Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(פורסם גם בפולגז, אבל אני מעריך שרוב מי שקורא כאן לא קורא שם)

אחרי שלא מצאתי ספר מוסך טוב לדוקאטי שלי, החלטתי לפנות ליצרן (דוקאטי) ישירות ולנסות את מזלי, אולי הם יוכלו לעזור לי.

בתגובה קיבלתי מהם מייל שמפנה אותי לליגל (היבואנית בשנים האחרונות - כשהאופנוע שלי, שיובא ביבוא אישי, עלה על כבישי ארצנו לא היתה יבואנית למותג בארץ), ובמקביל מבקש ממני פרטים שלא ברור לי למה הם צריכים אותם - אם לא הייתי שולח בעצמי מייל אליהם הייתי משוכנע שזה ספאם/פישינג:

Following your message, we are glad to know about the restoration you would made on your Monster 600. As we would like to update bike’s ownership at your Name in our systems, we take this opportunity to invite you to reply to this message, attaching a copy of your Registration Certificate, full page and / or front/back (Jpeg or Pdf), where we can clearly read bike's VIN and the registration at your Name, together with the Ownership Start Date.

In the end, according to Ducati policy, we would ask you to point out your full postal address and a valid phone number, in order to complete your record we have on file.

התגובה הראשונית שלי היתה שאני לא מתכוון לספק להם את הפרטים האלו (הוכחת בעלות כולל מספר VIN, כתובת, טלפון, וכו') - אולם לאור תגובות בפולגז שטוענות שהדבר מקובל, אני עדיין מתלבט, אבל מסקרן אותי בשביל מה לכל הרוחות הם צריכים כל הפרטים האלו והאם במפעל באמת קיימים רישומים של הבעלים (לפחות המקורי) כך שאוכל להתחקות אחרי ההיסטוריה של האופנוע שלי, לאיזו מדינה הוא נמכר כחדש, וכדומה. שוב, הסיבה היחידה שאני לא מוחק את המייל הזה בלי לחשוב פעמיים הוא שהם הגיבו למייל שאני שלחתי להם דרך האתר, וזה לא שסתם קיבלתי מייל אנונימי.

האופנוע, אגב, שנת 1994, אני רשום כיד שלישית, והוא ברשותי בדיוק 11 שנים.

פורסם

אם אתה משוכנע שהמייל אינו פישינג הרי שבכוונת החברה לרשום אותך לבעלי האופנוע לפי מספר השלדה. זה דבר חיובי, כיון שיאפשר לעדכן אותך, למשל, בריקולים.

עריכה: לא שמתי לב שמדובר בדגם 1994. עדיין נראה כי מדובר במשהו שיסיע לחברה להתחקות אחר אקזמפלרים ישנים לכל אורך חייהם, וגם לתת שירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם שאלה.. אם זה אופנוע 1994, מתי ואיך עשה עליה לארץ.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אין לי מושג לגבי ההיסטוריה שלו ואיך הוא התגלגל לארץ - יתכן שנקנה כחדש ועלה לארץ ויתכן שנקנה כמשומש ועלה - אני מניח שתקנות היבוא בזמנו היו יותר ליברליות, וכך הוא הגיע גם בלי יבואן מסודר.

פורסם

אם אתה לא רוצה לשתף פעולה עם הליך מקובל של היצרנית אל תתלונן, הם רוצים לעדכן במחשב שאתה הבעלים לפי מספר השלדה, דבר שרק יועיל לך במידה ותפנה אליהם בעתיד, בנוסף, טוב לתת כתובת, אני תמיד מקבל דברים מגניבים בדואר.

וגם לי יש מונסטר.

Sent from my FRD-L04 using Tapatalk

haters will hate

פורסם
סתם שאלה.. אם זה אופנוע 1994, מתי ואיך עשה עליה לארץ.

אלעד

לא יודע אם החוק השתנה מאז, ומה היה ב1994 (כשנולדתי) אבל כיום מותר לייבא כלי רכב שהוא בן עד שנתיים מיצורו, ז"א, אם פותח השרשור יד שלישית, והיד השניה היה הבעלים הראשון של האופנוע בארץ, יכול מאוד להיות שהוא ייבא אותו גם ב1996, ויכול להיות שהיד הראשונה הייתה בארץ והוא ייבא אותו חדש.

פורסם
אם אתה לא רוצה לשתף פעולה עם הליך מקובל של היצרנית אל תתלונן

א. לא התלוננתי, ניסיתי להבין אם זה קורה גם במקומות אחרים כדי לודא שזה לא ניסיון פישינג.

ב. מעולם ב 25 שנות רכיבה לא נתקלתי ב"הליך מקובל" שכזה - והיו לי לא מעט אופנועים לפני הדוקאטי - מה שגרם לי להיות מעט חשדן.

ג. לא אמרתי שאני לא רוצה לשתף פעולה, בסה"כ ניסיתי לודא שהכל כשר (ע"ע כל שרשורי ה"תשלח לי צילום רישיון").

יכול מאוד להיות שהוא ייבא אותו גם ב1996, ויכול להיות שהיד הראשונה הייתה בארץ והוא ייבא אותו חדש.

האופנוע אמור להיות שנת 94, זה מה שנאמר לי כשקניתי אותו - אני לא ממש מצליח לפענח את שנת היצור על פי ה VIN - והוא הגיע לארץ באוקטובר 96 (יתכן והוא היה הבעלים גם בחו"ל והביא אותו איתו לארץ, או שהוא רכש אותו משומש). האופנוע היה אצל הבעלים הראשון כאן מ 96 ועד סוף 2005, עבר לבעלים השני מדצמבר 2005 ועד ספטמבר 2006, ומאז ועד היום הוא אצלי.

פורסם

אני לא מוצא בעיה.

אפשר והם מבצעים רישומים גם לאופנועים ישנים לחישוב מלאי, או הפקת לקחים על בלאי ובעיות.

אפשר וזה רישום כללי, לכל כלי הרכב/אופנועים אצלהם, במידה וצריך לבצע ריקול.

או הודעות טכניות.

אפשר והם ירצו להקים מועדון לקוחות/ חברים/מותג, אירועי תצוגה וכו', ומחפשים גם אופנועים ישנים.

במידה והאופנוע לא גנוב ואין בעיית רישום ברישיונות,, אני לא מוצא בעיה בנתינת הפרטים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פייזר, זה נוהל מקובל בתחומים של מכונות ייצור (בעיקר יפאניות). אתה חייב למסור מספר מכונה, מי אתה, ממי קנית ומה אתה מייצר איתה.

אם זה היצרן אני לא רואה שום דבר חריג או בעייתי בזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עולים חדשים /תושבים חוזרים / דיפלומטים יכלו להביא כל מיני דברים ייחודיים שלא התרוצצו אז בכבישי הארץ.

ואם החלטת לשלוח, אז למה לעשות צחוק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ואם החלטת לשלוח, אז למה לעשות צחוק.

מי עושה צחוק? שלחתי להם תרגום לאנגלית (שלי) לכל אחד מהסעיפים ברישיון, כולל צילום של ה VIN ומספר המנוע מהאופנוע עצמו (ברישיון כתובות רק הספרות האחרונות מכל אחד מהמספרים). אם זה יספיק להם, אחלה, אם הם יבקשו תרגום מאושר, זה כבר (נראה לי) הוצאה כספית גדולה מדי רק בשביל שהאופנוע יהיה רשום אצלם על שמי.

פורסם
יאללה, שלחתי להם - עכשיו נראה אותם מתמודדים עם רישיון רכב בעברית :-D

מי עושה צחוק? שלחתי להם תרגום לאנגלית (שלי) לכל אחד מהסעיפים ברישיון, כולל צילום של ה VIN ומספר המנוע מהאופנוע עצמו (ברישיון כתובות רק הספרות האחרונות מכל אחד מהמספרים). אם זה יספיק להם, אחלה, אם הם יבקשו תרגום מאושר, זה כבר (נראה לי) הוצאה כספית גדולה מדי רק בשביל שהאופנוע יהיה רשום אצלם על שמי.

יש פער בין המואדם הראשון למואדם השני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

פער סמנטי בלבד - הם עדיין צריכים להתמודד עם רישיון רכב בעברית ולקבל כהוכחת בעלות משהו בשפה שהם לא יודעים לקרוא - לדוגמה אני יכול להגיד להם שב"בעלים רשום" כתוב "ישראל ישראלי" או "לובנגולו מלך זולו" ולא תהיה להם שום דרך לדעת.

בקיצור, נראה איך הם יגיבו.

• תוכן חדש...