Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיטרואן האהובה שלי כבר כמה זמן לא נוסעת כמו שצריך ולמה אני בדיוק מתכוון... צריכת דלק גבוהה מאוד, תאוצה איטית, חוסר בכוח, רעידות בסרק בזמן התנעה.

מי שזוכר הייתי צריך לצאת עם הסיטרואן לסיבוב מסביב לעולםֿ העניין קצת מתעכב לטובה, עד אז כמובן שאסדר את התקלה.

הרכב 1998, 1.8 V16 ידני, דגם מנוע XU7JP4 מחשב מנוע של Sagem SL96 . מטופל בזמן כמו חורני ואך ורק בחלקים מקוריים או תחליפי שמייצר למקורי, מי שיודע למה אני מתכוון...:-D

הסתובבתי בכל הארץ, אצל הכי מומלצים והכי גדולים אך לצערי ללא תוצאות, או שאין לאף אחד כוח להתעסק עם זה או שלא יודעים איך לגשת לבעיה ברגע שמגלים שמחשב הרכב לא מתקשר עם סורק התקלות ברגע שמחברים את שניהם. תודה להם ואני כבר עשיתי דוקטורט בתחום דיאגנוסטיקה לרכב, כשהתקלה תיפתר אקבל את תואר הפרופסור :-P:-D

לעניין: יום אחרי שחזרתי מטיול בצפון, הולך לאוטו, כרגיל מתרגש שוב לעלות ולנהוג עליה, בכל זאת 1.8 ידני, מניע, מתחיל לנסוע, מרגיש שמשהו לא בסדר. מחבר את הרכב לסורק תקלות, אין תקשורת בין המחשב לסורק. נכנס דרך מספר שלדה, אין תקלות רשומות. פה אני מתחיל להחליף:

פלאגים חדשים - לא עוזר

סט כוייל מושלם מקורי valeo - לא עוזר

בודק אינגקטורים - לא עוזר

חושד בבריחת ואקום - מחליף אטמי סעפת יניקה - לא עוזר

בודק בריחת ואקום מהסעפת - תקין - לא עוזר

קומפרסיה - תקין - לא עוזר

וסת לחץ דלק חדש מקורי - מקל על האוטו בהתנעה - לא עוזר בפתירת הבעיה

פילטר דלק מקורי - לא עוזר

שסתום קאניסטר - תקין - לא עוזר

משאבת דלק - תקין - לא עוזר

אחרי המון בדיקות נוספות נחפשתי לתחום החשמל, למדתי, השכלתי ופתחתי את דיאגרמת החיווט ברכב. חשדתי שיש בעיית חשמל לחיישנים או זיוף כלשהו שמחשב הרכב לא מזהה את התקלה בשל היותו ישן. למה חשדתי ככה? כי יום אחד ממש לכמה דקות פתאום הרכב חזר לעצמו מבחינת סחיבה, תאוצה ועבודת מנוע עגולה. כיביתי, התנעתי ושוב הבעיה נמשכה.

בדקתי הארקה בזמן סוויצ סגור, מהמצבר לשלדה/בלוק מנוע, גיר, ראש מנוע, בית מצערת, הכל תקין(בדיקת הארקה עשיתי עם רב-מודד, את החוט השחור חיברתי למצבר, את האדום לחלק שאותו אני בודק, כיוונתי למצב continuity וכל ערך בין 001 ל 030 יתן לי סגירת מעגל והרב-מודד יצפצץ)

עשיתי בדיקת הארקה הפעם עם מנוע מונע, מהמצבר לשלדה, תקין. מצבר לבלוק מנוע נתן לי ערך שלילי, מינוס 11. מצבר ראש מנוע שוב פעם מינוס 11. מצבר לגיר, תקין. מצבר לבית מצערת ערך של 120!

ניגש לחיישנים: כל החיישנים ברכב מקבלים מתח והארקה ממחשב המנוע.

בזמן סוויצ סגור, חיישן חמצן, טמפרטורת נוזל קירור במנוע, חיישן ואקום בסעפת, טמפרטורת סעפת, חיישן חימום סעפת, חיישן קראנק, חיישן זווית מצערת. כלל החיישנים מקבלים הארקה מהמחשב מנוע.

בזמן מנוע מונע, כל החיישנים האלו לא מקבלים הארקה ואין continuity ממחשב המנוע.

מנוע צעדים לא מקבל הארקה בזמו סוויצ סגור וגם לא בסוויצ פתוח.

בזמן מנוע מונע מנוע צעדים מקבל מתח של 0.3-0.6 וולט.

לשאלות:

1. האם זה תקין שערך ה continuity שלילי בבלוק מנוע ובראש מנוע בזמן שהמנוע מונע?

2. שינוי משמעותי בערך continuity בין שסוויצ סגור למנוע מונע על בלוק וראש מנוע מעיד על מה? והשפעות?

3. האם החיישנים שמקבלים הארקה ממחשב המנוע, כשסוויצ סגור continuity תקין, כשהמנוע מונע אין continuity, האם זה צריך להיות ככה? האם מחשב המנוע ״מבטל״ את continuity כשהמנוע מונע?

4. מדוע סורק התקלות לא מצליח לקרוא את מחשב המנוע אוטומטית? רק כשאני נכנס עם מספר שלדה הוא מצליח.

5. צמת הרכב אצלי מקורית ולא נעשו בה משחקים/קומבינות. האם יכולה להיות בעיה בצמת המנוע?

6. דרך אגב יש לי אוטו רכב רק מורד מהכביש, החלפתי מחשבים בין המכוניות והתקלה נמשכה. אז מכאן אני משאר שמחשב הרכב תקין.

7. בסרק מקדם ההצתה Spark advance רוקד בין 32-36 ולא יציב, זה בסדר?

צרפתי תמונה של חיווט של כל מערכת ההזרקה ברכב.

Screen Shot 2019-06-30 at 11.57.24 AM.jpg

תפרתי ממש! אני יודע! יש בי תקווה שעוד מעט הכל יסתדר :-)

תודה לכל העוזרים:wink:

🌍Toyota Rav4 4WD 1997

פורסם

הבדיקה עם האוו מטר לא נכונה למקרה זה ותכניס אותך לצרות .

לתיקשורות זה בסדר אבל לא למעגלים שצורכים זרם רב.

בדוק מפלי מתח כשהמעגל מופעל - מינוס למחשב שהסוויטש פתוח או עם מנורת ביקורת גם בסדר.

פתור את בעיית התקשורת למחשב ראשית -בדיקת מתחים והארקות למחשב ואחרי שתכים תקשורת למחשב תוכל לראות נתונים ולהמשיך באבחון.

חיים יוד.

פורסם

ההיתי בודק עוד שני דברים :1] שחישן נקישות לא שבור או בורג משוחרר 2] רצועת תזמון התארכה או חופשיה חצי שן פיספוס יתן אותה תופעה 3] פרמטרים של חישן חמצן 4]בדיקה פיזית של מנוע סרק

• תוכן חדש...