Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני רוצה לקבל את הכסף שלי שמס הכנסה מחזיק כבן ערובה. ואני גם קמצן ולא מוכן לשלם לרואה חשבון שיעשה את זה בשבילי (כי אני עושה גם רטרו על 7 שנים אחורה) ולדעתי הטפסים האלה צריכים להיות ברורים לקהל הרחב.

את טופס 135 הבנתי, דיי פשוט - יש מספר שדה בטופס 135, למצוא את השדה הזה בטופס 106 ולמלא את הסכום שרשום, ואם יש יותר מטופס 106 אחד אז פשוט לסכם את כולם.

אבל יש טופס מסתורי אחר שנקרא טופס 134, והוא מסובך.

אשמח לדעת מתי עלי למלא טופס 134. אם בשנת המס היו רק הפקדות לפנסיה, צריך למלא 134 או ש 135 מספיק?

ואם בשנת המס היו לי גם הפקדות לקרן השתלמות, צריך למלא 134 או רק 135?

ואיך אני ממלא את 134?

ואיזה טופס עלי למלא אם היו לי רווחים \ הפסדים בבורסה?

ופרט לטופס 135, 134 וטפסי ה 106 לשנת המס, האם עלי למסור משהוא נוסף למס הכנסה (לדוגמא דוח שנתי מקוצר של הקרן פנסיה \ התשלמות)?

סליחה על המון השאלות ותודה על העזרה לצדיקים!

פורסם

אני מניח שאתה פטור מהגשת דוח שנתי ולמרות זאת רוצה להגיש דוח מקוצר כדי לקבל החזר.

השאלה היא למה אתה חושב שמגיע לך החזר כזה במשך 7 שנים, ועל סמך התשובה נראה אם אתה צריך טפסים נוספים ל0135

פורסם

Fitch

תודה, אבל תוכל להסביר למה?

armagedon

דוח שנתי אני פטור כמובן. אני חושב שמגיעה לי החזר כי:

א. אני יכול לבקש ושמס הכנסה ישברו את הראש ויבדקו אם מגיעה לי

ב. השכר שלי לא היה קבוע במשך כל השנה, בחלק מהשנים

ג. החלפתי מקומות עבודה עם שינוי שכר ושינוי הפשרות לקרנות שונות במהלך חלק מהשנים

ד. היו לי הפסדים בבורסה באחת השנים

פורסם

אם אתה לא מכיר, מס הכנסה מפעיל לשכות הדרכה ברחבי הארץ.

מניסיון בשנתיים האחרונות, לא תמצא שם את המוכשרים והמנוסים שבעובדי מס הכנסה, אבל לפחות בלשכה בכ"ס יש רצון לעזור ותור מצומצם מאוד, אם בכלל (ובדיקה בטחונית ממש מחמירה בכניסה). לעומתה, בת"א יש תור מטורף (לפחות בתקופה שלפני המועד האחרון להגשת הדו"ח השנתי לחייבים), וממש לא מומלץ לבקר שם. לא מכיר את השאר.

אם יש לך הפסדים בבורסה תצטרך (כנראה) להצטייד בטופס המתאים מהבנק / בית השקעות מהשנה שבה הפסדת ועד עכשיו ולמלא טופס לכל שנה לגרור את כל ההפסדים האלו עד לשנת המס האחרונה.

באופן כללי זה פחות מורכב ממה שזה נשמע, אני מניח שחיפוש קצר בגוגל יביא לך כמה תוצאות סבירות להתחיל מהן, שתדע לפחות עם איזה טפסים להגיע ללשכת ההדרכה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מהנסיון המועט שצברתי בחיים, בעל מקצוע טוב שווה זהב.

הרבה פעמים אנחנו משוכנעים שאנחנו יכולים לעשות לבד ולפעמים אפילו מצליחים, אבל העדר הנסיון יוביל אותנו בדרכים פתלתלות, ארוכות ולפעמים אף לדרכים ללא מוצא.

זה בטוח אפשרי, אבל אני הייתי חוסך מעצמי את התענוג.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
Fitch

תודה, אבל תוכל להסביר למה?

מה למה? כי זה כל מה שצריך.

לא מבין למה אתה חושב שטופס "חישוב ההכנסה בגין תשלומים עודפים של מעביד לקרן השתלמות וקופת גמל וחישוב ההוצאה המותרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה" קשור איך שהוא למקרה שלך.

משכנתא זה קל

פורסם

סולל הדרך צודק. עדיף להשתמש בשירותים של איש/אשת מקצוע מאשר להסתבך עם מס הכנסה. ממה שידוע לי מדובר בתשלום לא גבוה.

אם בכל זאת החלטת למלא את זה לבד, החוברת של מס הכנסה מסבירה הכל - קישור.

היא אמנם מייגעת וארוכה אבל מוסבר שם כל מקרה ומקרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני משתמש בשירותים של FINUPP, סה"כ גובים מחיר סביר, ואומרים לך אם אתה זכאי להחזרים לפני שאתה משלם להם.

פורסם

לא רוצה לשלם לבעל מקצוע, ולא כי אין לי הערכה לרואי חשבון, עבדתי איתם ואעבוד איתם בעתיד. אבל לשלם סכום כלשהוא, לבן אדם שיקח ערכים מטופס 106 וישים אותם בשדות הנכונים בטופס 135, נראה לי לא הגיוני, מה גם שכל הרעיון של החזר מס לשכירים נועד לזה, שלאדם הפשוט תיהיה אפשרות לעשות את זה. אז נכון, נראה שאני מסתבך, כי המערכת לא שקופה כמו שהיא אמורה להיות, עדיין לדעתי, במקרה הספציפי הזה אני לא רואה סיבה לפנות לייעוץ של רואה חשבון. מה גם שהמקרה שלי מאוד פשוט: עבדתי בעבודה אחת. אין לי 30 טפסי 106 לשנת מס, או הפקדות עצמיות לביטוחים, רק הקטע של הבורסה. סך הכל שאלתי על טופס 134 כי באחת מטפסי ה106 הוא מוזכר ליד "הפרשות המעביד לקבצה".

Fitch

תודה רבה! אבדוק גם את הסימולטור הארור שעובד רק באינטרנט אקספלורר.

פורסם (נערך)

אתה לא משלם עבור הקלדת ערכים. אתה משלם עבור איסוף חומר רלוונטי ל-7 שנים, בדיקת שלמות נתונים, מילוי שאלון מס רלוונטי לכל שנת מס, פתיחת תיק, הכנת הטפסים, סריקתם, הגשתם לרשויות, מעקב אחרי סטטוס ההחזר וביצוע תיקונים מול הרשויות במידת הצורך. (והרבה פעמים יש צורך)

באמת שאני לא משדל אותך להשתמש בשירותי או בשירות של איש מקצוע אחר. אני שכיר ועצמאי ויש לי עבודה בשביל למלא 250% משרה, אבל לידע כללי דע שיש הרבה מאוד עבודה מאחורי הקלעים שאינך מודע אליה.

בעיקרון אני בכלל לא מתעסק בהחזרי מס כי לדעתי זה פשוט לא שווה את הטרחה, אבל אם רק היית יודע בכמה חברים/חברים של חברים/קולגות טיפלתי שעשו לבד החזרי מס ובמקום החזר קיבלו דרישת תשלום כי שכחו שבשנת 2012 קיבלו דמי אבטלה ושכחו לצרף אישור זכאות לתואר או אלוהים יודע מה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אתה משלם בעיקר על ידע, וקצת על עבודה.

זה נכון להרבה בעלי מקצוע, כמו שיפוצניק, אינסטלטור, מוסכניק, גנן, טכנאי מחשבים וכו'. בשביל החזר מס פשוט לשכיר אין צורך בתואר בחשבונאות + סטאז', בדיוק כמו שבשביל להחליף שמן ופילטר שמן אין צורך בהסמכה לניהול מוסך.

אם אתה קורא טוב טוב את ההוראות, בודק את עצמך ומקפיד על כל מה שצריך ולא יושב 5 דקות וממלא לפי מה שנראה לך, בהנחה שלא מדובר באיזו סיטואציה מורכבת, בסבירות גבוהה תוכל לטפל בזה לבד. האם הטרחה שווה את התשלום? זה עניין אישי. לגיטימי לגמרי לשלם בשביל לחסוך את ההתעסקות, בדיוק כמו שלגיטימי לגמרי להשקיע כמה ערבים בעניין הזה כדי לחסוך את התשלום.

אני אישית מגיש דו"ח שנתי (לא החזר מס, דו"ח מלא) כבר שנתיים בהצלחה לא רעה. יכול להיות שרו"ח היה מצליח לקבל החזרים קצת גבוהים יותר באחת מהשנים האלו, אבל מצד שני גם היה גובה לא מעט כסף, אז אני לא מרגיש שהפסדתי הרבה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...