Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. הסיליקון המתאים ביותר הוא שפופרת של ויקטור ריינז.

ב. שמן גיר יכול להיות בהיר אבל עדיין שרוף מעט.

ג. החלפה חלקית היא החלפה מאגן השמן בלבד דרך בורג הריקון שלו. הכמות שתצא היא סביב ה 4 ליטר +-. את האגן מסירים לצורך החלפת מסנן הגיר.

ד. כן.

פורסם

אחרי חפירות ארוכות בפורומים השונים באתר זה (כבר התעייפתי מלקרוא...) אני מבין שיש מתנגדים ויש מסכימים להחלפת שמן גיר.

אך ממה שראיתי, גם המסכימים, חלק נכבד מהם טוענים שלא כדאי לבצע פרוק אגן לצורך החלפת פילטר, ויש להסתפק בהחלפת הנוזל ע"י בורג הריקון בלבד, היות שיש חשש בסגירה שלא תהיה אטומה כמו שצריך.

ובנוסף: גם אלו שבעד, רובם טוענים, שאם לא הוחלף שמן גיר זמן רב מאוד, או לעולם לא, ברכב שנמצא כבר מעל 5 שנים על הכביש. לא מומלץ לבצע החלפה בכלל, היות שישנם חלקיקים שהתפרקו בשמן, והגיר כבר הורגל ללחץ ושמן מסוים וכו'.

(קישור לדוגמא: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?458558-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94&highlight=%D7%9C%D7%9C%D7%90 )

ולכן במקרה שלי, שכמדומני מעולם לא הוחלף שמן גיר, נראה לי שלא כדאי לגעת.

משהו מסכים עם דעתי?

תודה.

פורסם

אין סיבה לפחד. אם גיר עובד תקין הוא ימשיך לעבוד גם אחרי החלפת שמן...לכן אני ממליץ לבצע החלפה חלקית שהיא חצי מהכמות כולל פילטר גיר שזה אומר פתיחת אגן השמן ואיטום חוזר בסגירה. אם עושים זאת נכון אין שום סיבה בעולם שתהיה נזילה ומה שבטוח שהגיר עוד יאריך ימים.

• תוכן חדש...