Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרה ארוכת טווח או רכישה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה (מרץ) שבנו אני וזוגתי מהניכר לארץ לתקופת הקורונה, עקב סגירת המשרד (פיזית) שבו אני עובד והחלת נוהל כולל של החברה שכולם עובדים מהבית עד יעבור זעם.

בתעשיית ההייטק האירופית/אמריקאית נכון להיום הרבה מקומות ימשיכו לאפשר עבודה מהבית לתקופה של לפחות חצי שנה, אני ככל הנראה, מסיבות אישיות, אשאר עוד קצת זמן אחרי זה.

עבור התקופה הזאת שאמורה להסתכם בכשנה פחות או יותר (8 חודשים אולי), החלטנו שאנו זקוקים לרכב,

אז אחרי שהיו לי מספר רכבים בארץ והייתה לי עסקת ליסינג אחת גם, אני מרגיש שניסיתי כבר את כל האפשרויות של אחזקת רכב לטווח בינוני - קצר, חוץ מהשכרה.

פניתי למספר חברות השכרה, כולן הציעו מחירים חודשיים של 2500 ש"ח בערך לרכבי סופר מיני בסדר גודל של פולו או רנו קליאו.

השאלה היא האם ללכת על זה? האם מבחינה כלכלית יהיה משתלם יותר לרכוש רכב (חדש יותר או פחות) ולמכור אותו בסוף התקופה, או שעדיפה השכרה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אולי לא תסכים איתי אבל אני הייתי מהמר על רכב זול עם שוק חזק ללא ירידת ערך גדולה שעבר טיפול וטסט

ובסוף מוכר אותו בהפרש קטן -אם יש לך כח לזה..

אני עצמי עשיתי כך וספגתי יריד"ע של 1600 ש"ח בלבד

משתדל לעזור

פורסם

בעקרון הרכב אמור לשמש גם את האישה, אני לא רוצה לקנות משהו מיושן מדי מתוך עניין שהיא תרגיש בנוח, אחרת אפשר עדיין להשתמש באלטרנטיבות שיש פה בתוך המשפחה. אין לי בעיה לספוג ירידת ערך כזאת או אחרת, השאלה היא מה אני מקבל בתמורה ואיך מתחלקת ההוצאה לאורך התקופה. אם אני צריך לשלם מקדמה גדולה למשל, זה מהווה בעיה, שכן אנחנו מעוניינים כרגע "לשטח" את עקומת ההוצאות של הרכב ככל הניתן מהרגע הראשון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני לא יודע מה תוואי הנסיעה שלך אבל אני מאמין שתוכל למצוא בסכום יחסית נמוך רכב מיני כלשהו כמו קיה פיקנטו או פולקסווגן אפ משנתון יחסית חדש בסכום סביר.
נראה לי שהרכבים הללו נהנים משוק לא רע ותמיד תוכל להפטר מהם במידת הצורך יחסית בקלות.
אם אני לא טועה השוק של הפיקנטו ספורט ערני במיוחד.

בכל מקרה אם זה לא היה ברור, בטח אם אתה נשאר בארץ לתקופה של כמעט שנה לדעתי הרבה יותר הגיוני לרכוש רכב משומש שספג את רוב ירידת הערך שלו, הסיכוי שבתקופה הזאת תוציא סכום שמשתווה ל-2500₪ לדעתי קטן יחסית.
כן שווה לברר שמחיר הביטוח סביר יחסית ושהרכב שתרכוש לא דורש הוצאות גדולות כלשהן שצפויות בתקופה בה תחזיק אותו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

פיקנטו יעלה לך לפחות 30 אלף

אני ממליץ לחפש ב 8000 משהו סביר ובעוד שנה למכור ב 7000  הגיוני מאוד 

לדוגמא קיה ריו 1.4 2010

או סקודה פאביה כנ"ל או יונדאי אקסנט 2009

הם נחשבים אמינים ללא תקלות מיוחדות וגם אם כן יש חלקים זולים בשוק

משתדל לעזור

פורסם

מבחינה כלכלית נטו, אתה צריך להשוות בין שתי העלויות בטווח של שנה - 

רכישת רכב: עלות הרכישה, ירידת ערך, ביטוח, טיפול(ים), דלק (תלוי בצריכת דלק של הרכב הנרכש), טסט, עלויות מימון

השכרה: עלות ההשכרה, דלק (תלוי באיזה רכב תקבל)

תראה מה יוצא ההפרש בין שתי האפשרויות. אחרי זה תסתכל על האפשרויות מבחינת פרמטרים שקשה לכמת (ההתעסקות בקניה/מכירה, ההתפשרות על שנתון(?) במקרה של קניה וכו') ותראה אם זה משפיע על ההחלטה.

• תוכן חדש...