Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחתימים לפעמים בביקורת הרגילה - במקרה הזה לאירופאים יש אישור להוציא דרכון שני אם הם טסים לישראל או למדינות ערב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא נתקלתי בהחתמה כבר שנים. מצד שני - בדרך כלל אני עובר בחמסה, פעם אחת עברתי בצילום (עדיין אין לי ביומטרי, אבל יהיה בעוד מספר שבועות בלל תוקף קצר של הישן) - וגם אז לא הוחתם.

לא יודע לגבי מדינות אחרות, אבל גרמניה מוכנה להנפיק לא פחות מ-5 דרכונים. רק שלם כמה עשרות אירו תמורת כל אחד מהם.

לגבי עובדה - מעולם לא טסתי או הגעתי אליו, אבל, ממילא, הוא עומד להסגר בעוד ספר שבועות, אני מניח שרמון יצוייד בציוד מודרני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ועם איזה דרכון אתם נכנסים לארץ המקור של הדרכון הזר?

זה תלוי בחוקי המדינה ומצב הויזות.

בישראל לדוגמא יש חוק שישראלים חייבים להיכנס ולצאת עם דרכון ישראלי.

ברוב המדינות (למיטב ידיעתי) זה לא המצב (באיחוד האירופי לפחות, וברוסיה גם למיטב ידיעתי) - ושם עדיף להיכנס עם הישראלי.

פשוט פחות שאלות ואקשן (יש לי כמה חברים שעברו ״תחקורים״ - לדוגמא על כניסה לגרמניה עם דרכון גרמני עבור בחורה שלא מדברת גרמנית שוטפת , ברוסיה תחקורים לא נעימים עבור חברה שעלו לארץ לפני 20+ שנה וכו).

במדינות שדורשות ויזה ספציפית (נגיד ארה״ב) - לפחות בין חברי - הם נכנסים עם האמריקאי.

הייתי בודק פר מדינה - כי זו שאלה רחבה מדי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

בגרמניה החוק מחייב כניסה ויציאה עם דרכון גרמני.

היה לי מקרה אחד, במינכן (טרמינל 1F הידוע לשמצה) שבו שאלו אותי על מקור הדרכון. סיפרתי שאבא שלי נאלץ לברוח מגרמניה באוגוסט 1939. הפקיד האדים עד האזניים ושתק. מקום אחר שבו היתה לי בעיה עם הדרכון הגרמני היתה בניוארק, שם הפקיד לא הסתדר עם בעל דרכון גרמני שהמריא מת"א. לקח לי איזה 2 דקות להבין מה הבעיה, הצגתי את הדרכון הישראלי (בלי ויזה אמריקאית) ושוחררתי לדרכי.

מכל מקום, בכל גבולות השנגן אני מציג דרכון גרמני. פשוט התורים יותר קצרים, וכיום ע הזיהוי הביומטרי כמעט נעלמו - אבל הבעיה היא שיש נמלי תעופה בהם אים פקידים נםפרדים לבעלי דרכון אירופי. כאשר יש תורים כאלה אני לוקח את אשתי (והבנים את בנות זוגם) - והמעבר יותר מהיר. אבל, לדוגמא, בחנוכה בוונציה אני עברתי בביומטרי, אבל לא היו פקידים לאזרחים אירופיים נפרדים ושתי נתקעה בתור כאשר הבעיה לא היתה הישראלים אלא מטוס שהגיע ממרוקו וחלק מהנוסעים לא הסתדרו עם ביקורת הדרכונים.

המעניין באותה כניסה לאיטליה היתה שבביומטרי יכלו לעבור אזרחי אירופה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד,בריטניה ודרום קוריאה, כאשר האירופים רק עברו בשער הביומטרי ואזרחי שאר המדינות נזקקו לחותמת בדרכון אחרי שעברו בו, כאשר היה פקיד אחד שטיפל באיזה 8-10 שערים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ לקחת איתך גם את הדרכון הזר, לעיתים, בכניסה למדינות זרות, הוא חוסך לך הרבה זמן של המתנה בתור.

במיוחד בטיסה לאיחוד האירופי כאשר הדרכון השני הוא אירופי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ולפי הניסיון שלי בוונציה - גם האמריקאי (ראה הודעתי הקודמת).

פורסם
ממליץ לקחת איתך גם את הדרכון הזר, לעיתים, בכניסה למדינות זרות, הוא חוסך לך הרבה זמן של המתנה בתור.

במיוחד בטיסה לאיחוד האירופי כאשר הדרכון השני הוא אירופי.

אני תמיד נכנס ויוצא עם האזרחות האירופאית במדינות שאנזן(אבל בישראל כמו שמחייב החוק אני מציג דרכון ישראלי ביציאה והכניסה), ממה שהבנתי העדיפות לא רק מבחינת נוחות שבאיזור שאנזן(איחוד אירופי ,שוויץ,נורווגיה ושות') תשתמש באזרחות האירופאית(מישהו פעם אמר לי שזה חובה אם אתה תושב מדינת שאנזן, אבל לא מצאתי סימוכין לזה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שנזן זו עיר בסין, שנגן זו האמנה האירופית לגבולות פתוחים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...