Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע. זוג פלוס ילד ראשון בדרך בע"ה. כרגע מתגוררים בגבעתיים וצריכים לעזוב את הדירה אוטוטו(דירה בתהליך תמא).

לפני כמה חודשים בדקנו לגבי משכנתא וגילינו שעם ההון העצמי שלנו (300,000) נוכל לקנות מקסימום דירה בדימונה.

כרגע נטשנו את עניין הרכישה ומתרכזים בשכירות. למעלה מחודש וחצי ראינו עשרות דירות , ברמת גן, פתח תקווה, קרית אונו, גבעת שמואל, וגבעתיים. דירות שנראות סביר (המחיר שלהם נע בין 4800-5000) .אחרי שניה וחצי של חישוב הבנתי שאני מתחיל את החודש עם 6000 הוצאות (שכר דירה פלוס ארנונה ). כרגע השכר שלי הוא באיזור 7 ועד כה היינו מסתדרים מעולה עם 2 משכורות. אממה , אישתי תכף יוצאת לחופשת לידה ואז אני הופך להיות מפרנס עיקרי. בחיפוש דירה מה שהנחה אותנו היה מרחק מהעבודה (שנינו עובדים בתא) , נראות של הדירה , ואיזור המחיה מחוץ לדירה (פארקים , גני ילדים וכו). בדקנו במיקומים רחוקים יותר (נתניה, הוד השרון, הרצליה ) , הטווח מחירים שם זהה והמרחק מהעבודה רק גדל. בדקתי גם בחריש אבל הבנתי שזה לא ריאלי (כמעט שעתיים נסיעה). נכון להרגע לתקופה של שנה , אין לנו בעיה להתרחק מהמרכז, אבל אחרי שנה כנראה שנצטרך שוב להתקרב. אני מבין שמצד אחד אני לא יכול לאכול תפוח ולצפות שיהיה לי בפה טעם של מנגו ולכן אני פונה לקבלת ייעוץ מחברי הפורום הנכבדים. כרגע ההוצאות של הדירה שאנחנו מתגוררים בה בחודש כולל שכירות וארנונה עומדות על איזור 4500 בחישוב גס. כמובן ללא חשמל וכו'. האם מישהו מחברי הפורום יכול להמליץ לי על איזור נורמלי ,עם מחירים סבירים אפילו מושבים , עם טווח נסיעה של חצי שעה עד 40 דקות ברכב פרטי לתא? אפשר גם מקומות טיפה מרוחקים אבל עם רכבת בהישג יד. אנחנו די על הקצה מבחינת זמנים , אוטוטו צריכים לפנות את הדירה.

ישנה עוד אופציה שהיא פחות מועדפת עליי והיא לעבור ליחידת דיור אצל ההורים של אישתי. החסרונות יהיו זמן נסיעה של שעה וחצי לכיון לפחות , פלוס להיות נטל כלכלי על ההורים שלה מבחינת אוכל וכדומה, וכמובן הפסד כלכלי על היחידת דיור שאינה מושכרת.

אשמח לכל עצה. תודה רבה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבדוק איזור רחובות, גן יבנה, יבנה וכו'. כולם במרחק כחצי שעה ברכבת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בחלומות חצי שעה מתל אביב ברכבת.

תוסיף עוד 15 - 30 דקות לפחות עד התחנת רכבת + זמן המתנה + הליכה עד העבודה.

זמן הנסיעה לעבודה יהיה בסביבות שעה עד שעה וחצי לדלת מדלת.

לדעתי תבדוק בשכונות הדרומיות הנורמליות של תל אביב (יד אליהו) או בחולון - בת ים במרחק הליכה מתחנת רכבת.

להיט לא יהיה, אבל תוכל להגיע לעבודה בתל אביב בפרק זמן סביר.

פורסם
יש שכונות סבירות בלוד /רמלה ליד רכבת. והמחירם שם סבירים מאוד בינתיים

גרתי שם בתור רווק. אין סיכוי שאגדל שם ילדים.

תודה על התגובה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

CHEMGUY,

תלוי מאיפה לאיפה. רבע שעה לרכבת זה הרבה לרוב השכונות. זמן המתנה זה תלוי מתי תצא. אם תצא בזמן לא תחכה ואם תצא ב 3 בלילה יקח לך 3 שעות.

אני משתמש ברכבת לפעמים לפגישות במרכז ומאשקלון לפתח המשרד לוקח לי כשעה עד שעה ורבע תלוי לאן אני צריך להגיע.

פורסם

בהחלט יש דירות בפ"ת של 3 חדרים ברמת ורבר למשל ב-4 אלף ומטה. דירות לא חדשות למשל.

לחלופין באם המושבות הוותיקה שהיא מרחק הליכה מהרכבת יש גם לפעמים דירות שלושה חדרים ב 4 וקצת.

בבת ים מתחת ל 4000 שח דירות 3 חדרים אבל בקומה גבוהה ללא מעלית.

פורסם

bigbosf

מכל הסיפור לא הצלחתי להבין, באיזה תקציב תוכל לעמוד בשכירות חודשית?

צריך לקחת בחשבון שיש תינוק נוסף למשפחה ההוצאות גדלות ממה שאתה מכיר היום, בכל מובן שהוא.

לדוגמא:

היום חשמל X כסף בגלל שאתם פחות שעות בבית צריך לקחת בחשבון שאשתך תהיה בחופשת לידה החשמל יעלה כי היא רוב היום בבית כנ"ל לגבי מים.

בנוסף טיוטלים, תחליפי חלב כל מה שקשור להוצאות של תינוק לא זולות.

צריך לעשות חישוב בכמה יש לך אפשרות לעמוד בשיכרות לאחר הוצאות רק לקחת בחשבון שהמשכורת שלך היום רק 7.

כמובן אם אתה מתכוון להשתמש בכסף מהצד לטובת השלמה חודשית זה מסדר את הסיפור אבל ההון העצמי יורד.

טל.

פורסם (נערך)
CHEMGUY,

תלוי מאיפה לאיפה. רבע שעה לרכבת זה הרבה לרוב השכונות. זמן המתנה זה תלוי מתי תצא. אם תצא בזמן לא תחכה ואם תצא ב 3 בלילה יקח לך 3 שעות.

אני משתמש ברכבת לפעמים לפגישות במרכז ומאשקלון לפתח המשרד לוקח לי כשעה עד שעה ורבע תלוי לאן אני צריך להגיע.

אני לא יודע איפה אתה גר באשקלון וכמה זמן לוקח לך להגיע לרכבת (ולחנות ואחר כך ללכת מהחנייה לרכבת), אבל זה אפשרי רק אם אתה נוסע ברכבת שמדמה חוויה של נסיעה ב"קרונות בקר בדרך לאושוויץ" שמדלגת על תחנות בת ים וחולון, יורד והולך חמש דקות למשרד שנמצא במגדלי עזריאלי או בסביבה הקרובה.

בכל שאר התרחישים זה מינימום 10 - 20 דקות עד הרכבת + נסיעה + הליכה ליעד.

bigbosf

לדעתי לא תוכל להוזיל עלויות באופן מהותי בלי להתפשר על שכונות די איומות במרכז.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
בהחלט יש דירות בפ"ת של 3 חדרים ברמת ורבר למשל ב-4 אלף ומטה. דירות לא חדשות למשל.

לחלופין באם המושבות הוותיקה שהיא מרחק הליכה מהרכבת יש גם לפעמים דירות שלושה חדרים ב 4 וקצת.

בבת ים מתחת ל 4000 שח דירות 3 חדרים אבל בקומה גבוהה ללא מעלית.

היי .ברמת ורבר מדובר על בניינים בני מאות שנים. לא אהבנו לא את הדירות ולא את האיזור. באם המושבות אני נמצא בבדיקה על בסיס יומיומי. הדירה הכי זולה כרגע בלוח היא במחיר של 4500 אבל השוכר שם לא סגור על תאריך הפינוי. במחיר קצת גבוה יותר יש דירות שאם לא היו ממוקמות באיזור הזה , ספק אם היו מצליחים לקבל עבורם גם 3500. מה שגם הארנונה שם לא פחות מ-1000 שקל. אנחנו באיזור הכי מרכזי בגבעתיים משלמים על 86 מטר , 850 שקל.

בת ים אם זה ללא מעלית או קומה נמוכה לא רלוונטי.

תודה על התגובה.

פורסם
bigbosf

מכל הסיפור לא הצלחתי להבין, באיזה תקציב תוכל לעמוד בשכירות חודשית?

צריך לקחת בחשבון שיש תינוק נוסף למשפחה ההוצאות גדלות ממה שאתה מכיר היום, בכל מובן שהוא.

לדוגמא:

היום חשמל X כסף בגלל שאתם פחות שעות בבית צריך לקחת בחשבון שאשתך תהיה בחופשת לידה החשמל יעלה כי היא רוב היום בבית כנ"ל לגבי מים.

בנוסף טיוטלים, תחליפי חלב כל מה שקשור להוצאות של תינוק לא זולות.

צריך לעשות חישוב בכמה יש לך אפשרות לעמוד בשיכרות לאחר הוצאות רק לקחת בחשבון שהמשכורת שלך היום רק 7.

כמובן אם אתה מתכוון להשתמש בכסף מהצד לטובת השלמה חודשית זה מסדר את הסיפור אבל ההון העצמי יורד.

טל.

מאמין ש-5000 כולל ארנונה.

פורסם
אני לא יודע איפה אתה גר באשקלון וכמה זמן לוקח לך להגיע לרכבת (ולחנות ואחר כך ללכת מהחנייה לרכבת), אבל זה אפשרי רק אם אתה נוסע ברכבת שמדמה חוויה של נסיעה ב"קרונות בקר בדרך לאושוויץ" שמדלגת על תחנות בת ים וחולון, יורד והולך חמש דקות למשרד שנמצא במגדלי עזריאלי או בסביבה הקרובה.

בכל שאר התרחישים זה מינימום 10 - 20 דקות עד הרכבת + נסיעה + הליכה ליעד.

bigbosf

לדעתי לא תוכל להוזיל עלויות באופן מהותי בלי להתפשר על שכונות די איומות במרכז.

אני יודע. בגלל זה ביקשתי את עצת החברים פה לרדיוס שהוא רחב יותר.

פורסם (נערך)

תצטרך להתפשר ובגדול או למצוא דרך להגדיל משמעותית את ההכנסה או לחזור לגור אצל ההורים.

זו המציאות בישראל ואתה לא היחיד שסובל.

בנוגע להגדלת רדיוס לא כל כך יעזור לך.

תוזיל את הדיור תוסיף זמן בדרכים או תייקר את הדיור ותתקרב לעבודה.

אפשרות נוספת היא למצוא עבודה מחוץ לתל אביב ולעבור לגור בפריפריה, אבל זה easier said than done. אני לא יודע מה המקצוע שלך ואיזה אפשרויות פרנסה יש לך מחוץ לתל אביב.

לחילופין נסה להגיע לסידור עם המעביד שתתחיל לעבוד ב-7 בבוקר ואז תוכל להיכנס לתל אביב יחסית בלי פקקים.

לדוגמא אשדוד - תל אביב בלי פקקים זה עניין של 35 דקות בערך.

עם פקקים יכול לעבור בקלות את השעה ורבע ואפילו שעתיים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

קח בחשבון כשאתה מתרחק גם את הוצאות התחבורה. נסיעות זה לא בחינם וצריך לבדוק איפה עומדת נקודת האיזון בין החיסכון בשכר הדירה להוצאות התחבורה.

פורסם

האם אורנית יכול להיות אופציה?

זה ליד ראש העין מחירים זולים לפי בדיקה ביד 2

http://www.yad2.co.il/Nadlan/rent.php?City=%E0%E5%F8%F0%E9%FA&Neighborhood=&HomeTypeID=&fromRooms=&untilRooms=&fromPrice=&untilPrice=&PriceType=1&FromFloor=&ToFloor=&EnterDate=&Info=

לפי דעתי זה נכנס במשוואה של חצי שעה-40 דקות מתל אביב

מחירים סבירים שנכנסים לך בתקציב.

אופציה נוספת כפר שלם בתל אביב

בהצלחה.

• תוכן חדש...