Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוסטר לתינוק - מספר תהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

הגדולה שלנו בגיל 3.5. למיטב הבנתי זה גיל בו היא יכולה לשבת בבוסטר (היות והקטן אמור לעבור לכסא שלה).

מה שהפתיע אותי הוא שמסתובבות דעות שבוסטר שמגביה רק את הישבן לא בטיחותי, אלא רק כזה שנראה כמו סכא תינוק ו'משתמש' בחגורת הבטיחות של הרכב. מה שמעלה בי שתי תהיות:

1. בתאונה ח"ו, המשקל של הבוסטר הזה עלול להיתרגם לכוח של עשרות ק"ג (או יותר) שדוחפים את הילדה לחגורה.

2. רכבים עם בוסטר מקורי כמו וולוו - כוללים הגבהה בלבד.

מה דעתכם? ההיגיון שלי אומר לי שדווקא ההתקן שמגביה רק את הישבן הוא היותר בטיחותי.

תודה

נ.ב טעות בכותרת - התכוונתי פעוט

פורסם (נערך)

יש בוסטרים עם משענת גב שבהמשך ניתן לפרק אותה ולהשאיר רק הגבהה, וגם עם רצועות כמו בכיסא תינוק. זה מה שהייתי קונה ( ופעם קניתי ) לגיל 3.5.

זה גיל מוקדם מדי להיחגר עם חגורת בטיחות של הרכב. פעוט לפעמים נרדם, גם כאן בוסטר בצורת כיסא בטיחות עדיף. בגיל 5-6 אפשר לשבת בבוסטר הגבהה בלבד.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טעות.

בכל גיל, 3.5 עד גובה 1.4 מטר, עדיף בוסטר עם גב, שממקם היטב את החגורה על הכתף, ושומר גם מפני פגיעות צד וראש. הגובה של משענת ראש ניתן לכיוונון ומגביהים אותו יחד עם גדילת הילד.

החגורה מחזיקה את הבוסטר יחד עם הילד במקום והכיסא לא יעוף על הילד. בדגמים טובים יותר הבוסטר עצמו אפילו יכול להיות מחובר עם איזופיקס.

אם תקרא מבחני ריסוק של כלי רכב עם מושבי ילדים, תבין מעט על מנגנוני פגיעה בתאונות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אנחנו קנינו בוסטר עם משענת גב שנתנת לפירוק, הוא נתפס עם isofix.

את החגורה משחילים במקום המיוחד לכך במושב, וככה החגורה יושבת טוב על הילד.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

פורסם

אנחנו היינו באותה דילמה עם הילדה בת ה-4.

מבדיקה שעשינו, לא מומלץ להושיב בגיל כזה צעיר עם בוסטר הגבהה בלבד.

ממליץ לך לבדוק את גרקו נאוטילוס 80

הכיסא מתאים לילדים מגיל שנה (10 ק’’ג ומעלה) ועד משקל 36 ק’’ג כמושב בטיחות ולילדים ממשקל 15 ק’’ג ועד משקל 54 ק’’ג כבוסטר.

היתרון שלו שהוא רב-שלבי ולכן ניתן להתאים עבור כל שלב וכמובן שיש לו ציון בטיחות מעולה.

מצ"ב סרטון שממחיש כיצד כל אחד מהשלבים נראה -

הגעתי להמלצה דרך האתר של אבי ורון ואני מתכוון לרכוש אותו בעצמי.

פורסם

יש לי ילדה בת 3.5 וילד בן 5 וטיפה - שניהם עדיין יושבים במושבי בטיחות המעוגנים לנקודות העיגון של האיזופיקס באוטו, והילדים עצמם חגורים במושב עם חגורת 5 נקודות, והם ישארו במושבים האלו כמה שיותר (המושבים של גרקו, והם עד 30 קילו). לא ברורה לי הריצה לעבור לבוסטר ולחגור עם החגורה של הרכב, שמתוכננת להתאים למבוגר.

תשאירו את הגדולה בכיסא שלה (אם הוא מתאים מבחינת פרמטרים של גובה/משקל כמובן) ולקטן קנו כיסא חדש משלו, או העבירו אותו לכיסא של הגדולה, וקנו לה כיסא עם ריתמת 5 נקודות שמתאים עד גילאים מבוגרים - זה לעניות דעתי יהיה הפיתרון הבטיחותי ביותר.

פורסם

למיטב ידיעתי לאיזופיקס יש הגבלה של למשקל הילד סביב 12-15 קילו.. קחו זאת בחשבון וקשרו גם עם חגורת הבטיחות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אנחנו היינו באותה דילמה עם הילדה בת ה-4.

מבדיקה שעשינו, לא מומלץ להושיב בגיל כזה צעיר עם בוסטר הגבהה בלבד.

ממליץ לך לבדוק את גרקו נאוטילוס 80

הכיסא מתאים לילדים מגיל שנה (10 ק’’ג ומעלה) ועד משקל 36 ק’’ג כמושב בטיחות ולילדים ממשקל 15 ק’’ג ועד משקל 54 ק’’ג כבוסטר.

היתרון שלו שהוא רב-שלבי ולכן ניתן להתאים עבור כל שלב וכמובן שיש לו ציון בטיחות מעולה.

מצ"ב סרטון שממחיש כיצד כל אחד מהשלבים נראה -

הגעתי להמלצה דרך האתר של אבי ורון ואני מתכוון לרכוש אותו בעצמי.

יש לי את הכסא הזה. היה לי מאוד קשה לעגן את הכסא עם החגורת בטיחות.

אני ממליץ לך ללכת לחנות ולנסות לעגן אותו אצלך ברכב ולראות איך זה מסתדר.

בדיעבד הייתי קונה כסא אחר, אבל אולי כולם ככה.

פורסם
אתה צודק שלאיזופיקס יש מגבלה אבל אסור לעשות גם וגם. או איזופיקס או חגורה.

נכון, כשאתה מדבר על עיגון כיסא בטיחות עם חגורה פנימית לרכב.

בבוסטר עם איזופיקס, האיזופיקס מחזיק את הבוסטר שלא יזוז ואילו חגורת הרכב מחזיקה את הילד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עוד דבר, וזה בעיקר למי שהילדים שלו קטנים מהגילאים שמוזכרים פה- מסטטיסטיקות של השנים האחרונות הסתבר שרצוי להשאיר את הילד הפוך מכיוון הנסיעה כמה שיותר. כלומר, זה לא תלוי גיל אלא בעיקר משקל\גובה. היום ממליצים למשוך את זה אפילו עד גיל 3.

נכון שהילד בוכה כי הוא מתבאס שהוא הפוך מכיוון הנסיעה, אבל במקרה תאונה סיכויי ההשרדות שלו טובים הרבה יותר.

פורסם

יש לי תובנה לחלוק. לא התעמקתי בספרות אבל זו התרשמות אישית שגם מתבססת על שיחות עם בקיאים ממני.

לבוסטר עם חגורה משלו לילד יש יתרון (תיאורטי. הסבר בהמשך) על בוסטר בו הילד והבוסטר מוחזקים עם חגורת הבטיחות של הרכב. בגלל שיש יותר נקודות עיגון לחגורה.

אבל הבעיה בבוסטרים אלו היא שמעט מאוד אנשים מחברים אותם לרכב כמו שצריך. ואז בדכ מה שקורה הוא שכל העסק לא מחובר טוב. כדי לחבר טוב צריך חגורה עם מנגנון שמתהדק (קיים בדכ ברכבים יותר ישנים. לרוב אלו בלי איזופיקס) או H ממתכת שמהדק את החגורה. אני עושה זאת. ואני במיעוט.

ולכן בוסטר שמוחזק עם הילד בחגורה של הרכב יוצא בשורה התחתונה בטיחותי יותר.

• תוכן חדש...