Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התראות במיצובישי אקליפס קרוס חדשה

sfeigelman1

פוסטים מומלצים

שנה טובה לכולם וחג שמח,

שבוע שעבר קנינו בשעה טובה אקליפס קרוס חדשה ברמת גימור אינסטייל (155k על הכביש למתעניינים)

אחת הסיבות העיקריות שבחרנו דווקא ברכב זה, היתה הבקרת שיוט האדפטיבית עם מנגנון הזחילה בפקקים ומערכת הבלימה האוטונומית עד 180 קמש.

עד אתמול, הכל עבד פיקס, ונהניתי מאוד מבקרת השיוט האדפטיבית (דבר אחד מעצבן: אם הרכב עוצר ליותר מ3 שניות, אז צריכים לתת לו פוש קטן ע"י לחיצה על דוושת התאוצה, כדי שיתעורר לחיים ויטפס חזרה למהירות שהוגדרה/ יזחל בפקק מאחורי הרכב שלפניו)

מה שכן, אתמול, בזמן נסיעה צפונה לארוחת החג (למעלה מ3 שעות פקקים למתעניינים), הרכב התחיל להתריע, ולהציג התראות שמערכת השיוט (acc) + מערכת הבלימה האוטונומית (fcm) מנוטרות, ושיש בהם תקלה, ושום כפתור לא עבד. על הדרך, גם בלם היד החשמלי הופעל, אבל הוא לפחות כן נוטרל בלחיצה עליו.

הרכב המשיך לסוע (ללא בקרת השיוט) עד ההגעה ליעד.

שלחתי הודעה למי שאני מכיר ממיצובישי, שהתפלא לשמוע שרכב עם פחות מ200 ק"מ (הרכב אצלי שלושה ימים) כבר עם תקלה, והפנה אותי להכניס אותו למוסך בתום החג.

לשמחתי, אחרי הארוחה, כשנכנסנו לרכב כדי לחזור חזרה למרכז, פתאום הכל עבד, כאילו לא קרה כלום.

עכשיו, אני לא יודע מה לעשות? האם יש צורך בכל זאת להכניס את הרכב (החדש אני מזכיר) למוסך, למרות שכבר התקלות לא מופיעות, או שלקוות לטוב ושזה היה איזשהוא גליץ חשמלי חד פעמי שצריך להתעלם ממנו(גישתה של אשתי, למה לפספס יום עבודה, אם הכל עובד)?

אשמח לתגובה ממי שחווה את זה בעצמו, האם התופעה הזו מוכרת, האם יש לי מזל גרוע וקיבלתי רכב לימון, האם אני סתם פרנואיד???!!??

מצרף תמונות להמחשה...

תודה רבה מראש לכולכם, ושנה טובה ונטולת תקלות לכולנו.3f13ba5b3c2d886afaa0d482744b0c49.jpg786b6e9839540e0d834def87c80cc9cd.jpg

Sent from my GM1917 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, לגבי הבקרת שיוט החכמה. ברוב הרכבים הוא ממתין 3 שניות ולאחר מכן צריך לתת נגיעה קלה בדוושת הגז.

לגבי התקלה, האם נסעת מול השמש? אם כן אז זה הגיוני כי זה סנוור את המצלמה על השמשה.

הייתי ממתין עם הכניסה למוסך. אם זה יקרה שוב תכניס אותו למוסך

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית תודה...

שנית, לא מול השמש (נסעתי צפונה אחר הצהריים, השמש הייתה משמאלי (שקעה במערב).

מאחר וכזכור לי, הנך קצין רכב (תקן אותי אם אני טועה), אני מניח שנתקלת כבר במשהו דומה, אז אמתין עם הכניסה למוסך (ממילא, לדבריהם, יש לי אחריות ל3 שנים פגוש לפגוש למעט צמיגים/ברקסים ומתכלים אחרים)

תודה רבה

Sent from my GM1917 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן ברוב הרכבים לאחר 3 שניות צריך לעורר את המערכת ע"י נגיעה בדוושת הגז. ממליץ לך לעקוב ולראות אם תופעת הניטרול של המערכת חוזרת בהמשך לפני שאתה מאשפז את הרכב. גם לי קרה פעם אחת שקבלתי התרעה דומה שהרכב היה חדש לפני כשנה ועם כיבויי והדלקה התופעה נעלמה ומאז לא חזרה (סקודה קארוק)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 5 שנים מאוחר יותר...

בדרך כלל רכב מצוין. 

למה בדרך כלל ?

כי יש כבר קבוצה של רכבים מהתוצרת הנ"ל, שסובלים מתקלת ה-"FCM" .

תוודא לפני כן שהוחלפה המצלמה הזו שגורמת לתקלה, ותוכל להמשיך עם הרכישה ..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...