Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תשאל שאלות ספציפיות ידעו לענות לך.

גם לי יש חלומות,צריך תכנית ריאלית להגשים אותם.

לדעתי,בשביל לשפר רכבים צריך לדעת הרבה יותר ממכונאות רכב בסיסית.

תתחיל בלהבין מה ההבדל בין סעפת רגילה ואחת "משופרת",מה זה "תוכנה" לרכב-איך היא בנויה ומה משנים בה וכו'.

סתם ככה בשביל הספורט : סעפת משופרת הקוטר שלה יותר גדול מסעפת רגילה בשביל לתת לאוויר.גזים לזרום החוצה יותר בקלות מכיוון שברכב משופר בדרך כלל מעלים את כמות הלחץ בתוך המנוע ואז נוצרים יותר גזים ממה שהרכב בתור סטוק ואם אין לגזים סעפת מספיק גדולה לצאת מימנה זה יוצר אובר לחץ בתוך המנוע יכול לגרום לעליית הטמפ' (בגלל הגזים השרופים שלא יצאו )

בקשר לתוכנה אני בטוח שיש לי עוד המון מה ללמוד אבל בגדול זה גרף שאיתו אתה קובע את כמות האוויר (מהטורבו) שנכנס לפי סל"ד

אותו הדבר גם בקשר לכמות הדלק שניכנס בכל הזרקה (ecu או משהו כזה) לפי הסל"ד ואז אתה משחק עם זה מאזן את זה אני בטוח שקיימת פה חוקיות מסויימת למשל לדריט (דוגמא בלבד!!!): לתת כמות מינימלית של דלק (בסדר עולה) כדי להביא את מרבית הכוח לסל"ד הגבוהה שם בדרך כלל מבוצע הדריפס ביחד עם סחרור הגלגלים והטיית הרכב על הצד בעזרת ההגה

כמובן שאת הטורבו מכוונים ללתפוקה מקסימלית על סל"ד גבוהה

בטוח שיש טעויות אשמח שיתקנו אותי מי שמבין אבל שוב זה לא תורה מסיני אפשר ללמוד את זה אני לא הולך מחר לפתוח את העסק

אני לא יכול לבוא לפה לפורום ולהתחיל לעבור פה חלק חלק של שיפורים שיתחילו להסביר לי מה זה אני בנאדם מעשי תאוריה בשבילי חשובה אך בלי משהו מוחשי יהיה לי קשה להבין ךדוגמא בבית הספר למדתי המון חומר עיוני ורק אחר כך (2 שנים בערך) כשהתחלתי לעבוד ברצינות במוסך התלחלתי לחבר את כל הנקודות ולקשר בין הדברים

תודה לך על התגובה..

• אחראי פורום
פורסם

עוד דבר בגישה כמו שאתה אומר שאף בעל עסק לא יתן למכונאים מתחילים בתחום ללמוד אז איפה נימצא מכונאים עוד כמה שנים? מי ילד את אותם חברה צעירים שרוצים להתחיל קריירה בתחום המכונאות? תודה על התגובה שלך :-)

אבל אתה מסתכל בעיניים של צעיר שרוצה ללמוד, שזה אחלה ואני מאוד מעריך אנשים עם דרייב.

כשתסתכל על זה כמעסיק שצריך לשלם עלות מעביד של 50-70₪ לשעה וחייב להרוויח בהתאם, אתה תבין למה אף אחד באף תעשייה לא מקצה עובד כדי שיהיה מורה לחדשים.

אף אחד לא מוריד אותך מחלומות, רק שמים מראה מעשית מול הפנים.

אתה רוצה תחום שבארץ לא נלמד באופן מסודר ולכן הדרך שלך לשם תהיה קשה וארוכה יותר.

כנראה שאין לך מנוס מלמצוא מסגרת לימודית בחו"ל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אבל אתה מסתכל בעיניים של צעיר שרוצה ללמוד, שזה אחלה ואני מאוד מעריך אנשים עם דרייב.

כשתסתכל על זה כמעסיק שצריך לשלם עלות מעביד של 50-70₪ לשעה וחייב להרוויח בהתאם, אתה תבין למה אף אחד באף תעשייה לא מקצה עובד כדי שיהיה מורה לחדשים.

אף אחד לא מוריד אותך מחלומות, רק שמים מראה מעשית מול הפנים.

אתה רוצה תחום שבארץ לא נלמד באופן מסודר ולכן הדרך שלך לשם תהיה קשה וארוכה יותר.

כנראה שאין לך מנוס מלמצוא מסגרת לימודית בחו"ל.

ניסיתי לחפש מסגרת לימודית בחו"ל (אני מתמקד בעיקר בארצות הברית) אני לא כלכך מבין איך להגיע ללימודים כאלו אולי תוכל לכוון אותי? עד עכשין הייתי רושם בגוגל דברים כמו automotive high performance school ולא קיבלתי הרבה תוצאות הכל מוביל אותך ללימודים אקדמאיים כמהנדס רכבי דיזל

• תוכן חדש...