Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להפטר משומן בטני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Katom כתב:

ראשית אני אגיד שאני לא לוקח כל מחקר בתחום הזה כנכון ב100%, לפעמים חסר מידע על אופן הביצוע או שהוא פשוט לא התבצע כמו שצריך.

ספציפית במחקר הזה, נראה שהם בודקים השפעה של תוסף שקדים או משהו כזה (אם הבנתי נכון) - וזה בעייתי בפני עצמו, כי לא מן הנמנע שהמחקר הזה מומן ע"י אינטרסים.

נראה שבמחקר הזה השתתפו רק סוכרתיים(?), ולא התייחסו לשגרת היום-יום של הנבדקים לפי מה שאני רואה.

בכל מקרה, אני מתקן את מה שכתבתי.

הנה מחקר על 2 קבוצות, קבוצת אחת בדיאטה עם סוכר וקבוצה שניה בלי סוכר, הגיעו כמעט לאותו משקל. (גם באחוזי שומן).

https://academic.oup.com/ajcn/article/65/4/908/4655511?fbclid=IwAR2v9vFgenvlXOkfkmdzMsbGW6iS6tn_9dAoPH53H-e98dgOM-MBWyXVEFU

אני אתקן את מה שכתבתי, אם -לאורך זמן- אדם יצרוך יותר קלוריות ממה שהוא מכניס -> הוא ישמין וההפך.

פשוט לא נכון לצערי , הקצב יכול שונה מאוד , במידה ואותם אנשים אוכלים 2000 קלוריות ביום , ואחד מהם ישלב את זה דרך Fasting (לא משנה איזה דרך) , השינוי בבנאדם עם Fasting יהיה מהיר יותר.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

אני רק שאלה בבקשה (כי ראיתי שיש פה באמת אנשים עם נסיון, גם בתזונה וגם בחדר כושר וכיו"ב) :

האם תרגילים שממוקדים בשרירי הבטן - יוכלו לעזור ולשפר את המצב ?

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 27 דקות, חולגי כתב:

אני רק שאלה בבקשה (כי ראיתי שיש פה באמת אנשים עם נסיון, גם בתזונה וגם בחדר כושר וכיו"ב) :

תודה.

לפי מה שקצת קראתי,

הם יחזקו וידחפו את השרירים מלמטה וזה ייראה יותר טוב.

אבל לא יוריד אותך מבחינת אחוזי שומן.

יש למידע הזה אפס סימוכין מדעיים למעט יוטיוב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 34 דקות, חולגי כתב:

תודה.

יש תרגילים שאחרי שתוריד את השומן יגרמו לשריר "לבלוט" יותר , אי אפשר להוריד שומן ממקום ממוקד , אזור הבטן והצדדים הכי קשים זה המקום שהגוף הכי בנוי לאגור שומן כי זה קרוב למרכז כובד 

מכונאי BMW

פורסם
לפני 5 שעות, yotams4 כתב:

היי תודה, 

אבל באמת ,את התואר הראשון בביולוגיה כבר סיימתי מזמן, ואין לי רצון בתחום התזונה להתמקצע ולקרוא דברים.  

לא מתחרה למר עולם, ותוצאות "בסדר+" יהיו אחלה מבחינתי. האם יש משהו "מספיק טוב" שאני יכול לעשות ויוריד שומן בטני תוך פגיעה מינימלית במסת השריר? 

לפני 6 שעות, Katom כתב:

ש כאלה שעוברים לתזונה שעיקרה בחלבון כדי לבנות שריר עם מאזן קלוריות פחות או יותר ניטרלי ואז המשקל אמנם נשאר בערך זהה אבל הגוף נראה הרבה יותר טוב.

קשה לי למצוא מקור תזונה עשיר בחלבון מלבד טונה, בטח שלא למלא תפריט שלם.  ומאנשים שהשתמשו באבקות חלבון ראיתי הרבה עליה בשומן, מלבד עליית שריר. האם אתה בטוח בזה? 

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, ProCC כתב:

פשוט לא נכון לצערי , הקצב יכול שונה מאוד , במידה ואותם אנשים אוכלים 2000 קלוריות ביום , ואחד מהם ישלב את זה דרך Fasting (לא משנה איזה דרך) , השינוי בבנאדם עם Fasting יהיה מהיר יותר.

אתה טוען שזמני אכילה משפיעים על קצב שריפת הקלוריות או עלייה\ירידה במשקל?

לפני 16 דקות, davemustaine87 כתב:

קשה לי למצוא מקור תזונה עשיר בחלבון מלבד טונה, בטח שלא למלא תפריט שלם.  ומאנשים שהשתמשו באבקות חלבון ראיתי הרבה עליה בשומן, מלבד עליית שריר. האם אתה בטוח בזה? 

יש הרבה סוגים של "אבקות חלבון" , יש אבקות שהן כמעט חלבון בלבד ויש כאלה עם הרבה פחמימות.

כידוע פחמימות מתפרקות והופכות בין היתר לשומן.

אז זה מאוד תלוי באיזה אבקה הם צרכו.

כמובן שזה קשור בשאר הדיאטה שלהם, הרבה אנשים רוצים להיות במאזן חיובי (בדרך כלל כדי להמנע ממצב שהגוף שורף רקמות שריר), אז ביחד עם החלבון הם מכניסים גם הרבה פחמימות.

צריך לזכור שגם חלבון לא כולו מתפרק לשריר.

בשורה התחתונה, כרגע אין הוכחה שניתן להוריד שומן ממקום ספציפי בגוף, כדי לרזות אתה צריך להיות במאזן קלורי שלילי לאורך מספיק זמן ולצרוך הרבה חלבון.

בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, אבקות חלבון הן לא בהכרח מוצר כימי וכן יש תועלת בלצרוך אותן, בדיוק מהסיבה שאמרת- קשה מאוד להגיע לכמויות חלבון גבוהות בתזונה "רגילה".

אני אישית מכיר חבר שהוא כולו גוש שריר ומעולם לא שתה חלבון, אבל זה בהחלט קשה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם
לפני 5 שעות, yotams4 כתב:

בוא, לא כתב את המאמר הזה איזה מאמן יד קדמית מהאינסטגרם. 

בדיוק, ושווה להסתכל בעיקר על מי הם מצוטטים (רמז: לייל).

לפני 5 שעות, Katom כתב:

מתי אפשר לאכול?

תאכל ארוחה המבוססת על חלבון מיד לאחר הפרוטוקולים הללו. אם אינך יכול להביא את עצמך למצב של אכילה (לכל אלו שאומרים עכשיו, איך אפשר שלא לאכול אחרי דבר כזה? נסו ותראו), לפחות תכין שייק חלבון למכון ותשתה במכון.

יש לא מעט מחקרים שמראים שאין קשר בין זמן האימון והאכילה לבין העלאת מסת שריר.

במיינסטרים של התזונה והכושר יש הרבה מיתוסים, כל המאמר הזה לא נכון כי אירובי היא לא הדרך המהירה ביותר להרזיה, פשוט כי רוב האנשים לא יכולים להגיע לשלב שריפת השומן באירובי - כי הם יגיעו קודם לבית חולים.

לבטל תרגום מאמר (פלוס מינוס) על פסקה אחת? זה לא רציני.

לגבי אירובי, דווקא לאחר יצירת מאזן שלילי זה האפשרות הטובה ביותר. כי אי אפשר לחיות על מעט מידי קלוריות (לא מומלץ), ומצד שני איך מגדילים את הגרעון עוד?

שים לב, רוב האנשים נמצאים במאזן יחסית נייטרלי רוב השנה. ולכן הגיוני לפנות לאירובי כדי להרזות.

לפני 12 דקות, Katom כתב:

קשה מאוד להגיע לכמויות חלבון גבוהות בתזונה "רגילה".

אני אישית מכיר חבר שהוא כולו גוש שריר ומעולם לא שתה חלבון, אבל זה בהחלט קשה יותר.

מה זה תזונה רגילה?

אני אישית מעדיף אוכל מוצק מאשר לקחת תוסף. אבל זה כן פתרון. חשוב להבין שזה תוסף, כלומר אקסטרא, ורק אם ממש צריך.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Gosser1860 כתב:

לבטל תרגום מאמר (פלוס מינוס) על פסקה אחת? זה לא רציני.

לגבי אירובי, דווקא לאחר יצירת מאזן שלילי זה האפשרות הטובה ביותר. כי אי אפשר לחיות על מעט מידי קלוריות (לא מומלץ), ומצד שני איך מגדילים את הגרעון עוד?

שים לב, רוב האנשים נמצאים במאזן יחסית נייטרלי רוב השנה. ולכן הגיוני לפנות לאירובי כדי להרזות.

ממש לא ביטלתי, יכול מאוד להיות שרוב מה שכתוב שם נכון.

אבל הדעה הרווחת כרגע שכדי לשרוף קלוריות עדיף לעלות מסת שריר,מכוון שהשרירים הם צרכן הקלוריות הכי גדול בגוף (ובערך היחידי) , לכן שרירים גדולים יותר->יותר קלוריות נשרפות.

הבעיה עם אירובי היא שביום שבו לא עשית -> לא שרפת,(כמובן שאירובי כן מחזק שרירים, אבל הרבה פחות מאימוני כוח בדרך כלל ) ואילו לשריר לוקח הרבה יותר זמן להתפרק, לכן אדם עם מסת שריר גדולה שמפסיק להתאמן יעלה בדרך כלל לאט יותר במשקל.

מה גם ששריפת הקלוריות נשארת זהה באירובי, כלומר אם נניח תרוץ 30 דקות היום ו30 דקות עוד שנה, כנראה שתשרוף כמות דומה של קלוריות, אבל אם תתחיל היום באימוני כוח ותמדוד 1500 קל' נשרפות ביום בממוצע, עוד שנה המספר יכול להיות כפול אם לא יותר.

ברור שבאימון נתון תשרוף יותר קלוריות באירובי, אבל מדברים על תהליך.

הכי טוב זה כמובן לשלב.

לפני 23 דקות, Gosser1860 כתב:

מה זה תזונה רגילה?

בלי תוספים, כל אחד עם מה שטוב לא.

אני לא יכול לשתות את רוב אבקות החלבון, יש כאלה שיכולים לחיות עליהן.

לא יכול לערוך את ההודעה הקודמת, אז פרוCC, אם התכוונת בתגובה שלך שזמני אכילה משפיעים על ירידה במשקל,

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22719910
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23404961
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20847729

מוכיח אחרת לגמרי

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

אני מת על זה.

כל שאלה שנשאלת באינטרנט (טוב, בעצם, גם בחיים) על ״איך אני מוריד״ נענית ב״תאכל משהו״.

פשוט תפסיק לאכול.

וברצינות - הקוביות היפות בבטן של שחקני הוליווד? עבודה מאוד מאוד מאומצת. לא אכילה. עבודה. זיעה. עד עילפון. מאוד קשה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חברים, לא שאלתי איך אפשר להוריד שומן. זה ברור גם לילד בן 10 שצריך לגרום למאזן קלורי שלילי- להוריד את הקלוריות או לעשות יותר ספורט או שניהם ביחד. 

השאלה שלי היא אם יש דרך לעשות את זה מבלי גם להוריד את מסת השריר על הדרך(שעבדתי עליה קשה). 

כי הדרך הראשונה שציינתי, באופן אישי, מורידה את מסת השריר באופן מיידי, וזה מבאס. 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, davemustaine87 כתב:

חברים, לא שאלתי איך אפשר להוריד שומן. זה ברור גם לילד בן 10 שצריך לגרום למאזן קלורי שלילי- להוריד את הקלוריות או לעשות יותר ספורט או שניהם ביחד. 

השאלה שלי היא אם יש דרך לעשות את זה מבלי גם להוריד את מסת השריר על הדרך(שעבדתי עליה קשה). 

כי הדרך הראשונה שציינתי, באופן אישי, מורידה את מסת השריר באופן מיידי, וזה מבאס. 

זה בא ביחד,באיזשהו שלב מתאזן.

תמיד שהעליתי שריר העליתי גם משקל שהוא לא שריר.

עכשו אחרי שהמון זמן לא התאמנתי אני חוזר בגישה אחרת,גם שיניתי את התזונה ואני מאוד מקפיד,גם הורדתי כמויות.

ברור לי שאני לא אגדל מהר כמו עם דחיפת קלוריות אינטנסיבית,אבל בתקווה שזה יחטב.

אני בשבוע השלישי אז בינתיים אין עוד תוצאות יותר מידי.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Katom כתב:

ממש לא ביטלתי, יכול מאוד להיות שרוב מה שכתוב שם נכון.

אבל הדעה הרווחת כרגע שכדי לשרוף קלוריות עדיף לעלות מסת שריר,מכוון שהשרירים הם צרכן הקלוריות הכי גדול בגוף (ובערך היחידי) , לכן שרירים גדולים יותר->יותר קלוריות נשרפות.

הבעיה עם אירובי היא שביום שבו לא עשית -> לא שרפת,(כמובן שאירובי כן מחזק שרירים, אבל הרבה פחות מאימוני כוח בדרך כלל ) ואילו לשריר לוקח הרבה יותר זמן להתפרק, לכן אדם עם מסת שריר גדולה שמפסיק להתאמן יעלה בדרך כלל לאט יותר במשקל.

מה גם ששריפת הקלוריות נשארת זהה באירובי, כלומר אם נניח תרוץ 30 דקות היום ו30 דקות עוד שנה, כנראה שתשרוף כמות דומה של קלוריות, אבל אם תתחיל היום באימוני כוח ותמדוד 1500 קל' נשרפות ביום בממוצע, עוד שנה המספר יכול להיות כפול אם לא יותר.

ברור שבאימון נתון תשרוף יותר קלוריות באירובי, אבל מדברים על תהליך.

הכי טוב זה כמובן לשלב.

בלי תוספים, כל אחד עם מה שטוב לא.

אני לא יכול לשתות את רוב אבקות החלבון, יש כאלה שיכולים לחיות עליהן.

לא יכול לערוך את ההודעה הקודמת, אז פרוCC, אם התכוונת בתגובה שלך שזמני אכילה משפיעים על ירידה במשקל,

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22719910
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23404961
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20847729

מוכיח אחרת לגמרי

לא זמני אכילה , חלונות אכילה , לדוגמא -

2 אנשים צורכים 2000 קל' ביום 

הבן אדם הראשון , אוכל 4 ארוחות שמסתכמות ב2000 קל למשך היום .

לעומת זאת בנאדם שני עושה מתכונת של 20 שעות צום מאוכל (כל דבר שמקפיץ אינסולין בעיקר ) , ו4 שעות אכילה , שבהם הוא מכניס את 2000 קלוריות .

כמה דברים , הקצב של ירידה בשומן יהיה הרבה יותר מהיר אצל הבנאדם שעושה 20/4 , מאשר הבנאדם שאוכל למשך רוב היום .

שוב אני לא מדבר על זמן אכילה (אין כזה דבר לפני שינה משמין יותר ) אני מדבר על חלונות אכילה , ובשמם המקצועי - Fasting.

אם אתה רוצה את היתרונות של השיטה , צטט אותי הסביר והביא מחקרים.

עריכה אחרונה על ידי ProCC

מכונאי BMW

פורסם
לפני כשעה, ProCC כתב:

לא זמני אכילה , חלונות אכילה , לדוגמא -

2 אנשים צורכים 2000 קל' ביום 

הבן אדם הראשון , אוכל 4 ארוחות שמסתכמות ב2000 קל למשך היום .

לעומת זאת בנאדם שני עושה מתכונת של 20 שעות צום מאוכל (כל דבר שמקפיץ אינסולין בעיקר ) , ו4 שעות אכילה , שבהם הוא מכניס את 2000 קלוריות .

כמה דברים , הקצב של ירידה בשומן יהיה הרבה יותר מהיר אצל הבנאדם שעושה 20/4 , מאשר הבנאדם שאוכל למשך רוב היום .

שוב אני לא מדבר על זמן אכילה (אין כזה דבר לפני שינה משמין יותר ) אני מדבר על חלונות אכילה , ובשמם המקצועי - Fasting.

אם אתה רוצה את היתרונות של השיטה , צטט אותי הסביר והביא מחקרים.

המחקרים שהבאתי למעלה רלוונטיים גם למקרה הזה, לפיהם אם נסתכל על יממה , לא משנה לגוף אם אכלת כל שעה או במשך 24 שעות, מה שמשנה זה סך הקלוריות שנכנס.
אם יש יתרונות אחרים , פסיכולוגיים או ממשים, אם זה דיכוי התאבון או הכנסת הגוף לסטרס או לא יודע מה, זה משהו אחר שאני לא נכנס אליו.
אבל אני לא מכיר מחקרים שמראים שבטווח הארוך לחלונות אכילה או צומות יש השפעה על ההורדה במשקל.
אם יש לך מחקר אשמח שתשתף

פורסם (נערך)

@ProCC  לא ידעתי שיש מחקרים שמראים שב-IF יורדים בשומן יותר מהר.

השאלה היא, האם יש מחקרים שמראים שאדם שעשה IF וירד ב-% שומן, יצליח לשמור על התוצאות לעומת אדם שירד בשומן בדיאטה רגילה.

עריכה אחרונה על ידי Legend
פורסם
לפני 1 דקה, Legend כתב:

@ProCC  לא ידעתי שיש מחקרים שמראים שב-IF יורדים בשומן יותר מהר.

השאלה היא, האם יש מחקרים שמראים שאדם שעשה IF וירד ב-% שומן, יצליח לשמור על התוצאות לעומת אדם שירד בשומן בדיאטה רגילה.

אין קשר בין הדרך או המהירות בה ירדת במשקל לבין העליה בחזרה, כלומר "אם הרזת מהר אז תשמין מהר" זה מיתוס.

אולי כן ואולי לא, לדוגמא אנשים שהרזו ועלו מסת שריר, העליה במשקל שלהם תיהיה איטית יותר מאשר אנשים שלא העלו מסת שריר.

צריך להבין שלרוב האנשים שמחליטים לרזות אין הרגלי אכילה נכונים (אוכלים סתם משעמום, או הרבה מאוד סוכר), לכן לפעמים כשהם מרזים בדיאטות אגרסביות, הם או לא לומדים הרגלי אכילה טובים יותר או ששוכחים אותם ומהר מאוד חוזרים לאכילה משעמום או צריכת סוכר גבוהה, מה שגורם למשקל לעלות למעלה מהר מאוד.

• תוכן חדש...