Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים התחילה לי בעיה באוטו.

בכך שהיה נעלם לי האנטי פריז

בהתחלה חשבתי שזה נזילה, אבל לא היה שלוליות.

אחרי זה חשבתי שזה נכנס למנוע( ושללתי את זה בכך שלא היה "טחינה").

והיום הגעתי למוסך מורשה כדי סוף סוף להבין לאן זה נעלם(חשוב לי לציין שהרכב אצלי שנתיים והייתי מטפל רק במורשה)

אחרי הרבה בדיקות בלי שום נזילה עשו לי "לחץ הפוך" בכך שהכניסו לחץ אוויר לפלאג ובכל פעם שהיו לוחצים על ההדק של הלחץ המים ברדיאטור עצמו היו עולים. ואמרו לי שיש לי סדק אפשהו

ואמרו לי שצריך להביא מנוע חדש מיבוא ב6000שח והרכב שווה היום 10000 כך שאני לא מתכוון להוציא סכום כזה.

עכשיו השאלה שלי למה חייב להחליף מנוע שלם? הרי החלק הדפוק זה האטם ראש מנוע לא ?

פורסם (נערך)

כמה ק"מ נסע הרכב ומה האבחנה המדוייקת ? מה כמות נוזל הקירור שנעלמת (אם לא הרבה אולי אפשר לחיות עם זה ובינתיים לגשת למוסך נוסף לקבל חוות דעת נוספת ממוסך מומלץ בפורום(יכול להיות מומחה מאזדה אבל לא חייב) כי סדק במקום כלשהו מבחינתי זו אבחנה עמומה משהו.

אם מדובר בפריצת אטם ראש והקמ פחות מ 200k ,אולי אפשר לנסות שיפוץ ראש,אלא אם הראש סדוק ואז צריך להביא ראש מפירוק/יבוא ולשפצו.

אם הרכב נסע מעל 200k ומדובר בסדק בבלוק המנוע אין ברירה אלא להחליף מנוע.

במקרה כזה,אם אתה מעוניין להמשיך לנסוע עם הרכב ואין כסף להשתדרג,בדוק מול יבואני מנועים כמו שלמה נאור מבית נקופה/איתי מוטורס מחירים ואפשרויות אם כי 6000 שח כולל עבודה ומעמ זה סביר ואפילו זול אם מדובר על מורשה היבואן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כמה ק"מ נסע הרכב ומה האבחנה המדוייקת ? מה כמות נוזל הקירור שנעלמת (אם לא הרבה אולי אפשר לחיות עם זה ובינתיים לגשת למוסך נוסף לקבל חוות דעת נוספת ממוסך מומלץ בפורום(יכול להיות מומחה מאזדה אבל לא חייב) כי סדק במקום כלשהו מבחינתי זו אבחנה עמומה משהו.

אם מדובר בפריצת אטם ראש והקמ פחות מ 200k ,אולי אפשר לנסות שיפוץ ראש,אלא אם הראש סדוק ואז צריך להביא ראש מפירוק/יבוא ולשפצו.

אם הרכב נסע מעל 200k ומדובר בסדק בבלוק המנוע אין ברירה אלא להחליף מנוע.

במקרה כזה,אם אתה מעוניין להמשיך לנסוע עם הרכב ואין כסף להשתדרג,בדוק מול יבואני מנועים כמו שלמה נאור מבית נקופה/איתי מוטורס מחירים ואפשרויות אם כי 6000 שח כולל עבודה ומעמ זה סביר ואפילו זול אם מדובר על מורשה היבואן.

הרכב עבר 165000 קמ.

המים יורדים באופן אקראי,

יש שבוע שלא יורד כלום

ויש יום שיורד ממש טיפה

ויש יום שאני מגיע ואין בכלל מים.

לא ממש זוכר תהבחנה שלהם(אמרו שיש סדק או משהו והמים מטפטפים לבפנים ואמרו שבבוקר טיפה קשה להניע בגלל המים וזה באמת מה שקורה) אבל אמרו שמשהו נפרץ וצריך להחליף מנוע כי אוברול לא משתלם.

הבדיקה הייתה שהכניסו מהפלג צינור לחץ אוויר ודחסו לשם אוויר. וראיתי שהמים בראדיאטור עצמו עולים.

ורק אחרי שיצאתי משם בבאסה חשבתי לעצמי למה חייב רק להחליף מנוע בשביל זה?

הרי איפה יכול להיות הסדק? רק באטם הזה איפה שהמים עוברים למנוע

פורסם

צריך לשפץ ראש כנראה ואין אטימה.

אני מנסה להבין את הרציונאל הכלכלי שלך -

אם הרכב היה שווה נניח 30 אלף שקל, התיקון היה גורם לו להיות שווה יותר לאחר מכן?

ואם תקנה עכשיו רכב ב20 אלף שקל למשל, אתה תהיה בהוצאה גדולה יותר, אז איפה הרציונל?

פורסם
צריך לשפץ ראש כנראה ואין אטימה.

אני מנסה להבין את הרציונאל הכלכלי שלך -

אם הרכב היה שווה נניח 30 אלף שקל, התיקון היה גורם לו להיות שווה יותר לאחר מכן?

ואם תקנה עכשיו רכב ב20 אלף שקל למשל, אתה תהיה בהוצאה גדולה יותר, אז איפה הרציונל?

אמרו לי גם כמה אנשים שהחלפת מנוע יעשה לי רק יותר בעיות בעתיד.

והרכב שווה 10000 לא מתשלם לי לתקן אותו ב6000 כי סיכוי שיהיה בעיות בעתיד ממש גדול.

בעקרון אני נוסע ככ כבר חודשיים.

הטכנאי אמר שהאוטו יכול לנסוע חודש עד חצי שנה ואז הבוכנה תתפוצץ

פורסם

5000-10,000 ש"ח זה מחיר לרכבים גמורים- השוק מפוצץ והרכבים היותר טובים נמכרים סביב ה 17K.

יש רכב דומה שמוצע למכירה ב 6000 ש"ח עם אותה בעיה (ראש מנוע) ומכאן שיש 2 אפשרויות:

1. לתקן עכשיו- אם זה ייגמר "רק" בראש- נזק של מקסימום 3000 ש"ח במוסך הוגן לעבודה טובה (לא מורשה היבואן).

2. להמשיך לנסוע עד שימות ואז לפרסם מודעה ביד 2 על סכום מכירה של 6000 ש"ח- יהיו קונים במחיר כזה גם אם תחשוף את האמת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...