Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מחפש לקנות רכב סופר מיני (בעיקר מתלבט בין האיביזה, רנו קליאו ופיג'ו 208 אבל פתוח להצעות).

אני מחפש רכב חסכוני בדלק ושיהיה אמין ו"ישרוד" 50,000 ק"מ בשנה.

אני גר באזור הרצליה ועובד בירושלים ככה שכל יום אני עושה משהו בסביבות ה-160-180 ק"מ.

כששאלתי לגבי האיביזה בחברות ליסינג אמרו לי שהאיביזה "לא בנויה לנסיעות האלה" בגלל המנוע הקטן שלה (1000 סמ"ק), האם זה נכון?

אני חושב לקנות רכב יד שניה כאשר מבחינת האיביזה האפשרות היא או 2016 1.0 או 2015 1.2. קליאו - 2015. פיג'ו 208 - 2015

מה לדעתכם עדיף? פחות חשוב לי העיצוב ויותר כאמור צריכת דלק ועלות תחזוקה יחסית נמוכה מאחר והקילומטראז גבוה אני מניח שיהיה בלאי מוגבר.

כמובן אם יש לכם רעיון לרכב אחר אשמח לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי y.a21
פורסם

מה התקציב?

בנסועה שלך הייתי מחפש רכב דיזל ידני , נניח 208 דיזל ידנית. בנזינים למיניהם פחות מתאימים לנסיעה כזו (ויותר בזבזניים).

פורסם

אם ידני מתאים יש לך אחלה אופציות כמו ה208 שבן ציין,דאציה סנדרו סטפוואי דיזל.

אם אתה חייב אוטומט הייתי בודק את הדאציה MCV לוגאן, מנוע דיזל עם גיר רובוטי יתנו לך צריכת דלק מעולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדאציה לוגאן MCV גדולה בשבילי, אני מחפש סופר מיני..

יש אולי רכבים אחרים שיחסית קטנים עם מנוע דיזל וגיר רובוטי?

פורסם

אגב,

קצת חשבתי על זה ובאמת רכב עם מנוע דיזל יכול להיות רלוונטי, יש עוד רכבים חוץ מ-C3 ו-208 בקטגוריה של סופר מיני שהם עם מנוע דיזל?

פורסם

לעניין הגודל, המרחק בין קצות האצבעות שלך לבין המרפק הוא בערך ההבדל באורך בין סופר מיני ממוצעת למשפחתית ממוצעת. זה די מעט אבל בנסועה כזו הייתי שוקל פעמיים את עניין הסופר מיני פשוט משום שהרכבים האלה מלכתחילה מיועדים לנסיעות קצרות יותר והם פחות נוחים מרכבים משפחתיים רלוונטיים.

על פניו, הרכב שאתה צריך לחפש הוא משהו בסגנון של רנו פלואנס דיזל או קיה סיד דיזל כשהסיד ממש לא רחוקה מהמימדים של סופר מיני. אם אתה מסוגל למתוח קצת את התקציב, הייתי גם מסתכל על היברידיות בנוסח האיוניק/נירו/C-HR שמעבר לחסכון (בערבון מוגבל בנסיעות בינעירונית) בדלק, מגיעות עם ליינאפ לא מבוטל של אבזור בטיחותי שכולל, בין היתר, בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת סטיה מנתיב ובלימת חירום אוטונומית. בהתחשב בתיאור הנסיעות שלך, בקרת שיוט אדפטיבית היא משהו שיכול להיות בעל משמעות רבה מאוד.

פורסם (נערך)
הייתי גם מסתכל על היברידיות בנוסח האיוניק/נירו/C-HR שמעבר לחסכון (בערבון מוגבל בנסיעות בינעירונית) בדלק

החיסכון הוא גם מחוץ לעיר (יחסית לרכב לא היברידי) והוא לא בערבון מוגבל. עם יונדאי במצב ECO אפשר לקבל בנסיעות בין עירוניות רגועות 1/20 ואפילו קצת יותר, כל מה שצריך זה להיות עדין עם דוושת גז וקצת ללמוד שיטות הייפר מיילינג.

רכב דיזל קטן בנסיעה רגוע כניראה יהיה אפילו יותר חסכוני מההיברידי. אלא אם כן, יש בדרך פקקים, רמזורים וכד' - מה שכמעט ולא משפיע על צריכה של ההיברידי.

אני חושב שסופר מיני מבחינת נוחות נסיעה פחות מתאימה מרכב גדול יותר לנסיעות בין עירוניות ארוכות (יש את התנועות מרכב הלא נעימות, לרוב פחות בידוד, פחות שיכוח וכד'). הנסיעות יהיו מתישות מאוד. איוניק מאוד מתאימה לנסיעה בין עירונית.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה מעיר ועונה... היתרון המהותי בצריכת הדלק של מכוניות היברידיות הוא בנסיעה עירונית. בנסיעה בינעירונית ההיברידיות חסכוניות מעט יותר מרכבי בנזין מקבילים אבל פחות מדיזלים. לטעמי, הקטע הבטיחותי והנוכחות של קרוז קונטרול אדפטיבי הופכים את הרכבים האלה לרלוונטיים במיוחד.

פורסם (נערך)

אם לא הייתי ברור, אבהיר וארחיב:

הצריכה טובה יותר מבנזין רגילות ומשתווה לדיזלים (בקטגוריות C וD) או קצת פחות טובה לאומת הדיזלים הקטנים (אבל לא הוגן להשוות מכונית בקטגוריה C עם B).

יש להם מנועי אטקינסון שהם יותר יעילים מבחינה אנרגטית. חוץ מזה, ברוב הנסיעות יש עליות וירידות (אפילו לא תלולות), האטות, זה מטעין את הסוללה והרכב חלק מהזמן נוסע על חשמל בלבד או נעזר בחשמל. גם המיזוג הוא חשמלי וזה גם יותר יעיל ולא מעמיס על המנוע.

אם להשוות איוניק עם פלואנס דיזל, הצריכה בבין עירוני תיהיה פחות או יותר אותו הדבר, בסביבות 1/20. או בנסיעה רגועה מאוד בשניהם, הצריכה תשתפר עוד יותר.

אם להוסיף לרשימה את אוריס ופריוס, הן יכולות לגרד בפועל את 1/25 בנסיעה בהייבריד סטייל.

אבל, בגלל שתמיד יש רמזורים, עומסי תנועה וקצת נסיעה שהיא עירונית, בתנאים כאלו הייבריד יהיה יותר חסכוני.

עם טכניקת הייפר מיילינג אפשר לשפר את הצריכה עוד יותר בהייבריד כי הייבריד מיועד מראש לניצול מרבי של טכניקות האלה.

אם לנצל נכון את התואי, להאיץ בצורה מתונה (זה לא אומר לנסוע 70 בכביש של 90, אפשר גם 100+), להשתמש באופן מתון ונבון בטכניקות PULSE AND GLIDE, אפשר לקבל צריכה מעולה.

אני עם סונטה מקבל 4.7 ליטר בין תדלוק לתדלוק כאשר 80% נסיעה בין עירונית ו20% נסיעה בעיר עם עליה ארוכה וקשה, כל זה עם מזגן.

לפני זה היה לי אוקטביה 2.0TDI, ללא מזגן בתנאים האלו הייתי מקבל משהו כמו 4.7 ליטר, עם מזגן 5 ליטר ל100ק"מ.

אם יש לי פקקים בדרך מה שקורה לפעמים, זה לא משפיע על צריכה בכלל. באוקטביה אם היו פקקים הצריכה הייתה יורדת לכיוון 6 ליטר ל100ק"מ אם הפקק מספיק ארוך.

המערכת ההיברידית של יונדאי מטעינה את הסוללה גם בנסיעה במישור (ניצול OVER SPIN של מנוע) כאשר משייטים בעומס נמוך מאוד. זה עוזר בהאצות, פתיחות מהמקום, עליות ונסיעה על חשמל בלבד מהירות נמוכה בפקק וגם בשיוט (אפשר להאריך את הזמן של נסיעה על חשמל בלבד בקלות על ידי שימוש בטכניקות של הייפר מיילינג, במקרה הזה ללחוץ ממש מעט על הגז כדי שמד אנרגיה לא יעבור 10%). מיזוג צורך מעט מאוד מהסוללה (כמה שאני יודע המזגן החשמלי הוא מסוג אינוורטר ויעיל מאוד מבחינת צריכת חשמל).

כמעט אף אחד בארץ לא נוסע 100% בבין עירוני מישורי, ללא פקקים, עצירות והאטות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ההיברידיות הן הרבה מעבר ליכולת שלי, אני חשבתי על רכב יד שניה משנתון יחסית טוב (2015+) וחסכוני, בגלל זה בדקתי את הסופר מיני דיזל.

מצאתי מישהו שמוכר פיג'ו 208 דיזל עם 28K ק"מ ב-75,000 וחשבתי שזה יכול להתאים.

מה גם שמבחינת טיפולים ובלאי הבנתי שהדיזל עדיפה על בנזין במקרים של ריבוי קילומטרים (מעל 50,000 בשנה במקרה שלי).

בתכלס אני לא ממש מפונק מבחינת תנאי הנהיגה (אני נוהג ב-SX4 כיום עם 4 הילוכים משנת 2011 שיחסי ההעברה שלה מחרפנים).

פורסם

מציע גם לגשת לסוכנות דאציה לבדוק את הסנדרו דיזל ב75.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לעניין הגודל, המרחק בין קצות האצבעות שלך לבין המרפק הוא בערך ההבדל באורך בין סופר מיני ממוצעת למשפחתית ממוצעת. זה די מעט אבל בנסועה כזו הייתי שוקל פעמיים את עניין הסופר מיני פשוט משום שהרכבים האלה מלכתחילה מיועדים לנסיעות קצרות יותר והם פחות נוחים מרכבים משפחתיים רלוונטיים.

על פניו, הרכב שאתה צריך לחפש הוא משהו בסגנון של רנו פלואנס דיזל או קיה סיד דיזל כשהסיד ממש לא רחוקה מהמימדים של סופר מיני. אם אתה מסוגל למתוח קצת את התקציב, הייתי גם מסתכל על היברידיות בנוסח האיוניק/נירו/C-HR שמעבר לחסכון (בערבון מוגבל בנסיעות בינעירונית) בדלק, מגיעות עם ליינאפ לא מבוטל של אבזור בטיחותי שכולל, בין היתר, בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת סטיה מנתיב ובלימת חירום אוטונומית. בהתחשב בתיאור הנסיעות שלך, בקרת שיוט אדפטיבית היא משהו שיכול להיות בעל משמעות רבה מאוד.

אתה צודק מאה אחוז, רכב היברידי באמת אופציה מעולה במקרה של כל כך הרבה נסיעות ביום-יום ואני נהגתי על הנירו הוא באמת מומלץ אבל אני לא חושב שזה בתקציב שלו לפי מה שהוא ציין. אם במקרה יש לו את התקציב אז אני מצטרף להמלצה. אולי מיד שניה תצליח, אבל שים לב טוב מה אתה קונה! בהצלחה

פורסם

אם זה המצב אז אני מצטרף להמלצה של יוליאן, שווה שתלך להסתכל על הסטפוויי דיזל. הוא כנראה מתאים יותר מה208 ובמחיר הזה אתה קונה חדשה עם אחריות מלאה ואבזור לא רע בכלל.

• תוכן חדש...