Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

כפי שמתואר בכותרת, מדובר בפורד מונדאו 09 עם מנוע 2.3.

שמתי לב היום במקרה אחרי נסיעה של כחצי שעה בפקקים עם מזגן דלוק, שהמאוורר של הרדיאטור לא נכבה (גם אחרי שכיביתי את המזגן).

יש לציין שהרכב לא מתחמם, מחוג הטמפ' נעול בנסיעה, ועולה תמיד לאותה נקודה כמו פלס, בכל מצב (עם מזגן ובלי, מהר/פקקים וכו').

בנוסף, מכיוון הרדיאטור יצא משב חום מטורף כתוצאה מהמאוורר, אבל אני מניח שזה טבעי.

האם זה מצב נורמלי שביום חם כמו היום, המאוורר יעבוד באופן רציף במשך דקות ממושכות? חיכיתי משהו כמו רבע שעה עם מכסה מנוע פתוח ולא נכבה.

יש לציין כי המאוורר לא דולק כשהאוטו קר, אז ככל הנראה הממסר שלו בסדר.

למיטב ידיעתי, לפי ספר הטיפולים של הרכב, מעולם לא הוחלפו מים ברכב וגם לא תרמוסטט, או רדיאטור. יכול להיות שמשהו סתום במערכת?

תודה לעונים .

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

מעניין.

אני די בטוח שבחורף המאוורר היה מתמרן. אבל היום הוא פשוט לא נכבה במשך דקות ממושכות.

השאלה היא האם זאת בעיה, או שפשוט בגלל השרב זאת התוצאה.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בחורף זה עבד יופי.

ובקיץ .. כמו שאתה רואה. אין כל הגיון ולא משנה איזה יצרן, שהוונטה בנסיעה רציפה לפחות, לא ינתק את הוונטה.

זו פעם ראשונה ששמת לב לתופעה או שכבר היו לך כמה מקרים כאלה החודש/או בימים חמים לפני כן?

פורסם (נערך)

עדכון, ירדתי עכשיו למטה.

הנעתי את הרכב, וב2-3 דקות הראשונות הוונטה עבדה. לאחר מכן היא נכבתה ולא נדלקה למשך כעשר דקות רבע שעה, עד שנמאס לי וכיביתי את האוטו ועליתי הביתה.

יש לציין שהיה משמעותית פחות חם עכשיו, היה צל ואוויר טוב.

ולגבי השאלה, זאת הפעם הראשונה שייחסתי לזה חשיבות כלשהי.

אני לא יכול לומר בוודאות שהוונטה לא נכבית בנסיעה, מה שאמרתי תקף לעמידה בלבד. ואין שום הרגשה מתוך הרכב כשוונטה נדלקת/נכבית, זה קורה בעדינות כ"כ שלא שמים לב בכלל לא ברעידות, לא בסל"ד ולא ברעש.

אגב, לפני כחודשיים, חבר שלי טען שלא נדלקת לו הוונטה בכלל, אז הנעתי את הרכב שלי ממצב קר ובדקנו כמה זמן ייקח לוונטה שלי להידלק (מדובר ברכבים שונים). ואז היה החלה לתמרן עם הפרשי זמן ארוכים.

אם יצא משהו טוב מכל הבהייה במכסה המנוע, שמתי לב שאחד המותחנים/פולים שלי החל לקרקש. יום שישי אולי אקפוץ למוסך לסדר את זה.

יש למישהו מושג לגבי עלות משוערת של החלפת מותחן במקרה הגרוע או פולי בפורד מונדאו?

פורסם

מקווה שברכב שלך זה אכן עובד לסירוגין ומתי שצריך.

אצלי אני כבר יודע איך העניינים עובדים..

מה גם שאם אני מדומם מנוע וחוזר להניע שוב, הוונטה לא נכנסת מיד לעבודה.

עד שהמנוע שוב מגיע ל93 מעלות ואז שוב מתחילה לעבוד ללא הפסקה.

אז, מניח שהמצב אצלך ברכב תקין.

פורסם

לפני הכל,הייתי מחליף נוזל קירור בהקדם.

בהמשך,יש לבדוק חשד לתקלה במאוורר/ממסר /נגד מהירות של המאוורר אצל חשמלאי רכב- יש לי הרגשה,שהתקלה מגיעה משם.

לפני יותר מעשור היתה לי פיגו 309 חביבה ויום אחד הרכב התחמם מאוד בצד (חוסר תשומת לב והתברר שהמאוורר אינו עובד כלל).

עשו חיבור ישיר עם חוט (מעקף ) עד לתיקון הבעיה.

זה אומר-שהרכב שלך יתחמם במוקדם או במאוחר והמצב אינו תקין.

ככל שתקדים בבדיקה,כך יהיה טוב יותר- להערכתי עניין חשמלי נטו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

ביום שישי הקרוב, אני הולך להחליף נוזל קירור+ תרמוסטט חדש אם צריך, להחליף את המותחן/גלגלת המקרקש/ת. ולבסוף להעביר טסט :)

אני אבקש מהמוסך גם לבדוק לי את הדברים שהצעת.

עם זאת, אני לא משוכנע לגמרי שיש תקלה בכלל, יכול להיות שאם הייתי מחכה עוד 2 דקות המאוורר היה מפסיק, או בפעם השנייה, אם הייתי מחכה גם עוד קצת היה נדלק שוב. בכל מקרה לא קרה לי אף פעם שהרכב התחמם או אפילו קרוב לזה. המחוג תמיד מורה על אותה הנקודה.

פורסם

בהמשך לפוסט הקודם, בדקתי בספר הרכב. לפי הוראות יצרן, החלפת נוזל קירור מתבצעת אחת ל10 שנים וזאת הסיבה שמעולם לא הוחלפו המים ברכב (טופל רק במוסך פורד).

השאלה היא האם יש באמת צורך להחליף? לפי ההוראות נשארו לי עוד שנתיים. המפלס תקין ולא זז מילימטר המון זמן.

פורסם

גם אצלי זה קורה באקובוסט, הונטה נשארת דלוקה אחרי נסיכה ממושכת לכמה דקות.. נראה לי תקין, אין תקלה והמחוג טמפרטורה ברזל על המרכז קבוע.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

תודה על התגובה :)

היום שוב הסתכלתי. הונטה מתמרנת היטב.

באשר לרעש הקרקוש. הוחלף מותחן הכל טוב עכשיו :).

• תוכן חדש...