Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מה-UMIK-1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז קיבלתי את ה-UMIK-1 לפני יומיים שלוש,

יצא לי לשחק בכיוונים בקטנה חצי שעה פה שם, ואני רוצה להגיד לכם המיקרופון הזה הוא אלוהי הסאונד מדוייק ברמות בלתי הגיוניות.

לפניו היה לי ברנינגר ECM8000 גם מיקרופון עם מוניטין לא קטן, אבל בא עם חסרון אחד - אין לו קובץ כיול מהמפעל(מצורף כאן לינק שמראה את הסטיית תקן שלו 100 מיקרופונים כאלה)

וכאן בא לידי ביטוי הUMIK-1 הוא בא עם קובץ כיול מדוייק עד רמת המאית הדציבל מהמפעל.

(שלא לדבר על רצפת רעש מעולה, הוא מתחבר ישירות למחשב - לא צריך כרטיס קול,נוחות וכו' וכו')

עם הברנינגר הגעתי למצב שאחרי שניסיתי מעל 80 שעות לבצע כיוונים איתו העדפתי לעבוד עם כיוונים לפי האוזן, הוא כל כך גרוע התוצאה היית כזאת עלובה שהיה עדיף לא להשתמש בו - הוא רק עשה את המצב יותר גרוע ואת הכיוונים נוראיים בגלל שהוא לא מכיול.

ועכשיו ל-UMIK-1 בחיבור הראשוני חיברתי אותו ביצעתי כיוונים "מזלזלים" ב-10 דק', והייתי מופתע ! הסאונד היה מדהים !

הכל היה מדוייק! פשוט שמיים וארץ, כיוון אוטומטתי דרך REW לכל אלמנט ואני מפסוט מעל ומעבר, כל צליל נוגע בדיוק.

אח"כ הוספתי עוד איזשהי CURVE TEMPLETE ושיפרתי את הסאונד עוד יותר, ביצעתי השוואת גיינים בן האלמנטים לפי ה-UMIK.

והתוצאה לא פחות ממושלמת אין לי תלונות, בחיים לא הגעתי לסאונד כזה מעודן אני פשוט מאוהב בסאונד כרגע, כיף בלתי רגיל, בחיים שלי לא שמעתי מערכת כל כך מכוונת ונעימה.

אני אצרף כאן כמה תמונות של תהליך הכיוון של לפני ואחרי, חשוב לי להגיד שהכל בוצע עם קובץ הכיול המקורי, בנוסף כל הכיוונים בוצעו ע"י הAUTO EQ של REW ואז יבוא של הקבצים לתוך הDSP של ה-HELIX, דבר שאפשר לבצע בשעה תמימה ולקבל תוצאות מעולות.

קומפוננט שמאלי לפני EQ : (ניתן לראות כל אלמנט בנפרד ואת המדידה שלהם ביחד)

1482551076_COMPLNOEQ.jpg.075f9013adf5bc60229ac0813bf7a28d.jpg

אחרי ה-EQ

1631373328_COMPLEQ.jpg.1926762e4e960dcf3880c7eb3cf04eba.jpg

קומפוונט ימני לפני EQ:

614648220_COMPRNOEQ.jpg.652d8ace40faae79b143051bee40f0df.jpg

קומפוננט ימני אחרי EQ:

485863089_COMPREQ.jpg.244d9823031bbeee3e0aa14c865facfb.jpg

רק רוצה להדגיש - אני לא מקצוען ולא מגדיר את עצמי כזה,

סה"כ איש שאוהב סאונד שעושה קצת כיוונים עם עצמו.

אני יודע שיש מקום לשיפור ואת קצת פיקים, אבל בשבילי זה בסדר גמור ואני מרוצה.

ברור לי שיכולתי להקדיש עוד קצת זמן...

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • מעניין 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמח שאתה מרוצה מהסאונד במערכת,

ולפי החתימה בטוח הרכיבים שלך נהדרים, 

אבל יש לי הרגשה שפתחת את הפוסט בגלל שאתה מרוצה מכך ששיטחת את הגרף

וזו טעות.

גרף שטוח הוא לא אינדיקציה (יחידה) למערכת SQ.

גרף שטוח הוא אידיקציה לאקולייזר פרמטרי טוב.

למעשה, ברוב המקרים גרף ההענות יכול להסביר לך איפה יש נקודות כשל,

אבל התוצאה הסופית של המערכת מושפעת בעיקר מ-staging וimaging שאותם קשה מאוד להשיג,

בטח ובטח אם אתה רודף אחרי "גרף שטוח".

-

פורסם (נערך)

קודם כל הכוונה לא היית לרדוף אחרי גרף שטוח, 

סה״כ להעיף את הפייקים, עובדה אני עובד עם תבנית EQ אם אתה שם לב ישי ירידה של 6 דציבל מה-1k ומעלה.

+הסאב 10 דציבל מעל כולם, אומנם לא העלתי את הגרף שלו אבל ככה אני אוהב אותו.

שוב לא אמרתי שאני מקצוען השתמשתי בכל הכלים שיש לי בשרוול בשביל להשיג סאונד מעולה, כמו גם כיווני זמן,  כיוון גיינים נקודות חיתוך וכו׳.

אני אישית מרוצה מאוד הגעתי למצב שהסאב וכח האלמנטים מגיעים לי מקדימה מהאמצע... כמה באמצע בדיוק? לא יודע אולי יכול להיות יותר מדוייק אבל אני מרוצה.

שוב השקעתי 80 שעות(בהערכה מפחיתה, אפילו 120 שעות נטו אני יודע שזה נשמע הזוי) בכיוונים לפני כן, ז״א שהמון זמן הושקע ככה שיש לי כיווני זמן שהושקע בהם המון.

ז״א שהשקעתי המון זמן ועכשיו הגעתי למשהו שלא הצלחתי להגיע.

מעבר ל״גרף השטוח״ יש סאונד מעולה, השמעתי לעוד חבר של שהוא אודיופיל והוא היה בהלם.

למעשה גם עם הברנינגר הצלחתי להשטיח את הגרף מאוד בקלות ולעלות את התמונות לפורום. אבל התוצאה לא היית טובה, זה ההבדל כרגע.

והמטרה האמיתית של האשכול זה להעביר תזמן ולשמוע אנשים כאן. משעמם תחת בבידוד.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

אכן למראית עין - העקומה נראית שטוחה אבל אם מביטים בפיק באזור ה90 הרץ קצת מתחת ל90 DB רואים איך זה נופל בהדרגתיות עד שב20 קילו הרץ יש דרופ ביותר מ10 דיבי. 

יש לך נפילה חדה ב200 הרץ שהיא בהחלט - הכרחית! בכדי למנוע מריחה איומה של כל הכניסה לתחום המידריינג' והיא הכרחית להעלמת צרימות מתחום הווקאל - אבל זה גם באזור שיש בו דרופ הודות לביטולים בגלל מיקום הוופרים אם הם בדלתות אז אני לא יודע אם עשית זאת במכובן או שזה אכן אפקט ביטול מאוד צפוי ברכב.

מעבר לכך אתה מטפס חזרה מ200 עד לפיק ב2 קילוהרץ של אזור המיד שזה גם כן דבר מאוד נפוץ בעקומות שפונות להנאה משמיעה (הפיק הזה יכול להיות בכל מקום בין 600 הרץ עד 2.5 קילו וזה מאוד תלוי בטעם אישי) 

נקודת חיתוך באזור ה2.5 קילוהרץ ועוד דרופ קטן באזור בין 4-5 קילוהרץ שהייתי מציע לך בחום לנסות להגדיל את הבור הזה באקולייזר באופן מלאכותי בשני האלמנטים על פי שמיעה - זה אזור שמטפל בהחזרים ממשטחים קשים כמו שמשות הרכב - תבדוק אותי לגבי זה! 

וגם תנסה קצת קצת לשחק בתדר 8 קילו.

הכל בעדינות והכל על פי שמיעה מעכשיו - הUMIK עשה את התפקיד שלו והוא להכניס אותך לנקודת התחלה טובה ולעקומת היענות טובה ונראה שאכן זה בוצע - צד חזק מאוד בתוכנה של ההליקס!!!

על הנפילה מאזור ה6K מטה - טעם אישי, לי זה נראה איפשהו בתחום הניטראלי - הגבוהים לא עמומים מידי ולא מסנוורים תקן אותי אם אני טועה? 

שאפו! 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפרופו עוד משהו - 

לגבי תדרים 4-5K אתה צריך לדעת מה הרפרנס שלך לבדיקה שם - טרקים עם קלידים חזקים של פסנתר יהיו מעולים לצורך העניין - חצוצרות, כל דבר שפשוט "מתפוצץ" באוזן ומהדהד. 

ולגבי איפה מגיע הפיק של המידריינג' - אצלך הוא נראה באזור 2K הרץ שזה אומר שכל זמר\זמרת עם קול גבוה צריך להשמע חזק מאוד וברור מאוד - עלול להיות לפעמים קצת אגרסיבי מידי - עניין של טעם ומבוסס על ניחוש כולל מהגרף שהעלית - בפועל, יכול להיות שונה מאוד. 

אפשר לקבל מגרף כזה כיוון כללי אבל בין זה לעולם האמיתי - תיקח את זה על בסיס שמיעה מהרגע שהגעת למצב הזה. 

נראה שהכלים שיש ברשותך עושים עבודה מדהימה!

אני גם אשמח מאוד לראות מדריך קצר ממך - איך ביצעת את הAUTO EQ בREW ואיך מעתיקים את זה לתוכנה של ההליקס!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 15.4.2020 בשעה 05:18, kalmangar כתב:

קודם כל הכוונה לא היית לרדוף אחרי גרף שטוח, 

סה״כ להעיף את הפייקים, עובדה אני עובד עם תבנית EQ אם אתה שם לב ישי ירידה של 6 דציבל מה-1k ומעלה.

+הסאב 10 דציבל מעל כולם, אומנם לא העלתי את הגרף שלו אבל ככה אני אוהב אותו.

שוב לא אמרתי שאני מקצוען השתמשתי בכל הכלים שיש לי בשרוול בשביל להשיג סאונד מעולה, כמו גם כיווני זמן,  כיוון גיינים נקודות חיתוך וכו׳.

אני אישית מרוצה מאוד הגעתי למצב שהסאב וכח האלמנטים מגיעים לי מקדימה מהאמצע... כמה באמצע בדיוק? לא יודע אולי יכול להיות יותר מדוייק אבל אני מרוצה.

שוב השקעתי 80 שעות(בהערכה מפחיתה, אפילו 120 שעות נטו אני יודע שזה נשמע הזוי) בכיוונים לפני כן, ז״א שהמון זמן הושקע ככה שיש לי כיווני זמן שהושקע בהם המון.

ז״א שהשקעתי המון זמן ועכשיו הגעתי למשהו שלא הצלחתי להגיע.

מעבר ל״גרף השטוח״ יש סאונד מעולה, השמעתי לעוד חבר של שהוא אודיופיל והוא היה בהלם.

למעשה גם עם הברנינגר הצלחתי להשטיח את הגרף מאוד בקלות ולעלות את התמונות לפורום. אבל התוצאה לא היית טובה, זה ההבדל כרגע.

והמטרה האמיתית של האשכול זה להעביר תזמן ולשמוע אנשים כאן. משעמם תחת בבידוד.

קודם כל תודה על הפוסט והשיתוף,

זה לא מובן מאליו,

הציוד שלך באמת מדהים,

והביקורת שלי הייתה כלפי השאיפה לגרף.

כל המיקרופונים למינהם הם דבר נהדר אך הם רק הבסיס לכיוון ידני.

ו80 שעות? סיראסלי?!

עם ציוד כמו שלך זה היה צריך להיות קצר ומדהים.

תבדוק שוב את ההתקנה,

אולי היא לא טובה (רמקול חנוק/פאזות הפוכות או טעות במיקום האלמנטים)

-

פורסם (נערך)

ביקשת קיבלתי אדי :)

כמובן שקראתי את כל מה שאמרת ואני אנסה לשחק עם זה בהמשך שיצא לי לכוון את המערכת שוב.

ולמדריך:

בתוכנה REW יש פונקציה של AUTO EQ שמבצעת לך את האקולייזר על בסיס המדידות שביצעת בתוכה.

היא יכולה לתת עד 21 BAND FILTER EQ , עם Q , בנד גיין וכו'.

נכנסים לתוכנה ואז מבצעים מדידה, לאחר מכן נכנסים לתפריט ה-EQ שמסומן באדום:

1-MENU.jpg.c61ad9d2be67065326aede9f87bbd8dc.jpg

שם ניתן לראות את הגרף המקורי(חום) גרף המטרה לאחר ה-EQ(חרדל, חשוב להבין שכבר בשלב הזה אתם רואים את הגרף במצב הסופי - עם הכיוונים) והעקומה שאליה אני מכוון - האקולייזר(כחול)

2-GRAPGH.jpg.442d1054e1bd2589075beba135884299.jpg

בשביל להכין EQ יש צורך להכניס לו פרמטרים, כמו שאתם רואים נתתי לו LPF 12DB/SLOPE , ו -HPF 6DB/SLOPE (כרגע אין בתוכנה אופציה של יותר מ-6DB אז זה מה שיש ועובדים עם זה, לכן הנקודת חיתוך היא ב1.5K כי רציתי לטפל בגבעה באזור הזה, זה נקרא HF FALL START ו HF FALL SLOPE).

בנוסף יש את איפה שאתם מכוונים את העוצמה הממוצעת של האלמנט- אני נתתי לו 86(ככל שתורידו יותר ככה תפסידו יותר עוצמה מהרמקול על חשבון הדיוק של האקולייזר) , סה"כ מוריד לי את רוב הפייקים ומשאיר אותי עם קצת חורים.

בנוסף למטה ניתן לראות:

MATCH RANGE- האזור שבו אתם רוצים להפעיל עליו את ה-EQ.

INDIVIDUAL MAX BOOST- כמה להעלות תדרים במקסימום, אני בוחר 2 דציבל כי לא בריא לתת הגברה לתדרים.

OVERALL MAX BOOST- כמה הבוסט יכול להעלות את הענות האלמנט מעל הקו הכחול.

FLATENES TAGERT - זה אומר לאיזה רמת דיוק אתם רוצים להגיע - 1  הרמה הכי גבוהה והכי מומלץ.

499369916_3-SEETINGPREDICTS.jpg.5c186238e6d06a56a324c2396abd7110.jpg

אחרי שהכנסנו את כל המשתנים לוחצים כאן:

SAVE.jpg.43475329f3649db813c0a094296fc569.jpg

לאחר מכן לוחצים על הכפתור "EXPORT FILE SEETING AS A TEXT" ושומרים אותו ע"מ שנוכל לייבא אותו לHELIX בהמשך.915347055_4-SAVE.jpg.f2da75124d6699a67da197e48400ee52.jpg

בנוסף חשוב לי להדגיש ניתן לשנות ולהוסיף לרשימת ה-EQ עוד בתוך התוכנה ולקבלת את ה"תחזית" של איך האלמנט יראה אחרי לפי מה שהוספתם, דוגמא לרשימה שהתוכנה יצרה לי.1914454376_3.5-FILTERLIST.jpg.65ef2a295db335d4ae64c75d2ffa6a70.jpg

לאחר מכן נכנסים לHELIX לאלמנט הרצוי, זה המצב שלו שהוא נטול EQ:5-HELIX.jpg.313b31de59c607e5d8f41449f4e685f2.jpg

לוחצים על הכפתור R במקלדת ויפתח תפריט היבוא:1368658000_6-MENU(R).jpg.16f4a391f4636e95bd9faf4450b4b89d.jpg

זאת התוצאה לאחר היבוא:1856987645_7-AFTERIMPORT.JPG.2e64dda1216427877f619e65578c4600.JPG

וזאת התוצאה במציאות(לאחר מדידה), השתי פסים למעלה זה הכיול של הכרטיס קול ושל המיקרופון שלי:

1891095461_8-THEREALWORLDEFFECT.jpg.bf21df7be452c8ecc9c3f9a2afcd9365.jpg

וזה הגרף מההתחלה של התחזיות עם ההמדידה המקורית ככה שיהיה נקודה להשוואה:

2-GRAPGH.jpg.442d1054e1bd2589075beba135884299.jpg

באמת פעולות פשוטות, אני לקח לי שעות לעשות כיוונים ידניים ולא יכולתי להגיע למצב הזה.

אני ממליץ לעשות כיוונים אחרונים לפי טעמכם האישי לאחר מכן וזהו.

יצא לי גם לכוון את כל המערכת ב-10 דק' בפעם הראשונה ועדיין יצא מעולה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, BEEKER כתב:

בדקת פאזות במערכת לפני כל הסאגה הזו?

ברור אחי כל הפאזות מעולות שומעים מעולה הכל אש.

ההתקנה מעולה יש איטום(למעשה כל האוטו חוץ מהתקרה ורצפה) ,CCF  בדלתות, כבלים 14 GAUGE לדלתות OFC , שמתי סיליקיון מתחת לתושבת הרמקול שיהיה איטום,

חשמל 0 GAUGE MEMPHIS, RCA CONNECTION יש הכל והכל מעולה.

סה"כ המיקרופון הקודם היה עקום, תסתכל למעלה נתתי גרף סטייה של 100 ECM8000 ותבין שמיקרופון יכול כל להרוס כיוונים.

לגבי מיקום האלמנטים הטוויטר יושב על הדשבורד בפוד המקורי שלו בזווית של 30-40 מעלות לאמצע הרכב בערך.

יצא לי לכוון כל כך הרבה כי היה לי זמן מת בעבודה שלי שהייתי סטודנט(אבטחה) אז זה היה בכיף מעביר תזמן גם.

הזמנתי גם מידים של ווקה ופודים, הם בדרך ברגע שיגיע הכל יעבור לקורות.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

אח בקר בקר לא אני עובד אקטיבי,

הקרוסים של ההיבריד בנויים לטוויטר 6 OHM אני יודע.

ההליקס P SIX יש 6 ערוצי הגברה, 4 לאקטיבי מקדימה, 2 לאחוריים.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המהירה - אני זוכר שבתחילת הדרך התעסקתי קצת עם הפונקציה הזאת ומעולם לא חזרתי לשם כי לא ממש היה לי צורך. 

עכשיו אני גם מבין עד כמה זה פשוט לייבא את זה להליקס. 

גם מה שאני רשמתי לך זה בגדר המלצות בלבד! - תדאג לשמור את הכוונים שלך לפני שאתה משנה משהו ותעתיק אותם לפריסט אחר בכדי לבצע עליו את כל המשחקים. 

תענוג אחד גדול! 

Pioneer TS-X150

פורסם

עבודה טובה,
אבל למה אתה עובד עם גרסה ישנה של התוכנה?
תוריד את החדשה, יש כמה חידושים שימושיים.
בהצלחה.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, semikimo כתב:

עבודה טובה,
אבל למה אתה עובד עם גרסה ישנה של התוכנה?
תוריד את החדשה, יש כמה חידושים שימושיים.
בהצלחה.

לפי מה שמצאתי באינטרנט זה הגרסא הכי חדשה, חיפשתי גם באתר של הליקס, אפשר לינק?

עריכה: 

מתאתי יש 4.65a ואני 4.53a 

תודה רבה :)

• אהבתי 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם
לפני כשעה, kalmangar כתב:

אח בקר בקר לא אני עובד אקטיבי,

הקרוסים של ההיבריד בנויים לטוויטר 6 OHM אני יודע.

ההליקס P SIX יש 6 ערוצי הגברה, 4 לאקטיבי מקדימה, 2 לאחוריים.

לא סתם שאלתי, ואתה ישר עלית על הקטע של ה-6 אום 😀,

עשית בחירה טובה עם המגבר,

אני לא נמנה על המעריצים של מגברי קלאס D,

אבל העיבוד שהמגבר הזה מסוגל לבצע, זה דבר מדהים,

שחוסך רעשי מנוע, עיוותים ושאר ירקות,

וזה דבר חשוב מאוד.

-

• תוכן חדש...