Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית, אין לי מושג איך זה עובד עם רכבי אספנות.

החברה בתת פורום אספנות, שם כבר פתחת שרשור יוכלו לעזור לך יותר.

למרות שהבנתי שהשאלה בגדר היפוטתית מאחר וכנראה הרכב עדין לא ברשותך, מצאתי באינטרנט התייחסות למידות:

ER78 S14 radial שלפי מה שמצאתי שוות ערך לאפשרויות: P195/75R14, P205/70R14, P225/60R14, P245/50R14

או ER70 H14 שלא מצאתי השוואה חד משמעית.

(הלינקים של מה שמצאתי: 1, 2 - יש התייחסות לפיירמונט למטה בחלק של הצמיגים. 3, 4 - טבלאות השוואה).

פורסם

245/50R14 זה כמעט 10 אינטצ'. מה שרשום שם זה הצמיג יושב על 6 inch rims. זה לא מסתדר לי...

או שאם מאשרים לי מידת צמיג כזו, אז פשוט קים כבר ג'אנט ברוחב המתאים?

ובכלל, זה לא קצת בהמה? או שבגלל הרוחב גם כשהחתך לא מאד גבוהה, זה עדיין מוסיף גודל לצמיג הסופי? יוצא 24" קוטר צמיג חיצוני אם אני מבין נכון

בכל מקרה, תודה רבה

a fairmount, a fairmont. my kingdom for a 2-door sedan V8 1978 fairmount!

פורסם

יכול להיות שעשו אינטרפולציה כללית למידות שקיימות כיום בלי להתייחס לרוחב החישוק. איני יודע, וגם לא הבנתי לחלוטין איך המידות האלפא-נומריות מיתרגמות למידות מטריות. זה מסוג השאלות לפורום אספנות.

אגב, דווקא המידה 245/50 ("23.7) קטנה יותר בקוטרה מה-195/75 ("25.5). בכל מקרה אני מעריך שיהיה צורך בכיול מדויק של המד אוץ.

שוב, זה הכל דיבורים באוויר. כשיהיה רכב, הוא יגיע עם גלגלים כנראה. לגבי מה ניתן לאשר ומה לא, בכל מקרה תצטרך לעבור במכון רישוי, שלא לומר עמדה מס' 1. ושם יכתיבו כבר את התנאים.

פורסם

אני מודע לזה. אני רק מנסה לצבור איזו שהיא כמות של ידע לפני...

אגב, יש מצב (בתיאוריה) שכל ה-4 מידות האלה רשומות כתקניות עבור הרכב במשרד הרישוי/אוטודטה?

פורסם
כאמור, אין לי מושג איך זה עובד עם רכבים ישנים/אספנות.

אתה יכול לגשת למכון רישוי ולראות אם יש להם זמן לבדוק לך.

אני לא צריך בשביל זה איזה מס' דגם של הרכב/מס' רכב שאני רוצה לבדוק עבורו או משהוא כזה?

פורסם (נערך)
אם בכלל קיים מידע כזה הוא מתבסס על יצרן שנתון ודגם בלבד למיטב ידיעתי.

ושאלה אחרונה: מה קורה אם אין מידע? (הבנתי פחות או יותר מה אמור להיות בתיאוריה, אבל מה קורה בת'כלס?)

(ועוד אחת קטנה יותר - ולא קשורה: באיזה סיטואציה מאשרים מידות שונות לצמיג קדמי ולצמיג אחורי?)

עריכה אחרונה על ידי greendude

פורסם

אחזור על עצמי בפעם השלישית - איני יודע כיצד הדברים עובדים ברכבים ישנים/אספנות. שאל בפורום אספנות.

לגבי הבדלי גודל - לדעתי רק אם הרכב הגיע כך במקור. כמובן שמילת הקסם "קומבינה" (בטון של רפי גינת) תמיד יכולה לעזור.

פורסם

ממה שהבנתי שם - הולכים לפי מה שרשום במשרד הרישוי/מה שמשרד הרישוי יאשר.

כרגע אני מקווה שזה יהיה לא רלוונטי, כי אני מקווה למצוא אחת בארץ, ואז כנראה שכבר תהיה נקדת התחלה.תודה בכל מקרה.

פורסם

שלום וברכה

Bmw סדרה 1 120 שנת 2005

בדופן הדלת יש לי טבלת לחצים מול מספר גדלי גלגלים.

האם אני יכול לצאת מנקודת הנחה שהמידות הרשומות יאושרו בלי בעיות?

מתכוון לשים 225/45/17

תודה

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

המידע שקיים באתר משרד התחבורה תקף לדגמי 2008, אבל לדעתי מדובר באותו הדגם עדין (דגם רכב/מנוע).

לפי אותו מידע: http://car.mot.gov.il/ORIL/2008/3/08-1153.pdf

המידה 225/45R17 נכונה רק לסרן האחורי, כאשר בו בעת בסרן הקדמי יותקנו צמיגים בגודל 205/50R17.

אני מציע בכל זאת לוודא את הענין מול מכון רישוי בטרם רכישה כלשהי.

אגב, מתוך סקרנות, תוכל אולי להעלות תמונה של אותה מדבקה?

פורסם

עוד שאלה קטנה :)

לפיאט 500 מה הגודל מקסימלי שאני יכול להגיע? אני יודע שלאבארת יש 17" זאת אומרת שגם אני יכול לשים 17?

8)
פורסם

שלום, חברים. רציתי לדעת האם קיימים ג'אנטים לטויוטה קורולה 99 מכיוון שהבנתי שיש לי אופסט מוגזם (45?) ואיך זה מתבצע התהליך פרט למרווח ברגים?

איך בכלל אפשר לדעת בפנצ'ריות ששמים לך ג'אנט שתואם ליצרן ?

• תוכן חדש...