Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם.

החוטים המקוריים עלו לי 115 כל אחד, כולל מע"מ אחרי הנחה.

(ראיתי את השקית שהם הגיעו בה במוסך המורשה - ארוזים ואטומים עם לוגו MAZDA כחול על השקית)

ZL0118160A

ZL0118180A

בינתיים, האטם החדש עושה את העבודה, הכל נקי מסביב למכסה, אין נזילות שמן בכלל.

אז את הבעיה הזאת פתרתי.

הבעיה הנוספת, ששמתי לב אליה עוד לפני כל ההחלפה הזאת היא שמשהו השתנה בהצתה

המצבר חדש לגמרי.

עד לפני חודשיים הייתי מניע בנגיעה, עכשיו ההנעה ארוכה יותר, ומרגיש שבהנעה לרגע כאילו המנוע נחלש.

מדדתי מתח ישירות על המצבר.

כשהרכב כבוי אחרי לילה שעמד, המתח הוא 12.6V.

כשאני מניע, המודד מראה 10.5V לכמה שניות, ואז מתייצב ל-13.9V.

ואז אני מפעיל מזגן + מפוח מזגן על עוצמה הכי חזקה + רדיו

המתח נופל ל-5-7 שניות ל-12.7V ואז מתייצב שוב על 13.9V.

כשאני נותן גז - המתחנ נשאר בין 13.88 ל-13.9, לא זז בכלל. נראה לי קצת מוזר

בעבר לחיצה על גז, העלאת טורים היתה גורמת למתח לקפוץ ל-14.2-14.4

עכשיו פשוט יציב על 13.9, כאילו שהעלאת טורים לא מעלה מתח בכלל מעבר ל-13.9V.

אבל זה לא מסביר את ההתנעה הארוכה יחסית, וגם את זה שלאחרונה הרכב רועד יותר מהרגיל כשהוא מונע.

אם אלטרנטור לא היה מטעין את המצבר, הייתי מצפה לראות בבוקר מצבר עם מתח של 11.5V ואולי פחות.

אבל המצבר 12.6V בבוקר, ככה שהאלטרנטור כנראה כן מטעין, לא יודע עד כמה הוא באמת תקין.

חשבתי אולי מזרקי דלק? משאבת דלק? חיישן טמפרטורה?

זה סביר?

מה דעתכם?

פורסם

בטח, אני אקליט מחר בבוקר, אני לא יודע אם ישמעו טוב בהקלטה

כל אחד מכיר את הרכב שלו מספיק טוב, אם יש שינוי בצליל המנוע או בהתנעה אני מיד מרגיש

מקווה שגם אתם תוכלו.

אם אני מנסה להגדיר את זה, אז זה ככה.

עד לפני חודשיים, סיבוב סוויץ' לחצי שניה היה מתניע את הרכב, מה שנקרא "בנגיעה"

צליל חזק ומידי.

עכשיו, סיבוב של חצי שניה והרכב לא מניע, סיבוב ארוך יותר, של לדעתי 2-3 שניות, אולי יותר לפעמים

גורם לו להניע, וגם ההתנעה עצמה נשמעת חלשה מהרגיל, כאילו משהו סתום או אין לו כוח להניע.

בנוסף לזה - הרעידות שמורגשות יותר מהרגיל, בעיקר כשאני למשל עומד ברמזור

בנסיעה עצמה פחות מורגש מן הסתם.

וכשאני מפעיל מזגן, והמדחס נכנס לפעולה, הרעידות עוד יותר מחמירות.

פורסם (נערך)

מאז שיש לי את הרכב הזה (שנתיים וחצי בערך)

תמיד הסל"ד יורד טיפה כשאני מפעיל את המזגן, זה מורגש, אבל שנייה אחר כך זה מתייצב, רק שהרכב טיפה רועד יותר מהרגיל שהמזגן מופעל, אני יכול להסביר את זה בזה שהמאוורר השני נכנס לפעולה ונשאר פועל כשהמדחס עובד.

אבל הירידה היא מינימלית מ-750 (זה הסל"ד הרגיל של הרכב בלי מזגן) ל-720 בערך כשאני מפעיל מזגן, ואחרי 2 שניות מתייצב בחזרה לסביבות 750.

רק שעכשיו הרכב רועד יותר מהרגיל כשהמזגן מופעל, ורועד יותר מהרגיל גם כשהמזגן לא מופעל.

לגבי המתח במצבר, זה תקין 13.8-13.9V כשהרכב מונע?

ולגבי זה שאני מעלה סל"ד והמתח לא עולה ולא יורד, נשאר קבוע על 13.9V

כי אני פשוט זוכר שלפני זה כשהייתי לוחץ על הגז ומעלה טורים המתח היה קופץ באופן יחסי לטורים

והיה מגיע גם ל-14.3V.

עכשיו פשוט כלום, הטורים לא מזיזים למתח.

היסטוריה קצרה:

לפני חודש וחצי הלך לי המצבר שהיה בן 3

בדקתי את הכל והלכתי לחשמלאי רכב, אחרי המון בדיקות וניסיון טעינה של המצבר אצלו במשך כמה שעות, הרכב לא הניע, החלפתי מצבר ומאז הכל חזר לקדמותו.

רק שעשיתי טעות של מתחילים, ואיכשהו כשהחלפתי מצבר, הקוטב של הפלוס היה קצת רופף ולא הספקתי לחזק אותו, והוא פשוט קפץ והרכב המשיך לפעול כאשר אין שום מצבר שמחובר.

מאז אני חושב שמשהו נדפק באלטרנטור.

אבל זה לא יכול להסביר את ההתנעה הארוכה והמוזרה, כי את ההתנעה עושה המצבר, והמתח שלו תקין בבוקר (12.6V) ויורד ל-10.5V בשנייה של ההתנעה ואז מתייצב על 13.9V לאורך הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי artr100
  • תוכן חדש...