Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מיכל דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. :wink:

מיכל של האוטו שלי 45 ליטר. אני משתדל להשתמש עד 39 ליטר מקסימום. לדעתי השארית שנשארת במיכל זה ליכלוך/ג'יפה שיזיק אם זה יגיע למנוע. האוטו עבר 140 אלף ק"מ.

ודרך אגב היה לי מיקרה לא מזמן שנסעתי הרבה על "אדום" ואחרי זה המנוע התחיל "להתאושש" לי באמצע הדרך. עכשיו זה עובר כבר. :roll:

מה דעתכם? אני צודק שמצתבר בתחתית של המיכל גיפה?

:idea: אז אם כן, אולי כדאי לנקות את המיכל? מישהו התעסק עם פירוק מיכל? או שעדיף לעשות את זה במוסך... דלק הרי...

פורסם

השמועות מספרות (רוב חברי הפורום לא ראו) שיש הרבה הרבה ג'יפה בתחתית מיכל הדלק.

בוא נגיד את זה ככה - באף ספר רכב לא רשום שאחת ל X שנים או קילומטרים יש לפרק את מיכל הדלק ולנקותו.

המלצה - אף פעם לא לנסוע עם פחות מרבע מיכל. (ההמלצה של איציק אף מחמירה ואומרת לא לנסוע עם פחות מחצי מיכל על מנת לאפשר קירור משאבת הדלק... או שמא היה זה משהו עם מצוף?...)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה נשמע לי קצת לא הגיוני - הרי בכל רכב מצוי נוסעים עד הקו האדום בכל נסיעה כמעט, אז לפי זה היינו מחליפים משאבות דלק על ימין ועל שמאל...?

...Carpe Diem

פורסם

גם בעיני ההגדרה הזו קצת מופרזת, אבל לעיתים החיים יותר מסובכים מהנראה במבט ראשון.

לדוגמא - הרס (שפיכת מיסב) של מיסבי ההחלקה בעקב הטלטל או במיסבים הראשיים של גל הארכובה היא תקלה אופיינית לרכב עירוני וזקן שפתאום נלקח לנסיעה מאומצת לאילת בשיא הקיץ, בגלל סתימות במעברי שמן וירידת הצמיגות בגלל החום, ולעיתים גם בגלל מחסור חמור בשמן עקב איוד של דלק שנצבר בו. למי שלא מכיר את התופעה זה נראה מיסתורי, אבל ההסבר לחלוטין פיזיקלי וברור.

יתכן שהמזהירים מתכוונים לחשיפה של גוף המשאבה, ואולי לגבי הטמפרטורה של הדלק כשמפלסו נמוך. לא יודע ולכן בקשתי הסבר. הסבר נאות יכול אולי להצר את הטווח הבעיתי, אם קיים, או לסייג אותו לתקופת הקיץ בלבד וכדומה.

לכן אני חוזר ומבקש לקבל הסבר ממשי ומפורט.

תודה, יוסי

פורסם

כמו האמונות הטפלות על טינופת ולכלוך בתחתית מיכל הדלק ...

חברי הפורום (ולא רק הם) פיתחו תזה שהמשאבה הנמצאת בתחתית מיכל הדלק מתקררת ע"י הדלק, ירידת הדלק למפלס נמוך מאד, חושפת את המשאבה המסכנה לאוויר שיש במיכל ... המסכנה, כך אומרים חברי הפורום המלומדים, מתחממת עד שהיא נהרסת ....

ואני אמשיך את התיאוריה ... אם תתמיד לנסוע עם משאבה מתחממת, היא תתחמם ולבסוף תפוצץ את אדי הדלק שבמיכל ... והלך עליך קפוט !!!! ראה הוזהרת !!! סע תמיד עם מיכל מלא !!!

מספיק עם השטויות, משאבות דלק מודרניות לא נהרסות בגלל חימום ולא צריכות קירור מהנוזל קירור המיוחד העונה לשם דלק, תיסע כמה שבא לך אבל תשאיר איזה 5-6 ליטר במיכל כדי שלא תיתקע ללא דלק !!!

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

מאחר ושיפצתי מערכת הזרקה שלמה ברכב שלי (TD) אני יכול לענות מנסיוני:

בטנק לא היתה גיפה בכלל. לאחר 300 אלף ק"מ. הוציאו והחיזרו ושילמתי סתם 500 ש"ח. (היה קיטועים, ואמרו לי לנקות מיכל דלק, כי הוא בטח סתום)

שנכנסתי לדבר עם האחראי בדיזל דרומית הוא הסביר לי כך, (לפחות בדיזל. גם מוזרק (הזרקה ישירה ) )

שהמיכל ריק, לא בכל המכוניות יש משאבת עזר (משאבת עזר היא משאבה קטנה שיושבת במיכל ו"עוזרת" למשאבה הגדולה לשאוב דלק), ברכבים שבהם אין את המשאבה הנל, (לדוגמא, הקסארה PRE הזרקה ישירה) המשאבה המרכזית עושה את כל המאמץ ושואבת את הדלק בכוחות עצמה - על פי דבריו - ככל שהמיכל מלא יותר, כך קל יותר למשאבה, פחות לחץ, ופחות עוצמת שאיבה. דבר נוסף - ברכבי דיזל , שוב - גם מוזרקים (HDI TDI CDI ודומויהם) המשאבה משתשתמשת בסולר (אולי גם בבנזין זה כך?) לקרור המשאבה והחלקים הנעים בתוכה.

ומאז אני משתדל שלא להגיע לקו האדום, בעבר היתי מחכה עד שהמנורה תידלק ואז נכנס לתדלק.

ערב טוב.

פורסם

אני דוווקא חושב ומסכים שעם הזמן יצטבר מלא ג'יפה במיכל הדלק והנה הסיפור שלי עם הראלי שלי שהתחילה לגמגם ולקרטע עשית טיפול ניקוי מזרקים אבל עדיין הרגשתי שהאוטו לא סוחב עד שהתחלתי להתייאש וביום אחד נהג ברכב שלי חבר שעובד במוסך מורשה לפיז'ו ולאחר כמה דקות של נסיעה אמרי לי שהמשאבת דלק עובדת ומתאמצת ואז החליט לטפל בבעיה ואז עבר לכיסא האחורי הוציא אותו מתחת יושבת לה משאבת הדלק אשר מכוסה על ידי חלק מפלסטיק אשר מולבשת בתוך הטנק ובעזרת מברג ובלייר הוציא את המשאבה ולתדהמתנו המשאבה הייתה מטונפת כולה לכלוך וגרגירי חול

אגב למשאבה יש עוד שני מסננים שאותם הוא ניקה על ידי לחץ אוויר

ולאחר ביצוע הניקוי איזה פלא הרגשתי שוב את ליבו של האריה פועם כמו בזמנים טובים יותר

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם

אם המשאבה או המיכל נסתמים אז למה יש את מסנן הדלק? למה הוא לא עושה את תפקידו? איך החול הגיע בכלל למיכל? מסנן לא אמור לסנן אותו...?

פורסם

כי מסנן הדלק מחובר אחרי המיכל (בין המיכל והמנוע) כדי למנוע מהטינופת להיכנס לקרבורטור\מזרקים

הדלק שיוצא מפיית התדלוק בתחנה מלוכלך ואין שום דבר שימנע מהלכלוך להצטבר במיכל הדלק שלך

קפיש ?

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ד"א המיכל דלק בפונטו שלך הוא 47 ליטר לפי הספר רכב.

שאלה, היא הייתה צבאית לשעבר ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
ככל שהמיכל מלא יותר, כך קל יותר למשאבה, פחות לחץ, ופחות עוצמת שאיבה. דבר נוסף - ברכבי דיזל , שוב - גם מוזרקים (HDI TDI CDI ודומויהם) המשאבה משתשתמשת בסולר (אולי גם בבנזין זה כך?) לקרור המשאבה והחלקים הנעים בתוכה.
מצטער, אבל אלה הבלים ולא תשובה הנדסית, ומי שאמר לך שיש קשר בין הלחץ שהמשאבה מפתחת ועוצמת השאיבה ובין מפלס הדלק במיכל עירבב מושגים.

מפלס הדלק במיכל יכול להשפיע רק, ואך ורק על הלחץ בקו היניקה שלה. ישנן משאבות הרגישות לכך (משאבות צנטרפוגליות למיניהן) וישנן משאבות (מסוג מדחק חיובי) שכמעט ואינן רגישות, כמו משאבות גלגלי שיניים ומשאבות בוכנה ודיאפרגמה. אם מפלס הדלק במיכל מספיק כדי למלא את קו היניקה של המשאבה ולמנוע חדירת או היווצרות בועות בקו היניקה, אין ולא יכולה להיות בעית לחץ או ספיקה, והמושג עוצמת שאיבה הוא המצאה לא מוכרת ולא הנדסית.

גם ההשענות על קירור המשאבה ע"י הדלק נראה לי קצת מוזר - אם מפלס הדלק ממש אפסי והיום חם מאד, אז אולי, אף כי קשה לי להאמין שקרור המשאבה תורם הרבה לחימום הדלק ואם אכן אין תרומה כזו, הטמפרטורה של הדלק תושפע בעיקר מחום האוויר, ומה הקשר לכמות הדלק במיכל?

אני משער באופן כללי שסתימת מסנן היא אכן בעיה, אף כי שוב תלוי אם הוא בקו היניקה או בקו הסניקה של המשאבה.

להערכתי, כל עוד קיים מספיק דלק כדי למלא את המשאבה, הכל תקין. יתכן וכשהמיכל מתרוקן כליל ישנה בעיה של יניקת אוויר או פעולה ללא קירור כלל, אבל כל עוד שומרים על מיפלס מינימלי (נניח עד הידלקות נורת התרעה של מפלס נמוך וכדומה) לא צריכה להיות כל בעיה.

אם למישהו ישנם פרטים היכולים להסביר ולא במושגים רגשיים את מנגנון הקירור של המשאבה, אשמח ללמוד ולהשכיל.

יוסי

פורסם

אין לכם מה להכנס לרמות של פירוק מיכל דלק תקפיד לנסוע כל הזמן מעל הקו האדום

ואם בא לך לנקות אז אם כבר תפרק את המשאבה מתחת לכיסא האחורי ותנקה אותה,

יותר קל ויעיל

וגם אפשר לבדוק באמת לאחר פירוק המשאבה אם יש לכלוך רציני בתחתית המיכל בכך תכניס את יד למיכל איפה שהמשאבה יושבת.

ועוד טיפ לגבי הלכלוך אתה יכול כל כמה חודשים להוסיף תוסף לדלק של חברת BG

הם באמת עוזרים וממומלצים תנסה.

ואם עדיין יש לך את השיגעון של פירוק המיכל לך למוסך למה אין מצב בארץ שאתה תפרק

אותו לבד, חייבים ליפט להרים את האוטו ולרוקן את המיכל לפני הפירוק!!!

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

• תוכן חדש...