Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב ניסאן אלמרה, על תיבת ההילוכים (האוטומטית) רשום Drive Over ולמטה On/Off ובצד כפתור לליחצה (On או Off),

הכפתור המדובר מסומן בעיגול.

הודה לכם אם תאמרו במה מדובר כאשר לוחצים או משאירים ללא לחיצה.

123.jpg

פורסם

כאשר הכפתור לחוץ הרכב לא עובר להילוך יתר לדוגמא במהירות של 120קמש המנוע יסתובב ב4000סיבובים לדקה {מצב OFF}

כאשר הוא לא לחוץ הרכב יעבור להילוך יתר לדוגמא במהירות של 120קמש המנוע יסתובב ב3000 סיבובים לדקה מה שיגרום לצריכת דלק קטנה יותר

במצב OFF משתמשים בדרך כלל בעליה לא תלולה אבל ארוכה כאשר לא רוצים ללחוץ על הדוושה להוריד הילוך במהירות של 100 קמש ומעלה

פורסם

משיכת ההילוך לסל"ד גבוה תגרום רק נזק לאוטו, אני צודק?

אני חושב שזה נועד לנסיעה בעלייה שם ההילוך צריך לעלות בסל"ד גבוה יחסית, צודק?

פורסם

משאירים את הכפתור לחוץ והרכב יעביר הילוך בסל"ד המתאים וכמו שצריך וכאשר אני משאיר ללא לחיצה זה רק במקרה של עלייה תלולה.

אוקי הבנתי, הידית תשאר לחוצה אין לי תחנת דלק ליד בבית :)

פורסם

אכן הכפתור מונע מהתיבה להשתמש בהילוך הרביעי.

הילוכים 1 עד 3 עוברים כרגיל, אוטומטית.

נועד למצב שבו הנהג מרגיש שלאוטו אין מספיק כוח בזמן שיוט בכביש, וכך אפשר להכריח את התיבה להשאר בהילוך שלישי ולא רביעי, ולקבל תגובות דוושה טובות ומורגשות יותר.

בהנחה שאתה משתמש בזה רק מדי פעם, לא אמורה להיות שחיקה מוגברת למנוע.

אבל כן יהיה סל"ד גבוה יותר וצריכת דלק קצת גבוהה יותר ויותר רעש.

שימושי ביותר בירידות ארוכות, מגביר את בלימת המנוע, כך שלא תצטרך "ללטף" את הברקס במשך כל הירידה ולחמם את הברקסים.

בירידות תלולות, כמו הירידה לכינרת שם נוסעים לאט יחסית, מומלץ גם לשים את התיבה על מצב "2" כדי לקבל בלימת מנוע עוד יותר חזקה.

פורסם

שהכפתור לחוץ התיבה מתפקדת בין 4 הילוכים..כאשר היא אינה לחוצה התיבה מתפקדת בין 3 הילוכים בסל"ד גבוה יותר עם מומנט זמין יותר

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

בואו רק נסכם את הדיון על הראשי, המצב הנורמלי והרצוי הוא עם לחיצה (מעביר הילוכים בסל"ד רגיל וצריכת דלק רגילה), ללא לחיצה האוטו עובר למצב של העברת הילוכים בסל"ד גבוה בעיקר בעלייה שם האוטו צריך יותר כוח, נכון?

אמרו לי שלא מומלץ להחליף מצבים באוטומט, כיוון שזה שוחק את הגלגלי שיניים, עדיף להשאר על D תמיד.

פורסם

אכן באופן כללי ותאורתי [גם בפועל] זה אמור להיות כך. אני למשל באוטו של אבא שלי כאשר יוצא לי לנהוג

משתמש בOVERDRIVE במצב OFF רק כאשר אני צריך להאיץ באופן משמעותי בעיקר בעליות ובזמני עקיפה. עם כי בתיבה יש את האופציה L שזה לעליות כבדות יותר.אבל זה כבר עניין אחר.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

כמו שאמרו אובר דרייב נועל את התיבה לשלושה הילוכים...

אם אתה רוצה להשתמש בזה בזמן עקיפה מה טוב... זה נותן תאוצה מרוסנת...

במקור המערכת תוכננה לנסיעה עירונית(הרבה נגיעות בברקסים) או לירידות/עליות תלולות, מאותה הסיבה...

הכפתור הוא לא מין מצב "ספורט" אלא נעילת התיבה לשלושה הילוכים...

בזמן עקיפה אפשר לקבל תאוצה קצת יותר אלימה עם הצמדת הדוושה לרצפה, דבר שבדרך כלל יוריד שני הילוכים ולא אחד...

כמו כן תיבה אוטומאטית ממהרת מאוד להכניס לרביעי מטעמי חיסכון בדלק... הדבר בהחלט מרסן את בלימת המנוע ....

פורסם

חברים יקרים, ברצוני להבהיר כמה דברים.

במכוניות היפניות כדוגמת המדוברת פה ישנם אכן כפתורים אלקטרוניים הנותנים שליטה נוספת (אם תרצו לקרוא לזה כך) על העברת ההילוכים ברכב, אך הבעיה שתפקודו המדויק של כפתור מסוים משתנה מרכב לרכב, ולא נראה לי שהתחשבתם בכך.

ישנן מכוניות בהן לחיצה על כפתור זה תגביל את ההילוך הרביעי ותו לא, וישנן מכוניות שבנוסף על כך גם תשנה את אופן העברת ההילוכים (כאמור - העברה בסל"ד גבוה יותר). בנוסף, כפתור שכזה במכוניות מסוימות אך ורק משנה את אופן ההעברה ל'ספורטיבי' יותר, ואחרות בהן הוא ישנה את אופן העברות ההילוכים (לדוגמא ה-HOLD במאזדה, שם הוא משנה לחלוטין את אופן העברת ההילוכים ומשבש אותו, לדעתי ולפי מסקנותיי).

אני מציין עובדה זו מכיוון שרובכם עניתם ע"פ דוגמאות מרכבים שונים, וגרמתם לבלבול אצל פותח השרשור.

לכן, אנא הגיבו רק אם הינכם בעלי נסיון מסוים באלמרה, לבל לא תטעו את השואל, שבתחילה הבין שהכפתור מגביל את ההילוך הרביעי ולאחר מכן שהכפתור משנה גם את אופן ההעברה, כשבעצם יתכן והכפתור אינו מבצע את כל הפונקציות הנ"ל. תפקודו של הכפתור במיצובישי לא מצביע בהכרח על תפקודו באלמרה (דוגמא ספציפית מכיוון שבמיצובישי הכפתור זהה במיקומו ושמו).

אני מקווה שחו"ח לא נפגע אף אחד מהמגיבים, סה"כ הערתי הערה זו לטובת כולנו.

בברכה,

שבת שלום!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף,

התגובות לגבי הכפתור המדובר לא מבלבלות את הכותב...(לפחות אלה שטוענות כי הכפתור נועל התיבה ל-3 הילוכים)

לא מדובר על כפתור SNOW או SPORT כמו שישנו בסוזוקי בלנו...

כפתור אובר דרייב נועל את התיבה לשלושה הילוכים! נקודה. סוף פסוק;"

פורסם
שחף,

התגובות לגבי הכפתור המדובר לא מבלבלות את הכותב...(לפחות אלה שטוענות כי הכפתור נועל התיבה ל-3 הילוכים)

לא מדובר על כפתור SNOW או SPORT כמו שישנו בסוזוקי בלנו...

זה לא מדוייק.

אם אתה מתחיל נסיעה בלחיצה על הכפתור אתה מוגבל לשני.

בנוסף אם אתה נוסע מהר בהילוך אחרון ולוחץ על הOVER DRIVE הוא יוריד לך הילוך וככה תוכל להאט את האוטו בעזרת הגיר...

בקיצר

תשתמש בו בירידות במקום להסיט את הידית כלפי מטה.

תשתמש בו כדי להאט את הרכב במהירות גבוהה ממרחק מבלי להשתמש בברקסים כמעט.

ואם בא לך להרגיש כמו משאית. תתחיל איתו נסיעה. תראה כמה האוטו לא זז. :)

זהו.

אגב, אם לאוטו יש תיבה של חמישה הילוכים, הוא יגביל אותה לארבע. מה שאומר שהתאוריה של "sheled" לא נכונה שהוא מגביל ל3.

ועוד משהו, ל"שלד". תשתה יין. זה בריא לעצמות.

פורסם

ידוע לי בוודאות שיש רכב שבו כפתור בשם מדויק זה אינו רק מגביל את התיבה לשלושה הילוכים אלא גם משנה את אופן ההעברה לסל"ד גבוה יותר. לצערי, איני זוכר במדויק איזה רכב זה כרגע.

וכמובן שהינך צודק, וכמו שאמרתי ישנן מכוניות בהן הכפתור אך ורק מגביל את התיבה לשלושה הילוכים (או ליתר דיוק, כפי ש-srack ציין, פשוט מבטל את ההילוך האחרון, למרות שהסיכויים שבמשפחתומטית יפנית שכזו יהיו 5 הילוכים בממסרה).

לכן שאלתי אתכם אם הינכם מדברים מנסיון ספציפי עם הרכב, שכן בעל הרכב רוצה לדעת את המידע על רכבו ולא על רוב המכוניות האחרות.

srack, האם דבריך מתייחסים לניסן אלמרה או בכלליות?

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...