Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני ללמוד מכונאות וחשמל רכב בתור תחביב. אני גר במרכז יש מקומות מומלצים לדברים האלה , כמובן שנותנים שיעורים פרקטיים וקיימים בהם שיעורי ערב.

תודה

Sent from my SM-J510F using Tapatalk

פורסם

לא מכיר מקום שנותן לימודי ערב ללימוד חובבני, רק מקצועי יש.

למידע נוסף עשה חיפוש, כי נושא זה עלה כמה פעמים בפורום הטכני.

פורסם

מצטרף לדעת דניאל, אני לא מכיר (וגם לא חושב שזה נכון) לעשות סדנת מכונאות וחשמלאות חובבנית. אם ללמוד אז ללמוד במוסד מוכר כמו מכללת עתיד למשל שמפעילה קורסי ערב בתחומים שונים בענף הרכב.

כמובן שאם כל רצונך הוא רק להתעמק ולהבין איך דברים עובדים אז הפורום הוא מקור נהדר לכך וכמובן גוגל ויוטיוב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מצטרף לדעת דניאל, אני לא מכיר (וגם לא חושב שזה נכון) לעשות סדנת מכונאות וחשמלאות חובבנית. אם ללמוד אז ללמוד במוסד מוכר כמו מכללת עתיד למשל שמפעילה קורסי ערב בתחומים שונים בענף הרכב.

כמובן שאם כל רצונך הוא רק להתעמק ולהבין איך דברים עובדים אז הפורום הוא מקור נהדר לכך וכמובן גוגל ויוטיוב.

אתה תהיה מופתע עד כמה אפילו הנדסאי מכונות התמחות ברכב- לא נותן לך מידע כללי אודות דברים טכניים שאתה מפרק או משתמש בפעול, המידע שם הוא מידע עיוני כללי ביותר.

במידה ומישהו רוצה ללמוד השערה על תחום המוסך מה שיש לי להמליץ לו זה פשוט לעבוד במוסך 3 -6 חודשים . ככה הוא ידע הרבה יותר מלימודים של תחום המכונאות שיש כיום במכללת עתיד למשל.

א

פורסם

אתה רציני?

מלא מוסכניקים התחילו ככה.

בהתחלה נתנו להם לעבוד עבודות כלליות ולהסתכל. אחר כך, לימדו אותם להחליף פילטרים ושמנים ולאט לאט למדו לפרק ולתקן מנועים וגירים.

מכיר כמה שעובדים/עבדו במוסכי יבואן שהם כאלה וגם במוסכים אחרים. לרוב, היה להם רקע טכני אך לא למדו מכונאות בצורה רשמית.

אחד המכונאים הכי תותחים של חבר שלי היה אחד שלא סיים לימודים במכללה והוא היה המכונאי הכי טוב שהיה לו שנים. היה עושה גירים, אוברולים למנועים מה שאתה לא רוצה ויצא לו שם כל כך טוב שבסוף החליט לפתוח מוסך לבד. השכיר רישון עשה השלמה והוא היום עם 25 שנה ותק ורשיון לנהל מוסך מורשה משרד תחבורה.

חשמלאים כאלה אני לא מכיר - מניח שגם יש כאלה.

לפות"ש - במכללה הטכנולוגית לרכב יש קורס 180 שעות להיכרות עם עולם הרכב, כנ"ל ביש עתיד יש קורס של 200 וקצת שעות שנותנים לך את מה שאתה מבקש עם תעודה אך ללא הסמכה ממשלתית. גם עם תעודה זו יתנו לך לעבוד במוסך.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בגדול, עבודה במוסך ללא לימודים והמסכות תביא ואתך להיות מקיסימום מומחה לפירוקים והרכבות, לא משהו שאפשר להתקדם בזה יותר מידי, בטח לא לבצע אבחונים ברמה מספקת.

הנכון הוא כמובן עבודה מעשית ושילוב של לימודי תעודה בתחום.

אני מכיר כמה מכונאים ללא תעודה ש"באו מהרחוב" ידי זהב, אבל די תקוע ההבנה שלהם באיך הדברים עובדים ואיך בודקים וכו' והם דיי תקועים בזה שאומרים להם מה לעשות והם עושים ועושים טוב.

אלה מהם שבמהלך הדרך הלכו גם ללמוד, התקדמו.

פורסם
א

לפות"ש - במכללה הטכנולוגית לרכב יש קורס 180 שעות להיכרות עם עולם הרכב, כנ"ל ביש עתיד יש קורס של 200 וקצת שעות שנותנים לך את מה שאתה מבקש עם תעודה אך ללא הסמכה ממשלתית. גם עם תעודה זו יתנו לך לעבוד במוסך.

בדקתי בשתי המקומות שציינת לגבי קורס הכרות עם עולם הרכב (ללא תעודה ממשלתית) ולא מצאתי.

תוכל לתת קישור?

פורסם

אני יודע שיש סדנאת מכונאות אופנועים.

הטיפ שלי? תקנה רכב ישן ותתחיל לתקן אותו, עדיפות לרכב 'עם פורום' בחו"ל (בעיקר באנגליה), יש המון פרוייקטים בפורומים ומדריכים, חלק גדול ממה שאני יודע היום למדתי מפורום cliosport.net ומיוטיוב ומדריכים אחרים, ובוא נגיד שאני יודע להכין צמת חשמל חדשה מאפס, ולפרק כל דבר ברכב, מלפתוח את דיפוני הדלתות ועד ללהחליף תושבות מנוע ומשולשים.

טרם יצא לי להוריד גיר, אבל פירקתי (והרכבתי בהצלחה) מנועים של אופנועים.

סך הכל - אם יש חוש טכני ורצון ללמוד, אז הגוגל, היוטיוב והפורומים ישמחו ללמד אותך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מאיפה אתה באיזור המרכז? אני בטוח שלא מעט אנשים שגרים קרוב אליך ומבצעים טיפולים שוטפים ותיקונים יישמחו לשתף אותך בתהליך וכך תלמד הכי טוב.

• תוכן חדש...