Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני התלבטתי מאוד בין הקודיאק דיזל 4X4 אקסקלוסיב לבית הסורטנו דיזל, במשך כחצי שנה חפרתי בנושא ולבסוף בחרתי בקודיאק, אני אמור לקבל את הרכב בימים הקרובים ממש, (לאחר המתנה של מעל חצי שנה, כי רציתי צבע רכב וצבע ריפוד מיוחדים) כבר בצעתי את כל התשלומים ואני רק מחכה לטלפון מהסוכנות לבוא ולקחת את הרכב.

השיקולים לבחירת הקודיאק היו בעיקר בגלל הסיבה שמדובר ברכב יותר זריז מאשר הסורנטו, בנוסף הסורנטו הוא לא רכב חדש, שנת השקת הדגם הוא 2014 והקודיאק הוא 2016, אמנם קיה עדכנו לאחרונה מערכות בטיחות אקטיביות ברכב ועדכנו במעט את המראה של הרכב, ובכל זאת הקודיאק הרבה יותר טוב - לדעתי.

התאוצה של הקודיאק חזקה יותר הצריכת דלק פחותה, המהירות המרבית של הקודיאק יותר, הקודיאק יותר בטיחותית ללא ספק, הקודיאק עם חניה אוטומטית והקיה לא, ועוד מלא פיצ'רים שהקיה לא רואה אותם.

אף מערכות הבטיחות האקטיביות אינן דומות בכלל, הסקודה שומרת על נתיב אקטיבי עוד לפני שהרכב נוגע בקוים הלבנים המפרידים בין הנתיבים, הוא שומר את הרכב במאוזן באמצע, הקיה תחכה שהגלגל תתקרב או תיגע ממשית בקו כדי להחזיר את הרכב חזרה לנתיב, ככה שאין בכלל להשוואות בין הרכבים מבחינת טכנולוגיה ובטיחות.

מה שכן, האמינות של סקודה פחותה בהרבה, אבל אי אפשר לדעת, יש שמרוצים מאוד גם מסקודה אף מבחינת אמינות.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי dudi12
הוספת פרטים
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המהירות המרבית של הקודיאק יותר,

ציינת הרבה נקודות נכונות, וחלקן חשובות. זה קצת פחות... באמת משנה לך שהמהירות המירבית בקודיאק גבוהה ב5 קמ״ש מזו של הסורנטו? אתה נוהג הרבה במהירויות כאלה..? [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אתה נוהג הרבה במהירויות כאלה..? [emoji6]

צודק, וכמובן שאיני נוהג במהירויות כאלה, אבל זה מראה על יכולות של רכב, וכן, במהירות גבוהה אפשרות של עוד מספר קמ"ש מראה על עוצמה של מנוע.

בכל אופן באמת שלא זה מה שאמור לקבוע אם סקודה או קיה.

במבחני רכב נטען שהפרש הגודל של המושבים מאחור מורווחים יותר בקיה אבל לא מדובר בהפרש שבשבילו כדאי לוותר על הקודיאק מול הסורנטו, הנסיעות עם המשפחה מינוריות ומסתכמים בכ-15 פעם בשנה מקסימום, במקרה שלי.

פורסם

לרכישת רכב פרטי, חישוב המרווח, אמינות, שמירת ערך וסחירות עתידית, סורנטו. מה שיחסוך בדלק ב 3 שנים, נגיד 10000 ש"ח, יפסיד בהפרשי מחירון במכירה, שלא להזכיר תיקונים אופצינאליים. להזכירכם הסורנטו דיזל גם חסכוני יחסית וגם חזק. לליסינג אולי הסקודה. אני אישית ככל הנראה אזמין סורנטו לקראת סוף שנה כי בכלל אין קודיאק בליסינג זמין ב 2018.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

סורנטו היא הרבה דברים אבל חסכונית: היא לא .לא בדגם הבנזין וגם לא בדגם הדיזל. למרות הגיר החדש היא תעשה אולי 1:11 בנסיעה מנהלתית עם רוח גבית.הגיר החדש בקושי שיפר ב 10٪ (עפ מבחני דרך). בנושא יעילות,המנועים האירופאים בולטים לטובה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הרבה מהדברים שכתבתם, אכן בדקתי לעומק. הפחד והחשש הענק שלי לגבי הקודיאק הוא הצרות צרורות שהיו לי בעבר עם סקודה סופרב כל חלק שהיה קיים ברכב פשוט התקלקל! אז נכון לדעתי הקודיאק מאוד מרשים ויש לו מערכות בטיחות מתקדמות יותר וגם קצת מפנק יותר, אבל אם לא היו לי את הצרות האלה בעבר לא הייתי מתלבט בכלל. רמת האמינות והתיקונים ברכבים הם אחד הדברים הכי חשובים ונלקחים בחשבון בעת רכישת רכב חדש. לפעמים מתפשרים קצת על נוחות ופינוקים העיקר שלרכב יהיו אמינות, ירידת ערך סבירה ושוק בעת מכירת הרכב. אף פעם לא היה לי ניסיון עם קיה כך שלא יודע מה רמת ירידת הערך הרכבי קיה וקצת האמינות של הרכבים. כמובן שאני ניזון משמועות שאומרים שזאת חברה אמינה מאוד. מה לגבי הטיפולים וחלקי חילוף?

לגבי הפיג'ו 5008 אכן לקחתי אותו בחשבון. רכב יפהפה עם המון פינוקים, אבל שוב זה בעיה של סטיגמה שמאוד השפיעה עליי.

בחנתי גם את הds7 רכב מבית psa שנמכר המותג בפני עצמו. רכב מהמם שהגיע ממש עכשיו לארץ. רכב יוקרה מתחרה של x3 ושל q5 ואכן מפנק ברמות הגבוהות ביותר. מערכות מתקדמות שלא קיים ברכבים אחרים אבל קצת קטן לטעמי ולצרכים שלי ומתומחר באיזור ה300k .

בקיצור עדיין מתלבט מאוד ומנסה לדלות מכם קצת פרטים ולהגיע להחלטה.

פורסם
י.

בחנתי גם את הds7 רכב מבית psa שנמכר המותג בפני עצמו. רכב מהמם שהגיע ממש עכשיו לארץ. רכב יוקרה מתחרה של x3 ושל q5 ואכן מפנק ברמות הגבוהות ביותר. מערכות מתקדמות שלא קיים ברכבים אחרים אבל קצת קטן לטעמי ולצרכים שלי ומתומחר באיזור ה300k .

.

ליתר דיוק דגם הבסיס עולה 240 ומפוצץ איבזור. יש גרסה אמצעית ב260 והמאובזרת ביותר 290.

המנוע דומה בכולם.

פורסם
סורנטו היא הרבה דברים אבל חסכונית: היא לא .לא בדגם הבנזין וגם לא בדגם הדיזל. למרות הגיר החדש היא תעשה אולי 1:11 בנסיעה מנהלתית עם רוח גבית.הגיר החדש בקושי שיפר ב 10٪ (עפ מבחני דרך). בנושא יעילות,המנועים האירופאים בולטים לטובה.

מצטער. קשרי הוצאו מהדברם. הכל יחסי. התכוונתי שרכב בנזין ששוקל 2 טון ועושה 1 ל 9 נחשב חסכוני. היה אצלי תקופה ו 1 ל 11 לא הגעתי, אני מדבר על ממוצע.

תיכנס לפאג'רו, לאנדקרוזר ורכבים אחרים בגודל כזה, לא תצא מ 1 ל 7 בממוצע. 1 ל 8 מי שדוושת הגז בשבילו היא מוקצה. הדיזל עושה 1 ל 10 שזה כבר נהדר. מי שמחפש בבהמה מגודלת צריכת דלק של פריוס אז שיצא להפסקת צהריים.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
ליתר דיוק דגם הבסיס עולה 240 ומפוצץ איבזור. יש גרסה אמצעית ב260 והמאובזרת ביותר 290.

המנוע דומה בכולם.

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUO

TE]

הייתי ההשקה ונאמר לי בפירוש שזה מגיע ברמת גימור אחת בסכום של 300k

פורסם (נערך)

לא יודע מי בדיוק סיפר לך את זה בהשקה אבל זה פשוט לא נכון.

IMG_4628.JPG

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אף מערכות הבטיחות האקטיביות אינן דומות בכלל, הסקודה שומרת על נתיב אקטיבי עוד לפני שהרכב נוגע בקוים הלבנים המפרידים בין הנתיבים, הוא שומר את הרכב במאוזן באמצע, הקיה תחכה שהגלגל תתקרב או תיגע ממשית בקו כדי להחזיר את הרכב חזרה לנתיב, ככה שאין בכלל להשוואות בין הרכבים מבחינת טכנולוגיה ובטיחות.

יש לך טעות. למערכת שמירה נתיב של קיה יש 3 מצבים:

1. התראה בלבד ללא תיקון היגוי

2. התראה ותיקון כאשר הגלגלים נוגעים בקו

3. תיקון מתמיד שמשאיר את הרכב במרכז הנתיב והתראה כמובן בחציית פס

לגבי אמינות סורנטו דיזל- משטרת ישראל מאוד מאוד מרוצה מניידות הסיור שלהם שלא נחות לרגע. תיבה 8 הילוכים חדשה לא אמורה לשנות את המוניטין הזה היות ומדובר בתיבה פלנטרית שהיא הטכנולוגיה הכי אמינה שיש נכון להיום בתחום תיבות הילוכים אוט'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם (נערך)

קיה סורנטו בסקר הבריטי בעשירייה הפותחת מבחינת שביעות רצון .

https://www.driving.co.uk/news/peugeot-3008-tops-driver-power-list-of-the-best-new-cars-to-own/

כאמור לבריטים חיבה יתרה לדיזל. לאירים עוד יותר.

לגבי תיבת ההילוכים החדשה : עוד מוקדם לנבא. אף יצרן גירים אינו חסין בפני תקלות .

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...