Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאתה חושב שאני מדבר על פניות במהירות מאוד גבוהה, אז לא, הלוואי.

למשל, כל פעם שאני עולה על שלולית הרכב מאבד את האחיזה מאחורה.

מי שלא רגיל יפחד, מי שאוהב להשתעשע ויש לו ידע בנהיגה דווקא יאהב את זה, מה שבטוח לא הייתי נותן לשום נהג חדש לנסוע לי על הרכב ולהיכנס איתו לפניות קצת מהירות. זה לא לבעלי לב חלש.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שטויות, חן.

אני מחליק עם צמיגים חדשים, טריים, ישנים, גרועים , בולמים תקינים, לא תקינים, ונכנס לתת היגוי קיצוני ביותר.

לא רוצה לדעת מה יקרה אם אני אשים צמיגים סיניים, סביר להניח שאצטרך לנסוע רק בכבישים ישרים.

האמת שברכב זהה של חבר המצב שונה, מה שמוזר כי הוא פחות מתוחזק.

אין לך לא ידע ולא ניסיון והרבה חוצפה של הדיוט, לכתוב לחן שהוא כותב שטויות.

הוא לא כותב שטויות - אתה כותב שטויות. כדאי שתצא (שוב) מפוזיצית המלמד ותעבור לפוזיציית התלמיד. אולי תלמד משהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התכוונתי שטויות לגבי הרכב שלי, כי אני נוהג בו.

אין ספק שחן מלמד הרבה דברים, רק שאני לא מספיק חכם כדי להבין את זה יותר מדי.

FALOU , האמת שדי הרגת אותי מצחוק עכשיו...

פורסם (נערך)

אושריקו, אני משתדל (לא תמיד מצליח, אבל משתדל) להסביר את הדברים בפשטות ובקצרה. כשהם הוסברו לי, זה היה מפיו של מהנדס רכב והיו הרבה מבטים של "מה 'תה רוצה ממני" והרבה הפניות לספרי הנדסה עבי-כרס, כך שכבר קיבלת הנחה.

אני כמובן לא מנסה להצדיק נהיגה ברכב שמעטפת ביצועיו נפגעה על ידי חלקים ישנים, שחוקים או שאיכותם ירודה, כי אם להדגיש שהדבר החשוב ביותר הוא צורת הנהיגה, ושהיא הדבר הראשון שצריך לשנות.

למשל, כל פעם שאני עולה על שלולית הרכב מאבד את האחיזה מאחורה.

ירידה נקודתית ברמת האחיזה באמצע פניה (בגלל שלולית וכיוצא בה) היא תמיד בעייתית: בגלל שהצמיגים האחוריים הם תמיד האחרונים שיוצאים מהשלולית, תהיה להם נטיה להחליק, גם אחרי שהקדמיים כבר נאחזו מחדש בכביש.

הפתרון: חפש את השלולית מראש. אם היא באמצע פניה - תכנן את הפניה כך שרוב פעולת ההיגוי תתבצע לפניה ו/או אחריה ותעבור על השלולית עצמה בקו ישר או קרוב ככל האפשר לקו ישר.

אני כבר מכיר פניות קבועות ששם זה כבר מסוכן להאיץ יחסית בפנייה הזו.

דווקא האצה רצופה לאורך כל הפניה יכולה לעזור ליציבות, אבל רק אם היא עדינה יחסית ואם נכנסת לפניה הרבה יותר לאט מלכתחילה כדי לאפשר זאת:

Slide4.jpg

מעבר לכך, יציבות הרכב היא בעיקר פונקציה של קצב סיבוב ההגה: ככל שהוא אטי ואחיד יותר, הרכב יהיה יותר יציב, אך לשם כך יש להתחיל לסובב את ההגה מוקדם יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יודע טוב מאוד ובממוצע זה קורה לי עם הטויוטה בכל פנייה שאני קצת ממהר איתה, מסובב את ההגה נגד כיוון הסיבוב והרכב מתיישר אבל מי שלא רגיל עלול לקבל התקף פחד.

אני כבר מכיר פניות קבועות ששם זה כבר מסוכן להאיץ יחסית בפנייה הזו.

כדי שהחלק האחורי יחליק ברכב שלך אתה צריך להיכנס לסיבוב במהירות עם צמיגים אחוריים ממש מחורבנים או להרים בליכול להיות שהקפיצים שלך ממש בלויים והרכב רוכן בצורה קיצונית בסיבובים, אז נדמה לך שאתה מחליק כשבפועל אתה סתם מתנדנד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
נדמה לך שאתה מחליק כשבפועל אתה סתם מתנדנד.

בדיוק זה.

זה לא שהחלק האחורי מחליק (כי מזה לנהג הדיוט מאוד לא קל לצאת בשלום), זה שהמרכב מסבסב מעט יותר מכפי שהוא אמור. מערכת מתלים עייפה בהחלט יכולה לתרום לזה, אך האשם העיקרי הוא קצב סיבוב ההגה.

בכניסה לפניה, יש פיגור (Phase Lag) של רבע שניה בין היווצרות כוח הפניה בקדמיים ובאחוריים. במהלך פרק הזמן הזה, הרכב לא יכול לפנות הצדה - רק לסבסב על צירו לכיוון הפניה. ברגע שהאחוריים מגיבים, הם מאפשרים לרכב לפנות הצדה, אך מונעים ממנו להמשיך ולסבסב.

ככל שהנהג מסובב את ההגה מהר יותר, הוא יגדיל את הפיגור בין הסרנים והרכב יספיק לסבסב יותר או, במקרה של אושריקו, יותר מדי.

Slide3.jpg

אמרתי לכם שזה יותר מסובך ממה שמלמדים בקורסי הנהיגה המצויים.:wink:

פורסם (נערך)

אין שום שעשוע בסבסוב מופרז של הרכב.

יש שעשוע בהחלקה נשלטת, אבל זה דבר אחר, ולא רלוונטי לכביש הציבורי.

נדנוד הרכב על צדו בפניה (יעני, Roll) אינו שייך לכאן כלל. כאן נדנוד הוא במובן שחרטום הרכב מצביע יותר מדי לתוך הפניה (ביחס לכיוון אליו הרכב נוסע בפועל) בגלל פעולת היגוי גסה.

Slide2.JPG

נסה להגיע לפניה לאט יותר, ולהתחיל לסובב את ההגה לאט יותר ומוקדם יותר, ולא תסבול עוד מבעיות יציבות.

פורסם

עוד משהו חמור שעולה פה הוא שהנהג היה על הנתיב השמאלי ללא הצדקה. אם אין רכב מנתיב הימני או שלא ביצעת עקיפה אין שום סיבה בשתהיה על הנתיב השמאלי (גם אם אתה נוסע מהר ולא נתקע על השמאל).

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם

חן,

תודה על ההסברים כאן ובשרשורים אחרים,

עדיין יש כמה דברים שלא מובנים לי אשמח אם תסביר,

1. אתה כותב הגלגלים פונים כרבע שניה אחרי סיבוב ההגה,

מה אני מפספס? יש איזו השהיה?

הרי אם ההגה מחובר בסופו של דבר ישירות לגלגלים - סובבת אותו סובבת את הגלגלים,

אצלי זה נתפס כמו לומר - שאתה מושך את המקל בצד אחד יש רבע שניה עד שהצד השני מתחיל לנוע,

מה שכמובן לא נכון אז אשמח להסבר.

2. הרבה פעמים אתה כותב החרטום פונה אבל החלק האחורי עדיין נוסע ישר,

גם כאן אני לא מבין,

אני יכול להבין מצב שבו הגלגלים פונים אך הרכב ממשיך ישר כי הוא מחליק,

אך אם החרטום פונה והוא חלק אחיד מבחינת המרכב עם החלק האחורי,

אז איך הוא פונה והחלק האחורי ישר?

שוב,

אני מאוד מעריך את הידע שלך אשמח אם תפשט אותו יותר.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

התשובה לשתי שאלותיך טמונה בגמישות הצמיג: ההגה מפנה את החישוק. אבל הצמיג - הוא לא בא לו לפנות אז הדופן שלו מתקמטת כך שמתאפשר למדרס לפנות בזווית שונה מזו שמכתיב ההגה (יש לי תרשים במחשב במשרד). מכאן נובע זמן התגובה של הצמיגים (הקדמיים והאחוריים), וכן יכולתם לפנות בזווית קטנה מעט מזו שמכתיב להם ההגה (זווית ה״החלקה״).

בזמן שבין התגובה של הצמיגים הקדמיים לבין זו של האחוריים, החרטום לא פונה. הוא רק מסבסב לכיוון הפניה. רק כשהאחוריים מגיבים המרכב יכול להתחיל לזוז הצדה.

פורסם
לא יודע כבר, מה שבטוח זה אחלה מתכון למי שרוצה להשתעשע בזהירות רבה.

ואל תגזים , אני יודע מה זה החלקה או נדנוד , נדנוד יש לי באופן קבוע.

אתה לא נוהג בזהירות ואתה לא יודע מהי החלקה.

אם היית בהחלקה, רק תיקון עם ההגה לא היה מציל אותך, להוציא מהירויות מאוד נמוכות, כי זו טעות גסה, לתקן כך החלקה זנב.

כבר כתבתי לך, אל תסביר, תקשיב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תיקון עם ההגה בהחלט פחות יעיל מתיקון שמשלב את כוח המנוע, אבל הוא יכול לעבוד. בסופו של יום, לאפקטיביות של כל צורת תיקון יש גבול ודברים תמיד יכולים להשתבש.

אתה כותב הגלגלים פונים כרבע שניה אחרי סיבוב ההגה,

מה אני מפספס? יש איזו השהיה?

הנה התרשים שהבטחתי:

Slide1.JPG

דופן הצמיג פונה. המדרס גם פונה, אבל פחות, ורק לאחר שיהוי מסוים. הכל הודות ליכולת של הגומי להתקמט.

כנ"ל המרכב עצמו (ראה את התרשים שהבאתי לאושריקו) - הוא כמעט אף פעם לא מצביע בדיוק לאותו כיוון שאליו הרכב נוסע פיזית.

כרבע שניה לאחר תחילת הפניה, הצמיגים הקדמיים כבר פיתחו זווית החלקה, והאחוריים - טרם. הפיגור הזה בין הסרנים הוא היוצר את הזווית במרכב. ככל שהנהג מסובב את ההגה יותר מהר, הוא יספיק לפתח זווית הגה יותר גדולה בשלב הזה ולכן יגדיל את הפיגור. זוויות ההחלקה יגדלו ויציבות הרכב - תפחת.

פורסם

תודה,

האם זו הסיבה או לפחות חלק מהסיבות שצמיג בעל חתך נמוך יותר אוחז יותר?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

זו בדיוק הסיבה. זה לא שיש לו יותר חיכוך עם הקרקע, זה שהדופן מתקמטת פחות, ולכן זווית ה"החלקה" קטנה יותר.

כנ"ל לחץ אוויר גבוה יותר, פחות משקל על הצמיג וכך הלאה.

• תוכן חדש...