Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה קל להגיד, אבל כמו שאמרתי זה אינסטינקט, ובהגדרה זה לא משהו שאפשר לשלוט בו.

ולכן היום מסיבות בטיחותיות מכיילים את רוב הרכבים (בטח רכבי People Carriers) לתת היגוי ולא היגוי יתר.

לנסות להילחם באינסטינקטים של אנשים זה נחמד בתנאי שקוראים לך דון קיחוטה.

אז אפשר להגיד שהאינסטינקט של האנשים לא נכון ולשים צמיגים חדשים מקדימה, או להבין שזה האינסטינקט, הוא לא משתנה ולא הולך לשום מקום, ולראות מה הפתרון הכי טוב להתמודד איתו.

כמו שאפשר להגיד "סאומו ABS, תתמודדו עם נעילת גלגלים אם קרתה כזו".

אפשר גם להגיד "אם כבר יהיה היגוי יתר, תתמודדו עם קצת העברות משקל והיגוי נגדי".

היה אפילו שר תחבורה אחד כזה, אמר שלא צריך חגורות, מספיק קונטרה עם הידיים על ההגה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שאני רואה את זה, אי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות...

בעברי לקחתי שני קורסים לנהיגה מתקדמת בביה"ס "מסלולים" שהיה בשעתו בראש העין (איני יודע אם עדיין נמצא שם).

למדתי שם המון, אבל בעיקר כמה שאני לא יודע מספיק.

אני בספק עם אחוז בודד מהאוכלוסיה בכלל יטרח לטפח את כישורי הנהיגה שלו למקרה חירום.

על כן, נראה לי שלדבוק בהמלצות הגורמים המקצועיים זה רעיון טוב.

אפילו אם הצמיגאי אומר "זה לא משנה" ... ואפילו אם צריך לשלם על איזון עוד שני גלגלים (מהסרן האחורי לפרונט)...

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני כחודשיים אחד הצמיגים הקדמיים פצוע, מאבד אוויר בכמות, ממלא אוויר קופץ לצמיגייה שעובדת עם במרחק 5-7 דקות מהעבודה שלי, הוא אומר הצמיגים ישנים צריך להחליף 2 קדמיים. מדבר עם אלדן מוציא הזמנה, יש לי 4 צמיגים ב-3 שנים של החוזה, לא ניצלתי עדיין (מעל לשנתיים וחצי), מבקש ממנו לשים את החדשים מאחור, הוא אומר לי "אני יודע שככה צריך, אבל אלדן לא משלמים על החלפת מיקום הצמיגים", אני לא מתווכח, שואל כמה להוסיף, מוסיף 40 שקל שיחליפו כמו שצריך.

מגיע למשרד לקצין הרכב - ידעת שזו ההוראה של אלדן? ממש לא, תביא חשבונית אני מאשר החזר של 40 שקל.

גם לי יש רכב ליסינג מאלדן - וגם אני רציתי לבצע החלפה בין הגלגלים הקיימים גם,הצמיגאי ביקש ממני שאלדן יוספו להזמנה.

פשוט דיברתי עם הנציג של אלדן אצלנו בחברה והוא הוסיף להזמנה וביצעו לי החלפה בלי בעיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם כבר דיון, אנצל

שבוע שעבר יוצא לעבודה נדלקת לי נורת לחץ אוויר

עוצר מסתכל הכל נראה בסדר, אז המשכתי לתחנת דלק הקרובה למלא

כולם היו סביב מה שמילאתי פעם שעברה חוץ מצמיג אחד שהיה 10 פחות

מבט מעמיק גילה בורג ניבזי

טוב... המשכתי לנסוע לפנצ'ריה בהרצליה פיתוח שעזרה לי כמה פעמים בפייסבוק עם לא מעט סטטוסים של פרארי&ושות' מחליפים אצלו צמיגים

צמיגי איתן כחלון הרצליה...

שילמתי 60₪ לפאנצ'ר מה שיחסית יקר

אממה - הבחור עובד עם בוקסה עם ציפוי גומי, נעים, קורא לי בסיום העבודה אחרי ניקוי הג'אנט על מנת שאראה בעין שאין שריטות...

לא פעם קיבלתי מהם הצעות מחיר בפייסבוק והם בד"כ יקרים בכ 50-100₪ לצמיג ממקומות אחרים, אבל לפחות שירות טוב

פורסם
הזלזול שלכם בהוראות יצרן ומשרד התחבורה הוא משהו משהו.. מקווה שלפחות תסייגו להבא המלצות שנוגדות את הוראות היצרן, קצת אחראיות כלפי הקוראים העתידיים לא תזיק.

יותר מסויג ממה שהיה? כשכל אחד כתב שזו דעתו? זאת מהות הפורום, מקווה שאתה מודע לזה, להחליף דעות של אנשים.

זה קל להגיד, אבל כמו שאמרתי זה אינסטינקט, ובהגדרה זה לא משהו שאפשר לשלוט בו.

ולכן היום מסיבות בטיחותיות מכיילים את רוב הרכבים (בטח רכבי People Carriers) לתת היגוי ולא היגוי יתר.

לנסות להילחם באינסטינקטים של אנשים זה נחמד בתנאי שקוראים לך דון קיחוטה.

אז אפשר להגיד שהאינסטינקט של האנשים לא נכון ולשים צמיגים חדשים מקדימה, או להבין שזה האינסטינקט, הוא לא משתנה ולא הולך לשום מקום, ולראות מה הפתרון הכי טוב להתמודד איתו.

כמו שאפשר להגיד "סאומו ABS, תתמודדו עם נעילת גלגלים אם קרתה כזו".

אפשר גם להגיד "אם כבר יהיה היגוי יתר, תתמודדו עם קצת העברות משקל והיגוי נגדי".

היה אפילו שר תחבורה אחד כזה, אמר שלא צריך חגורות, מספיק קונטרה עם הידיים על ההגה.

בשביל זה מתאמנים, בין היתר על תנאים כאלה, כדי לשרש את האינסטינקטים המזיקים. כמו שכולנו (בתקווה) מתאמנים על החזקת הגה נכונה וטכניקות סיבוב נכונות ומשרישים את מה שהוטמע על ידי מורי הנהיגה כך גם ליתר הדברים - ושלוליות זה אחד הדברים המהותיים. כמו שאתה לומד ומכריח את עצמך לפתוח הגה בתת היגוי ולא לסובב עוד, כך בדיוק אתה אמור להכריח את עצמך לא לשבור בשלולית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למיטב ידיעתי, כאשר מחליפים רק שני צמיגים, אז החדשים צריכים להיות מותקנים על הסרן האחורי בלבד. עניין בטיחותי (וגם הגיוני פיזיקלית). לצערי, הרבה צמיגאים לא יודעים את זה, או גרוע מזה, יודעים ועל מנת לחסוך מאמצים מסכנים את הלקוח.

ואם מדובר בהנעה קדמית, לא עדיף שהצמיגים הטריים יהיו מקדימה?

עומס בבלימה הרי ברובו בבלמים הקדמיים של הרכב. אז איפה ההיגיון לצמיגים חדשים מאחורה אם זה לא הנעה אחורית/4X4?

פורסם

אכן האינטואיציה היא לשים מקדימה את החדשים ברכב הנעה קדמית אבל ההמלצה בדיוק הפוכה.

לא מצאתי כעת את ההסבר המשכנע שפעם מצאתי במרשתת אבל בגדול הטעות היא שאתה חושב על שחיקה ואתה מניח (וגם אני הנחתי בעבר) שכדאי לשים את החדשים איפה שצריך יותר גומי....

אבל ההמלצה באה משיקול אחר והוא שצמיג חדש פחות מועד לפיצוץ או קריסה (ואבדן אחיזה אם אני זוכר נכון)

פיצוץ בעת נהיגה של צמיג אחורי מסוכן בהרבה מפיצוץ של קדמי וזאת משתי סיבות עקריות:

1. ההגה. יש שליטה על החלק הקדמי באמצעות ההגה גם עם צמיג אחד ואפשר לתקן.

2. (וכנראה היותר חשובה) רכבים היום הינם מוטי תת היגוי (אבדן אחיזה של צמיגים קדמיים) ולא היגוי יתר (אבדן אחיזה של צמיגים אחוריים). גם מבחינת שלדה וגם מערכות שליטה ובקרה אלקטרוניות. כך שהרכב מסתדר יותר טוב עם אבדן אחיזה בחלק הקדמי מאשר האחורי.

ולכן עדיף את הצמיגים היותר טובים/חדשים לשים מאחור

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם

אלירן, בתגובות קודמות שלי בשירשור (בעמוד 6) יש קישורים להסברים של חברת גודייר וחברת מישלן.

לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

חייב להודות שלפי ההיגיון שלי הצמיגים החדשים צריכים להיות על הציר הקידמי ובגלל זה ביקשתי להעביר את הישנים לציר האחורי ואת החדשים על הקידמי,

למדתי משהוא להבא.

טסלה 3 2022

פורסם
גם לי יש רכב ליסינג מאלדן - וגם אני רציתי לבצע החלפה בין הגלגלים הקיימים גם,הצמיגאי ביקש ממני שאלדן יוספו להזמנה.

פשוט דיברתי עם הנציג של אלדן אצלנו בחברה והוא הוסיף להזמנה וביצעו לי החלפה בלי בעיה.

לי הוא אמר שמהניסיון שלו אלדן לא מאשרים את זה, וקצין הרכב לא ענה לי באותו רגע, העדפתי שהחדשים יהיו מאחורה גם אם זה 40 שקל מהכיס שלי ולא הייתי מקבל החזר.

בשביל זה מתאמנים, בין היתר על תנאים כאלה, כדי לשרש את האינסטינקטים המזיקים. כמו שכולנו (בתקווה) מתאמנים על החזקת הגה נכונה וטכניקות סיבוב נכונות ומשרישים את מה שהוטמע על ידי מורי הנהיגה כך גם ליתר הדברים - ושלוליות זה אחד הדברים המהותיים. כמו שאתה לומד ומכריח את עצמך לפתוח הגה בתת היגוי ולא לסובב עוד, כך בדיוק אתה אמור להכריח את עצמך לא לשבור בשלולית.

א. זה לא שלולית, בשלולית אין בעיה, הבעיה היא כשיש לך איבוד אחיזה פתאומי, אתה מצפה לשלולית ומקבל בור מים.

ב. אי אפשר לשרש אינסטינקטים, בהגדרה, זה חוסר הבנה מוחלט לחשוב שכן, כמה שתתאמן אם אני אתן מכה מדויקת עם פטיש בברך שלך הרגל שלך תתיישר. ככה זה עובד.

ג. אמנם בנושא אחר, אבל גם עבדתי על כמה מוצרים באמת מדהימים, אבל שהשוק לא יודע למה הוא צריך אותם, אז אפשר לנסות לחנך את השוק, אבל אפשר להבין שאולי צריך לשים את זה בצד ולהתמקד בדברים שהשוק יודע שהוא צריך. אתה לא יכול להתמודד מול כוחות השוק, ולא מול אינסטינקטים, אתה צריך לעבוד איתם.

ואם מדובר בהנעה קדמית, לא עדיף שהצמיגים הטריים יהיו מקדימה?

עומס בבלימה הרי ברובו בבלמים הקדמיים של הרכב. אז איפה ההיגיון לצמיגים חדשים מאחורה אם זה לא הנעה אחורית/4X4?

כי עדיף תת-היגוי מהיגוי יתר, ל-99.9% מהנהגים ב-99.9% מהזמן, כולל אותי למרות שאני נהנה מנהיגה ספורטיבית והעברות משקל והיגוי יתר, על הכביש הציבורי - לא.

תת היגוי גם מתוקן בקלות ע"י אינסטינקטים קיימים (כמו בלימה שמעבירה משקל קדימה ומחזירה אחיזה לגלגלים קדמיים) בניגוד להיגוי יתר.

2. (וכנראה היותר חשובה) רכבים היום הינם מוטי תת היגוי (אבדן אחיזה של צמיגים קדמיים) ולא היגוי יתר (אבדן אחיזה של צמיגים אחוריים). גם מבחינת שלדה וגם מערכות שליטה ובקרה אלקטרוניות. כך שהרכב מסתדר יותר טוב עם אבדן אחיזה בחלק הקדמי מאשר האחורי.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

לא רק, גם ההתמודדות האינסטנקטיבית עם היגוי יתר גרועה, וההתמודדות האינסטנקטיבית עם תת היגוי היא טובה (בלימה, העברת משקל קדימה לגלגלים שאין להם אחיזה מה שמשפר אחיזה). הסיכויים לסבסוב הם 0% בתת היגוי (הרכב ממשיך ישר, החרטום שובר את קו הפניה) לעומת סיכויים גבוהים בהיגוי יתר (הישבן שובר את קו הפניה, כתלות במהירות ובאחיזה הפעולות האינסטנקטיביות שלך עלולות לגרום לסבסוב = קדמת הרכב נגד כיוון התנועה שלך).

עכשיו קח את כל זה ושים על כביש ציבורי שיש עוד רכבים לידך, בתת היגוי פוטנציאל הנזק הכי חמור שלך זה התנגשות בכיוון התנועה (הפחתת מהירויות, כל המהירות שלך בציר התנועה), בהיגוי יתר פוטנציאל הנזק הכי חמור שלך זה התנגשות בעצם דומם (כלומר הסתבסבת ואין לך מהירות בציר התנועה הקודם שלך, לרכב שנכנס בך יש מהירות מלאה בציר התנועה הקודם שלך).

וזה היה נכון גם לפני המערכות האלקטרוניות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לי הוא אמר שמהניסיון שלו אלדן לא מאשרים את זה, וקצין הרכב לא ענה לי באותו רגע, העדפתי שהחדשים יהיו מאחורה גם אם זה 40 שקל מהכיס שלי ולא הייתי מקבל החזר.

רכב שעבורו משולם 'שווי שימוש' זה רכב שאפשר לזקוף עבורו כל הוצאה, כולל עץ ריח.

ב. אי אפשר לשרש אינסטינקטים, בהגדרה, זה חוסר הבנה מוחלט לחשוב שכן, כמה שתתאמן אם אני אתן מכה מדויקת עם פטיש בברך שלך הרגל שלך תתיישר. ככה זה עובד.

סליחה על הטרחנות, אני מאמין שהתכוונת "להשריש" ולא "לשרש" ו"ריפלקסים" ולא "אינסטינקטים"..

מדוע זה חשוב.. כי כנראה אפשר לתכנת ריפלקסים (יותר נכון לבצע 'התניה' אם להשתמש במונחים של דר. פבלוב), אך במה זה כרוך? במקרה של נהיגה זה כרוך באלפי שעות של תרגול של התחמקות מבור, במסלול, בסביבה רטובה, עם צוות ניתוח בצועים. ולכן ההערה לגבי 99.9% מהנהגים היא 100% נכונה.

ואם לחזור לנושא השירשור, העובדה ש'צמיגאי מקצועי' לא מכיר הוראות בטיחות הכי בסיסיות, או חמור מזה, מסכים לבצע עבודה כאשר הוא יודע שהתוצאה לא בטיחותית, בגלל שיש לו כסת"ח לגלגל את האחריות לחברת הליסינג, זה עניין חמור.

פורסם
רכב שעבורו משולם 'שווי שימוש' זה רכב שאפשר לזקוף עבורו כל הוצאה, כולל עץ ריח.

זה ברור, אבל זה לא העניין שלי, אני לא עוסק מורשה ולא עסק בע"מ ולא עצמאי, ככה שמי שרוצה לזקוף הוצאה זו החברה.

על עץ ריח אני לא אקבל החזר.

סליחה על הטרחנות, אני מאמין שהתכוונת "להשריש" ולא "לשרש" ו"ריפלקסים" ולא "אינסטינקטים"..

מדוע זה חשוב.. כי כנראה אפשר לתכנת ריפלקסים (יותר נכון לבצע 'התניה' אם להשתמש במונחים של דר. פבלוב), אך במה זה כרוך? במקרה של נהיגה זה כרוך באלפי שעות של תרגול של התחמקות מבור, במסלול, בסביבה רטובה, עם צוות ניתוח בצועים. ולכן ההערה לגבי 99.9% מהנהגים היא 100% נכונה.

לשרש זה ההפך מלהשריש.

לשרש זה לחסל, להשריש זה לקבע.

ואני התכוונתי לאינסטינקטים ולא רפלקסים (אמנם הדוגמה עם הברך היא רפלקס, אבל הזזת ההגה היא אינסטינקט).

ואם לחזור לנושא השירשור, העובדה ש'צמיגאי מקצועי' לא מכיר הוראות בטיחות הכי בסיסיות, או חמור מזה, מסכים לבצע עבודה כאשר הוא יודע שהתוצאה לא בטיחותית, בגלל שיש לו כסת"ח לגלגל את האחריות לחברת הליסינג, זה עניין חמור.

מסכים לגמרי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא כשכיר נראה לי שאין בעיה. עד כמה שאני נגעל מכל תרבות הליסינג, לפני שיצאתי לדרך עצמאית זכורים לי כמה חשביי חברה שזרמו בכיף כן החזרי הוצאות כי הם יכולים לזקוף כל הוצאה.

פורסם

אצלנו הכל תלוי נהלים ואישור של בעלי התפקידים, הוצאות שקשורות לרכב צריכות אישור של קצין הרכב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...