Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מה-UMIK-1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא רק יכולת העיבוד של המגבר הזה אלא גם שיטת העבודה שלו - בזמנו התייעצתי עם SEMIKIMO על המוצר הזה במידה והייתי רוצה להגביר עליו סאב וופר מה האפשרויות שלי - נאמר שהבן אדם סופר בקיא בחומר של פישרטק. אתה מקבל ממנו את ההספק המוצהר לא תלוי התנגדות בדומה למגברי סלאש של JL רק תוסיף לזה טכנולוגיית ספק כוח הרבה יותר מפותחת. 

אני זוכר שגם כבר אז עדכן אותי לגבי שיפורי יכולות התוכנה - אם אני זוכר נכון עשו שם משהו מאוד נחמד עם הפרופילים - הייצוא והייבוא שלהם ויכולות הEQ. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שחשוב באמת במגבר הזה,

זה המהירות switching שלו,

שמגיעה ל400/500khz,

לעומת 30/40khz מבגברי class d רגילים,

לכן המגבר הנל נשמע בידיוק כמו class a/b...

אפשר כמובן להמשיך, אבל אעצור כאן,

שמנהל הפורום לא יחסום אותי על פרסום...)))

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

זה לא רק יכולת העיבוד של המגבר הזה אלא גם שיטת העבודה שלו - בזמנו התייעצתי עם SEMIKIMO על המוצר הזה במידה והייתי רוצה להגביר עליו סאב וופר מה האפשרויות שלי - נאמר שהבן אדם סופר בקיא בחומר של פישרטק. אתה מקבל ממנו את ההספק המוצהר לא תלוי התנגדות בדומה למגברי סלאש של JL רק תוסיף לזה טכנולוגיית ספק כוח הרבה יותר מפותחת. 

אני זוכר שגם כבר אז עדכן אותי לגבי שיפורי יכולות התוכנה - אם אני זוכר נכון עשו שם משהו מאוד נחמד עם הפרופילים - הייצוא והייבוא שלהם ויכולות הEQ. 

ההספק הקבוע בכל התנגדות זה פיצ'ר יחסית ותיק,

פיניקס גולד קסנון היו סדרת מגברים שיצאה לפני כשני עשורים.

לינק תזכורת לחובבי הז'אנר:

https://www.woofersetc.com/p-475-x6001-phoenix-gold-xenon-600-watt-mono-amplifier.html

-

פורסם

נכון רק שאתה מקבל כאן מוצר שהוא באמת מאוד מתקדם טכנולוגית מכמה וכמה בחינות. 

למשל BIT ONE HD מאפשר לך לעבוד או במוד של 13 יציאות עם התוכנה במצב הרגיל שלה או לקבל כוח עיבוד שכולל פילטר FIR אבל רק ל9 יציאות. 

אלפיין נותנים לך את הPXE שיש לו פרוססור 12 ערוצים עם מגבר משולב 8 ערוצים 25 וואט 

בהליקס אתה מקבל מגבר שישה ערוצים חזק ויציב עם DSP 8 ערוצים ויכולת להתממשק עם אחת מתכונות המדידה הכי מוכרות בשוק אם לא ה-מוכרת מכולן שהם REW. 

הדבר היחיד שקופץ מדרגה כבר בעולם הזה הם מעבדים משולבים DIRAC LIVE של MDSP 

האמת היא שיש עכשיו חברה מאוד מוכרת שהוציאה לעולם כמה פיתוחים מאוד מעניינים בעולם הDSP וההגברה המשולבת - אני מדבר על DAYTON AUDIO אבל אנחנו מדברים כרגע על שוק המוצרים הגבוה ושוק מוצרי הקצה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אדי,

הליקס פישר הזה לא מגבר על, אבל הוא מגבר מצויין.

לדעתי המגבר הזה הוא יחידה יותר שלמה ונכונה מאשר ה-bit One HD

מכיוון שהוא כולל DAC, והגברה פנימית שמבטלת את הצורך ב-RCA והוא כולל מגבר.

אתה יכול לומר ובצדק שלאודיסון יש הרבה יותר יציאות, אבל זה דורש חיבור של עוד ועוד מגברים כדי לנצל את כל היצאות,

זה מתאים אולי לרכבי תצוגה ומערכות על, ומערכת כזו תעלה סכומים מטורפים,

בטח בארץ.

ומה עם האלפיין?

אז עם כל הכבוד לאלפיין,

המגבר הזה טוב יותר מהאלפיין המשולב PXE-0850S מכיוון שבאלפיין שמו מגבר חלש,

25 ואט זה נחמד, אבל לא מעבר.

זה מיועד לרמקולים גנריים של הרכב ולא למידים אפטרמרקט.

אז בשורה התחתונה,

אם עושים טורניר,

אפשר להגיד שה-bit One HD ניצח משחקון על כמות יציאות RCA,

גם האלפיין ניצח במשחקון על כמות ערוצי הגברה,

אבל הליקס פישר מנצח בשלוש מערכות

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מסכים עם הכל,
אבל לא צריך לשכוח שפישר לא מתחיל ונגמר ב P six,
יש כמה סוגי DSP עם עד 12 יציאות,
וגם אינטגרטורים של 8 ו12 ערוצים, בנוסף ל P Six,
ועד 14 ערוצי DSP בHelix V Twelve.

פורסם

למה זה תמיד חייב להיות מקרי קיצוון - הסופר דופר על חלל. 

זה פשוט מוצר מעולה! זה מה שהוא. גם הPXE כל המוצרים האלה - מוצרים מעולים - אם יודעים איך להשתמש בהם ועם מה - זה לבד - סופר דופר על חלל. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אם כבר פתחתי את הדיון 

למישהו יש מושג איך עושים T/A עם REW?

מצאתי איזשהו מדריך אבל שמכוון 2 רמקולים מאותו סוג(פלורנג/טוויטר) ורק מחשב את ההפרש בניהם, לא מדריך שיכול לכוון 7 אלמנטים מסוגים שונים.

זורם גם על תוכנה אחרת, הייתי בטוח שאין דרך אבל האינטרנט טוען אחרת.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם (נערך)

למה אתה צריך תוכנה בשביל ta?

אפשר לכוון לבד.

המרחק מכל רמקול לכסא נהג ידוע ולא משתנה.

ההפרשי זמן שאתה אמור לכוון גם ככה ימדדו במילי שניות

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

ברור

לפני 8 שעות, BEEKER כתב:

למה אתה צריך תוכנה בשביל ta?

אפשר לכוון לבד.

המרחק מכל רמקול לכסא נהג ידוע ולא משתנה.

ההפרשי זמן שאתה אמור לכוון גם ככה ימדדו במילי שניות

בהצלחה

ברטר שעשיתי עד עכשיו לפי מדידה של המרחק ומצאתי איזשהי נקודה מעולה.

פשוט ראיתי שיש את האופציה הזאת של כיוונים עם המיקרופון והיא נראת לי יותר ״מדעית״/מדוייקת אז רציתי ללמוד ולנסות.

עזרה בנושא מישהו?

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

אתה יכול לעשות TA לפי המרחקים של הרמקול לראש וזה יעבוד יפה ואתה גם יכול סה"כ לעשות TA על פי שמיעה בין כל זוג אלמנטים וכשאתה מקבל את המרכז לפי השמיעה שלך - זה מכוון לפי השמיעה שלך, לפי מהירות התגובה של המוח והאזניים שלך, לפי המרחק בין שתי האזניים שלך ספציפית לקבינה של הרכב. 

אבל איפה שממש קשה לדעת כמה TA אתה צריך בכדי לתזמן נכון בין הרכיבים - זה הסאב וופר! 

כאן המרחק הפיזי של הסאבוופר לא מתלבש נכון על TA לעומת האיטיות וזמן התזוזה שלו. 

בדודג' אני ביצעתי מדידה בתדר בו המידבאסים והסאב וופר נפגשים ויצא שהסאבוופר מאחר להגיע למיקרופון ב13 מילישניות לעומת המידבאסים. 

הזזתי את כל הסט הקידמי 13 מילישניות (עיקבתי יותר נכון) ותשמע התוצאה שמתקבלת זה "ממד" אחר לחלוטין של סאונד. 

בד"כ אני מכון כך שהסאב נשמע כאילו והוא כלוא באזור השמשה הקידמית - ממש כאילו והשמשה הקידמית מנגנת את הבאס - וזה סטאפ מאוד "פרונטלי" 

בעוד שאם אתה תכוון את המערכת להגיע ביחד עם הסאב - מה שאתה תקבל זה משהו הרבה יותר תלת ממדי - ויש כאלה שפחות יאהבו את זה ויעדיפו את התמונה השטוחה יותר והפרונטלית יותר ובתוכה - הם יחפשו את העומק. 

עניין של העדפה. 

אם אתה רוצה דוגמא מושלמת להבדלים בין סטאפים כאלה - תשב בתוך אאוודי עם מערכת B&O ותעבור מסטאפ של ALL לסטאפ FRONTAL בדודג' עשיתי את זה גם בלחיצת כפתור. 

ולגבי תוכנה שמבצעת תזמון גרפי בין אלמנטים שונים - זה מאוד יקר אבל אתה מדבר על APL - תריץ עליהם חיפוש וגם תראה שרשור התנסות שלי בתוכנה שלהם. 

עדיין - ה-דבר היום בתעשייה הם DIRAC LIVE

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

כן האמת שהסאב תמיד היה לי חמקמק אבל בסופו של דבר עם הכיוונים הידניים הצלחתי להגיע למצב דומה מאוד למה שאתה אמרת שהסאב מגיע מהשמשה הקדמית וזה הרגשה מדהימה!

בנוסף לא דברתי על ציוד ועל דברים כאלה, ראיתי אשכול בDIYMOBILEAUDIO שמראה איך מבצעים את זה עם מיקרופון קומנדר פשוט אבל הוא לא יותר מדי מפורט ואי אפשר להבין ממנו איך לכוון מספר אלמנטים. 

עשיתי גם EQ לסאב במדידה האחרונה שלי וזה מרגיש באס מדוייק אבל חסר חיים, כאילו לפני הכיוון היה לו אופי שונה שיותר אהבתי,

אדי אתה מבצע EQ לסאב מעבר לחיתוכים?

אני אקרא על הAPL

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

קודם כל - יש כאן איפשהו מדריך שלי - כיצד לבצע TA על פי מדידות מדוייקות או משהו כזה... 

אני מדדתי בתדר 60 הרץ את תזמון ההגעה של מידבאס ימין כנגד זמן ההגעה של הסאב. 

בשביל ליצור סאב פרונטלי - הכי קל זה דווקא ללכת הפוך על הפוך! ולתת לסאב וופר דיליי ממש קטן באזור ה0.4 מילישניות - ברוב המקרים זה פוגע בול. 

לסאב וופר אני משתדל שלא לבצע EQ - הסיבה לזה היא שתחום התדרים שהסאב וופר מנגן - אורך רבע הגל הממוצע שלהם - ארוך יותר מהקבינה של הרכב - מה שזה אומר, שפחות או יותר בתוך טווח הקבינה של הרכב EQ לסאב לא ממש יעזור לך - אתה תראה פחות או יותר את אותה התוצאה. 

מה שאני כן עושה עם הסאב וופר זה לתת לו "בוסט" באזור 60 הרץ - אני מאוד אוהב את האימפקט שם - עד 4 דיבי לא יותר. 

ואני גם לא אוהב בכלל את הרעידות אני חוסם את הסאב וופרים באזור ה35-40 הרץ מלמטה - אל תשכח שאני לא משתמש בסאב וופרים בקטרים של יותר מ10 אינטש אז גם ככה הם לא נשמעים טוב מתחת לתחום הזה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

לא כדאי לתת לסאב לנגן ללא השהיה?

ולהשהות את כל השאר?

בתכלס הסאב הוא הרמקול הכי מרוחק,

אז ההגיון אומר שהוא צריך להגיע ראשון, ללא השהיה, ואז את השאר?

-

פורסם

לסאב שהוא גם האלמנט הרחוק ביותר וגם האלמנט האיטי ביותר - אתה באמת לא אמור לתת שום השהיה - אבל כמו אבל - יש אבל. 

תיקח בחשבון שמתוך טעם אישי למשל אתה עלול לבחור לחתוך סאב וופר בסלופים חדים - אני למשל עושה זאת בעצם כל הזמן - זה נשמע לי טוב יותר - הבעיה היא שחיתוך במתלול חד של סאב וופר מסיט אותו עוד יותר בציר הזמן וזה בעצם סוג של חטא על פשע. 

אבל אם כן למה בעצם לתת לסאב וופר השהייה? לאלמנט שהוא גם ככה איטי מאוד ובד"כ רחוק לפחות באותה המידה כמו המידבאס הימני - וזה חלק מהעניין גם כן. 

קודם כל תיקח בחשבון שהסאב וופר מנגן תדרים ארררררוכים (לא נתקעה לי ה"ר" במקלדת פשוט רציתי להדגיש) אתה לא משחק כאן על אורך גל כי הם בממוצע איזה 13 מטר - אתה משחק כאן על רבע אורך הגל ומתי הוא יפגע באוזן שלך או יותר נכון מתי התזמון שלו לשאר המערכת ישמע כך שהוא מגיע מהמקום בו אתה רוצה לשמוע אותו - במקרה הזה השמשה הקידמית. 

וגם רבע אורך הגל יכול להיות הרבה מעבר לגבול הקבינה שלך (אתה בד"כ תהיה במרחק שינוע בין 1.5 ל2 מטר ברכב סדאן - ובד"כ המידבאס הימני יהיה בערך ב1.5 מטרים גם כן) ואז כשאתה נותן לסאב השהייה - זה דווקא יוצר את האפקט הזה שהוא פוגע בשמשה הקידמית כי אתה בפועל - מתזמן אותו לשם... וזה יוצר את האפקט הפרונטלי הזה. 

עכשיו זה נשמע כמו גיבוב שטויות אבל בפרקטיקה זה פועל! זה עובד נהדר - זה טריק שאני משתמש בו כבר שנים ואלו הם ההסברים שאני מצליח למצוא מבחינה הגיונית - ללמה זה עובד כל כך טוב?! 

עכשיו 2 - 

תביט ברכבים כמו הוט האץ' ומשפחתיות קומפקטיות 5 דלתות למשל גולף -> בהרבה מהם הופתעתי מאוד לגלות שדווקא המידבאס הימני או באותו המרחק בדיוק כמו הסאב וופר - או אפילו יותר רחוק מהסאב וופר כלפי האוזן. 

ואז אתה באמת לא צריך לתת לסאב וופר שום השהיה אם אתה מבצע את זה פשוט על בסיס מדידת מרחקים. 

וכאן מגיע האבל השני בסיפור - למה כשאתה עושה TA לרמקולים לפי מרחקים מהאוזן - אתה לא ממש משיג תוצאה רצויה או נכונה מהסאב וופר כלפי המערכת? וזה בגלל שלמרות המרחק הפיזי שפיצית עליו - האלמנט עצמו עלול לזוז כל כך לאט שהוא עדיין יאחר! 

הייתי המום לגלות כשעבדתי עם התוכנה של APL שהסאב מאחר ב17 מילישניות כלפי המערכת (סאן דאון SA 10 אינטש) למרות שבוצע TA לפי מרחקים. 

כבר הייתי פחות מפותע לגלות בדודג' שזוג סאב וופרים שטוחים 10 אינטש סופר נצילים מאחרים ב13 מילישניות. 

רק שאת הסאן דאון לא יכלתי לכוון כי הביט1 הישן שלי מאפשר לכוון דיליי סה"כ עד 15 מילישניות וכך גם הפרימה (מעבדי הביט היום מאפשרים בין 21 ל22 מילישניות) אבל בדודג' זה כן התאפשר - וזה נותן תוצאה שנותנת פרספקטיבה אחרת לגבי המושג "במה" - אני עד אז הייתי רגיל לכך שהבמה היא תמונה בערך כמו להביט על טלוויזיה - הכל מולי. 

ואחרי זה התרגלתי לכך שתמונה של סאונד - היא משהו יותר היקפי - בלי רמקולים אחוריים בכלל! 

בסובארו השגתי את התוצאה הזו ע"י הוספת רמקול סנטר שקיבל דיליי של 10 מילישניות והיה ממש מוגבר 9 דיבי מתחת לשאר הסט הקידמי - זה פשוט תיזמן את הסאב וופר ואת המרכז - נתן סוג של אקו או ריוורב ואז גם האחוריים שנתנו עוד קצת נפח - זה היה מדהים! אבל הביט1 הפסיק משום מה להוציא סאונד מיציאות הRCA לאחרונה ורק הFULLDA עובד אז הסרתי את הרמקול המפריע הזה וביטלתי את האחוריים. - עדיין שומעים פשוט תענוג. רק הרבה יותר "פרונטאלי".

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...