Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בחיבור לד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הזמנתי שני פסי לד לרכב והתקנתי אותם מתחת לדשבורד ככה שיאירו את הרגליים של הנהג והנוסע.

מינוס חיברתי לבורג בקרבת הפיוזים והכל מעולה.

פלוס לקחתי מהתאורה בתקרת הרכב-בחיבור לגוף תאורה יש 6 חוטים, זוג צהובים,זוג חומים וזוג אדומים.

הזוג החום והצהוב לא הדליקו את הלדים כלל והזוג האדום יוצר לי בעיה אחרת, הלדים דלוקים קבוע, הרצון היה להתעלק על האופציה שהתאורה נדלקת כשדלת נפתחת או לחילופין שאני פותח את הרכב, בפועל נוצר מצב שהלדים דולקים מרגע פתיחת הרכב ועד לרגע הנעילה וגם לאחר נעילה הם לא נכסים לגמרי אלא נחלשים אלא אם כן אני מעביר את המתג של התאורת פנים בתקרה למצב שהוא דוחק קבוע, ככה בזמן נעילה הכל כבה כולל הפס לדים.

אז לאחר ההסבר הארוך(מקווה שהייתי מובן), כיצד ניתן לחבר את הלדים ככה שידלקו רק בעת פתיחת הרכב או כשדלת נפתחת, ושלא ידלקו באופן קבוע?

עברה בי מחשבה להתקין מתג פשוט שינתק מהם את הזרם וככה הם יהיו כבויים כל הזמן למעט מתי שאצטרך.

החסרונות הם: חוסר מיקום נורמלי ואסתטי להתקנת המתג וזה גם קצת מאבד את הפואנטה שלשמה התקנתי אותם(הוספת תאורה לרכב).

היתרונות- שליטה מוחלטת בתאורה ומניעת הבעיה שהם דולקים תמיד.

אשמח לקבל פתרונות איך ניתן לתת ללדים פלוס ככה שידלקו כפי שציינתי.

תודה רבה רבה לעוזרים,

סהר.

פורסם

את המינוס אתה צריך לחבר לסוויץ באחת הדלתות, החלק קפיץ שמכוסה בגומי בדופן הקורות, אם תשחרר אותו תזהה שהוא שמחובר אליו חוט, זה למעשה חוט מינוס שמדליק את תאורת הפנים, עלייך להתחבר עם חוט המינוס לשם וקיבלת אורות שנדלקים ונכבים בעת פתיחה וסגירת דלתות

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

כמו שמרק10 אמר, אכן ברכב אין מיקרוסוויץ בקורות.

שכחתי לציין שמדובר בסקודה פאביה 2012 1.4 ידנית, אם ישנם עוד רעיונות, אשמח לשמוע

פורסם

כנראה שהפיקוד להפעלת התאורה הוא פיקוד אדמה. כלומר לתאורת פנים הרכב מוזן פלוס קבוע וכל פעם שנפתחת אחת הדלתות מוזן פיקוד אדמה וכך הנורה נדלקת. אם זהו אכן פיקוד אדמה, זה אומר שחיברת נכון, רק הפוך. מה שצריך לעשות זה למשוך פלוס קבוע, כמובן עם פיוז הגנה. את המינוס יש לחבר כנראה לאחד החוטים החומים שציינת. עדיף לבדוק קודם לכן עם רב מודד שזהו אכן הפיקוד המתאים.

בהצלחה.

פורסם

ז״א שאת הפלוס אני אחבר עם מפצל ישירות לפיוז של התאורה הפנימית ואת המינוס אני אחבר לאחד החוטים בתקרת הרכב(אנסה להשיג רב מודד, במקרה הגרוע זה רק שישה חוטים-אפשר לעשות ניסוי וטעיה, זה יקח דקה).

תודה רבה!

פורסם

עשיתי כמו שכתבו פה, השארתי את הפלוס הקבוע שלקחתי מהחוט השחור-אדום בתקרת הרכב, המינוס התחבר לחוץ הצהוב-חום שבתקרות הרכב והכל עובד תקין.

תודה רבה לעוזרים!

• תוכן חדש...