Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תבדיל בין רכב תקין שאף פעם לא היתה בו מערכת ABS לרכב עם תקלה בטיחותית ב ABS שהבלמים עלולים לא לפעול במצב חירום בכלל.

עכשיו נגיד שהוא מוכר את הרכב עם תקלה, הקונה לא מוצא לנכון לתקן אותה וממשיך לנסוע ברכב תקול - זה כן מסכן את הסובבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תתקן. 2000 ש"ח זאת לא תקלה יקרה לרכב בן 10.

כמו כן זה הרכב שלך וממה שנשמע הוא במצב טוב ונוסע טוב.

ה2000 ש"ח האלה יכולים לתת לך בקלות עוד שנה- שנתיים של שקט.

בזמן הזה אתה יכול להתחיל לשים בצד כסף לקניית הרכב הבא שלך במקום לקחת הלוואה ולשלם עליה ריביות.

פורסם

ואללה - התחשיב לא פשוט. אני מכניס לתוכו גם את הזמן האבוד במוסכים - ימי עבודה שאינם משולמים. אין חי מושג כמה שווה יום עבודה של פות"ש, אבל ערך של יום כזה ואולי גם צורך בשימוש בתח"צ או מוניות משנה מאד את התחשיב ברכב שערכו כה קטן.

אילו היה מובטח שהתיקון יצליח לא הייתי מהסס להמליץ על התיקון והמשך החזקת הרכב. אבל כיון שיתכן שמדובר ב-2000 ש"ח שעלולים לרדת לטמיון המחשבה קצת שונה. מצד שני - ככל הנראה שללא התיקון ערך הרכב הוא ערך הגריטה שלו, לא יותר מכמה מאות ש"ח. אולי טיפה יותר אם יימכר לפירוק כתורם אברים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם גם ככה שקלת להחליף רכב עוד שנה ובגלל שאין אחריות שהתיקון יחזיק מעמד , ואם כן יחזיק מעמד מי ערב שלא תלך איזו ציריה או משאבה כלשהיא או איזה גומי יתייבש ותתחיל הזעה / נזילה , אז בגלל כל הסייגים האלה אם אתה יכול לתקן ולמכור, ואז אם נהיה ריאליים ישארו לך ביד כ 5000 שח.

סיטרואן c1 מ 2017 נמכרת ביד2 החל מ 38000 שח (לפני מיקוח ומומ) אם אני זוכר נכון מגיעה עם 5 שנים אחריות . זה אומר שיש לך לפחות עוד 3 שנים של שקט אם אתה יכול לעמוד בהחזרים של הלוואה של כ 35000 כדי להשלים למחיר הרכב ועוד ישור קו קטן אם צריך.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
בוקר טוב, שבת שלום.

לאחרונה נקלעתי להתלבטויות בנוגע לרכב בין למכור אותו או אולי להתחדש ברכב אחר, התייעצתי עם כמה גורמים משפחתיים/חברתיים אבל לא קיבלתי תשובה מספקת. אני יודע שבסוף אצטרך לעשות מה שנראה לי לנכון אבל אולי מישהו יצליח לכוון אותי לשם.

יש ברשותי יונדאי גטס 2008 לפני כשבועיים נאלצתי לבצע בלימת חירום ולמרבה הפלא ננעלו לי הגלגלים (לא הייתה התנגשות, סטיתי מהנתיב) הלכתי לבדיקה של המערכת abs ולטענתו של המוסכניק יש קצר במערכת החשמל של הabs או משהו בסגנון ויש צורך בהחלפתו, קיבלתי חוות דעת נוספת ע"י "מומחה למערכות מחשב abs" וקיבלתי את אותה התשובה. מחירון הרכב 10 אם אצליח למכור אותו בתקווה שכן בסכום הזה, מחשב abs חדש כולל התקנה מתקרב לעלות של 2000 שח ויותר בחלק מהמקומות. וזאת בהנחה שאף אחד לא התחייב שבעיה זו לא תחזור על עצמה. אז אני שואל אתכם האם עדיף למכור את הרכב ולקנות יד שניה או שמא כדאי לי להשקיע על הרכב ו"לסחוב" איתו עוד תקופה בתקווה שהבעיה לא תחזור. (שווי התיקון כמעט רבע משווי הרכב)

דעתכם? תודה רבה ושבת שקטה.

נ.ב - הרכב עומד על 180,000 אלף קילומטר, ובעיה מכנית אחת ויחידה שידועה לי היא נקישות בגיר במעבר הילוכים.

זה לא הגטס שלך במקרה? :-D

לדלג לשליש האחרון של הסרטון.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

זאת דרך מוזרה להסתכל על דברים, אם תלך ציריה ואם תלך משאבה וכו'.

ואם הוא יקנה רכב חדש ותישבר לו הציריה בגלל בור בכביש?

יום עבודה פה ושם שאתה מבזבז לטובת הרכב זה בטל בשישים אל מול ירידת ערך של רכב חדש.

אם היה לפותח הנושא מספיק כסף כדי לקנות רכב חדש כאן ועכשיו הייתי אומר סע ברכה.

אבל לקחת הלוואה ולשחרר רכב נוסע טוב שהעבר שלו ידוע בגלל תקלה של 2000 שקל נשמע לי מיותר.

בסופו של יום זה כל אחד וההחלטה שלו.

אישית אני הייתי מתקן. מדובר ברכב בסה"כ בן 10 עם 180,000 קילומטר שסה"כ תקין חוץ מהמחשב ABS.

לא מדובר על רכב בן 20 שנסע לירח וחזר.

פורסם

כמה הארות:

1. אין קשר בין מחיר הרכב לעלות הטיפולים. אם אתה עושה קשר כזה, אתה עשוי לזרוק רכב ישן, זול ואמין לחלוטין, שפשוט צריך להחליף לו טיימינג, ברקסים וצמיגים (הכל תחזוקה מתוכננת לגמרי או מתכלים). לעשות את זה יהיה מאוד טפשי

2. רכב ישן מדי פעם מתקלקל. גם אם מדובר ברכב אמין יחסית כמו הגטס. את זה אי אפשר לשנות. השאלה היא אם התקלות האלו עולות לך יותר מירידת ערך של רכב חדש יותר (כי ברכב ישן ירידת הערך היא בין כמעט כלום ללא קיימת).

3. בסוף, רכב ממש ישן יעלה בתקלות כמו ירידת ערך של רכב פחות ישן, ובנוסף תצטרך לבזבז זמן על להגיע למוסך. ואז (כלכלית) עדיף לשלם על ירידת ערך של רכב שווה 30-40 (נניח, 5,000 ש"ח בשנה) מאשר לשלם על תקלות (נניח 3,000-4,000 ש"ח בשנה) פלוס ירידת ערך (נניח, 1,000 ש"ח בשנה) של רכב ישן, ולהמנע ממרבית התקלות ובזבוז הזמן.

לדעתי, אם יש לך את היכולת הכלכלית לשדרג לרכב חדש יותר בכמה שנים טובות (לא שנה-שנתיים), ואתה לא מתחזק את הרכב לבד בעלויות נמוכות אתה לא רחוק מנקודות האיזון שהשדרוג יהיה משתלם, או לפחות לא יקר משמעותית. שזה בגדול אומר, לך על זה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני חושב שכולם פה התעלמו מהעובדה שיש לרכב הזה גם בעיה בגיר, מה שלדעתי הופך את ההוצאה על תיקון ABS ללא כדאית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רוצה חיים קלים? תתחיל להסתובב במגרשי רכב, תגיד להם שיש לך רכב X עם תקלה Z, כמה הנחה יכולים לעשות לך בבחירת רכב מהמגרש שלהם תמורת הרכב הזה. מאמין שבתוספת של 20K+- תוכל להוציא רכב משנתון 2012+ מליסינג לשעבר (מיצובישי אטראג', יונדאי אקסנט, רנו פלואנס... לא חסר) - שיוכל לתת לך הרבה שנים של שקט ואחזקה זולה.

פורסם

באותו מחיר של לשים את האוטו במגרש, הוא יכול להוריד את שלו מהכביש, למכור לחלקים ולחפש את אחד הרכבים שציינת בשוק היד שניה.

הסיכוי שהוא יפול על נבלה באופציה הזאת נמוכה משמעותית.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מה המחיר עבור המשאבה בלבד ומה המחיר עבור העבודה?

כי גטס מאוד נפוצה. גם בפירוקיות.

אולי תוכל להשיג משאבה משומשת במחיר נמוך אם מחיר המשאבה מהווה מרכיב עיקרי בעלות התיקון.

פורסם

שאלתם תם:

מדוע לא נדלקה נורת ABS עם יש שם תקלה?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...