Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה גם שרדיאטור החימום נמצא במקום סגור שלא מאפשר זרימה של אויר דרכו כל עוד לא מדליקים מפוח מיזוג.

הרעיון של מרק לדעתי הוא שיש פחות נוזל קירור ובעצם בגלל המעגל קצר יותר הטמפ של הנוזל קירור הממוצעת עולה קלות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שקובע את הטמפרטורה זה יכולת החלפת החום של המערכת, לא כמות נוזל הקירור. לכן אני משוכנע שמרק מתכוון לתרומתו של רדיאטור החימום להחלפת החום של המערכת

יום טוב גם לך

פורסם
בגדול אתה צודק, יצא לי להיות בטיולי שטח עם רכבים שמערכת הקירור שלהם לא במיטבה, העברת הבורר לחום והפעלת המפוח בהחלט סייעו לשמור על חום מנוע תקין בעליות תלולות ואיטיות.

אבל כאשר המדף מונע מעבר אויר לרדיאטור החימום, לדעתי ההשפעה שלו זניחה לחלוטין

לדעתי ההשפעה של מחליף החום הפנימי על טמפ' נוזל הקירור לא זניחה מכמה סיבות והם:

אפילו הוספת 1 מטר של צינור נחושת/אלומיניום בקוטר 1 אינ'ץ תורמת לאיבוד חום. מדובר על מחליף חום בעל שטח פנים גדול הנמצא בחלל תא הנוסעים ולא תא המנוע ככה שכול מערכת האיוורור קרי התעלות והמדפים מתקררים לכן המחליף חום מאבד הרבה יותר חום מאשר אתה חושב.

בל נשכח שהטמפ' בחלל מערכת האיוורור היא הרבה יותר נמוכה מאשר תא הנוסעים ועשוייה להיות סביב 2 מעלות צלזיוס לעומת הטמפ' בתא הנוסעים שהיא 16 מעלות צלזיוס במצב LOW אחרי זמן רב.

המדף אשר אחראי על חסימת מעבר אוויר נקי מבחוץ חוסם לחלוטין את מעבר האוויר דרך מחליף החום רק במקרה שהטמפ' שנקבעה במערכת בקרת האקלים היא מינימום כ-16 מעלות צלזיוס (LOW) ככה שבשאר המקרים תמיד מתקיימת זרימת אוויר דרך המחליף חום אשר מאבד חום כתוצאה זרימת אוויר דרכו.

אני מאמין שרוב האנשים נוסעים ברכב כאשר הטמפ' היא סביב 18-20 מעלות צלזיוס ככה שתמיד מתקיימת זרימת אוויר דרך המחליף חום.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין שום מערכת בקרת אקלים בקולט 2001. ההשפעה של מחליף החום זניחה ואני לא רואה צורך לבלבל את פות״ש מלעשות את המעשה הנכון עבורו במצב הזה.

יום טוב גם לך

פורסם

מערכת בקרת אקלים או בקרת אקלים נחלקת לשנים=מערכת בקרת אקלים מיזוג אוויר/איוורור ידנית או מערכת בקרת אקלים אוטומטית כאשר השליטה אוטומטית על הטמפ' בחלל הנוסעים ככה שהדברים בהחלט קשורים גם לרכב של פותח האשכול. כאשר מדברים על בקרת אקלים הכוונה אינה בהכרח למערכת בקרת אקלים אוטומטית/אלקטרונית. מבין ?

אכן פותח האשכול כבר קיבל תשובה והערות/הארות הם עבורך ולשאר הקוראים שבטעות לא יחשבו שהדברים שכתבת לגבי מחליף החום הפנימי קרי איבוד החום זניח.

פורסם
מה גם שרדיאטור החימום נמצא במקום סגור שלא מאפשר זרימה של אויר דרכו כל עוד לא מדליקים מפוח מיזוג.

אלעד

קח לדוגמא קולר שמן גיר בגולף דור 5 ולדעתי גם בגולף דור 4 אשר מותקנים על התיבה בתא המנוע במקום חם ובאיזור שזרימת האוויר בו מועטה מאוד ועדיין בגלל מבנה הקולר כלומר צלעות קירור הקולר שומר שהטמפ' של שמן הגיר לא תעלה מעבר ל-90-100 מעלות צלזיוס.

פורסם

מסכים.

קולר לא חייב להיות במקום קר. מספיק שידע לפזר את החום לרמה הנדרשת. ייתכן שברכבים שציינת, אם זרימת האויר היתה גבוהה באיזור הקולר, טמפ השמן לא היתה אידאלית.

כל מקרה לגופו.

כאשר מדברים על מערכת קירור יש לקחת בחשבון שגם אם תהיה ירידה ביכולת הקירור, המאוורר יכול לפצות במידה מסויימת, הוא יעבוד יותר .

אלעד

פורסם

כאשר האוויר זורם דרך הרדיאטור וגם דרך המעבה הוא מוריד את הטמפ' של נוזל הקירור ולאחר מכן הוא זורם לתא המנוע כאשר הוא חם (חם מאוד אפילו) ומתחמם עוד כאשר כאשר הוא חולף על-פני המנוע ככה שהטמפ' שלו עשוייה בהחלט להגיע ל-60 מעלות צלזיוס וגם הזרימה נהפכת להיות טורבלנטית ככה שאינני יודע עד כמה הזרימה הזו של האוויר על-פני מחליף החום של תיבה אוטומטית או/גם של שמן המנוע תורמת לקירורם.

פורסם
מסכים.

קולר לא חייב להיות במקום קר. מספיק שידע לפזר את החום לרמה הנדרשת. ייתכן שברכבים שציינת, אם זרימת האויר היתה גבוהה באיזור הקולר, טמפ השמן לא היתה אידאלית.

כל מקרה לגופו.

כאשר מדברים על מערכת קירור יש לקחת בחשבון שגם אם תהיה ירידה ביכולת הקירור, המאוורר יכול לפצות במידה מסויימת, הוא יעבוד יותר .

אלעד

מסכים שהמאוורר עשוי לעבוד זמן רב יותר או כמו שלפעמים קורה בזמן תקלה כאשר טמפ' נוזל הקירור עולה מעבר לערך מסויים המאוורר עובד במהירות גבוהה ללא הפסקה. צריך לקחת גם בחשבון שטמפ' נוזל הקירור במערכת עלולה להיות יותר גבוהה מאשר הייצרן תכנן מראש לפני שהנוזל נכנס לרדיאטור ומתקרר דבר שעלול לגרום לנזק בטווח הארוך לחלקים מסויימים.

שנינו מסכימים וגם יגאל הסכים (במידה מסויימת) שמחליף החום הפנימי תורם להורדת טמפ' נוזל הקירור השאלה הנשאלת כמה חום מפנה מחליף החום הפנימי והאם ביטולו במקרים מסויימים עלולה לגרום לעליית טמפ' נוזל הקירור לערכים מסוכנים.

פורסם

זה תלוי בכמה דברים. בגודל מחליף החום, החומר ממנוע עשוי. מספיק הזרמת אויר קטנה מבחוץ כדי להחלפת חום תתבצע בצורה שונה.

ברכב הנוכחי (206), אני משתדל לנסוע עם טמפרטורה מינימלית במזגן ומווסת את העונה לפי הצורך.

בקודם (106), לא היה מזגן. כאשר טמפרטורה הייתה מגיעה ל-100 (טבעי ברכב הזה) הייתי עושה ניסוי, פותח חלונות, מפנה את הפתחי מיזוג החוצה ומדליק חימום עד הסוף. לאחר כמה דקות הטמפרטורה הייתה יורדת קצת.

אלעד

פורסם
נכון שתא המנוע הוא מקום חם, אבל אני לא מסכים שזרימת האויר בו מועטה.

בהחלט מועטה וגם חמה מאוד, ביקרתי שם.

• תוכן חדש...