Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני רוצה להחליף נוזל קירור ברכב שלי ולא כל כך ברור כמה סך הכל נכנס למערכת.

בספר הרכב באנגלית מצויינת הכמות של 6.5 ליטר לאוטומט.

מצד שני מצאתי ברשת ספר רציני לאחזקה וטיפול ברכב ושם מדובר על 7.6 ליטר (רצ"פ).99500-52L10-01E.pdf

יש למישהו מידע מה הוא הערך הנכון?

ועוד שאלה תאורטית יותר.

נגיד שיש שתי אופציות:

לשים נוזל קירור מרוכז בפרופורציה 60:40 (יותר מרוכז מחצי) או להפך לשים 60:40 לטובת המיים המזוקקים.

בהנחה שהדילול המומלץ הוא 50:50 איזו אופציה עדיפה לצורך שמירה על מערכת הקירור והמנוע?

תודה.

פורסם

כנראה ש 6.5 ליטר יכנסו בהחלפה חלקית ו 7.6 ליטר היא הכמות הכוללת במערכת. בהחלפת נוזל קירור אף פעם לא יוצא כל נוזל הקירור מהמערכת.

אני מציע לרכוש נוזל מוכן לשימוש ולא להסתבך עם ענייני מהילות. בחנויות החלפים תוכל למצוא נוזל מקורי של סוזוקי או נוזל תחליפי ראוי כגון ה Asian vehicle של Valvoline.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בערך שני שליש מהמכות הכוללת תהיה מה שתצליח להחליף בהחלפת נוזל קירור רגילה.

אם תתעקש ותפרק את פקק בבלוק המנוע ותפרק את הצנרת רדיאטור חימום ועם לחץ אויר תוכל להוציא את מרבית הכמות.

אם ברכב יש כעת נוזל מקורי, תשתמש בנוזל מקורי חדש ותחליף את מה שיוצא בפירוק הפקק תחתון ברדיאטור (אם קיים כזה) או בצינור התחתון ומה שיש במיכל עיבוי.

אם יש ברשותך לחץ אויר תוכל להוציא עוד איזה ליטר.

פורסם

תודה על התגובות.

אכן לפי הפורומים בחו"ל ברכב הזה בתנאים ביתיים לא ניתן להוציא יותר מ-2/3 (בלי לפרק דברים...).

ברור שההמלצה להוסיף את המקורי המוכן לשימוש היא עדיפה אם מצב הנוזל הנוכחי הוא טוב. הבעיה היא שלאחרונה הוספתי כ-400 מ"ל של נוזל קירור אחר וכרגע הצבע הוא חום ירוק משהו..

אז להשאיר את הנוכחי זה לא אופציה אלא לעשות החלפה חלקית עם מיים מזוקקים כמה פעמים ואז להוסיף את המרוכז לפי החישוב.

אז אני חוזר לשאלה המקורית, אם אין ודאות כמה סה"כ נכנס אז מה עדיף: יותר מרוכז מ-50/50 (נגיד 60:40) או פחות מרוכז?

פורסם

ריכוז של 50/50 יהיה בסדר גמור.

אן הוספת נוזל קירור עלום שם, תנסה בכל זאת להוציא מקסימום נוזל קירור החוצה או לשטוף את המערכת עם מים, או את שתי הפועלות גם יחד.

• תוכן חדש...