Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב חדש למינימום 5 שנים. צורת התשלום שלי תיהיה בהלוואת בלון, כלומר

מבחינה תקציבית אני מוכן לשלם בין 800 - 1300 ש"ח בחודש, תלוי בסוג הרכב.

אני מחפש רכב אוטומט לנסיעות של 100 קילומטר+ ביום(עם קצת עליות בדרך).

חשוב לי מאוד הבטיחות, צריכת דלק נוחות ואמינות.

אני נשוי בלי ילדים, אבל מעדיף את הרכבים היותר גדולים לתווך הארוך(עוד שאלה, האם זה נכון מבחינה כלכלית?).

שלשום עברתי בין כל מיני סוכנויות רכב וקיבלתי כל מיני הצעות מחיר מעניינות.

זו הפעם הראשונה שאני קונה רכב ואני מאוד מבולבל ולא יודע לאיזה כיוון ללכת.

הדילמה העיקרית שלי היא כזאת: ההבדל בין הרכבים הזולים יותר שהתעניינתי בהם, כגון סיטרואן C3, סוזוקי איגניס, הונדה ג'אז - יצא לי תשלום חודשי באיזור ה 700-900 ש"ח עם מקדמה של 20 אלף.

והרכבים היקרים יותר, כגון קיה נירו, יונדאי איוניק - יצא לי תשלום חודשי של 1150-1300 ש"ח עם מקדמה של 20 אלף.

הדילמה שלי הוא מה יותר חכם כלכלית? לשלם עוד 300-400 ש"ח לחודש על רכב יותר יקר ואיכותי ואף חסכוני בדלק(היברידי)? האם ההיברידיות באמת יותר חסכוניות ברמה כזאת שאחסוך את העוד 300-400 ש"ח האלו בהוצאות של דלק(גם אם בעוד שנה אני יסע הרבה פחות ממאה ק"מ ביום)?

תודה רבה לעונים!

פורסם

היי

דבר ראשון, לא הבנתי כל כך את הלוואת הבלון שלך - אתה גם שם מקדמה של 20 א', גם משלם כל חודש 1000 ש"ח (לכמה שנים?) וגם מחזיר את כל ההלואה בסוף התקופה? כמה ריבית אתה משלם? לא מסתדר מבחינה כלכלית..

דבר שני- אם אתה לוקח רכב ל5 שנים ואתה נשוי, כדאי לקחת בחשבון אם גם מתוכננים ילדים בשנים הקרובות, כי אז רכבים כמו איגניס או C3 פחות יתאימו (תא מטען קטן)

לגבי החסכון מהיברידיות - בנסיעה של מעל 100 קמ ביום זה בהחלט יכול לחסוך לך 100 - 200 ש"ח - אבל זה כמובן על הנייר, תלוי באופי הנסיעה, כמה בעיר כמה בין עירוני וכו

פורסם
היי

דבר ראשון, לא הבנתי כל כך את הלוואת הבלון שלך - אתה גם שם מקדמה של 20 א', גם משלם כל חודש 1000 ש"ח (לכמה שנים?) וגם מחזיר את כל ההלואה בסוף התקופה? כמה ריבית אתה משלם? לא מסתדר מבחינה כלכלית..

דבר שני- אם אתה לוקח רכב ל5 שנים ואתה נשוי, כדאי לקחת בחשבון אם גם מתוכננים ילדים בשנים הקרובות, כי אז רכבים כמו איגניס או C3 פחות יתאימו (תא מטען קטן)

לגבי החסכון מהיברידיות - בנסיעה של מעל 100 קמ ביום זה בהחלט יכול לחסוך לך 100 - 200 ש"ח - אבל זה כמובן על הנייר, תלוי באופי הנסיעה, כמה בעיר כמה בין עירוני וכו

ל4 או 5 שנים.

לצורך הדוגמא, הצעת מחיר לקיה נירו: 130,000 ש"ח - מקדמה 20,000 ש"ח. 40% מ 110,000 מחזיר בסוף התקופה(44,000) וכל השאר(66,000) פריסה ל60 תשלומים = 1180-1200 כולל הריבית.

פורסם

הייתי במצב דומה לך לפני חודש בערך ובסוף הלכתי על הסיאט ארונה שאני מבסוט ממנה וממליץ לך לבדוק אותה

לגבי הצריכת דלק זה תלוי מה אופי הנסיעות שלך (אם אתה נוסע הרבה והרבה נסיעות עירונית אז ההיברידיות יחזירו לך את ההפרש)

אני מניח לפי המספרים שרשמת זה שאתה מכוון לקחת מימון עם בלון ל3-5 שנים

האיגניס היא די קטנה (היא נכנסת לקטגוריה של מיני) והג'אז היא בין הגדולות בסופר מיני, אז מבחינה פרקטית .

בסופר מיני יש לך סיאט איביזה ואמור להגיע הפולקסוואגן פולו שהם מרווחות ואם תרצה יותר גדול יש את הסקודה קארוק הדי מבטיח שאמור להגיע.

מבחינת הקורסאוברים הקטנים שגם יכולים להתאים יש את הארונה, אמור להגיע הC3 aircross את הרנו קאפצור והיונדאי קונה (שמתחילה ממחיר יחסית גבוה בגלל האבזור והמנוע)

בסופו של דבר זה נראה לי תלוי באופי של הנסיעות שלך (עירוניות או בין עירוניות, וכמה ק"מ אתה עושה), ובתכנון העתידי שלך (מבחינת ילדים) ולפי זה לכוון וללכת לאולמות לעשות נסיעות מבחן ולהחליט

פורסם
הייתי במצב דומה לך לפני חודש בערך ובסוף הלכתי על הסיאט ארונה שאני מבסוט ממנה וממליץ לך לבדוק אותה

לגבי הצריכת דלק זה תלוי מה אופי הנסיעות שלך (אם אתה נוסע הרבה והרבה נסיעות עירונית אז ההיברידיות יחזירו לך את ההפרש)

אני מניח לפי המספרים שרשמת זה שאתה מכוון לקחת מימון עם בלון ל3-5 שנים

האיגניס היא די קטנה (היא נכנסת לקטגוריה של מיני) והג'אז היא בין הגדולות בסופר מיני, אז מבחינה פרקטית .

בסופר מיני יש לך סיאט איביזה ואמור להגיע הפולקסוואגן פולו שהם מרווחות ואם תרצה יותר גדול יש את הסקודה קארוק הדי מבטיח שאמור להגיע.

מבחינת הקורסאוברים הקטנים שגם יכולים להתאים יש את הארונה, אמור להגיע הC3 aircross את הרנו קאפצור והיונדאי קונה (שמתחילה ממחיר יחסית גבוה בגלל האבזור והמנוע)

בסופו של דבר זה נראה לי תלוי באופי של הנסיעות שלך (עירוניות או בין עירוניות, וכמה ק"מ אתה עושה), ובתכנון העתידי שלך (מבחינת ילדים) ולפי זה לכוון וללכת לאולמות לעשות נסיעות מבחן ולהחליט

כן ראיתי את הארונה וקיבלתי עליה הצעת מחיר. זה בדיוק הדילמה שלי, אם כבר אני משלם 800-900 ש"ח לחודש על האורנה, אז למה לא לשלם טיפה יותר להיברידי ולקבל הרבה יותר בתמורה כולל צריכת דלק?

או שאולי אני משלה את עצמי וההיברידי לא תחסוך לי כל כך הרבה?

אופי הנסיעה שלי היא בינעירונית ביום יום. נסיעה רגועה, אוהב לנסוע עם בקרת שיוט.

לא יודע מה יהיה בעוד כמה חודשים, אולי אופי הנסיעה תשתנה לעירונית בעיר.

פורסם

אני לוקח לשניה את התפקיד של sperial: למה חדש? אתה יכול לקנות רכב בן 2-3, בהרבה פחות ועדיין לקבל מימון אם תקנה מאיזשהו טרייד-אין או חברת ליסינג.

על רכב חדש אתה משלם הרבה יותר בירידת ערך מאשר תשלם על רכב משומש קלות בתקלות.

אם אתה בכל זאת חייב חדש, הונדה ג'אז תהיה מרווחת ותוכלו להישאר איתה (אם אתם לא חייבים לקחת איתכם את כל הבית) גם כשיהיה ילד או שניים. לשלילה היא קצת חלשה. אפשרות מעניינת אחרת תהיה סיטרואן קקטוס, שמוצעת עכשיו ב-85 באתרי האפס ק"מ השונים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני לוקח לשניה את התפקיד של sperial: למה חדש? אתה יכול לקנות רכב בן 2-3, בהרבה פחות ועדיין לקבל מימון אם תקנה מאיזשהו טרייד-אין או חברת ליסינג.

על רכב חדש אתה משלם הרבה יותר בירידת ערך מאשר תשלם על רכב משומש קלות בתקלות.

אם אתה בכל זאת חייב חדש, הונדה ג'אז תהיה מרווחת ותוכלו להישאר איתה (אם אתם לא חייבים לקחת איתכם את כל הבית) גם כשיהיה ילד או שניים. לשלילה היא קצת חלשה. אפשרות מעניינת אחרת תהיה סיטרואן קקטוס, שמוצעת עכשיו ב-85 באתרי האפס ק"מ השונים.

הסיבה העיקרית שאני לא רוצה משומש הוא שגם על רכב משומש הייתי לוקח מימון. במידה ואני קונה משומש אני צריך שזה יהיה רכב אמין ועמיד לנסיעות ארוכות. מכאן שמחיר שהייתי שם על רכב כזה נע בין ה 40-60 אלף. במימון של 60 חודשים יוצא לי בין 700-1000 ש"ח. כך שעדיף לי רכב חדש עם אחריות.

פורסם

איך אתה מגיע לסכומים האלו?

אם תקנה רכב ב-50, תשלם מקדמה של עשרים וישאר לך 30 לשלם לחמש שנים, לא רק שתשלם 500 לחודש (קצת יותר, כי זה לא כולל ריבית), אלא שבסוף התקופה לא תצטרך לשלם בלון (וישאר לך ביד רכב בשווי של 10-15).

כשאתה קונה רכב חדש, אתה מסתכן מכיוון ששווי הרכב בסוף התקופה עלול להיות נמוך מהבלון שתצטרך לשלם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
כן ראיתי את הארונה וקיבלתי עליה הצעת מחיר. זה בדיוק הדילמה שלי, אם כבר אני משלם 800-900 ש"ח לחודש על האורנה, אז למה לא לשלם טיפה יותר להיברידי ולקבל הרבה יותר בתמורה כולל צריכת דלק?

או שאולי אני משלה את עצמי וההיברידי לא תחסוך לי כל כך הרבה?

אופי הנסיעה שלי היא בינעירונית ביום יום. נסיעה רגועה, אוהב לנסוע עם בקרת שיוט.

לא יודע מה יהיה בעוד כמה חודשים, אולי אופי הנסיעה תשתנה לעירונית בעיר.

אפשר לעשות חישוב די בקלות, תחפש ערך ממוצע של הרכבים ותמצא מה קילומטרז שאתה צריך לעשות כדי שזה יהיה משתלם לדוגמא:

עם הארונה אני עושה בממוצע 15 קמ לליטר וממבחני דרכים הנירו עושה 20 קמ לליטר נניח ליטר עולה 6 שקל אז 300 שקל בחודש מתבטא בזה שאתה צריך לעשות 3000 ק"מ לחודש כדי לכסות בחיסכון בדלק (אם אני לא טועה)

פורסם

ממה שהבנתי אתה בהחלט צריך לקחת רכב חסכוני והיברידיות בהחלט ייתנו לך מענה על כך. דבר שני אם אתה רוצה להתפנק ולהתרווח ברכב איכותי אז בהחלט הייתי מוסיף עוד 300-400, הייתי בודק את הנירו ועושה עליה נסיעת מבחן לראות אם היא מתאימה כי היא בהחלט עונה על הקריטריונים של היברידי, מרווח ויש מערכות בטיחות מתקדמות כמו סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית ועוד. הפאק היחיד שהאוטו יחסית חדש אז רק הזמן יעיד על האמינות..

פורסם

תגדיר את התקציב שאתה רוצה, תוסיף עלויות דלק ממצועות לסוג הרכב, עלות ביטוחים שנתית ועלות טיפולים. עכשיו אתה יודע מה אתה יכול להרשות לעצמך ואילו תנאי הלוואה מתאימים לך (לא לשכוח מדד). לגבי סוג הרכב, בנסיעה של 100 + קמ ליום, עיקר החיפוש שלך צריך להיות חסכון בדלק. עכשיו אתה צריך אמינות טובה, ובטיחות אקטיבית ופסיבית הטובה שיותר שאתה יכול להשיג במחיר. אני חושב שאתה צריך היברידית כמו הנירו, החסכון בדלק ינוע סביב ה- 200 שח, כמובן זה תלוי באופי הנהיגה שלך, אך אפשר להגיע לנתונים טובים מאוד בהיברידי.

• תוכן חדש...