Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוג שמן לספורטאג GTLINE שנת 2018

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בבעלותי ספורטאג GTLINE

הגיע זמן הטיפול רכב עם 105K. 

במהלך הזמן החלפתי את המוסך המורשה יבואן במוסך מורשה משרד התחבורה גם משיקולי מחיר וגם משיקולי אמינות ומקצועיות.
המלצת היצרן לשמן : 5W30 על פי ספר רכב.

במהלך 2 הטיפולים האחרונים המוסכניק שלי מילא 5W-40

ניגשתי למוסך מורשה למימוש אחריות בנושא הפנסים ובעוד איזה עניין של צירייה ועל הדרך שאלתי כמה יעלה טיפול.
נאמר לי שם שקיה החליפו את סוג השמן אותו הם ממלאים וכעת הוא עומד על 0W40. 
ממש קיבלתי תגובה של "אוי ואבוי הם החליפו וצריך לעבור ל 0W40 בדחיפות". 
יש לציין שעל שמן + פילטר שמן הם מבקשים 800 ש"ח. במוסך שלי מבקשים 480 ש"ח (לפני מע"מ) - זה כל הטיפול בעצם. 

אמרתי להם במוסך המורשה שאין שום בעיה ושאשמח להביא את השמן שלי מאחר שהם משתמשים בשמן נחות של פז ואני לא מעוניין בו ואני רוצה לשים שמן של קסטרול.

המוסך אומר שאני יכול להביא שמן אך ציינו "אם קורה משהו למנוע, אנחנו לא לוקחים אחריות". 

ידוע לי שעל פי חוק- הם בעצם עוברים על החוק.

חשוב לציין ששמן קסטרול מגיע בתקן המתאים על פי דרישותיהם ביניהם גם תקן SN

אשמח לשמוע לדעתכם המקצועית וכיצד לפעול.

תודה

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

עצם זה שקיבלת תשובה מטומטמת כמו או ואבוי צריך להחליף בדחיפות והם משתמשים בשמן פז שאין לי בעיה איתו כל עוד הוא עומד בתקן אבל ההפחדה המטומטמת הזו  נאמרה רק בעקבות שינוי בצמיגות הקרה זה מעיד ששם לא מקצועיים בהבנה בנושא השמנים. במדינת ישראל ההבדל בין צמיגות קרה 5W ו0W היא זניחה מכיוון שאף רכב פה לא מניע בטמפ של בין מינוס 27 מעלות לבין מינוס 35 מעלות. הצמיגות החמה - 40 ותקן הביצועים (API או ACEA) הם שקובעים את דירוג השמן (צמיגות לחוד ודירוג לחוד). כדי לפשט: אם יש לך שמן שעומד בדירוג הביצועים ובצמיגות הנדרשת נגיד 0W40 - אתה מסודר. לא קשור לפז. ואם קורה משהו למנוע בזמן האחריות וטיפלת במוסך מורשה משרד תחבורה - חובת ההוכחה היא על היבואן שהבעיה נגרמה משמן לא נכון או כל דבר אחר.

הזול עולה ביוקר

פורסם

תודה על התשובה.

בקיצור - אחריותי לטפל עם שמן בתקן המתאים גם מחוץ למוסך מורשה יבואן או לחלופין להביא להם שמן מבחוץ ולא להקשיב להפחדות שלהם ?

תשמע, נותרו עוד 4 חודשים לאחריות, אך לפני מכירה אני מתכנן לקחת את הרכב לבדיקה כדי שיימכר בצורה מושלמת ללא בעיות. אני פדנט מאוד בכל הנוגע לרכב, פותח מכסה מנוע מדי פעם, בודק מפלסי שמנים ומים.

לא בא לי שאיזה מוסך מורשה יבואן שלא מבין כלום יהרוס לי את כל מה ששמרתי עליו עד כה .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

• תוכן חדש...