Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברנו 11 ובכול הרנו האוטומטיות הישנות המצב היחדי שיהיה להם מחשב באוטו זה כאשר הנהג הכניס בטעות מחשב כיס או לפטופ לאוטו.

איין לא היה ולא יהיה במכוניות אלה מחשב!!!

מה כן יש! יש צמת חשמל שהותיקים בינינו מקרים אותה בשמה "התמנון" ביגלל כול הצמות והחיבורים שלה.

עקרון פעולה פשוט פרמטבי וטוב (חבל שהיום לא מיצרים אותם) אין צרות.

בקופסא המרכזית כול מה שיש זה מיספר כבלים ונגדים ושם אתה יכול אים אתה יודע איך לגשר ולשנות הילוכים כאילו טיפיטרוניק. אבל אים אתה לא מיתמצע אל תיגע כי אתה עלול לבשל (לשרוף) את כול המערכת.

לגבי השחזת שסטומים חבל היה רצוי ומומלץ לעשות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

ברנו 11 ובכול הרנו האוטומטיות הישנות המצב היחדי שיהיה להם מחשב באוטו זה כאשר הנהג הכניס בטעות מחשב כיס או לפטופ לאוטו.

איין לא היה ולא יהיה במכוניות אלה מחשב!!!

מה כן יש! יש צמת חשמל שהותיקים בינינו מקרים אותה בשמה "התמנון" ביגלל כול הצמות והחיבורים שלה.

עקרון פעולה פשוט פרמטבי וטוב (חבל שהיום לא מיצרים אותם) אין צרות.

בקופסא המרכזית כול מה שיש זה מיספר כבלים ונגדים ושם אתה יכול אים אתה יודע איך לגשר ולשנות הילוכים כאילו טיפיטרוניק. אבל אים אתה לא מיתמצע אל תיגע כי אתה עלול לבשל (לשרוף) את כול המערכת.

לגבי השחזת שסטומים חבל היה רצוי ומומלץ לעשות.

בברכה בני ל.

שלום בני

אני חושב שאתה טועה כיוון שפתחתי את מחשב הגיר , אגב הוא נפרד מאותו "מחשב" השולט על המנוע .

אמנם הוא פרימיטיבי - אבל יש שם מעגל מודפס וכמה ג'וקים - יש לו כניסות של כמה סנסורים מהקרבורטור - ומהגיר

והוא מקבל נתונים של כמה גז אתה לוחץ - ומהירות סיבוב הגיר

וככה מחליט באיזה הילוך יהיה הגיר

נכון שהוא לא מודרני כמו מחשבי הגיר של המכוניות כיום - אבל מספיק מודרני בכדי לבנות את המערכת שאני מנסה לבנות

ובדקתי מה הוא מוציא לכיוון הגיר ככה שזה נראה גם אפשרי

אגב גם בספר הרכב קוראים לו מחשב גיר .

בקשר להגבלת הסלד - ומניעת העברת הילוך במהירויות גבוהות , אין לי כל כך פיתרון - רק לראות את מד הסלד ולהיזהר

פורסם

אני רק רוצה להגיד לך שרנו 11 זה אחד הרכבים היותר אמינים שנהגתי בהם!

אבא שלי קנה אחת לפני 6 שנים יד שנייה, אבא שלי בגלל אי אהבתו למכוניות לא טיפל בה אפילו פעם אחת במוסך, במשך 6 שנים היא לא ראתה מוסך ולא טיפולים.

הבעיה הכי גדולה שהייתה לה זה הצורך להחליף מצבר. אין הרבה מכוניות כאלה בימינו אפילו היפנומטיות.

אבל ברגע שאני עליתי על הרכב עם ההתלהבות של נהג חדש הרסתי אותו:(

אם אתה רוצה חלקים לרכב צור קשר בה"פ יש לי את הכל חוץ מהגיר שנהרס על ידי, המנוע עובד פיקס ואין לו שום בעיה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

לא תובל, אל תחפש פתרונות קצרים כי כמו בסיפור העתיק, זו הדרך הקצרה והארוכה.

ניתן להוסיף לוגיקה חיצונית שתקרא את מהירות הרכב ואת הסל"ד (מהסנסורים הקיימים??? אם העכבת של מעגלי הקריאה שלך תהיה מספיק גבוהה, זה לא אמור להפריע למעגלי הפיקוד המקוריים) ותקבע מעטפת ביצועים מותרת.

לא רק שהתוצאה תהיה שימושית יותר, היא גם תלמד אותך פי כמה.

בנוסף, יש ודאי צורך בהשהיות בין פקודת שחרור של בלם הילוך מסוים ובין פקודת הפעלה לבלם של הילוך אחר.

כהמלצה, החל את הפרוייקט מכתיבת אופיון בו תגדיר לעצמך את כל הנקודות אותן אתה רוצה לכסות במערכת הפיקוד החדשה שלך. את האופיון הזה אתה יכול לדסקס בפורום או עם חברים מבינים וכשתהיה סגור על מה צריך לבצע כדי שהמערכת תתפקד היטב, תתחיל לתכנן את המעגלים.

בלי שום ספק תלמד מכך המון ותשאב גם הרבה סיפוק.

בזמנו בניתי מערכת פיקוד למגבים בכמה כלי רכב, למדתי המון על ספייקים שרצו במערכות היישור הפרימיטיביות של אותם הימים, למדתי להכיר את מעגלי המיתוג בכלי רכב שונים (שוודי, אנגלי, איטלקי, צרפתיות שונות), הכרתי את התופעות של ריטוט במתגי חשמל מכניים ואת הבעיות הנגרמות מכך למעגלים אלקטרוניים מהירי תגובה וכדומה.

בהצלחה, יוסי

• תוכן חדש...