברכב אין start&stop לצורך העניין וגם לא AGM) ובעת החלפת המצבר חובה להשאיר את הרכב מחובר למצבר אחר (מה שגם אני עשיתי, למקרה חירום :)) 

לא אוהב את זה, בעיקר כי לא מבין את זה, מישהו נתקל בזה מתישהו, יכול להאיר את עיניי בנושא? 

תודה מראש!  

עריכה אחרונה על ידי ATok
פורסם (נערך)

טעות שלי שלא חקרתי מספיק.. 

נראה שזו תקלה נפוצה ברכבי במוו ומיני וקשורה ב: footwell module שאחראי על החלונות, אורות, איתותים, מזגן וכו׳ 

נאמר כי התקלה כל כך נפוצה עד שמיני הרחיבה את האחראיות על החלק עד ל-125 אלף קילומרז׳, אתקשר מחר למרכזי לברר לגבי זה. 

ואם לא, נראה שיש אלטרנטיבות הרבה יותר כדאיות, כמו לשלוח את הרכיב לארה״ב/אנגליה לתיקון עם אחראיות לכל החיים על התוכנה (כמובן שאם הוא נשרף לא יעזור). 

למקרה ומישהו יתקל בזה בעתיד, זה סרטון של בחור מחליף את הרכיב: 

וזה 2 נותני שירות המציעים לתקן אותו עם אחראיות לכל החיים: 

https://www.ecutesting.com/common-faults/bmw/bmw-and-mini-footwell-module-fault/

https://www.ebay.com/itm/FRM3-Footwell-Module-BMW-MINI-REPAIR-SERVICE-CODED-LIFETIME-WARRANTY-SAME-DAY/153934462040?epid=25004096474&hash=item23d7357c58:g:TLIAAOSwdxRev3U4

אשתדל לעדכן בהשתלשלות הדברים 

עריכה אחרונה על ידי ATok
פורסם

2 שאלות, 

1. אני רוצה לנתק את המצבר מהרכב בתקווה שזה בתגובה יאלץ את המחשב FRM לעשות ריסטרט ואז קיים סיכוי שזה יסתדר, 

האם הניתוק הזה יכול לסכן לי מחשבים נוספים ברכב שגם רגישים\תלויים כל כך במצבר כמו הFRM? 

2. האם מישהו מכיר במקרה מישהו כמו המחוון הזה עם מחירים טובים יותר? (רצה 800 ש״ח)
בטוח מישהו קנה אתה הערכה הזו (XProg) שעולה סביב ה-100 דולר וסידר לעצמו וחברים, כמו הבחור החביב הזה: 

בכל מקרה אתמקח עם המחוון כי בכל זאת מעדיף לא לשלוח עכשיו לחול בשביל 300 שקל.. 

פורסם

יש לי גם אותה תופעה אחרי שהמצבר מת מה עשית בסוף אשמח לעזרה ואם היבואן נותנים אחריות על החלק הזה ?

• תוכן חדש...