Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי  חברים,

לפני שנתיים בערך התייעצתי איתכם על רכישת רכב וקניתי את הקליאו 2015 בגירסא הידנית שלה.

בסה"כ אני מאוד מרוצה ממנה .. הבעיה שהבת זוג שלי פחות היא בעלת רישיון אוטומט ולכן אני רוצה להחליף לרכב אוטומט.

איזה רכב ממולץ סביב ה40 שיהיה בסגנון של הקליאו ?

חשבתי בהתחלה לחפש רנו קא'פצור הבעיה היחידה שלי זה הירידת ערך החזקה .

תודה מראש!

פורסם

באזור 45 אלף ניתן למצוא פיגו 208 עם מנוע טורבו אך כניראה ברמת אבזור הנמוכה אקסס.

הרכב נוח, זריז ולא יקר ביחס לשנתון.

לרכב מחלה בדמות רצועת טיימינג שיכולה להתפורר לכן כדאי לבדוק האם הוחלפה, אם לא להחליף.

עוד אופציה היא קיה ריו אשר תהייה מרווחת יותר אך חלשה יותר ולדעתי פחות נוחה.

יונדאי i20 מהדור האחרון תהיה גם אופציה לא רעה, תא נוסעים נעים משולב בצבע בז, מרווח טוב מאוד מאחור.

גם היא כמו הריו פחות זריזות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם יש לו קליאו טורבו 0.9 לדעתי הוא ירגיש ירידה בביצועים מול קיה ריו או יונדאי i20.

גם לקליאו יש ירידת ערך "חזקה" יחסית והיא לא נחשבת מכונית אהודה בשוק, כך שרכב עם מחיר נמוך יכול לשחק לטובתך.

קח בחשבון שבקפצ'ור גיר רובוטי כפול מצמדי שאורך החיים שלו תלוי באופי הנסיעות ובאופי הנהגים שנהגו עליו. בדיוק כמו רכב ידני. אם אתה קונה אותה קח את זה בחשבון או חפש רכב שעבר לאחרונה החלפת מצמדים ו\או מחשב גיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ובדיוק בגלל שיש לי קליאו לא רוצה להרגיש עוד ירידת ערך כזאת.. לכן אני ממש מהסס על הקאפצור.

לדעתך הi20 זאת האופציה הכי טובה מבחינת אמינות/ירידת ערך ? 

מבחינת גודל הם זהים או שהקליאו יותר מרווחת?

פורסם (נערך)

אם אתה לא מוטרד מגירים רובוטיים - איביזה, פולו או פאביה.

לא תרגיש נפילה בביצועים, רכבים עם שוק הרבה יותר טוב מרנו, בייחוד לרכבים עם נתונים טובים.

ה-i20 והקליאו שייכות לאותה קטגוריה, כך שאני לא חושב שיהיו הפרשי גודל משמעותיים.

ה-i20 אמורה להיות יותר אמינה, אבל ברור לך שזה עניין של מזל ואיך נהגו לרכב וטיפלו בו. מבחינת ירידת ערך, גם ב-i20 יש. כנראה שיהיה יותר קל למכור אותה מאשר קליאו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

את הרנו קליאו לא לקחתי בגיר אוטמטי כי פחדתי מהתקלה במוח גיר.

לגבי הגרמניות כמה הבעיה במצמד הכפול נפוצה, יש סימני אזהרה, האם אפשר לראות בבדיקה אם יצטרכו החלפה עוד מעט או לא ?

בסופו של יום אני סטודנט שגר לבד ולכן אני חושב שאולי כן עדיף להתפשר על הרכב מבחינת ביצועים..

מצד אחד אני מבין שאם אני רוצה לשמור על אמינות זה ירידה בביצועים שעומד מול ירידת ערך שעומד מול אמינות.

אם אני רוצה רכב אמין שמספק ירידת ערך נמוכה יחסית על מה אתה ממליץ?

ובאופן כללי מנקודת מבט שלך על מה אתה ממליץ ?

פורסם

אם פחדת מגיר רובוטי בקליאו אז הוואגיות גם לא רלוונטיות עבורך.

אי אפשר באמת לדעת מתי תצטרך החלפת קלאצ'ים, למרות שבבדיקה יכולים לעלות על התנהגות חריגה, לא יכולים לדעתי לשער את אורך החיים של הגיר.

לטיוטה יאריס יש ירידת ערך נמוכה יחסית, מצד שני אני מתקשה להצדיק את המחיר שלה כי מדובר ברכב בינוני מאוד שלא מצדיק את המחיר שלו. מצד שני שוק טוב וירידת ערך מתונה.

אולי מאזדה 2 מרמת גימור גבוהה.

אני חושב שאם אתה רוצה ביצועים טובים, צריכת דלק טובה יחסית ולא רוצה גיר רובוטי, ה-208 שיוליאן הציע יכולה להיות אופציה טובה. אבל קח בחשבון שגם השוק שלה כנראה לא יהיה להיט.

פורסם

כמה זמן אתה מעריך שתחזיק את הרכב?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

כמה זמן אתה מעריך שתחזיק את הרכב?

סביב ה4,5 שנים.. 

התיכנון שלי היה לסיים את התואר ואז להחליף רכב שזה עוד שנתיים.

אבל לא יודע כמה זה חכם אחרי שראיתי את הירידת ערך שלו, כרגע זה השלב שאני לא מפסיד יותר מידי.  

אם יש אופציה טובה יותר אפילו קצת יותר יקרה אני מוכן להשקיע לטווח הארוך.

פורסם

לתקופה כזאת הייתי לוקח את הפיגו, ירידת הערך כבר לא תהיה גדולה כמו ברכב חדש, אבל במשך השנים אתה תהנה מהרכב.

פורסם

מסכים עם יוליאן, אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב הרבה זמן לדעתי אין סיבה לפסול את הפג'ו.

• תוכן חדש...