Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוכש הרבה באינטרנט 

יש לי כרגע חשבון דולרי ושקלי 

ואני פשוט קונה דולרים כל כמה זמן אבל זה עולה לי עמלת פעולה +המרה 

השאלה היא אם המרה מיידית באמצעות הבנק-כרטיס אשראי יותר משתלמת ודורשת פחות התעסקות

פורסם (נערך)

האמת שבכרטיס אשראי שלי אין עמלת המרה למטח (לא משנה איזה מטבע) אז אני פשוט משלם על כל מה שצריך איתו.

לרוב אני חושב שדרך האשראי יהיה עדיף... או שההבדל ממש זניח.

עריכה אחרונה על ידי BloodFist
פורסם
לפני כשעה, BloodFist כתב:

האמת שבכרטיס אשראי שלי אין עמלת המרה למטח (לא משנה איזה מטבע) אז אני פשוט משלם על כל מה שצריך איתו.

לרוב אני חושב שדרך האשראי יהיה עדיף... או שההבדל ממש זניח.

איזה כרטיס אשראי?

פורסם
בתאריך 26.4.2020 בשעה 09:45, Nakamichi כתב:

יש כרטיסים עם עמלות המרת מטח נמוכות מאוד.

לדוגמא: 

https://www.max.co.il/cards/card/2867

כרטיס שזמין לכולם, ללא דמי מנוי ועם 1% עמלת המרת מט״ח.

זאת אומרת שאם אני מבצע קנייה בדולרים אני אשלם מיידית את ההמרה - יחס דולר שקל בנק ישראל עם 1% מסך הקנייה?

פורסם (נערך)

1% מעל השער היציג. זה שווה או טיפה מעל העמלה הרגילה של רכישת דולר או אירו אבל משמעותית פחות מעמלת רכישת מטבעות אחרים. 

אני משלם 1.4% בפלייקארד. הרווח שלי היה עד כה בטיסות על נקודות ששוות הרבה יותר מאותם 0.4% ( בשנה האחרונה 2 טיסות), אבל כרגע אין טיסות ולא ידוע מה יהיה גורל החברה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה על השאלה,
אבל לא ממש הבנתי.

שער יציג - זה לא השער הטוב ביותר שאתה יכול לקוות לו בהחלפת כספים?
(נתעלם רגע מהשער הרציף שלא רלוונטי לרכישה באשראי).

נגיד אתה הולך לדואר. לציינג׳ וכו׳.

אתה תקנה מט״ח בקצת יותר מהשער היציג.
ותמכור בקצת פחות.

לכן השער היציג זה הטוב ביותר שאפשר להשיג תיאורטית. לא?

פורסם (נערך)

השער היציג הוא השער הרשמי אותו מפרסם בנק ישראל לכ-15 מטבעות עיקריים, לשאר המטבעות יש איזה "שער אמצע" לא רשמי. מעליו יש "שער מכירה" בו הבנק מוכר את המטבע, ומתחתיו "שער קניה" בו הבנק רוכש את המטבע. במקרה המדובר אנו עוסקים בשער המכירה של חברת כרטיסי האשראי. למעשה מדובר בשערי מכירה וקניה "העברות והמחאות" שכן למזומן יש שערי קניה ומכירה שונים, קצת יותר רחוקים מהשערים היציגים/שערי האמצע. את שערי הקניה והמכירה קובע כל בנק, צ'יינג' או גןף אחר בעצמו.

את השערים היציגים תמצא באתר בנק ישראל ובאתרי הבנקים המסחריים, את שערי האמצע באתרים כגון xe.com.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער, אני עדיין  לא הבנתי מה אתה אומר כאן. 

אני יודע מה זה השער היציג ואיפה הוא מתפרסם.

באופן מעשי האם יש באפשרותך לרכוש/להמיר בצורה עדיפה מהשער היציג?

ממה שאני בדקתי האשראי הזה עם המרת שער יציג פלוס 1% זאת האופציה הכי זולה וזמינה. 

יתרה מכך, פעם בטיסה לחו"ל אנשים היו מוציאים מזומן והולכים להחליף אצל ציינגים או בדואר או אני לא יודע מה - כי הרכישה באשראי הייתה יקרה מאוד.

אירו יציג לפי אתר בנק ישראל: 3.7885

מחיר בבנק הדואר: 3.914

מחיר פלוס עמלה של 1% - 3.826

פורסם (נערך)

לא. הבנק (או הצ'יינג', או חברת האשראי) צריכים להרויח משהו. אז הם קונים את המטבע בשער מסויים ומוכרים בשער קצת יותר גבוה. השער היציג ושער האמצע נמצאים ביניהם. בעצם מה שאתה צריך לבדוק הוא מה ההפרש בין השער היציג לשער שאתה משלם - ככל שהוא יותר קטן הוא עדיף לך. כך גם בכיוון ההפוך - ככל שההפרש יותר קטן תקבל יותר שקלים תמורת המט"ח שאתה מוכר.

לגבי הדוגמא שהבאת היא לא נכונה, כיון שבנק הדואר מוכר לך שטרות מזומנים, שתמיד יותר יקרים משער ההעברות של הבנק או חברת האשראי. בדוק את שער המכירה - העברות והמחאות של הבנק שבו אתה מנהל את חשבונך (ובאותה טבלה בדוק גם את השער למזומנים, ותבין את ההבדל).

להמחשה, צירפתי לך 3 שורות מטבלת שערי ההמרה של בנה"פ שצילמתי כעת. אתה רואה טור של שער יציג, שני טורים של המחאות (שזה גם שער העברות) ושני טורים של מזומן. תראה שהבנק קונה ומוכר את המט"ח משני צידי השער היציג, ושבהמחאות (והעברות) ההפרש יותר קטן מאשר במזומנים.

Capture1.JPG

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה.

אז בעצם הפועלים לוקח לך קצת יותר מאחוז אחד במכירת המחאות .

מכאן שעדיין יותר משתלם לשלם באשראי במט"ח, יותר מאשר בהעברה בנקאית (שעל ההמרה יש גם תוספות של עמלות ההעברה) ובטח שלעומת מזומנים.

פורסם (נערך)

כל בנק והחישוב שלו. במקרה זה מדובר ב-0.9% (3.5469/3.51=1.009). הפרש של 0.1% לטובת הבנק לעומת כרטיס האשראי שהוזכר. מרבית כרטיסי האשראי גובים 2.8-3%, אבל צריך לבדוק בתנאים של כל כרטיס וכרטיס.

פורסם

תודה, אני בדקתי על האירו אז זה יצא קצת מעל ל-1%.

בגלל זה אני ממליץ על האשראי הזה, חינם לכל החיים ושער המרה אטרקטיבי וכל אחד יכול לקבל אותו, לא צריך להיות עובד של מקום מסויים או איזה מועדון צרכנות אקסקלוסיבי.

• תוכן חדש...