Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החלטתי לרכוש את הפיאט פנדה (הידנית). נראה כי זהו רכב מיני חסכוני, אמין, בעל מערכת עזר לזינוק בעליה (חשוב לי!) וביצועים עירוניים מרשימים (חשוב מפני ש-90% מהנסיעות שלי הן בתוך חיפה).

אני דיי גמיש בתקציב, אבל אם אין סיבה, לא אוציא עוד 5K+ על רכב סתם בשביל מתיחת פנים וקצת יופי פנימי של הרכב. אסע בערך 30 ק"מ יומי כך שנוחות הרכב פחות משמעותית פה.

לפי כתבות שקראתי / בפורום נראה כי אלו השינויים:

לטובת הפנדה "החדשה":

1. עיצוב חדש (לא כל כך משנה לי)
  2. הרחבת פנים הרכב (אני בחור בגובה 1.73, לא מאמין שהשינוי הזה קריטי לי. בנוסף אסע לבד 95% מהזמן)
  3. 2 כריות אוויר נוספות בדגם ONE ו-4 נוספות בדגם TOP (האם זה משנה לי אם אסע לבד?)

לטובת הישנה:

1. הבדל של 7K במחירון לעומת ה-ONE ו-9K לעומת ה-TOP
  2. קלה יותר
  3. קטנה יותר (= יותר קל למצוא חנייה)
  4. חסכונית יותר בדלק
  5. (הנחה שלי) מהירה יותר. המנוע הוא אותו מנוע והרכב קל יותר. על פניו הנחה הגיונית?

שאלות:

1. האם קיימים שינויים מהותיים בין הדגמים הללו אשר שווים תוספת של 7K?
  2. האם קיימים הבדלים במערכת עזר לזינוק בעליה בין הדגמים?
  3. האם דגם בן 7 שעבר 120K+ ק"מ צפוי לעשות הרבה צרות בעתיד?
  4. כמה לדעתכם יעלה יישור קו לאחר קנית הרכב (שאלה קשה אני יודע, אבל האם יישור קו יעלה 1K או שהצפי צריך להיות 3K+?)?
  5. מה לדעתכם תהיה עלות התחזוקה השנתית של הרכב לאחר יישור הקו (בסביבות ה-2K או ה-4K)?
  6. האם הרכב עדיין ישמור על רמת החיסכון שלו בדלק גם לאחר המון שנים על הכביש? אם לא, כמה ק"מ פחות ייסע רכב בן 7 לליטר בדר"כ?

פורסם

אל תקנה רכב שדורש יישור קו, ואל תחשוב בכלל בכיוון המחירון.

בזמנו פרסמתי את הפנדה שלי 10 מתחת למחירון ולא קיבלתי טלפון אחד במשך 3 שבועות.

יש הרבה מוכרים. אין קונים בכלל.

תחפש רכב מושלם וגם אותו תקנה 10 מתחת למחירון.

שים לב שככל שתקנה רכב חדש ויקר יותר ככה יהיה לך יותר ספייס להתמחקות.

סה"כ רכב מאוד מוצלח לדעתי... לא הכי נוח בעולם, אבל גיר וקלאטצ' מושלמים וחסכוני מאוד.

פורסם

למה מראש פרסמת 10 אלף ש"ח מתחת למחירון?

חוץ מזה, אם הוא מוצא רכב טוב, למה שהוא יוריד למוכר את התחתונים? רק כי אפשר והשוק קשה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא פרסמתי מראש 10 מתחת למחירון. פרסמתי מחירון בהתחלה, ולאט לאט ירדתי.

והיה מדובר ברכב ללא דופי, באחריות, לאחר טיפול.

מה זה "יוריד למוכר את התחתונים"? אתה מודע לזה שככה שוק עובד, בעולם, בכללי?

הבעיה פה היא עם מחירון לוי יצחק שלא משקף את מצב השוק [כלומר לא עושה עבודתו נאמנה], ולא עם קונה ש "מוריד למוכר את התחתונים".

פורסם

הפנדה החדשה בטיחותית יותר ולדעתי בעלת מושבים נוחים יותר עם תא מטען גדול יותר.

מבחינת מרווח פנים די דומה.

אכן הפנדה הישמה קלה יותר לכן תהיה מעט זריזה יותר וחיסכונית.

לכן זה שיקול שלך רכב שניראה חוץ ופנים מודרני יותר ועם מושבים נולים יותר או לחסוך את הכסף.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא פרסמתי מראש 10 מתחת למחירון. פרסמתי מחירון בהתחלה, ולאט לאט ירדתי.

והיה מדובר ברכב ללא דופי, באחריות, לאחר טיפול.

מה זה "יוריד למוכר את התחתונים"? אתה מודע לזה שככה שוק עובד, בעולם, בכללי?

הבעיה פה היא עם מחירון לוי יצחק שלא משקף את מצב השוק [כלומר לא עושה עבודתו נאמנה], ולא עם קונה ש "מוריד למוכר את התחתונים".

זה מה שהשתמע מהדברים שלך.

בכל מקרה, אני מבין טוב מאוד איך השוק עובד, אבל אם אני (באופן אישי, מדבר על עצמי) מוצא רכב טוב שעונה על הדרישות שלי, מצב הרכב טוב, אין משהו חריג בהיסטוריית הטיפולים, המוכר נראה לי, והרכב עובר בדיקה והתוצאות טובות - אני לא רואה סיבה שאנסה להוריד למוכר את התחתונים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבל אם הלוח מלא במודעות של אנשים עם רכבים ללא דופי שמפרסמים מלכתחילה ב 5-10 מתחת למחירון [ככה לפחות זה היה כשאני מכרתי] אתה לא באמת תשלם מחירון רק כדי "לא להוריד למוכר את התחתונים".

פורסם
אל תקנה רכב שדורש יישור קו, ואל תחשוב בכלל בכיוון המחירון.

בזמנו פרסמתי את הפנדה שלי 10 מתחת למחירון ולא קיבלתי טלפון אחד במשך 3 שבועות.

יש הרבה מוכרים. אין קונים בכלל.

תחפש רכב מושלם וגם אותו תקנה 10 מתחת למחירון.

שים לב שככל שתקנה רכב חדש ויקר יותר ככה יהיה לך יותר ספייס להתמחקות.

סה"כ רכב מאוד מוצלח לדעתי... לא הכי נוח בעולם, אבל גיר וקלאטצ' מושלמים וחסכוני מאוד.

אני באמת רואה הפרשים דיי גדולים בין ההצעות ביד 2 לאותו דגם ואותה שנה (ללא הבדל ניכר במצב הרכב).

תודה על העצה. אנסה לרכוש שנתון 2013 ומשם לרדת ל2012 במידה וההצעות לא יהיו משתלמות.

• תוכן חדש...