Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א.אין אחריות מצד סמל"ת על מצמדים באשר הם בכלל!

ב.אדם מהיישוב, כשהוא קונה אלפא "אוטומטית", הוא יודע שהוא מקבל TCT שהוא מבחינת ההדיוט, רכב אוטומטי לכל דבר ועניין. עכשיו, אם יש נוהג נהיגה ספציפי לרכבי TCT הביאו אותו לידיעת הציבור. כל עוד זה לא נעשה, נהג נורמטיבי יתייחס ל TCT כאל רכב אוטומטי רגיל וינהג בו כאילו היה רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית. מכאן לדעתי שורש הבעיה. הטוען אינו יכול להוכיח שימוש לא סביר אבל כפי שהסברתי, אין חיה כזאת כי, למיטב ידיעתי, אין סייג לשימוש ב TCT מבחינת היבואן. תשאל את נציג המכירות באולם התצוגה של אלפא, אני לא בטוח שתקבל תשובה המורה לך לנהוג אחרת מאשר גיר אוטומטי.

למען הסדר הטוב, אף יצרן לא לוקח אחריות על חלק מתבלה, ומצמד/ים זה חלק מתבלה.יכלו לבוא לקראתי, כי 30 אלף ק"מ לכפול מצמדים זה מעט, בניגוד לחד מצמדי.

מה שצוטט ב 'ב', לא הבנתי, זה הרי מה שכתבתי בתגובה מעליך.

בכלל, לפי איך שתיארת את הנזק, יש לי תחושה חזקה שמיסב הלחץ של המצמדים לא עבד כראוי, לא שחרר את הקלאץ' והביא לשחיקה בטרם עת.

לא הרגשת ריח של מצמד שרוף באף שלב?

דורקי,

בינתיים לא שמענו יותר על התנהגות לא ראויה של היבואן בזמן האחרון, אולי מדובר בכל זאת במקרה בודד? בתקווה כמובן.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קצת חפרתי בפורומים בחול וראיתי ריקול מ 2013 על מיטו 2 ליטר שמשפשפת פיזית את צמת הגיר ויוצרת בעיה בגיר בגלל נתק בצמה הזו.

בהתחשב בכך שכל הסאגה התחילה מנתק והלחמה בצמה, יכול להיות שבזה מדובר?

למרות שריקול מ 2013 לא אמור להופיע ברכב מ 2015.

מה זה מיטו 2 ליטר?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בזמנו, הלך לי קלאץ' באלפא 159 סלספיד, אחרי 40 אלף קילומטר. הרכב היה באחריות. נאמר לי שאני צריך לשאת בעלות התיקון שהיתה כ-5000 ש"ח, למרות שטענתי שזה לא סביר. ספרו לי אז במוסך המרכזי שהיתה אלפא 159 חדשה שעלתה לחרמון בפקק של כשעתיים והלך הקלאץ רק מהזחילה בעליה (רכב חדש!) ושזה באחריות הנהג. אני לא זוכר אם גם שם הוחלף קלאץ' על חשבון הלקוח או לא.

פורסם
למען הסדר הטוב, אף יצרן לא לוקח אחריות על חלק מתבלה, ומצמד/ים זה חלק מתבלה.יכלו לבוא לקראתי, כי 30 אלף ק"מ לכפול מצמדים זה מעט, בניגוד לחד מצמדי.

מה שצוטט ב 'ב', לא הבנתי, זה הרי מה שכתבתי בתגובה מעליך.

בכלל, לפי איך שתיארת את הנזק, יש לי תחושה חזקה שמיסב הלחץ של המצמדים לא עבד כראוי, לא שחרר את הקלאץ' והביא לשחיקה בטרם עת.

לא הרגשת ריח של מצמד שרוף באף שלב?

דורקי,

בינתיים לא שמענו יותר על התנהגות לא ראויה של היבואן בזמן האחרון, אולי מדובר בכל זאת במקרה בודד? בתקווה כמובן.

אתה טועה. לא מעט יבואנים כוללים אחריות גם על מצמד, צ'מפיון, דלק מוטורס, לובינסקי, קרסו.. ועוד.

לשאלתך, לא הרגשתי ריח כלשהו ברכב הזה מעולם, לא שרוף ולא של עוגה בתנור..:-)

מבחינתי זהו מקרה בודד, אם כי כבר שמעתי על מקרים נוספים גם מחוץ לישראל.

אומר כך, אני לא אקנה יותר מכונית שאין לה אחריות גם על מצמד ובטוח שהטכנולוגיה הדו מצמדית הזאת לא תראה אצלי אור יום.

משום יבואן.

פורסם

היבואן עשה מעשה לא חכם כשלא אישר את החלפת המצמדים במסגרת רצון טוב.

גם לאחר 50% השתתפות מצידו, הוא מרוויח לא מעט כסף ומפסיד לקוח.

פורסם
הבנתי. אני יכול להביא לך דוגמאות נוספות שבהן נאמר בפירוש שמדובר ב TCT, יש באתר קנדי סיפור של בחור שנאלץ להחליף TCT אחרי 17,000 ק"מ, רק לידיעה. מעבר לזה, אשמח אם תוכל לשפוך אור על שחיקת מצמדי TCT, מה הנהג לא עושה נכון על מנת לגרום לנזקים כפח שתוארו.

תודה.

נראה שאתה בכח מנסה למצוא פגם כלשהו בייצור, אבל הדוגמא הבריטית שהבאת שונה לגמרי מהדוגמה שלך והדוגמא הקנדית לא אומרת כלום. עוד רכב עם עוד תקלה, לא סדרות של עשרות אלפי רכבים תקולים.

מה זה מיטו 2 ליטר?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

גם אני מנסה להבין. לא זכור לי דגם כזה.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
בזמנו, הלך לי קלאץ' באלפא 159 סלספיד, אחרי 40 אלף קילומטר. הרכב היה באחריות. נאמר לי שאני צריך לשאת בעלות התיקון שהיתה כ-5000 ש"ח, למרות שטענתי שזה לא סביר. ספרו לי אז במוסך המרכזי שהיתה אלפא 159 חדשה שעלתה לחרמון בפקק של כשעתיים והלך הקלאץ רק מהזחילה בעליה (רכב חדש!) ושזה באחריות הנהג. אני לא זוכר אם גם שם הוחלף קלאץ' על חשבון הלקוח או לא.

לא מפתיע. גם מאד לא מומלץ לתת רוורס, במיוחד בעליה. גיר רובוטי חד מצמדי הוא דבר נחמד ברכבי ספורט שנוסעים פעם ב...

ברכבים יומיומיים מדובר על מערכת לא אמינה בבסיסה אצל כל יצרן. בגלל זה כל היצרנים עברו חזרה לאוטונומיה ולדו מצמדי. טוב שכך.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

התבלבלתי,מדובר בריקול ל2 ליטר JTDM עם TCT, עדיין, עניינית, יש ריקול שמזכיר מאוד את מה שקרה לפות"ש, נתק בצמה שגורם לכשל של ה TCT..

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כאשר עוזי מוסר עוד פרטים, זה עוזר להבין את מהות התקלה.

הייתה תקלה ביחידת העברת ההילוכים, לא מדובר רק בהחלפת מצמדים עקב שחיקה.

כנראה, עקב הבעיה בצמה החשמלית, הפיקוד להעברת ההילוכים כשל.. והמצמדים נשחקו.

לפי הנתונים הללו, היבואן היה צריך להיכנס למדוכה יותר ברצינות, ובחכמה לתקן.

ואם להיות קטנוני, לסכם עם הלקוח - מאחר והמצמדים היו בשימוש וצברו בלאי.

אתה תשלם את מחצית עלות המצמדים, כ 1000 ש"ח.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא מפתיע. גם מאד לא מומלץ לתת רוורס, במיוחד בעליה. גיר רובוטי חד מצמדי הוא דבר נחמד ברכבי ספורט שנוסעים פעם ב...

ברכבים יומיומיים מדובר על מערכת לא אמינה בבסיסה אצל כל יצרן. בגלל זה כל היצרנים עברו חזרה לאוטונומיה ולדו מצמדי. טוב שכך.

בינתיים עושה רושם שגירים דו מצמדיים אליהם לדבריך "חזרו" היצרנים אחרי המרורים שהאכילו אותם החד מצמדיים שבילו ברוורסים בעליה, מתקלקלים קצת יותר. בגירים פלנטריים ( אם לזה כיוונת ב"אוטונומיה" ) אתה לטעמי צודק, אלא כנראה אמינים הרבה יותר ובמיוחד לא צריך לצרף לכל נהג חוברת הדרכה איך ומתי "נותנים" גז ובאיזו מידה.

פורסם
כאשר עוזי מוסר עוד פרטים, זה עוזר להבין את מהות התקלה.

הייתה תקלה ביחידת העברת ההילוכים, לא מדובר רק בהחלפת מצמדים עקב שחיקה.

כנראה, עקב הבעיה בצמה החשמלית, הפיקוד להעברת ההילוכים כשל.. והמצמדים נשחקו.

לפי הנתונים הללו, היבואן היה צריך להיכנס למדוכה יותר ברצינות, ובחכמה לתקן.

ואם להיות קטנוני, לסכם עם הלקוח - מאחר והמצמדים היו בשימוש וצברו בלאי.

אתה תשלם את מחצית עלות המצמדים, כ 1000 ש"ח.

אייל.

אייל, לשם הבהרת לוחות הזמנים. כשנדלקה נורת האזהרה האדומה המורה על תקלה בתיבת ההילוכים, הרכב נמסר למוסך ללא השתהות, עוד באותו היום! בהנחה שהתקלה (תיקון צמת החשמל) תוקנה עוד באותו היום, אשמח להסבר איך תקלה שהתגלתה ותוקנה במהירות יכלה לגרום לשחיקה במצמדים ברמה כזו.

לגבי עלות ערכת המצמדים, עלותה על פי מחירון אלפא הוא כ 7000 ש"ח פלוס. איך הגעת ל - 1000?

פורסם

"בחזרו" הכוונה היתה לאוטומטי פלנטרי", התיבה הדו-מצמדית זאת זה כמובן פיתוח מודרני. "באוטונומיה", התכוונתי כמובן לגיר אוטומטי. התיקון האוטומטי בטלפון עשה את שלו שוב פעם:) גיר אוטומטי פלנטרי זאת האופציה הטובה והאמינה ביותר ברכבים שמיועדים לשימוש יומיומי, או ידני. החד-מצמדי היה ועדיין עושה יותר בעיות, אך המערכת עצמה יחסית פשוטה. הבעיה בדו-מצמדי, שהמערכת (אצל רוב היצרנים) יותר אמינה, אך כשהיא מתקלקלת אז מקבלים צינור רציני. זאת גם הסיבה מדוע רוב הרכבים המודרניים ירדו מהכביש די מהר.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

גם הדו מצמדי לא מגיב טוב לזחילה ממושכת בעלייה.

בחלק מהמכוניות יש התראה על התחממות מצמדים ובחלק האוטו פשוט מתחיל לחבוט.

• תוכן חדש...