Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה שכיר (ואין לך הכנסות נוספות כעצמאי או מהשקעות בחו״ל או משהו כזה), התהליך פשוט להפליא ואין שום סיבה לשלם לאף אחד כדי שיעשה אותו.

אני ממליץ לך בחום לפעול כך:

1. מצא סימולטור מס הכנסה (אאל״ט, מישהו למעלה פרסם לינק לכזה, אני גם יכול לחפש את זה שאני משתמש בו אם אתה רוצה) ובדוק לגבי כל אחד מהשנים ה״חשודות״ אם מגיע לך החזר או לא. זה מאוד פשוט: סכום את כל השדות הרלוונטיים בטפסי ה-106 שלך, ובדוק לפי הסימולטור אם שילמת באותה יותר מס ממה שאתה אמור לפי סך ההכנסות.

2. במידה וקיבלת הפרש משמעותי (ששוה את הטרחה..), מלא טופס 135, צרף טפסי 106 והגש למס הכנסה.

אחרי שתעשה את זה פעם-פעמיים, זה כבר ממש ירוץ לך (לא שבפעמים הראשונות זה מסובך).

אני מועסק כשכיר במספר מקומות וכמעט בכל שנה יש טעויות בחישוב שמתרגמות להפרשים לטובתי. מבצע את הפרוצדורה הנ״ל באופן קבוע. תמיד מקבל את ההחזר לאחר 2-3 חודשים עם ריבית (אני חושב..) והצמדה. כמה פשוט, ככה יעיל.

פורסם
אתה משלם בעיקר על ידע, וקצת על עבודה.

זה נכון להרבה בעלי מקצוע, כמו שיפוצניק, אינסטלטור, מוסכניק, גנן, טכנאי מחשבים וכו'. בשביל החזר מס פשוט לשכיר אין צורך בתואר בחשבונאות + סטאז', בדיוק כמו שבשביל להחליף שמן ופילטר שמן אין צורך בהסמכה לניהול מוסך.

אם אתה קורא טוב טוב את ההוראות, בודק את עצמך ומקפיד על כל מה שצריך ולא יושב 5 דקות וממלא לפי מה שנראה לך, בהנחה שלא מדובר באיזו סיטואציה מורכבת, בסבירות גבוהה תוכל לטפל בזה לבד. האם הטרחה שווה את התשלום? זה עניין אישי. לגיטימי לגמרי לשלם בשביל לחסוך את ההתעסקות, בדיוק כמו שלגיטימי לגמרי להשקיע כמה ערבים בעניין הזה כדי לחסוך את התשלום.

אני אישית מגיש דו"ח שנתי (לא החזר מס, דו"ח מלא) כבר שנתיים בהצלחה לא רעה. יכול להיות שרו"ח היה מצליח לקבל החזרים קצת גבוהים יותר באחת מהשנים האלו, אבל מצד שני גם היה גובה לא מעט כסף, אז אני לא מרגיש שהפסדתי הרבה.

אם תרצה, הרואה חשבון שלי לוקח סביב 500 ש"ח עבור דוח שנתי.

פורסם (נערך)

אני עשיתי פעם רטרו על 5 שנים ומאז עוד פעמיים, אז תקרא וזה הכי פשוט בעולם.

את המסמכים שאתה צריך למסור תקח אתך.

אל תמלא שום טופס בבית, אף אחד במס הכנסה לא הולך לקרא טופס יותר ארוך ממספר תעודת זהות.

גש לעמדת המודיעין של מס הכנסה, תאמר לו על אילו שנים אתה רוצה להגיש, הוא גם יבדוק לך אם זה כדאי וגם יסמן לך בדיוק מה למלא ותתפלא שעם כל הטופס הגדול הזה צריך למלא רק מספר פרטים בקצרה (אישיים+בני זוג),מוסר את הטפסים באותה עמדה בלי לחכות באף טור

וזהו! בלי שום עזרה מהצד שתקח לך עמלה

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

רו"ח שלך סנדלר. no offense.

מה למה? כי זה כל מה שצריך.

לא מבין למה אתה חושב שטופס "חישוב ההכנסה בגין תשלומים עודפים של מעביד לקרן השתלמות וקופת גמל וחישוב ההוצאה המותרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה" קשור איך שהוא למקרה שלך.

קשור כי בגין ביטוח אובדן כושר עבודה ניתן לקבל ניכוי. בגין ביטוח חיים ניתן לקבל זיכוי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

תודה, עכשיו אני כבר יודע מה לעשות בשנה סטנדרטית. לצערי היתה לי רק שנה אחת "בעייתית". מאז זה באמת להעתיק מספרים מה-106 ומהדו"ח של הבנק (102? לא מצליח לזכור איך קוראים לזה).

רו"ח שלך סנדלר. no offense.

זה בסדר, הוא עובד בסנדלריה. התמורה כנראה מתאימה לכמות העבודה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

בכל זאת ישנו תעריף מינימום שמתחת לזה פשוט לא שווה את הטרחה. רו"ח שגובה 500 שקל לדו"ח או שלא מעריך את עצמו או שהוא סתם מחפף עבודה בשביל להרוויח משהו. סתם שתקבל פרופורציה אצלי דו"ח מס בסיסי מתחיל מ-1,250 ש"ח + מע"מ ומי שלא מתאים לו מוזמן לפנות לסנדלר המקומי שעדיין לומד כיצד לתפעל את ה-GMAIL שלו.

אני לא מתעסק בהחזרי מס לא בגלל שזה "מתחת לרמתי" אלא בגלל שניסיון לימד אותי שהתגמול הכלכלי לא שווה את הטרחה.

לשבת עם בן אדם שלא הגיש דו"ח מס מימיו ולהסביר לו אילו מסמכים עליו לאסוף, לבדוק שהוא אכן אסף את המסמכים הנכונים, להירשם בתור המייצג שלו בביטוח לאומי במטרה לבדוק במערכת ביטוח לאומי שאין זנבות של אבטלה/דמי לידה/אלוהים יודע מה, לאסוף את המסמכים לפי שנות מס, לערוך את הטפסים, להדפיס, לשדר, לסדר בתיקייה, לנסוע למס הכנסה להגיש ואחר כך לבדוק שאהובה בפקיד שומה הקלידה את הדו"ח ולא זרקה אותו לפח כי בדיוק עצבנו אותה שהם יותר לא מקבלים תוספת חצי שעה למשכורת בגלל הפקק ביציאה מהחניון (אמיתי לגמרי, אגב) פשוט לא שווה את זה.

לא יודע אולי אני סתם יקה פוץ שמקפיד יותר מידי, אבל מה שאני מנסה להסביר שיש המון ניואנסים קטנים שעושים הבדל גדול "בחוויה".

כמובן אדם שיש לו בסך הכל 2-3 טפסי 106 לשנת מס מסוימת והוא מספיק מסודר בשביל לערוך את הטפסים (תתפלאו לדעת כמה אנשים לא מסוגלים) הוא יכול להסתדר עם החזר מס פשוט. אז הוא לא יקבל 100% מההטבות, אבל זה יהיה מספיק טוב וכנראה מצדיק את החסכון בשכר טרחה שדרך אגב גם מוכר כהוצאה לכן בגין שכר טרחה לרו"ח אפשר לדרוש החזר מס בשנת התשלום ואתם בעצם מסבסדים באמצעות מס הכנסה את השכר טרחה של איש מקצוע.

פורסם

אתה מוזמן לקחת גם 3000 ש"ח, בגלל זה אתה עדיין שכיר במקביל לעצמאי (אגב גם אני, אבל אני לפחות לא מזלזל באחרים).

אני מאחל לך ולכל אחד מאיתנו להיות סנדלר כמו הרואה חשבון שלי, שהתחיל כמוך כעצמאי (הייתי בין הלקוחות הראשונים שלו כשפתחתי את העסק) במקביל להיותו שכיר בברייטמן והיום יש לו משכורת שאנחנו רק חולמים עליה ומשרד עם 8 עובדים (וגם יש לו עוד סניף).

רק שבמקום לז**ן את המוח ולרדת על אחרים הוא כנראה הבין שיש יותר כסף בלתת מחיר שווה לכל נפש + שירות טוב, עבד קשה וקרע את התחת ועכשיו קוטף את הפירות. אה, והוא גם הספיק לקנות וילה.

פורסם (נערך)

אתה מדבר כאילו הוילה שלו זה איזה תו תקן לאיכות איש מקצוע.

בתור אחד שכן נמצא בתחום אני יודע כמה זמן דברים לוקחים וכמה אנרגיה וזמן צריך להשקיע בשביל הנהלת חשבונות יסודית + עריכת דו"ח מס + מעקב אחרי הדו"ח עד סיום הטיפול השומתי.

לכן אני די משוכנע שרו"ח שלך עובד על כמות ולא על איכות. מודל עבודה נפוץ בענף, אבל אני לא עושה את זה בגלל האופי הדפוק שלי.

בעיקרון מה שרו"ח שלך עושה הוא מושך הרבה לקוחות באמצעות שכר טרחה נמוך ומעמיס את העבודה על עובדים ללא הכשרה ראויה שמחפפים עבודה ואין עליהם שום בקרה רצינית.

אני עבדתי אצל אחד כזה באזור ראשון לציון תקופה מסוימת בשביל השלמת הכנסה. היו לו מעל 1,000 לקוחות והוא העסיק מנהלי חשבונות בשתי משמרות.

רוב האנשים לא יודעים מה בכלל קורה בתיק שלהם ואין להם שום יכולת לבדוק את איכות העבודה לכן הם בכלל לא רואים את החורים. חלק עוזבים כאשר החרא צף ובמקומם מגיעים עוד 5 לקוחות שרק מחפשים מחיר זול וכי "חבר מבין המליץ".

פורסם

אני עבדתי תקופה מסוימת בשעות הערב אצל אחד באזור ראשון שגם גבה מחירים מגוחכים עבור דוחות מס והנהלת חשבונות. היו לו מעל 1,000 לקוחות והוא העסיק מנהלי חשבונות בשתי משמרות. (המשרד היה פתוח עד חצות) אבל הדברים שעשו שם היו על גבול רשלנות מקצועית ולעיתים גם חצו את הגבול.

בתור בעל עסק אתה מבין אי אפשר לגבות מחיר נמוך מצד אחד ומצד שני להעסיק עובדים מקצועיים שרוצים בצדק שכר הולם לשנים של ידע, ניסיון ואחריות, להחזיק משרד, לשלם משכורת לפקידות, להחזיק תוכנות ולעשות עבודה יסודית שגוזלת זמן רב.

• תוכן חדש...