Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מצב מאוד מוזר קורה פה, זה משתנה מנסיעה לנסיעה.

לפעמים אני מתחיל נסיעה, מפעיל את המזגן ויש ריח של גז מזגן בתוך תא הנוסעים במשך כל הנסיעה, ולפעמים אין שום דבר, הכול חלק הכול נקי.

זה ממש משתנה מנסיעה לנסיעה, אבל זה למשך כל הנסיעה.

לדוגמא...

נגיד נסעתי מיבנה לבאר שבע, כל הדרך לב"ש ריח של גז.

נוסע בחזרה מבאר שבע ליבנה, הכל חלק אין ריח למשך כל הנסיעה.

מניע בוקר למחרת, נוסע לעבודה 10 דקות נסיעה, אין ריח כל הנסיעה, חוזר הביתה מהעבודה, כל הדרך ריח.

לפני שאני רץ למוסך יש איזה שהן תובנות/רעיון/כיוון?

תודה מראש

איציק.

פורסם

לגז מזגנים אין ריח, אתה מריח משהו אחר.

נסה לכבות את המזגן כשתי דקות לפני הגעה ליעד על מנת להמנע מהצטברות רטיבות ועובש במערכת המיזוג

יום טוב גם לך

פורסם
לגז מזגנים אין ריח, אתה מריח משהו אחר.

נסה לכבות את המזגן כשתי דקות לפני הגעה ליעד על מנת להמנע מהצטברות רטיבות ועובש במערכת המיזוג

יגאל תודה על המענה.

אני זוכר את אותו ריח שהיה לי ברנו מגאן 2 ומייד לאחר מכן הייתי צריך למלא גז.

כנ"ל גם לרכב שלפניו פיאט פונטו, אותו דבר והייתי צריך למלא גז.

יש מצב שאני טועה בריח?

היה ריח זהה בכולם, קשה לפספס את הריח הזה.

יכול להיות שאני טועה ומייחס את הריח למלוי/בריחת גז?

פורסם
יצא לי למלא ולרוקן גז במזגן מספר מכובד של פעמים. אין שום ריח.

אתה יכול לומר לי בבקשה מניסיונך מה מקור הריח?

ומדוע הוא מגיע לסירוגין?

פורסם

הנה דיון לדוגמה על הריח :-D:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?302679-%D7%A8%D7%99%D7%97-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%9E%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%9E%D7%9B%D7%A1%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%94

בכל מקרה, כמו שיגאל אמר, אין לגז המזגן ריח אופייני. יש מכשירים אלקטרונים "שמריחים" גז, או שיטות אחרות לגילוי דליפה.

פורסם
הנה דיון לדוגמה על הריח :-D:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?302679-%D7%A8%D7%99%D7%97-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%9E%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%9E%D7%9B%D7%A1%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%94

בכל מקרה, כמו שיגאל אמר, אין לגז המזגן ריח אופייני. יש מכשירים אלקטרונים "שמריחים" גז, או שיטות אחרות לגילוי דליפה.

הופה....פוסט חשוב שעונה לי על השאלה!

לפי מה שהפוסט אומר יש לי נזילת מים מהרדיאטור ואני כן מאבד מים לעיתים.

בפעם האחרונה ממש בטעות מלאתי מים ירוקים מעל הקו העליון ודי הרבה, אני מאמין שיש איזשהו תיקון או ריקון אוטמטי ע"י הצינור שמחובר שם למים ויכול מאוד להיות שזה מה שהרחתי?

זה מוביל אותי לשאלה טכנית הבאה, כיצד מי קירור שמתאדים יכולים להגיע לתעלת המזגן?

פורסם

מריחים, במיוחד אם האוויר למיזוג מגיע מבחוץ (כאשר כפתור הסירקולציה הפנימית לא מופעל). יש גם אפשרות שרדיאטור הפנימי האחראי על החימום ברכב דולף, ממנו ה"מסלול" לתעלת המיזוג אפילו קצר יותר.

יש עוד הרבה מקומות שנזילה יכולה להתפתח בהם, ואתה תריח, כיוון שמדובר בריח דומיננטי מאוד. אתה צריך לאתר את הנזילה. במוסך יש ציוד לבדיקה בלחץ של מערכת הקירור.

אם מילאת יותר מדי סביר להניח שהלחץ עלה ונפרקו עודפי נוזל הקירור, אבל עצם העובדה שאתה צריך להוסיף נוזל לעיתים, מעידה על נזילה.

פורסם

יותר סביר שהריח בא כתוצאה מנזילה ברדיאטור החימום בקבינה, ולא מנוזל שנשפך אי שם מתחת למכסה מנוע

יום טוב גם לך

פורסם

לרוב נזילות מתחת למכסה מנוע מריחים אם הנזילה פוגעת במקום חם מאוד (נגיד סעפת פליטה) והנוזל מתאדה. אחרת סבירות נמוכה מאוד שהריח יחדור לתא הנוסעים

יום טוב גם לך

פורסם

פשוט תבדוק אם הריח שאתה מריח והריח במיכל עיבוי זהים. כך היה גם אצלי ובסוף מצאתי נזילה ברדיאטור חימום. בנוסף עד שהבנתי את זה הגעתי למצב שיצא אדים חזקים מפתחי האיוורור

• תוכן חדש...