Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ערב טוב.

הרכב הוא אוטוביאנקי ישן.

מה שקרה זה שהוונטה הפסיקה לעבוד.

יש לי שעון חום אנלוגי ודיגיטלי וישר ראיתי חריגה.

כאן המקום לאמר כי הוונטה עובדת לפי פיקוד שלי,בעזרת מתג טוגל 10A. למה? כי לפני שנתיים הלך ראש מנוע עקב כך שהיוניט החליט להתפגר, שעון החום לא הראה את החום הנכון והופ, ראיתי מים פורצים. מאז אני עם 2 שעוני חום, בלתי תלויים אחד בשני ומנתר את החום קבוע, מסתכל על השעון הדיגיטאלי יותר מאשר שעון הספידומטר.

עמדתי בצד, לקחתי 2 חוטים, מינוס של הוונטה ישירות למצבר, פלוס הועבר דרך פיוז הגנה 10A,מהמצבר, למפסק .

שאלותיי:

1} מה תפקידו של הממסר שדרכו חובר מאוורר הוונטה בעזרת 4 חוטים שונים?

2} מה הסכנה באי שימוש בממסר?

*הערה: מתוך נסיון,אני בוחר בדרכים שלרוב כמעט ואין שימוש בוונטה עקב מהירות נסיעה קבועה של 70-80 קמ"ש. כן, לפעמים יש פקקון פה ושם עקב תאונה של 2 מוצלחים שהחליטו לעמוד באמצע הנתיב ולהחליף פרטים.

תודה לעונים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הנחות ייסוד:

1. ככול שהכבל המחבר בין המפסק למאוורר/מצבר בעל שטח חתך קטן יותר וארוך מפל המתח גבוה יותר כלומר אם מתח המצבר הוא 12.7 וולט המתח על המאוורר בזמן העבודה עלול לרדת ל-11 וולט דבר שיגרום למהירות סיבוב נמוכה וגם לחימום הכבל ושריפת הבידוד החשמלי במידה ושטח חתך הכבל לא מתוכנן לשאת את העומס.

2. ככול ששטח חתך הכבל גדול יותר וקצר יותר מפל המתח קטן יותר.

בכדי לא להעביר כבלים עבים למפסק דרך הדשבורד וגם להוריד ממשקל החיווט החשמלי נהוג להשתמש בממסר כאשר בצידו האחד מחברים את הפיקוד של המפסק בעזרת כבלים בעלי שטח חתך קטן ובצידו השני מחברים כבלים בעלי שטח חתך גדול יותר למצבר/מאוורר.

במידה ושטח חתך הכבל שמחבר בין המצבר/מאורר מספיק גדול והא מסוגל לשאת את הזרם הגבוה וגם המפסק מתאים לצריכת זרם גבוה שצורך המאוורר אפשר לוותר על הממסר.

* תבדוק שהמפסק מתאים לצריכת זרם גבוה וגם אינו מתחמם בזמן שהמאוורר עובד זמן מה.

** תבדוק שהמתח בקונקטור שמתחבר למאוורר קטן ב-0.5 וולט מהמתח על קטבי המצבר ולא יותר מזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה על התייחסותך.

המפסק הוא 10A

אני יכול בכמה שניות בודדות להחליפו ל16A אם צריך.

חוטים- חוט 2.5 גמיש עם אחוזי נחושת גבוהה.

חיבורים - איכותיים ביותר ולא באמצעות מותג האיזולריבנד הידוע לשימצה.

השתמשתי בסופיות מבודדות ועם לוחץ כבלים סופר איכותי של חברת פניקס קונטקט.

אשמח להסבר לגבי זה:"

** תבדוק שהמתח בקונקטור שמתחבר למאוורר קטן ב-0.5 וולט מהמתח על קטבי המצבר ולא יותר מזה."

לא הבנתי.

כמו כן, מבדיקה של וולט מטר שמחובר קבוע, לא ראיתי נפילה מטורפת, עומד על 14.6 בהפעלה, יורד ל13.9 בהפעלה ולאחר כמה שניות מתאזן על 14.2-14.3

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

נניח והמנוע עובד בסל"ד סרק והמתח שמדדת על קטבי המצבר הוא 14 וולט. בזמן שאתה מפעיל את המאוורר בדוק את המתח על הקונקטור שמתחבר למאוורר, המתח צריך להיות לפחות 13 וולט. אם המתח קטן מ-13.0 וולט הדבר מצביע על מפל מתח גבוה על החיווט החשמלי וגם על המפסק.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...