Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

** תודה לעונים על פוסטים קודמים שלי בנושא **

התחלתי להתעניין ברכישת סיטרואן גרנד פיקאסו.

הצרכים: 4 ילדים מתוכם תאומים שצפויים בקרוב (כלומר 2 כסאות בטיחות + בוסטר בשורה 2, ומקום לעגלת תאומים לצד ילד בן 9 בשורה 3). במהלך השבוע הרכב ישמש את אשתי והילדים (הגדול מלפנים) כך ששורה 3 תשמש רק בנסיעות משפחתיות בהרכב מלא.

מבחינת מרחב נראה שזה צפוי להסתדר (בדקנו פיזית את העגלה). לנסיעה פעם-פעמים בשנה לקמפינג, נוסיף גגון.

בגלל ירידת הערך התלולה מחפש רכב בן 3 פחות או יותר. אנחנו מתכוונים להחזיק ברכב לאורך זמן כך שלא משנה ערך המכירה, יותר חשוב אמינות ועלויות אחזקה (פורד גלאקסי, שהיה אופציה מעניינת, יורד בצער רב עקב כך).

1. האם עדיף בנזין או דיזל? נסועה שנתית צפויה 20K (פחות בשנה הראשונה). מקריאה בפורום הבנתי שהדיזל יותר אמין (לעומת טורבו בנזין) ויותר חסכוני בדלק אבל יותר יקר לרכישה ואולי פחות מהנה / נעים בנסיעה (טרם נסעתי בדיזל).

2. רמת גימור אקסקלוסיב - שווה להתעקש? פחות נפוץ.

3. פרטי / ליסינג / טרייד אין יבואן? יש אינסוף היצע של 1.6 בנזין קומפורט מליסינג.

4. מה חשוב לבדוק ברכב? תקלות נפוצות?

5. מחיר ריאלי? - יש טווח נרחב של מחירים מבוקשים ביד 2 (60K-100K לשנתון 2015).

תודה

רן

עריכה אחרונה על ידי Ran_Z
פורסם

חפש טורבו דיזל עם מנוע 2000 סמ"ק עם קילומטראז' נורמלי.

חזק, מאובזר, אמין וחסכוני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פיקאסו עם מנוע 2000 רכב נדיר מאוד. יש עכשיו רק שני רכבים כאלה, רלוונטיים בשבילך, למכירה.

זה הדגם המאובזר גם בטיחותית, אקסקלוסיב.

עד 30 אלף קילומטרים בשנה , זאת אומרת, עד 90 אלף קילומטרים מ 2015.

לחלק מהרכבים (פרטיים) יש אחריות ל 5 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם אתה רוכש את הפיקאסו דיזל 2000 רק תוודא שהחליפו לו מיכל אוריאה (כנראה תקלה סדרתית)

פרטים בשרשור הזה

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5678349

קראתי. תודה. לאנשים שאני מתקשר אליהם לברר על הרכב אין מושג לגבי זה. כנראה צריך לבדוק פיזית שזה המיכל מהצורה החדשה.

פורסם
פיקאסו עם מנוע 2000 רכב נדיר מאוד. יש עכשיו רק שני רכבים כאלה, רלוונטיים בשבילך, למכירה.

זה הדגם המאובזר גם בטיחותית, אקסקלוסיב.

עד 30 אלף קילומטרים בשנה , זאת אומרת, עד 90 אלף קילומטרים מ 2015.

לחלק מהרכבים (פרטיים) יש אחריות ל 5 שנים.

דיברתי עם שניים. אחד מהם (2016) הוא קומפורט. השני (2015) יד שניה מליסינג - לא פוסל אבל כנראה שלא כולל את האחריות ל 5 שנים. אלך לראות בכל מקרה. יש אחד שמפורסם כבר חצי שנה... לא חושב שהוא באמת מוכר.

פורסם (נערך)
אם אתה רוכש את הפיקאסו דיזל 2000 רק תוודא שהחליפו לו מיכל אוריאה (כנראה תקלה סדרתית)

פרטים בשרשור הזה

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5678349

ראיתי היום פיקאסו דיזל אקסקלוסיב 2015, יד 2 מליסינג, 66,000 ק"מ.

כמה שאלות שמטרידות אותי ואשמח להתייחסות:

1. לא הצלחתי להבין אם מיכל האוריאה מהסוג הישן או החדש. פקק המילוי מהסוג הישן (לקח זמן להבין איפה הוא, התמונה של הברלינגו הטעתה אותי). רצ"ב תמונות, אשמח לעזרה.

2. מנוע הדיזל רועש מכפי שציפיתי (פעם ראשונה בדיזל, אין לי למה להשוות פרט לבנזין).

3. הנסיעה במהירות 100-120 לא היתה חלקה לגמרי, היו ויברציות מעט בהגה ובכלל. אולי העובדה שהרכב נעל 3 סוגי צמיגים שונים (1 מישלן, 2 טויו - לא על אותו סרן, ועוד אחד בלמ"ז) קשורה לזה - מקווה שהחלפתם תפתור את הבעיה - איך ניתן לוודא?

4. כאמור, הרכב נקנה מאלדן לפני כשנה וחצי. רצ"ב הסטוריית הטיפולים באלדן. נראה שיש שם איזה נזק לצמיג ממש בהתחלה, השאלה אם זה יכול להיות קשור לרעידות המדוברות (אני פעם עליתי עם רכב בטעות על מדרכה בנסיעה והיו צריכים ליישר סרן קדמי וכמובן להחליף צמיג. הוא מעולם לא חזר למצב מושלם. מניח שמשהו כזה היה מצויין מפורשות). מעבר לכך יש די הרבה התעסקות סביב הבלמים, וצבירת קילומטרז' בקצב לא אחיד. אנסה לברר עם אלדן.

5. אני צפוי לקבל את פירוט הטיפול האחרון שבוצע ברכב - טיפול 60000 במוסך היבואן בכפר סבא. קצת מפתיע שפקק האוריאה לא הוחלף. אגב לפי ספר הרכב, מילוי אוריאה מבוצע ע"י המוסך.

תודה.

InkedWhatsApp Image 2018-07-11 at 20.41.53_LI.jpg

20180711_184656.jpg20180711_185024.jpg20180711_184615.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ran_Z
פורסם (נערך)

א. הרכב היה צריך להיות בטיפול 60 בנובמבר 2017 . למה חיכו !? איחור בטיפולים יכול לגמור אחריות. תוודא שעבר בטיפול 60 ארבע קריאות שירות הידועות.

אז ייתכן שהגלגלים לא מאוזנים ומשם הרעידות(בכל זאת יש פה פאזל של יצרני צמיגים) וייתכן שכל הסרן הקדמי לא מאוזן וגורר אחריו שחיקה לא אחידה של הגלגלים .

החלפות הבלמים זה תלוי בסגנון הנהג או בחריצות יתר של המוסך (רווח מיידי למוסך).

הפקק ומיכל האוריאה הם המקוריים ועולה פה החשש שלא עבר קריאות שירות בצורה מסודרת. (נמתין לטופס של טיפול 60)

ולכן יש לבדוק את תפקוד משאבת אוריאה ולהחליף את הפקק בהקדם לפני שהמשאבה תדרדר.

יש פרוטוקול שלם של בדיקת המשאבה אבל בגדול ב 4 דקות היא צריכה לשאוב כ 50 מ"ל אוריאה. עדיין קח לבדיקה שלא יגידו לך אח"כ

המשאבת אוריאה גמורה צריך מיכל חדש על חשבונך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

האמת ,תעזוב בדיקת מיכל. אם תתקדם איתם : פשוט תעשה גידור סיכונים פיננסי.

אחרי שתגיעו למחיר מוסכם תקזז מהמחיר עוד כ ₪5000 עבור מיכל עתידי (או מכתב אחריות מורחבת למיכל וחלקיו בלבד). המלצה שאני נותן גם לקוני גיר dsg7 היבש של פולקסווגן.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
האמת ,תעזוב בדיקת מיכל. אם תתקדם איתם : פשוט תעשה גידור סיכונים פיננסי.

אחרי שתגיעו למחיר מוסכם תקזז מהמחיר עוד כ ₪5000 עבור מיכל עתידי (או מכתב אחריות מורחבת למיכל וחלקיו בלבד). המלצה שאני נותן גם לקוני גיר dsg7 היבש של פולקסווגן.

הרכב נמכר מאדם פרטי, שרכש אותו מליסינג לפני כשנה וחצי. אז אין אחריות...

פורסם
א. הרכב היה צריך להיות בטיפול 60 בנובמבר 2017 . למה חיכו !? איחור בטיפולים יכול לגמור אחריות. תוודא שעבר בטיפול 60 ארבע קריאות שירות הידועות.

אז ייתכן שהגלגלים לא מאוזנים ומשם הרעידות(בכל זאת יש פה פאזל של יצרני צמיגים) וייתכן שכל הסרן הקדמי לא מאוזן וגורר אחריו שחיקה לא אחידה של הגלגלים .

החלפות הבלמים זה תלוי בסגנון הנהג או בחריצות יתר של המוסך (רווח מיידי למוסך).

הפקק ומיכל האוריאה הם המקוריים ועולה פה החשש שלא עבר קריאות שירות בצורה מסודרת. (נמתין לטופס של טיפול 60)

ולכן יש לבדוק את תפקוד משאבת אוריאה ולהחליף את הפקק בהקדם לפני שהמשאבה תדרדר.

יש פרוטוקול שלם של בדיקת המשאבה אבל בגדול ב 4 דקות היא צריכה לשאוב כ 50 מ"ל אוריאה. עדיין קח לבדיקה שלא יגידו לך אח"כ

המשאבת אוריאה גמורה צריך מיכל חדש על חשבונך.

האם ניתן לבדוק את כל הדברים האלה לפני הקניה, נניח במוסך מורשה? חשבתי לבדוק את הרכב במוסך המורשה בכפר סבא שבו הוא טופל ב-60000. האם יש איזה בדיקה, פרט להחלפת צמיגים בפועל, שתוודא שהרעידות יפסקו? זה מסוג הדברים המעצבנים שלא מפריעים לרכב לנסוע אבל מפריעים לחווית הנהיגה :)

פורסם

בהחלט ניתן ללכת למוסך/פאנצ׳רייה ולהתחיל לבדוק אם הגלגלים מאוזנים ואח״כ להתקדם בבדיקה ולשלול דברים. אבל ייתכן שלא יהיה מנוס מלהרכיב גלגלים חדשים כדי לשלול בעייה אחרת וזה כבר סיפור יקר... בטח לא תרצה לשים שם רבעייה סינית חסרת אבא ואמא... גם המידה של הצמיג היא לא הכי נפוצה.

פורסם

תודה.

הרכב עבר ב 33805 ק"מ, לפני שנתיים, קריאת שירות ל"איזון מיוחד" בנושא צמיגים (כך מנוסח באלדן, מניח שהכוונה לאיזון גלגלים או כיוון פרונט).

לא חושב שאקנה צמיגים לרכב שאינו שלי לפני הרכישה :) - אגב, כמה עולה סט צמיגים חדש איכותי?

הבדיקה היא רק ניסוי וטעיה? לא ניתן לשלול תאונות או בעיות אחרות באופן אחר?

לגבי מיכל האוריאה, מאחר שאני קונה מאדם פרטי ואין אחריות, האם יש איזה בדיקה שיכולה להגן עלי מפני החלפת המיכל או להניח 50% סיכוי שאצטרך להחליף אותו, ולטפל בזה ברמת המחיר?

• תוכן חדש...